MŚ w piłce nożnej Germany 2006

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
spec_u

2006-05-30 21:01:00

W sumie gdyby nie te dwie głupie bramki to nie byłoby tak najgorzej.

Nie wiem czy takie głupie w pierwszej Boruc interweniował bardzo niepwenie... a w drugiej Kuszczak po prostu za daleko wyszedł z bramki... I nie zapominaj o tym, że Kolumbia miała jeszcze 2 niemal 100% sytuacje które zmarnowała ( i to my tu mieliśmy duze szczeście ) bo by było 4:1...

__
ema

Użytkownik
grubka

2006-05-30 21:14:57

Co do kibiców: szczerze mówiąc to im sie nie dziwie, może dlatego, że też jestem ze ślaska ?:)
Chorzów dostał szanse na organizacje ME, ale z jednym wyjątkiem, został zgłoszony jako ostatnie z 6 miast ...

edit:
jeszcze jedna sprawa dotyczaca kibiców: a kto dopingował ile sił w gardłach do 60 minuty ?:|

__

Użytkownik
Lukin

2006-05-30 21:22:57

Bramki głupie, przypadkowe, nie wypracowane, nie wynikały z przewagi Kolumbii. Pod koniec było kilka sytuacji dla Kolumbii, ale to wynikało właśnie z tego, że oni prowadzili dwoma bramkami, a my musieliśmy pójść do przodu narażając się na kontry. No i nasi byli zupełnie załamani tym jak przypadkowo stracili gole i tym jak cudownie dopingują ich "kibice".

__

Użytkownik
Lukin

2006-05-30 21:28:18

Widać motyw z tym szóstym miastem zadziałał :D Szans na organizacje czegokolwiek Chorzów nie ma żadnych (liczą się pierwsze cztery miasta), ale Ślązacy jednak zadowoleni, że o nich PZPN pamięta :) I wilk syty i owca cała.

__

Użytkownik
grubka

2006-05-30 21:38:50

Jeszcze przed aferą we włoszech myslałem, że Listkiewicz dostał cynk z FIFA (ma tam swoich kumpli, chyba nawet załatwił żone prezesowi...) że szans na organizacje nie mamy, to żeby żadnego miasta nie urazic zgłosił wszystkie :>. Teraz to juz nie wiadomo które państwa dostana organizacje.

Co to Twojej wypowiedzi, skoro zgłosił wszystkie 6 (FIFA to zaakceptowała) tzn. że w przypadku organizacji ME w Polsce i Ukrainie mecze będą rozgrywane na wszystkich 6 stadionach ...

Jeszcze raz wracając do zachowania kibiców. Janas już na Śląskim nie zagra na 100% :D a pzpn dostało jeszcze jeden powód, żeby omijać stadion w Chorzowie szerokim łukiem. Tak jak już mowiłem kibice dopingowali zespoł do utraty 2 bramki, potem siadła psychika zawodników i uwaga, najpierw przestali grać piłkarze, potem zaczeły się gwizdy. Owszem to kibice powinni podbudowywać zespół w cięzkich chwilach... Nie wiem czy słyszałes brawa po pierwszym pewnym złapaniu piłki przez Kuszczaka, pewnie nie ...

__

VIP
spec_u

2006-05-30 21:46:54

co do ostatniego zdania masz racje wkońcu grali po zgrupowaniu i byli jakby nie patrzeć faworytami tego spotakania a przegrali w tak żenującym stylu... a co do publiczności to... hmm to, że sie o Franka i Dudka upomnieli to się akurat nie dziwie ( szczególnie po akcji Kuszczaka) ale OLE to już było przegięcie...

__
ema

Użytkownik
Lukin

2006-05-30 22:05:08

Bzdura, po tym jak Kuszczak wpuścił farfocla "kibice" nie czekali na reakcje drużyny tylko od razu zaczeli buczeć, gwizdać, wyć i wzywać Dudka. Z resztą o Dudku krzyczeli już na początku meczu - i jak tu Boruc miał bronić? Były oklaski dla Kuszczaka przy jednej jego interwencji, przy każdej następnej były już tylko gwizdy. Przy każdej akcji Rasiaka były tylko gwizdy i lament o Franka (a akurat Rasiak nie zagrał tak najgorzej, był groźniejszy od Żurawskiego). Pod koniec meczu kibice dopingowali Kolumbię i wygwizdywali Polaków, którzy przerywali rywalom akcje. I był jeszcze znak rozpoznawczy Stadionu Śląskiego - trąbki. Rozumiem, że w niektórych meczach można okrzykami wywrzeć presje na trenera, żeby np. dokonał zmiany. Na to co się wydarzyło przed paromo godzinami nie ma żadnego usprawiedliwienia.

P.S. Przyznam, że nie orientuję się w przepisach ma tyle dokładnie, żeby wydawać sądy kategoryczne, ale z tego co ja wiem to z tych sześciu stadionów dwa ostatnie to tzw. stadiony rezerwowe - zgłoszone "na wszelki wypadek", a tak naprawdę dla picu. Nie będzie na nich żadnych meczów, chyba, że w któreś z podstawowych boisk przyrżnie meteoryt.

__

Użytkownik
grubka

2006-05-30 22:17:37

ad.1 Nie będę się kłucił, bo nie mam pewności, a nie mam możliwości oglądnięcia tego meczu 2 raz. Jutro pogadam z kolegą, który mecz ogladał na żywo i odpowiem.

ad.2 Jednak masz racje, poszukałem troche i okazało się, że Polska chciała organizacji ME przez 5 miast u nas i 5 na Ukrainie (nie wiem jak sie sprawa skonczyla). A to, że stadion śląski jest na ostatnim, szóstym, miejscu i tak skreśla go w 75%...

__

Użytkownik
grubka

2006-05-30 22:20:26

Tak sobie teraz pomyślałem, że wszystko teraz odchodzi w stronę śląskich kibiców i przycichła sprawa kompletnej klapy polskiej reprezentacji ... Pewnie jutro przeczytam w gazecie, że przegrali, bo kibice byli źli ...

__

Użytkownik
Lukin

2006-05-30 22:32:46

Wytłumaczenie jest proste. Reprezentacja grała słabo, ale zdażały im się gorsze występy (przed eliminacjami do MŚ dostaliśmy od Danii chyba 5:1). Ostatnio z USA i z Litwą też było słabo. Jest kiepsko, ale to żadna sensacja. Natomiast tak żenującego występu kibiców nie było od lat.

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-05-30 23:05:44

nie martwcie sie. w 74' tez przegrywalismy na sparingach:D

__

Użytkownik
Tak

2006-05-31 14:13:12

To był pech Kuszczaka, ja wierze, że on może jeszcze zostać najlepszym bramkarzem mistrzostw ;] on ma naprawde wysoki umiejętności, tylko musi być na luzie, więc chill out pls.

__

Użytkownik
garo

2006-05-31 22:05:44

1. [flag=br]Brazylia
2. [flag=hl]Holandia
3. [flag=pr]Portugalia

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

8406 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie