Nowy minister oswiaty!

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Khain

2006-05-05 20:39:43

Zakladam ze ten temat dotyczy 90% ludzi czyjatacych eSports.pl wiec chcialbym zobaczyc co myslicie o Jego Wysokosci ministrze oswiaty i sportu Giertychu?
Ja osobiscie boje sie ze bede musial miec zaswiadczenie od proboszcza, zaliczona obowiazkowa religie i nauke panstwowosci do zdania roku. Kolorowych wyrzuca z uczelni! :P i bedzie test na homo of koz. Uczelnie zmienia swoje nazwy np. moja bedzie sie zwala: Chrzescijanski Uniwresytet Jagiellonski! :/ duzo ironii jest w tym co pisze co prawda, ale widzac co sie dzieje w Polsce obawiam sie ze duzo z tych zartow moze sie sprawdzic :/

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-05-05 20:41:22

Lepper i Giertych w rządzie, śmiech na sali

__

Użytkownik
Bieniek

2006-05-05 20:47:38

taaaa Lepper sie wybil a pamietam jeszcze ~~5 lat temu kazdy sie z niego smial ... 1/2 do dzis sie z niego smieje a reszta uwaza ze jest b.madry i zdecydowanie pasuje do rzadu - zapewne :E zal
rolnik

__

Użytkownik
Mr.B

2006-05-05 20:54:19

Lepper i Giertych do dummmu :{)))))

__

Użytkownik
stingger

2006-05-05 20:59:53

no to mamy przes**ne !! :D:D

__

Użytkownik
Mr.B

2006-05-05 21:06:10

dobrze powjedziane heh :p

__

VIP
spec_u

2006-05-05 21:11:34

"i bdzie test na homo of koz" a masz co do ukrycia ;- D ( joke ofkz )
Btw na szczęście uczelnie wyższe nie sa we władzy Romka... ufff

__
ema

VIP
forest

2006-05-05 21:11:46

hahaha ;-) wezcie przestancie, myslicie ze giertych i cale jego lpr maja jakas ideologie? to figurant, chce sie dorwac do wladzy i to wszystko, tak jak wszystkie PiSdzielce nie ma pojecia o rzadzeniu panstwem, tylko bedzie ministrem na papierze i nic nie zrobi.

jesli naprawde sa takimi nacjonalistami za jakich sie podaja, to czemu do ciezkiej cholery od tego roku akademickiego na polskich uczelniach zostana przyjeci studenci bialoruscy wyrzuceni tam ze studiow za poglady polityczne? co mnie to obchodzi, ze na bialorusi jest rezim. czy polska jest takim bogatym krajem, zeby im pomagac? a czy za czasow komunizmu w polsce tez ktokolwiek przyjmowal naszych studentow wyrzuconych za poglady polityczne? zenada... i teraz polski maturzysta nie dostanie sie na wybrany kierunek, bo w jego miejsce wejdzie jakis bialorusin.

jesli juz mamy rzady nacjonalistyczne to powinni tez wprowadzac "pozytywne" cechy nacjonalizmu, a tak mamy to co mamy, czyli obowiazkowa religia i walka z wszelkimi przejawami odmiennosci. w ogole rzygac sie chce, jak ogladam fakty (wiadomosci rzadko ogladam, bo sa cenzurowane) i widze co sie dzieje na tej naszej pseudo scenie politycznej. a najgorsze jest to, ze poszedlem sam glosowac (co prawda na po, ale zawsze) i efekcie sam ich posrednio wybralem.

ale jeszcze gorsze jest to, ze nie ma zadnych perspektyw. bo nawet jesli by teraz zrobili przedterminowe wybory to nie ma na kogo glosowac. a mohery i tak znowu wybiora PiS & lpr :( nie ma zadnej nadziei na poprawe, bo ludzie inteligentni w polsce nie startuja w wyborach i zmuszeni jestesmy wybierac nie jak najlepszych, tylko takich, ktorzy wyrzadza jak najmniejsze szkody.

__

VIP
bizzare

2006-05-05 21:15:12

Z braku laku dobry kit.

__

Użytkownik
Mr.Dedek

2006-05-05 21:16:06

żal.pl

__

VIP
spec_u

2006-05-05 21:16:56

" "pozytywne" cechy nacjonalizmu" - a cuż to za oksymoron ;- D ?

__
ema

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-05-05 21:18:25

Dokąd idziesz Polsko?..... A w PiS-du sobie ide..

__

Użytkownik
Tymek

2006-05-05 21:20:49

hahaha! w ogóle poszerzyli rząd, bo zabrakło stołków dla wujków... a Giertych? ALEŻ NIE MARTWCIE SIĘ! przecież on już miał tyle wspólnego z młodzieżą. każdemu chyba mówi coś MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA, więc będzie el0 fajnie

;-(((((

__

VIP
bizzare

2006-05-05 21:36:34

Ej po ch*j ta koalicja? Przecież zaje*iście było jak się kłócili. Śmiesznie było i wogóle, teraz coś ruszyło do przodu niestety :-( POprzeszkadzajmy trochę jeszcze !!! PiS = ZŁO, VIVAT PO !!! ;-DDDD

Na temat Giertycha się lepiej nie wypowiem, ale i tak Lepper > Tusk+Rokita. Możecie najeżdżać na mnie, mnie to wali. Nienawidze PO tak jak Wy nienawidzicie PiS ;-) I jeszcze zanim zapytacie (bo taka moda w waszych szeregach) to odpowiem: Nie nosze bereta, nie słucham RM... nawet do kościoła nie chodzę ;-DDD

W Polsce NIGDY nie będzie lepiej, dopóki Wy się nie zmienicie. Narzekaliście, gdy wygrało PiS, narzekaliście gdy nie dogadało się z PO (oczywiście była to wina PiS, przynajmniej wg. Was). Cieszyliście się, że PO nie zagłosowało za samorozwiązaniem sejmu. Cieszyliście się z każdego potknięcia PiS, narzekaliście na kłótnie w Rządzie, które trwały 7 miesięcy... Teraz wreszcie coś ruszyło (może koalicjanci nie są jacyś super - ALE SĄ) do przodu, a Wy co robicie? Proste - Narzekacie.

Zaoszczędzicie sobie nerwów, jeżeli będziecie pomijali tematy, które was denerwują. Jeżeli jednak chcecie zrobić coś w kierunku lepszej Polski - więcej pracy, mniej narzekania.

A tak pozatym, mamy otwarte granice, komu nie pasuje - PAPA :-))

__

VIP
forest

2006-05-05 21:38:33

dlatego dalem w cudzyslow ;-)

poza tym nie nazywam sie jan nowak jezioranski i mam nieco inne poglady na ten temat, choc w pewnych kwestiach przyznaje mu racje. nie jestem - bron boze - nacjonalista i tez uwazam, ze nacjonalizm niesie ze soba nieszczescie, ale do pewnej granicy moze on byc pozyteczny.

__

VIP
forest

2006-05-05 21:40:00

more flame!

__

VIP
acci

2006-05-05 21:49:39

chyba cie juz nie kocham ;- (

j/k !!!

__

VIP
bizzare

2006-05-05 21:54:59

Bez kitu, nie żartuj tak bo skończę ze sobą ;- (
Z drugiej strony, Ty nie jesteś od kochania tylko od jęczenia... od kochania to Ja jestem ;-DDD

__

Użytkownik
Khain

2006-05-05 21:58:39

tzn. sprawa wyglada troszke inaczej, glosowalem = mam prawo narzekac to jest primo, duo ja nie przepadam ani za PiSem ani za PO (nie lewicuje tez, demokraci.pl sa mi najblizsi),
secundo, ja bym porpawil: w Polsce nie bedzie dobrze poki rzadzic beda kombinatorzy, a ludzie odpowiedzialni za rzadzenie (czyt. narod) nie zaczna sie interesowac czyms poza narzekaniem, bo fakt ze samo narzekanie bez konstruktywnych opinii szkodzi.

Duzym problemem Polski imo jest tez metalnosc wynikajaca z zapadlego gleboko w mysleniu komunizmu (zarowno Ci co go wyzywaja - oni wszedzie go szukaja, jak i Ci ktorzy go chwala - chca zeby dalej tak byle a wszelkie zmiany sa zle).

Owszem wiecej pracy mniej narzekania zgadzam sie w 100% (napisalem mniej wiecej to akapit wyzej:P)

Cos sie ruszylo i do przodu???? :O A MY NARZEKAMY??? Polska zamienia sie w cenzurowane panstwo fanatyczno religijne i to jest raczej krok do tylu nie do przodu, a rzad skladajacy sie z mniejszosci raczej nie jest oddanie tego co chce suweren (czyli narod) tylko znaczy to ze dupy sie panom pala i chca sie stolkow trzymac bo ponownie rozpisane wybory cholera wie co przyniosa :P

Co do wyjazdu - uwierz mi bizz gdyby nie to ze studiuje juz od 2 lat, szkoda mi przepracowanego czasu, pozatym moj kierunek nie ma mozliwosci "przeniesienia" sie za granice to juz dwno by mnie tu nie bylo.

__

VIP
spec_u

2006-05-05 22:07:18

no powiecmy, że sie z tobą zgodze ;- D Choćby przykład Francji w stosunku do imigrantów nielegalncyh: nie podoba wam sie to wypi... wracać do siebie ;- D Czasami silna polityka wobec m.in mniejszosći jest potrzebna... ale jeśli nie jest zbyt skrajna ( Białoruś ;- )

__
ema

VIP
bizzare

2006-05-05 22:11:20

Polska zamienia sie w cenzurowane panstwo fanatyczno religijne

Jak już wspomniałeś o szkodliwości narzekania bez konstruktwnych opinii, to podaj proszę kilka przykładów tych zmian ;-)

Dupy się panom palą i chcą się stołków trzymać? Ale jakim panom, PiS czy PO? Bo z tego co pamiętam PiS chciało nowych wyborów, PO - nie.

Radziłbym się zastanowić, co by było gdyby PO wygrało wybory... było by to samo. Nie dogadaliby się. Po jakimś czasie PO utworzyła by koalicję właśnie z koalicjantami PiS i/lub zapewne SLD :-P

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-05-05 22:19:36

No jak dla Ciebie to jest krok do przodu to heyah :D

__

Użytkownik
Khain

2006-05-05 22:32:18

przede wszystkim proponowalbym odseparowanie kosciola od panstwa, zabranie sie za uklady bo tak naprawde cala akcja "antykorupcyjna" to zamienianie jednych ukladow na inne, vide RM. I stworzenie rzadu fachowcow, a nie ja teraz ideowcow, bo mnie tak naprawde nie interesuje czy rzadza fanatycy religijni post komunisci czy inne ch*je muje niebieskie weze, byleby rzadzili madrze i z glowa, a nie obsadzali na stolkach kolejnych ludzi ze swoich opcji, bo to nie jest rzad majacy jakiekolwiek szanse bycia dobrym. Wazne jest by ludzie znali sie na tym czym rzadza.

A co do malo realnego planu to ja bym wymienil cala ekipe rzadzaca, CALA obojetnie z jakiej opcji, wszystkich wyj*bac, i wziac tylko tych ktorzy maja pojecie o ekonomii prawie i gospodarce, ale niestety ten plan to czyste political fiction... ::P

__

Użytkownik
Kornholio

2006-05-05 22:49:54

ba! nawet bardzo pasuje do dzisiejszego rządu, a to ze nie grzeszy inteligencją to sie zgadzam:P

__

VIP
bizzare

2006-05-05 23:07:00

Nie no oczywiście, że to krok wstecz. Krokiem do przodu byłoby rozje*anie tego w p*zdu i dalsze kłótnie. Dobrze rozumiem?

__

Użytkownik
matiz444

2006-05-05 23:13:19

Fajny skrot wyszedl z Chrzescijanski Uniwresytet Jagiellonski! ;D [+]

__

VIP
bizzare

2006-05-05 23:29:42

A co do malo realnego planu to ja bym wymienil cala ekipe rzadzaca, CALA obojetnie z jakiej opcji, wszystkich wyj*bac, i wziac tylko tych ktorzy maja pojecie o ekonomii prawie i gospodarce, ale niestety ten plan to czyste political fiction... ::P

To jest JEDYNE dobre rozwiązanie, no ale mamy przejeb*ne, bo to niemożliwe ;-( Dopóki znajomości > wiedza to mamy pozamiatane.

Ale i tak uważam, że rolnik w rządzie to lepsze niż dalsze kłótnie. Bo samorozwiązanie sejmu nie wchodzi w grę (wiadomo, przez kogo).

;-)

__

Użytkownik
Tooros

2006-05-05 23:49:29

Co fanom KLD-SLD nie podoba się prawdziwy Polak z dziadka pradziada, wnuk wspaniałego patrioty, wzoru dla przyszłych pokoleń Jędrzeja Giertycha. Twórcy jedynego patriotycznego ruchu w Polsce, broniącego prawdziwych zasad moralnych, a nie tych które narzucają neosocjaliści z Unii Europejskiej. Czy stanowiska ministra Oświaty nie powinno należeć się człowiekowi, który z tak wielkim zapałem walczy z wszelkimi chorobami globalizacji: homoseksualizmowi, niszczeniem wartości chrześcijańskich oraz działaniom prowadzących do ponownego uzależnienia RP od innych państw, kolejnej utraty niepodległości, powtórki z targowicy. Jego działania doprowadzą, że działania antypolskie nie będą już domeną ludzi młodych, którzy w szkołach uczeni są przez wykształconych przez Sowiecki system nauczycieli, którzy doprowadzają do patologii w szkołach. Czy takie patologie jak namawianie do udziału w demonstracjach zwanych paradami równości, bądź tolerancji poprzez zniżki, czy bezpłatne bilety na koncerty idoli młodzieży powinny pojawiać się wśród niewykształconych umysłów podatnych na wszelkie nowe ideologie, które w połączeniu z tradycyjnym młodzieńczym buntem, prowadzą do wypaczenia myślenia młodych "europejczyków". Ludzi, którzy później plują na polską flagę, lżą z polskiego hymnu. Wniosek: Osoba, która otrzymała imię po wielkim człowieku Romanie Dmowskim, jest najlepszym kandytatem na Ministra Oświaty, który sprawuje kontrolę nad najbardziej narażonymi młodymi umysłami, aby wśród nich trzebić ideologie niezwykle zbliżone do skrajnego nacjonalizmu, ksenofobizmu, antysemityzmu, polityki zerowej tolerancji znanej z wieków ciemnych. Gratuluję.

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-05-06 09:34:40

No widzisz mam inny punkt widzenia.. wole dalsze klotnie niz dopuszczanie Leppera do rzadu.

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-05-06 09:36:59

hahahaha, leżę

__

Użytkownik
*Jaras

2006-05-06 10:36:06

- Gdzie studiujesz?
- W Chuju
- Hardkor
- Jak netłork
- Ulicy niujork
- Wiaderko?
- Dawaj, ale z mojej rury
- Nie ma mowy, ja chce opalke
- Z mojej rury!
- Ok...
- Gdzie studiujesz?
- W Chuju
- Hardkor
- Jak netłork
- Ulicy niujork
- Wiaderko?
- Z mojej rury!
- Ok...
- Gdzie studiujesz?
- W Chuju
- Hardkor
- Jak netłork
- Ulicy niujork
- Wiaderko?
- Z mojej rury!
- Ok...- Gdzie studiujesz?
- W Chuju
- Hardkor
- Jak netłork
- Ulicy niujork
- Wiaderko?
- Z mojej rury!
- Ok...

godzinę później
- Ok...

__

VIP
cwir3k`

2006-05-06 11:25:17

PiS chciało nowych wyborów... na wiosne, kiedy odwiedza nas Benedykt, a dzieki pomocy RM zgarnelo by all - a tak do jesieni straca troche % i bedzie elo elo :)

nie jestem ani za PO ani za PiS, na razie jestem dumny z Leppera i go podziwiam - z pucybuta do milionera; gdyby mial tylko normalne poglady ekonomiczne to moglbym na niego zaglosowac :D

__

Użytkownik
Khain

2006-05-06 11:50:26

powiedz ze to jest maksymalnie ironizowane o0

__

Użytkownik
saBek

2006-05-06 15:03:06

Fakty są obiektywne ?

__

VIP
forest

2006-05-06 15:22:26

nie, ale sa bardziej obiektywne niz wiadomosci ;-) poza tym prezentuja poglady anty-rm i anty-pis i glownie dlatego je ogladam.

__

VIP
vader

2006-05-06 16:14:26

Lepper w rzadzie - 10 lat temu to byly najczarniejsze sny, ktore jednak prawdopodobnie nigdy nie mialy by szans sie spelnic w normalnym kraju. Porazka i zenada

Giertych ministrem edukacji? Zostawie to bez komentarza, dodam jedynie ze szkoda, ze nie dostala tego urzedu Renata Beger ze swoja swieza matura.

__

VIP
bizzare

2006-05-06 17:02:34

No właśnie to niby jest odpowiedź na mój komentarz, ale boje się odpowiadać bo go poprostu nie rozumiem ;-DDD Nie wiem czy to ironia czy nie ;-PPP

__

Użytkownik
Khain

2006-05-06 17:05:26

ja tez nie, ale powiem asekuracyjnie ze jezeli to jest na serio to ktos tu ma (nie pokazujac palcem) niezle pod czerepem przetasowane, jakie pranie mozgu by MW :O

__

Użytkownik
Tooros

2006-05-06 17:37:39

Jestem poprostu pod wrażeniem nowego ministra oświaty. Napełnia mnie wiarą w to, że średniowiecze w Polsce jeszcze się nie skończyło, a bynajmniej wraca.

__

Użytkownik
Khain

2006-05-06 17:39:24

skwituje to krotkim UFFFFFFF.... :P

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

4889 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie