Kto wybrał nam prezydenta i parlament?

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
SL4VE

2006-04-08 08:48:24

Radio Katolickie nie powinno się wtrącać do polityki w żaden sposób, a nie jest nowością, że ojciec rydzyk robi to od dawna. TV Trwam i Radio Maryja oglądali/słuchali ludzie, ktorzy być może wierzyli i byli katolikami, ale rydzyk zrobił im zwyczajnie wodę z móżgów.

A co do braku wolnych mediów i wypowiedzi Kaczyńskiego to kryje się w tym pewna hipokryzja. Cały czas jedzie na telewizje, które jego samego wypromowały. Kiedy oni wyciągali jakieś brudy na Tuska i PO, a telewizje o tym mówiły to było dobrze. Jak dorwali się do rządzenia (a raczej do fotelików, bo o rządzeniu to oni pojęcia nie mają) to każda uwaga pod ich adresem świadczy o braku wolności w mediach. Odstrzelić to powinni i rydzyka i Kaczyńskich imho.

__

Użytkownik
LaM

2006-04-08 11:29:19

Z całym szacunkiem dla JP2 ale nic nie zrobił w sprawie RM.Nowy papież też nic nie zrobi. Ogólnie to kościół ma w dupie cały problem im jest na ręke zrobienie z nas fanatycznej chołoty. Gdyby Rydzyk im przeszkadzał już dawno było by po sprawie ale jak widać jest im potrzeby. W sumie to się nie dziwie Rydzyk będzie robił swoje i za 10 lat większość polaków będzie fanatykami religijnymi gotowymi do smierci za swoje wyznanie.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-04-08 14:18:27

na poziomie ośmiolatka jest, conajwyżej, twoje wyczucie ironii.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-04-08 14:20:34

JP2 też był człowiekiem; może nie miał pojęcia co się kroi. Nie był w stanie ogarnąć tylu rzeczy na raz... Nie jestem jakimś Wojtyły "fanem", nie można powiedzieć, że należę do pkolenia JP2 - wręcz przeciwnie. Ale wiem, że poglądy rydzyka i JP2 są na tyle rozbieżne, że powinny były się zwalczać.

__

Użytkownik
adi

2006-04-08 16:46:51

'Raus' ten koleś ma coś z głową a na miejscu kamerzysty wypier.. mu bo nerwowo bym nie wytrzymał

__

VIP
sting

2006-04-08 17:00:55

Ja nie chce byc stary, nie chce ubierac moherowych beretow albo kapeluszy, nie chce, zeby w mojej glowie zrobil sie ser, z ktorego takie 'instytucje' jak Radio Maryja, beda mogly pozlepiac material na calkiem niesmaczna i do tego dlugo poterminową pizze. NIE CHCE!

__

Użytkownik
LaM

2006-04-08 17:10:16

No ale się nie zwalczyły , a szkoda.

__

Użytkownik
LaM

2006-04-08 17:12:42

To jest Demokracja i decyduje większość. Przykre ale ten model władzy się nie sprawdza.

__

Użytkownik
w1n

2006-04-08 20:18:05

Właśnie o to chodzi, żeby zachować spokój, nie rzucą na Ciebie klątwy no i przy okazji dobry materiał filmowy się zachowa.

__

Użytkownik
w1n

2006-04-08 20:23:24

Sam na PiS nie głosowałem, ale musze stanąć w obronie ich wyborców, bo nie można mówić, że każdy, kto głosował na PiS nosi moherowy beret, czy też słucha Radia Rydzyka.

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2006-04-08 22:00:50

mowisz, masz :D

__

VIP
zik

2006-04-09 00:52:46

heh, ciekawy motyw mialem jak pojechalem do babki jakos przed wyborami, babka ogolnie jest stalym sluchaczem radia - dobrze ze jeszcze tv trwam nie ma ;) - i byla taka akcja ze mnie zapytala na kogo glosowalem, jako ze nie glosowalem na nikogo zapytalem jej o to samo i sie spotkalem z wielkim oburzeniem, bylo to cos takiego:
"Tylko i wylacznie na PiS! To sa normalni prawi ludzie, reszta to banda klamcow i zlodziei! Tak jak ten Tusk i inni! Cala wies na nich glosuje i wszyscy w okolicy!"
Oczywiscie pozniej padlo tez stwierdzenie ze "tak jak mowia w radiu trzeba robic, bo tam sama prawda!"
Niestety, babki dominated by rydzyk :E

__

Użytkownik
guhard

2006-04-09 01:42:25

imo jestes idiotą....

__

VIP
bizzare

2006-04-09 07:24:08

yeah sikstinajn madirfakir... ;-asd

__

Użytkownik
SL4VE

2006-04-09 10:33:23

Czy oprócz (zartobliwej) propozycji odstrzelenia Kaczorów i ich wspólnika Rydzyka powiedziałem coś co świadczy o moim kretyniźmie?

Przyjmę każdą krytykę jeżeli jest uzasadniona, więc wypowiedz się szerzej.

__

Użytkownik
SL4VE

2006-04-09 10:39:49

To mi ojciec opowiadał, że ma kumpla u którego w rodzinie też babka trzęsie polityką. Jeden jej wnuczek chciał zagłosować na Tuska to go babka tak zjechała, że masakra, a jak poszli głosować to stała nad nim i z palcem wskazującym na kwadracik koło Kaczyńskiego "TU MASZ ZAKREŚLIĆ".

Z miesiąc później robiła sensacje, że Tusk stoi na granicy i blokuje wywóz zboża czy czegoś, bo tak w radiu powiedzieli... apfrr

__

Użytkownik
SL4VE

2006-04-09 10:48:21

Moim zdaniem nie dobrali mu się do dupska z jednego powodu. Podczas gdy oni próbowaliby go obalić to on zrobiłby w radiu taką propagandę i nagonkę na przywódców kościoła i osoby za to odpowiedzialne, że mógłoby z tego wyniknąć całkiem spore zamieszanie.

Inna sprawa, że wygląda to tak jakby kościół miał w dupie, że wyznawcy tego właśnie kościoła są tak omotani i wykorzystywani.

__

Użytkownik
guhard

2006-04-09 11:33:37

stwierdziłeś ze nie znają sie na rządzeniu. Chodzi o to ze oni nie mają czym rządzić. W sejmie PiS'u jest ich ~27% a PO 24%. Tak sie składa zeby rządzić, czyli przeglosowywac nowe uchwały, ustawy cokolwiek trzeba mieć sporo ponad 50 %. Jak oni moga to robić skoro jest ich zaledwie ćwiartka. Starali sie dogadać z PO ale oni chcą za dużo fotelików jak na przegranych. Dlatego jest im tak cięzko. SLD miało za swoich czasów zawsze (tak mi sie wydaje) ponad 50 % w sejmie i im było kapke łatwiej.

No chyba ze Twoje stwierdzenie o rządzeniu też było żartobliwe. ;]

__

Użytkownik
SL4VE

2006-04-09 11:58:12

PiS ma najlepszą propagandę w Polsce. Ale oni rządzić się boją. Gdyby PO weszło w tę koalicję to założę się, żę większość ustaw wychodziłoby od nich. A wiesz czemu? Bo gdyby ustawa była udana to byłby to wspólny projekt. Gdyby coś się nie udało to PiS by powiedział, że oni zgłaszali sprzeciw, poprawki, i to wszystko wina PO.

Jeżeli mają takie super pomysły to dlaczego nie mogą nikogo do nich przekonać? Dlaczego tak szybko zmieniają zdanie? Jeszcze niedawno chcieli wywalić Balcerowicza i zastąpić go kimś o zupełnie innych "dobrych" poglądach? Jeszcze niedawno chcieli znieść niezależność NBP (nie powiedzieli tego wprost, ale ich działania do tego prowadziły), a teraz nagle stoją w obronie niezależności? Czy to nie oni w wyborach obiecywali 3 mln mieszkań tylko po to żeby po wyborach powiedzieć o iluśtamset tysiącach?
Przegłosowali już np. Becikowe za które połowa społeczeństwa ich chwali. A co to da? Rodziny, które za 1000 złotych są gotowe spłodzić następnego potomka powinny zostać pozbawione praw rodzicielskich. Dlaczego? Bo nawet gdyby przeznaczyli te 1000 złotych na dziecko to na długo to nie starczy, a w większości przypadków to kasa idzie na zupełnie coś innego. 1000 złotych przepadnie, a dziecko zostaje i co wtedy? Poza tym ta ustawa wiąże się ze zwiększeniem wydatków rządowych i deficytem, a to z kolei powoduje, że państwo potrzebuje więcej pieniędzy - rosną stopy procentowe, a co dzięki temu? Myślisz, że wielu przedsiębiorców może sobie pozwolić na wyższe koszty kredytowania i rozwoju?
Zauważ, że każdy polityk pisu na każdym kroku dąży do tego żeby w jakiś sposób pokazać, że wszystko co się dzieje to wina PO. Z tego co PiS mówił cały czas przed wyborami wynikało, że niezależnie od wyniku chcą utworzyć na zasadach partnerskich koalicję z PO. Podział stanowisk (jeżeli chodzi o ich istotność) na pewno nie był partnerski. Zagarnięcie przez PiS mnisterstwa sprawiedliwości oraz służb specjalnych nie jest zdrowym rozwiązaniem. Poza tym PiS wychodził cały czas z pozycji siły - albo akceptujecie nasze warunki albo spadajcie, a odpowiedzialność byłaby już dzielona na pól albo wręcz zrzucana na PO.
PO godząc się na koalicję na takich warunkach nie wywiązałoby się ze swoich obietnic wyborczych i to oni dostaliby po dupie, a nie PiS. Wcale im się nie dziwie, że działają w taki sposób w jaki działają. A PiS i ich populizm jakoś do mnie nie przemawia.

__

VIP
ognos

2006-04-09 11:58:51

omg zenada;d

__

Użytkownik
guhard

2006-04-09 16:17:03

cóż. Musze Ci tutaj przyznać wiele racji. I w sumie odwołuje to co powiedziałem wcześniej. [+]

__

Użytkownik
adi

2006-04-09 17:51:07

[url=http://media.putfile.com/jakbynamsieudalo] klik [/url] - look this

__

Użytkownik
_fhantom

2006-04-09 20:25:25

heh tak to jest jak się człowiek nie napije z rana kawy - zwracam honor
swoją drogą nawet wujek Staszek nie powstydziłby się takiej riposty, tak samo uszczypliwa jak mój post :)

__

VIP
xts

2006-04-10 11:16:49

Parasole! Polacy! hahaha ;)

__

VIP
xts

2006-04-10 11:17:45

spalic ich w pizdu, bombe podlozyc, napalm pierdolnac, sarin rozpylic

__

Użytkownik
mariano

2006-04-10 12:24:46

"If it looks like a duck and walks like a duck, I say it's a duck."

__

Użytkownik
twoonesix

2006-04-10 13:54:25

kaboom kaboom? :DDD

a może białym fosforem? :>

__

Użytkownik
SL4VE

2006-04-10 19:26:56

:)

__

VIP
xts

2006-04-11 11:46:37

imo wysle rydzywko koppeeeerte z bialym prooszkiem ;) i to nie bedzie cocaina

__

Użytkownik
pepz

2006-04-11 18:25:07

[url=http://www.wp.pl/r/Dv1134] Rydzyk Srydzyk [/url]

Czemu te wszystkie babcie i dziadkowie nie przejrzą wreszcie na oczy?

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-04-11 20:45:24

bo są za starzy i nie widzą i nie słyszą :D

__

VIP
bizzare

2006-04-13 17:59:34

Wierszyk

Tadeusz Rydzyk w Toruniu mieszka czarną sukienkę ma ten koleżka. Uczy, tłumaczy w Radiu Maryja kto godny chwały a kto wręcz kija. Leje na serce miód swoim gościom do adwersarzy zionie miłością. Żyda, Masona czuje z daleka wszystko w nim widzi oprócz człowieka. Glemp traci nerwy: "Rydzyk - łobuzie", Tadzio z uśmiechem nadyma buzię. Pieronek błaga: "Daj na wstrzymanie", to on rozkręca nową kampanię. Życiński prosi: "weź - odpuść sobie", a Rydzyk: "spadaj, co zechcę - zrobię". Rząd go popiera, prezydent chwali Lepper z Giertychem pokłony wali. Czuje się bosko jak w siódmym niebie do Sejmu wchodzi tak jak do siebie. A gdy podskoczyć ktoś mu próbuje armię BERETÓW mobilizuje. Ich nie obchodzi, co sądzi prasa - że dla Rydzyka Bogiem jest KASA. Mohery wielbią swego pasterza dla nich ważniejszy jest od PAPIEŻA!

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

8143 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie