Choose your destiny...

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Bh3liom

2006-05-06 21:21:35

Wiem, ze temat temu podobny juz byl na forum, ale jezeli mozna zakladac w przeciagu tygodnia 10 tematow o samej tegorocznej maturze to nikt sie chyba nie pogniewa jesli zapytam... co po maturze drodzy rowiesnicy (i niekoniecznie tylko rowiesnicy ;) ) ?

Dla wiekszosci tegorocznych maturzystow najwazniejsze egzaminy maturalne odbeda sie juz w tym tygodniu. Egzaminy na ktorych trzeba walczyc o kazdy punkt, w celu osiagniecia upragnionego celu :D Jak wygladaja Wasze plany na przyszlosc ? Jakie studia konkretnie oraz kierunki? Mysle, ze w okresie egzaminow maturalnych, juz nikt nie powie ze nie ma pojecia co bedzie robil w przyszlym roku :P Co prawda juz w wielu tematach byl ten watek poruszany, ale miloby bylo zebrac wszystko w jedno miejsce nie tylko dla czystej ciekawosci, lecz rowniez zeby wiedziec jak wyglada konkurencja ;) Oficjalnie mozemy zlozyc papiery na dwie uczelnie bo tyle dostajemy egzemplarzy swiadectwa maturalnego (ponoc nawet kopia notarialna nie jest brana pod uwage), dlatego tez proponuje wypisywac po dwie uczelnie(pierwsza wymarzona, druga asekuracyjna, no chyba ze obydwie sa rownowazne:P), na ktore myslicie zlozyc swoje dokumenty :)

Ode mnie na ten temat:

I. AGH-> Wydział Inżynierii Mechanicznej i Robotyki-> Automatyka i Robotyka->Mechatronika
II. Politechnika Krakowska->Wydział Inżynierii Elektrycznej i Komputerowej->Instytut Teleinformatyki->Systemy teleinformatyczne

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-05-06 21:24:24

ja pojde do wojska :D

__

Użytkownik
Akhor

2006-05-06 21:48:48

wysokie aspiracje :D

__

VIP
Shiro_4

2006-05-06 21:50:03

2 kopie plus oryginal to chyba razem 3 :P ?

__

Użytkownik
adi

2006-05-06 21:50:13

idz sie utop :D

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-05-06 21:52:45

toz joke to byl :D

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-05-06 21:54:45

ale w sumie sie zastanwaiam bo chcialbym byc policjantem :ASD
a zamiast wojksa moge odsluzyc to w policji wiec .... ? moze potem studia policyjne dopiero :)

EDIT: bo nie wyobrazam sobie siedzenia przy kompie jako informatyk :D

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-05-06 21:57:20

No dobra walnalem sie.. dwa egzemplarze :) jeden oryginal i jedna kopia :)

__

VIP
spec_u

2006-05-06 22:04:31

piwoszeq policjantem ;- DDD

Btw też ostatnio stwierdziłem, że "nine to five job" przy kompie jako informatyk to chyba nie dla mnie ;- )

__
ema

VIP
rostek

2006-05-06 22:13:32

bedziesz siedzial przy kompie jako wozny w firmie informatycznej, ale tylko wtedy, gdy pozwola Ci zrobic przerwe w pracy i usiasc obok ;o

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-05-06 22:33:02

Myslalem o takiej opcji w wypadku gdybym sie na studia nie dostal, ale ja sie chyba nie nadaje do woja :P

__

Użytkownik
bAlb1n

2006-05-06 22:36:16

ja ide na AGH i rybka !! :DDDDDDDDDd
kierunek to sie w lipcu oblooka jak poszlismy na dni otwarte to do baru zesmy poszli i sie ladnie zaje.. no napilismy :DDDDDD

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-05-06 22:39:43

nie matura lesz chec szczera zrobi z CIbie oficera :ASDASDA

__

Użytkownik
Tymek

2006-05-06 22:46:11

No nie wiem, też kiedyś postrzegałem to w ten sposób, ale pójście do wojska to wcale nie jest taki głupi pomysł, tym bardziej, jeśli posiadamy wyższe wykształcenie. Szybka emerytura, podobnie jak w policji, stawka dla takiego majora również niczego sobie. Sam pewnie nigdy w wojsku się nie znajdę, bo do czasu matury mam zamiar utrzymać obecny pułap i walczyć o dobry zawód :D.

__

VIP
Shiro_4

2006-05-06 23:14:20

nene jeden oryginal i dwie kopie. Tak bylo w zeszlym roku i tak bedzie w tym.

__

Użytkownik
Akhor

2006-05-06 23:21:03

Mnie jakoś ani policja ani wojsko nie ciągnie ;/ dla mnie jest to dla ludzi, którzy wolą prace fizyzcne niż umysłowe

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-05-06 23:24:40

Tak bylo w zeszlym roku, ale w tym ponoc ma tak nie byc :)

__

VIP
forest

2006-05-06 23:28:05

[list=1][*]Politechnika Poznanska - Informatyka[*]Akademia Morska Szczecin - Transport Morski[/list]

ale jeszcze skonfrontuje to z odczuciami po najwazniejszych maturach - matma i fiza, bo wtedy bede mial chociaz mniej-wiecej pojecie, na ile procent napisalem.

btw. na wiekszosc uczelni mozna zlozyc odpis notarialny, a niektore same sprawdzaja wyniki twojej matury przez internet, z serwera CKE ;] jedyny problem w tym, ze oplata za zlozenie papierow wynosi pewnie z 90 zl, do tego odpis notarialny 25 zl :>

__

Użytkownik
Akhor

2006-05-06 23:33:45

Ja nigdy ale to nigdy bym nie poszedł do wojska, pomimo ze dla wielu jest to atrakcyjny kierunek. IMO połowa tych ludzi tam poszła do woja bo nigdzie indziej ich nie chcieli.

__

VIP
forest

2006-05-06 23:39:20

co ty z acciego przyklad bierzesz? ;-D

__

VIP
forest

2006-05-06 23:42:17

ale mozna zawsze isc do oke i tam ci potwierdza ;-) poza tym na wszystkich uczelniach na jakich patrzylem, uznaja odpis notarialny.

poza tym powiem ci w tajemnicy, ze naleze do mlodziezy wszechpolskiej i rozmawialem przed chwila z romanem, powiedzial mi ze beda dawac 3 kopie potwierdzone w ramach promocji, a homoseksualistom w ogole nie da ;-d takie nowe zmiany po objeciu teki ministerialnej :p

__

VIP
cwir3k`

2006-05-06 23:47:00

jaakbym nie studiowal to bym poszedl do Legii Cudzoziemskiej - boskie zarobki, pol swiata sie zwiedzi i do tego bedzie mozna sobie pograc na realu w Enemy Territory :D

__

Użytkownik
icee

2006-05-06 23:47:47

boskie zarobki? dokładniej? :D

__

VIP
forest

2006-05-06 23:58:19

a na starosc - samotnosc i prawdopodobnie kalectwo... zycie w opuszczeniu i brak mozliwosci powrotu do kraju, bo w polsce sluzba w legii = zdradzie narodowej czy cos takiego. oczywiscie starosc to optymistyczny wariant, bo prawdopodobnie po drodze ktos ci zrobi headshota...

wiem ze ironizujesz, ale imho sa lepsze zawody, przynoszace tez niezle zarobki ;-)

__

VIP
cwir3k`

2006-05-06 23:59:05

Legia Cudzoziemska to najlepiej oplacane wojsko (chyba), jeden wypad do Sudanu, Afganistanu czy Iraku i mozesz sobie kupowac harleye i beemki :) kilku znajomych znajomych jest / było w Legii, kasy maja jak lodu ale psycha taka zryta ze o panie :D ale na prawde warto, jesli nudzi cie rutyna zwykla :D mozna tez zawsze sprobowac sil w Royal Army czy jak to sie zwie w UK; bo obecne prawo zezwala na sluzbe w innych armiach :D

a ci znajomi znajomych byli w Legii w tym czasie, kiedy bylo to zakazane prawem Polskim i byli po prostu scigani :D ale serio, jak bede musial nagle bez namyslu wybywac z kraju to tylko do Legii Cudzoziemskiej :) trzeba najpierw jednak przejsc troche testow (najblizej szkola chyba w Niemczech).

__

VIP
cwir3k`

2006-05-07 00:03:06

Od tego roku sluzba w obcej armii jest dozwolona w Polsce :P wcale nie ironizowalem, to mnie kreci, chcialbym sie sprawdzic.. a co do headshota - kiedys trzeba umrzec :P jakbym mial totalnego dola, swiat mi sie na glowe walil to czego nie :/

__

VIP
forest

2006-05-07 00:09:29

ah faktycznie, zmienili ten przepis. ale i tak dla mnie wojsko nie jest zbyt fajne ;] moze dlatego ze nie gram w et :p chociaz kiedys lubilem w rtcw singla trzaskac - jedna z moich ulubionych gierek ;) aczkolwiek armia niszczy indywidualizm, nie ma tutaj miejsca na jednostki, takie pozbawianie czlowieka wlasnego zdania i charakteru :/ ofkoz jak juz jestes oficerem to jest lzej, ale najpierw trzeba jakos nim zostac. choc nic nie mowie, bo (odpukac) moze sie tak stac, ze po maturze pojade na bezplatny urlop sponsorowany przez mon :>

__

VIP
cwir3k`

2006-05-07 00:11:49

kazdy do 60tego roku zycia ma taki urlop zapewniony :/ im wczesniej tym lepiej, ja juz mysle o jakichs kursach podczas drugiego roku :z (jednostke mam zaraz za murem uczelni buehe)

__

VIP
forest

2006-05-07 00:18:51

no wlasnie, nic tylko czekac az ktos madry zlikwiduje obowiazek powszechnej obrony czy jak to sie tam zwie. zaraz, zaraz... co ja napisalem? ktos madry w rzadzie? omg ;-DD chyba juz mi sie spac za bardzo chce :P

tak czy siak slyszalem gdzies ze do 201X maja zniesc obowiazek sluzby wojskowej, a armia ma byc wylacznie zawodowa, tak jak w cywilizowanych krajach vide usa :> bo i tak jest duza czesc ludzi, ktorzy chca isc do woja, takze lepiej aby pieniadze przeznaczyc na sprzet i szkolenie dla tych chetnych, zamiast ciagac wszystkich po jakis bzdurnych szkoleniach, ktore dla 90% z tych ludzi sa niepotrzebne i nie przydadza im sie w zyciu. lepiej miec mniejsza, ale lepiej wyszkolona armie ;)

__

VIP
cwir3k`

2006-05-07 00:22:52

wiesz, zawsze jest wyjscie: masz zone i wynajmujesz mieszkanie, idziesz do woja to wojo musi utrzymywac twoja rodzine; im wtedy to sie nie oplaca ekonomicznie po prostu :)

__

VIP
forest

2006-05-07 00:27:08

hehe ;-) albo: masz zone i dziecko - wtedy jestes jedynym zywicielem rodziny i nie maja prawa cie zmobilizowac i wcielic do armii. tylko czy warto tak spieprzyc sobie zycie w wieku ~20 lat? ;D choc zawsze lepsze to niz ucinanie sobie palcow u rak ;)

__

VIP
cwir3k`

2006-05-07 00:34:34

niektorzy wkladali sobie pingpongi w odbyt przed wyprawa do komisji wojskowej buehe :D ale ogolnie ejst tak, ze jak zaczniesz studia i zdasz I semestr to nie ma szans, ze powolaja cie wczesniej niz przed 26 rokiem zycia ;)

__

VIP
forest

2006-05-07 00:42:05

hehe ;-) o pingpongach nie slyszalem :p

w planach mam ofkoz studia, ale co bedzie, to sie okaze. w sumie w poniedzialek mam ustny polski, wiec bedzie chwila prawdy... nie mam zakonczenia prezentacji, a siedze tutaj i pisze komenty ;q ale jak jakims cudem dostane te 6 punktow, to dalej juz bedzie tylko lepiej ;-D

__

VIP
Preak

2006-05-07 03:47:28

informatyka @ UWM olsztyn ;]
nic innego sensownego mi nie pozostaje ;)

__

Użytkownik
twoonesix

2006-05-07 04:02:05

MIMUW, ale to za 2 lata ;)

__

Użytkownik
Xsi

2006-05-07 11:48:24

hehe, Witamy na AGH :P

__

Użytkownik
szary

2006-05-07 12:22:40

idz idz na to wakacyjne przeszkolenie :] zajebista sprawa, serio. bylem wiem. jak masz jednostke blisko to sie nawet zglos na ochotnika po zdaniu tego pseudoegzaminu to bedziesz mial pewno ze Ci miejsc nie zabraknie ;P no i po przetrwaniu tych pierwszych 2ch tygodni bedziesz tam przez reszte kursu seidzial jak w szkole do 15.00 a potem do domu na przepustke stala (no prwie jak w szkole :] na 5.30 bedziesz sie musial zglosic spowrotem :>)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

6275 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie