Maturka z angielskiego...

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
VIP
Nas1R

2006-05-05 12:35:48

Jak wrażenia? Bo chyba angielski podstawowy, to był śmiech na sali. Oprócz tego, że były 3 wersje, to była tak banalna, że chyba największy tępak z anglika dostanie lekko 60 %. Niewiem kto to nazwał maturą wogóle?
Mogli by zrobić taką maturę z matmy nie? :)

peace

__

VIP
MerT

2006-05-05 12:38:50

Matura 2006 język Angielski - PRZECIEK!
Zad. 9, poziom podstawowy
"Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupileś ciągnikowy kultywator sprężynowy z zapasowym kompletem lemieszy półsztywnych i skaryfikatorem. Zauważyleś, że uszkodzone było łożysko toczne baryłkowe wachliwe w mimośrodzie oraz brakowało połączeń gwintowych ze śrubą pasowaną o trzpieniu stożkowym. Chcesz zgłosic jego reklamację. Napisz na czym polega problem oraz gdzie i kiedy nabyłes urządzenie i zaproponuj rozwiązanie problemu.
Podpisz sie jako XYZ."

mozna bylo lepiej trafic :(.

__

VIP
baha

2006-05-05 12:44:33

spadlem z krzesla jak to przeczytalem ;p
OWNED ;d

__
http://www.mylacrosse.cba.pl - come and get me!

Użytkownik
freak

2006-05-05 12:51:53

o fuck :D

__

Użytkownik
grubka

2006-05-05 12:55:02

a ty co tylko podstawowy czy przerwa na obiad przed rozszerzonym ?:p

__

Użytkownik
freak

2006-05-05 12:55:17

Na końcu pocztówki napisałem "take it easy and keep smiling" =)

__

VIP
Nas1R

2006-05-05 13:04:01

podstawowy :P jak u nas było zamieszanie, biegali i pytali się dyrka, czemu są 3 wersje itd., co trwało niewiem, 20 minut? to wszyscy siedzieli i czekali co będzie. ja w tym czasie zrobiłem sobie czytanie :) więc potem 1 wyszedłem... w malucha i na chate- 14 km :)

__

VIP
Nas1R

2006-05-05 13:04:57

a ja wszędzie podpisałem sie "XYZ" :P

hehehe...

__

VIP
kai

2006-05-05 13:19:21

hahahahhahahhahha padlem ;)

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-05-05 13:53:14

u nas sie dopiero kapnelismy ze inne sa grupy na sam koniec :ASDASDASD
patrze do sasiad ku*** on ma zupelnie inaczej ja j**** O_o wtf ? ? ? ? ? ? ? ?
a tu k**** grupy :ASDASD

__

VIP
spec_u

2006-05-05 14:11:12

no z tymi wersjami to hard ;- D wspułczuje jak ktoś ściagał ;- D
Btw czy tylko mi sie wydaje czy lektor w 1 zadaniu miał wade wymowy ?
Btw qrw** gadać z angieslkim akcentem okej ale mruczeć coś pod nosem... ? ( takie moje osobiste odczucie ;- )

__
ema

Użytkownik
PiWo5z

2006-05-05 14:28:22

u nas sie radio z ktorego odtwarzali sie zje**** :-D

EDIT: i jeszcze mandat dostalismy :ADSASDA

__

VIP
Nor

2006-05-05 15:04:25

Ja mam mature za rok, ale ciagle sie zastanawiam jak wyglada ta czesc "sluchana" z angielsiego, przeciez takie jedno male radyjko na wszystkich piszacych to chyba torche malo... slyszalem ze u nas w skzole ci, ktorzy siedzieli samym koncu nie napisali nic (na probnej) bo nic nie slyszeli i pozniej byly pretensje i sapanie.

__

VIP
Nas1R

2006-05-05 15:20:35

u nas był odtwarzacz cd i 2 kolumny, więc cała sala skupiona, i nie było problemu nawet na samym końcu :)

__

Użytkownik
KillaNick

2006-05-05 15:55:29

ja miałem maturę dwujęzyczna i lektor chyba szczeki nie miał, a odpowiedzi trzeba było samemu wpisywac :/

__

Użytkownik
guhard

2006-05-05 16:02:38

ahahahaha pewnie juz na tarcho za to ze nie miałeś biletów ;dDD

btw. Plus za ściąganie na maturze podstawowej xD

__

ex-Redaktor
Mav9l1ty

2006-05-05 16:06:53

Matura łatwa, ok, wybieram się w przyszłości na filologię Angielską i to chyba oczywiste, że już coś potrafię, więc nie było problemów z napisaniem. ALE to, że odpowiedzi są pozamieniane, powiedział nam dopiero kolega, który na chwilę po podstawowym poszedł do domu. Potem idiota przyszedł przed rozszerzonym i to oznajmił. Rozszerzony pisała m.in. koleżanka, która praktycznie wszystkie pytania na pdst zżynała ode mnie. Bo czemu nie, jeśli siedziałem blisko i mogła się czuć spokojnie? A tutaj proszę... Naprawdę wielki podziw dla niej, że trzymała fason, nie puściły jej nerwy i napisała cały rozszerzony. Ja osobiście nie wiem co bym w takiej chwili zrobił. Mam teraz tylko nadzieję, że zda, tak jak połowa szkoły, bo strasznie mi przykro.

Nawet nie chce mi się pisać o tym jak mi poszło przez to wszystko :/

__

Użytkownik
w1n

2006-05-05 16:16:47

Ja podobnie pracowałem na moich kolegów ;d, mniej więcej w 1/2 podstawowego z kumplem stwierdziliśmy, że nasze arkusze się różnia:D. Przyleciał dyro, po chwili zamieszania pisaliśmy dalej ;d. Ja pamiętam maiłem arkusz C, niektórzy później ładnie kreślili na kartach odpowiedzi ;d.

Co do samej matury, uważam, że poziom podstawowy był dużo łatwiejszy niż na próbnej. Podobnie zresztą rozszerzonych, chociaż długo zastanawiałem się przy googlach. Pisałem rozprawkę o związkach po 30. Czasu było dużo za dużo:).

Gratulacje dla CKE;d za pomysłowość :D.

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-05-05 16:26:36

nie przed szkola :DDDDDD
ale kurwa owned total ja pierdol**
polowa osob ma zwalone listening :ASD bo sie sugerowala tymi lepszymi xD

__

VIP
cwir3k`

2006-05-05 16:27:05

ja sie ciesze ze tych odpowiedzi nie pozamieniali rok temu, bo bym sie przejechal ostro :D of coz odpowiedz kumpelki sluzyly mi tylko jako sprawdzenie ;-) widac, w CKE pracuja kumaci ludzie :D

lektora na rozszerzonym rok temu tez nikt nie rozumial, na podst. tez byl nieciekawy, wiec tutaj sie nic nie zminilo, widocznie tak ma byc :D

__

Użytkownik
bgs8

2006-05-05 16:54:05

matura podstawowa jest naprawde prosta, nie ma sie co oszukiwac. fakt, ze wprowadzenie trzech roznych wersji i nieinformowanie o tym publiki nie powinno miec miejsca. podobnie bylo na tescie gimnazjalnym w czesci przyrodniczej. pewnie chcieli uniknac sciagania ze strony uczniow, ale test powinien byc jednakowy dla wszystkich.

licze na powtorke wynikow z grudnia =]. raczej nie pojde na filologie, bo pracy po tym chyba zadnej nie znajde =\

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-05-05 17:54:29

Widze ze trudnosc arkuszy jest pojeciem wzglednym :P Ja na przyklad jestem mniej pewny arkusza podstawowego zwlaszcza listeningu gdzie z poczatku kolesia w ogole zrozumiec nie moglem i sie zestresowalem biedny :P Natomiast w ogole nie odczulem roznicy poziomow miedzy podst a rozszerzonym nie liczac listeningu... wg mnie w cholere latwiejszy byl dzisiejszy rozszerzony od tego na probnej.. mam nadzieje ze bede mial dobre wyniki...

A co do zmiany kolejnosci pytan w zamknietych no to grubsza afera sie kroi :D u nas w szkole to niektorym lzy pociekly jak sie o tym dowiedzialy a chodze do dobrego liceum wiec jestem ciekaw zdawalnosci w liceach z nizszej polki... na podstawowym z zamknietych jest 70% wiec jezeli ktos wpadl na mature z anglika z nadzieja tylko zwalania to watpie zeby zdal tak szczerze... bo nie umiejac samodzielnie zrobic zamknietych watpliwe jest zeby zdobyl pelne 30% z pocztowki i listu formalnego :> rzez..

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-05-05 18:01:55

loooooooool kumpel nie przeniosl odpowiedzi na karte odpowiedzi :ASDASDASDASDASDASD teraz aby zdac musi miec na maxa wypracowania :ASDASDASD

teraz pompe ma cala szkola......
a najlepsze jest ze (nie u nas) ale na innej sali wszyscy sciagali A:SDASDASDASDASDASDASDASDASDAD

__

Użytkownik
gÓpek

2006-05-05 18:09:47

mysle ze z podstawy bedzie ponad 90% a rozszerzony moze kolo 80 pykne : -P jeszcze zebym mial tyle samo z matmy i z fizy to bede pocieszony 8- D

__

Użytkownik
gÓpek

2006-05-05 18:10:49

a kumpel jak sie bawi ? ; - D

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-05-05 18:12:00

nie poszedl na rozszerzony.... :ASDASD

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-05-05 18:12:35

to zmien nick na kÓjon

__

Użytkownik
bgs8

2006-05-05 18:18:33

jak sie zastanowilem glebiej, to jednak slusznie, ze wydrukowali trzy rozne wersje. jest plaga sciagania na egzaminach w Polsce, obojetnie jakiej rangi. na prawku sie nie da =D, chyba^^. trza z tym walczyc. zostaje jednak przy tym, ze na maturze sciagac sie nie powinno i basta =].

na rozszerzeniu tekst o google byl ciekawy =]. nareszcie cos na czasie, co moglo sie spodobac.

zgadzam sie z Toba odnosnie sluchania. juz na podst. doszukiwalem sie kruczkow w odpowiedziach i kombinowalem, zupelnie niepotrzebnie =].

rozszerzenie bylo latwiejsze od tej na probnej. pozdro ziom=D.

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-05-05 18:31:43

No mi tez sie za*ebiscie podobalo to ze byl tekst o google :D poczulem sie jak w domu przed kompem :P a co do sciagania no to... nigdy nie wyobrazalem sobie zebym sam mogl sciagac na maturze.. ale nie zycze zle ludziom ktorzy moga nie zdac przez te trzy wersje bo wiele osob nie bedac pewnych swoich mozliwosci poprostu moglo zmienic widzac inna odpowiedz u kolegi i dramat... zobaczymy :)

__

Użytkownik
samol

2006-05-05 19:21:42

Weslem sobie na stornke CKE i tak sobie szacuje, że z angola podst. bedize okolo 94% :D A z rosz. 70% - zlezy od teog jak prace ocenia ;)

U mnie w szkole nie bylo za wiele sciagania od innych. Slyszalem tylko o 2 przypadkach.
Moj jeden kumpel mial napchane sciagi do kieszeni i komisja pozwolila mu wychodzic do lazienki :D I nie chodzil o do niej by zalatwic potrzeby fizjologiczne :>

__

Użytkownik
valkyr

2006-05-05 19:27:41

I tak nic nie pobije gościa z mojej szkoły, który myslal ze te zadania pisemne na podstawie są do wyboru =] wybral list bo nie wiedzial jak sie pisze pocztowke xDDD cała szkola ma z tego pompe teraz -.-

__

Użytkownik
WildCat

2006-05-05 19:37:59

musisz caly czas pisac ":ASDASD" ?

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-05-05 19:39:21

jesli to Cie irytuje to nie musze :* (przyzwyczailem sie sry)

__

VIP
spec_u

2006-05-05 20:11:45

"wybral list bo nie wiedzial jak sie pisze pocztowke" - aahahaha padlem ;- D

__
ema

VIP
forest

2006-05-05 20:18:13

inspitujesz sie www.theoldestthings.com ? ;-DDD

__

VIP
forest

2006-05-05 20:20:21

ogladales Misia? wczoraj byla 25 rocznica premiery
tam jest taka scena:

klientka na lotnisku 0 spikerka - czyta rozklad lotow. bierze kluski do ust i belkocze ...... :d

__

Użytkownik
w1n

2006-05-05 21:21:46

Tej ale mam zonka:D zapomniałem zaznaczyć temat :D i teraz nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Na razie z rozszerzonego naliczyłem 22,5 pkt. za słuchanie i czytanie :E jak bym dostał chociaż te 10pkt za rozprawkę to bym był happy a tak mam kupe:E.

ten cytat z basha rządzi:
- muahaha, matura byla taka banalna...
- a o czym pisales ? chlopi czy makbet :D ?
- pfff pewnie ze makbte... byc albo nie byc, rozmowa z czaszka i te sprawy :D
- ale to chyba hamlet co ?

__

Użytkownik
w1n

2006-05-05 21:23:21

mój kumpel na próbnej zostawił ściąge w arkuszu :D (na gegrze)

__

VIP
spec_u

2006-05-05 22:03:33

rozmowa pewnie autentyczna prosty przykład: mój kumpel cały czas pisał o Makbecie na podstawie Hamleta ;- D

__
ema

Użytkownik
w1n

2006-05-05 22:30:23

mi się zdaje, że takich cyrków jak są na tej maturze to jeszcze nie było ;d,a zostały jeszcze inne przedmioty ;d BEWARE

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5670 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie