Kominek rox!

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
sting

2006-03-30 21:43:49

Miazga, po prostu. Pan zwany 'kominkiem', zalozyl swojego bloga, na ktorym wypisuje doscyc ciekawe, osobiste spostrzezenia na rozne sprawy:D Czytajac to, przyznaje sie mu w pewnym sensie racje, ale najlepszy jest ubaw z tego. Teksty sa po prostu niesamowicie zabawne (jak dla mnie :D) polecam Wam. Najpierw, przeczytajcie sobie " o autorze slow kilka ":) A pozniej reszte.

Jest tego sporo, takze zabawnego czytania moze wystarczyc na dlugie, smutne wieczory:)

[url=http://kominek.blox.pl]kominek.blox.pl[/url]

__

Użytkownik
m3ribo

2006-03-30 21:49:45

bylo to wklejane przy okazji roznych tematow , ale co racja to racja , teksty moze nie napisane jakos pieknie ale przynajmniej prawdziwie i czasami nawet zabawne : )

__

PRO
Lucas

2006-03-30 21:50:31

Juz dawalem linki i potem x innych dawalo...

A kominek coraz slabsze teksty ma...

__

Użytkownik
bekoo

2006-03-30 21:50:55

Czytałem wczęśniej , polecam całą strone
naprawdę potężna dawaka humoru i wciąga xD

__

VIP
blacktyger

2006-03-30 22:20:05

Przeczytajcie jego książkę, zobaczycie, że to zupełnie inny człowiek.

__

Użytkownik
e2

2006-03-30 22:22:38

w pracy czytałem to 5 minut i .... zrezygnowałem ;/ koleś jest głupszy niż 3/4 polityków w naszym państwie...

__

VIP
sting

2006-03-30 22:29:48

Dlaczego ma nasrane ? Bo przeklina? Bo pisze w zasadzie prawde? :) Bo wyraza swoja opinie na blogu, ktorego i tak nie trzeba czytac?:)

Dla mnie nie jest to bulwersujace ani glupie, wrecz przeciwnie - ciekawe. W zyciu sie z czyms takim nie spotkalem. Spedzam juz nad ta strona druga godzine i robi sie coraz ciekawiej.

Jakby porownac jego i naszych politykow, to tych drugich wrzucilbym gdzies pod kreske ;) On jescze trzyma poziom.

I czy rzeczywiscie chodzi Ci o jego glupote? Czy bulwersuje Cie jego jezyk ? sam nie przeklinasz pewnie.. ;)

__

Użytkownik
e2

2006-03-30 22:36:48

Klnę jak szewc mówiąc szczerze :D Po prostu ma głupie teorie na temat świata, z którymi się całkowicie nie zgadzam ^^

__

VIP
sting

2006-03-30 22:49:14

Hm, moze trafiles na zle artykuly ;) czy jak to tam nazwac;] Poczytaj sobie np o zdradzie ;p

__

Użytkownik
e2

2006-03-30 23:02:00

jedyny, który _w miarę_ przypadł mi do gustu...

__

Użytkownik
black sunday

2006-03-31 13:32:58

Takie tam głupoty, ale przyjemnie sie czyta i można się troche pośmiac ;]

__

Użytkownik
mariano

2006-03-31 16:11:32

True [+] ;D

__

Użytkownik
pitertohuj

2006-03-31 21:31:26

troche lol troche zal

__

Użytkownik
Tymek

2006-03-31 22:31:36

koleś jest żałosny i nawet to, że się z tym nie kryje i nie udaje mądrego jak połowa tępaków go nie ratuje, bo mądrzejszy się przez to nie stanie. poczytałem trochę, pośmiałem się, ale jeżeli ktoś widzi w tym jakiś autorytet, uważa, że on dobrze mówi to trochę mi go żal. dzisiaj po prostu każdy kto choć trochę odrywa się od stereotypów wydaje się być dla wielu osoób el0 el0 dobrze prawiący...

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2006-04-01 21:48:55

kominek.blox.pl 99 % mojego poparcia ;D

__

Użytkownik
bekoo

2006-04-02 11:10:28

Mam wrażenie że większość czasu spędzasz przed komputerem
cyferki w kompie liczą się bardziej niż wszystko inne i masz naprawde nieźle poprzewracoane w głowie , uważaj bo na rogu czają się pretorianie lub nocne elfy i tylko czekają na ciebiexD

:D

__

VIP
MerT

2006-04-02 11:41:31

z pozoru prymitywne, wulgarne i perfidne, ale z drugiej strony wali prawde prosto z mostu, ku uciesze widzow.

__

Użytkownik
e2

2006-04-02 11:49:32

Tak, spędzam gdyż pracuję na komputerze, niestety dalszej części nie zrozumiałem, gdyż jak mniemam pochodzi to z jakichś gier, a w te nie gram... blow me sucker

__

Użytkownik
bekoo

2006-04-02 12:14:41

"gdyż jak mniemam pochodzi to z jakichś gier," rotfl
koleś inteligencją to ty nie błyszczysz xD
he jesteś z sekcji np. war3 xD
hadrcore
a ty mi mozesz blow do bialego bicz xD

__

VIP
blacktyger

2006-04-02 18:27:14

To sie czyta nie oglada - no chyba ze czak noris ;-DDDD.

__

VIP
MerT

2006-04-02 19:18:46

a kto wyjawil, ze nie umiem czytac? :(

__

VIP
Sh1eldeR

2006-04-02 20:40:15

Troche sie nawet z toba zgadzam. Nie chce mi sie 2x pisac opinii o tym blogu, wiec dam link, gdzie to zrobilem:

http://quake3.imro.pl/board/?action=post&fid=8&tid=19712

(gdzies na srodku strony)

__

VIP
Perez

2006-04-02 21:33:01

kominek imo bardzo dobre teksty ma. moze nie zawsze sie z nim zgadzam, ale ogolnie mi sie podobaja. czytajac to trzeba tylko zrozumiec, ze mamy do czynienia z jedna, wielka szydera :D

__

Użytkownik
Tymek

2006-04-02 22:48:44

w ogóle to czytacie blogi? znam ludzi, którzy siadają przed kompem, odpalają neta i czytają kilka swoich ulubionych blogów. mi trochę szkoda na to czasu, ale kiedyś znalazłem jeden, myślę, że mogę powiedzieć w ten sposób - warty uwagi. jakich blogów jest najwięcej? o seksie, z tym, że większość to pamietniki prostytutek pisane przez nastolatki :-/ rzadko trafia się na coś wartego uwagi, ale kiedyś ktoś podał mi link [url=http://diabelskizw.blog.onet.pl]do tego[/url], co o tym myślicie? :D

__

VIP
sting

2006-04-03 00:10:26

Przczytajcie sobie jeden z nowszych tekstow o Pokoleniu Jana Pawła II. [url=http://kominek.blox.pl/2006/04/POKOLENIE-JP2.html]tutaj[/url]

__

Użytkownik
eSND

2006-04-03 13:29:21

smutny jestes...

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-04-03 15:26:52

Przykre ze Ty nie masz co robic tylko latac po tym forum i krytykowac gdzie sie da.... moda jakas sie zrobila na takie zachowanie chyba...

__

VIP
zoom

2006-04-03 16:56:52

Nie podoba mi sie jego podejscie do naszego Ojca Swietego... Ja osobiscie bardzo szanuje sp. Papieza i nie lubie jak ktos zle o nim mowi.

__
Play more promode.

VIP
sting

2006-04-03 18:16:13

A gdzie on o Nim zle napisal ?;) Przeciez to o 'pokoleniu JP2', a nie o samym Janie Pawle 2. A to jedno zdanie, gdzie pisze, ze 'zyczylem mu smierci' to taka troche nadinterpretacja.

__

Użytkownik
Tymek

2006-04-03 18:19:22

omg, no i co z tego, że to nie o naszym papieżu, tylko o jego pokoleniu, forma jest, delikatnie mówiąc, nie na miejscu.

__

Użytkownik
e2

2006-04-03 18:29:17

po przeczytaniu tego textu stwierdziłem, że większego debila nie ma. Przecież to jest całkowity brak szacunku...

__

VIP
Sh1eldeR

2006-04-03 18:44:42

O boze - bo sie podjaral, ze napisze cos tak super-przebiegle-prowokacyjnego, ludzie sie beda burzyc, a tak naprawde on niczego zlego nie napisal! Oh oh! Genialne! Calkowicie go to usprawiedliwia!

Oczywistym jest, ze napisal to specjalnie. Jak dla mnie to jest nic innego jak BRAK TAKTU. Gdy idzie o pewne rzeczy, daleki bym byl od ironizowania na ich temat, czy robienia z pisania o nich prowokacji. Nie o to chodzi, by napisac cos, co wyglada chamsko, a potem mowic, ze przeciez tak na logike to nic zlego sie nie napisalo. Nawet jesli to prawda, to o niektorych kwestiach nie wypada pisac w sposob, ktory chocby wyglada na chamski.

I nie, nie uwazam ze lamanie wszelkich zasad taktu i dobrego wychowania czyni autora lepszym, bo "nie boi sie pisac prawdy (tego, co wg niego jest prawda)". To blog... nikt mu nic nie zrobi za to, co tam napisze, wiec to zadna odwaga. To po prostu zle wychowanie.

__

Użytkownik
Tymek

2006-04-03 20:24:46

[url=http://www.dziwnetabletki.com]dziwne tabletki[/url], myślę że nie ma sensu zakładać topica - wypowiadajcie się tutaj ;D

__

Użytkownik
mario

2006-04-04 00:34:49

A ja nie tyle co "zyczylem mu smierci" co chcialem by jak najszybciej umarl i by byl spokoj. Żygam ta cala nagonka i pierdoleniem o pokoleniu JP2. A stawianie ['] w statusach i co drugim poscie jest najgorsze. Nie ma czegos takiego, a wy jestescie obludnikami. Pierdole papieza, nic kurwa dla mnie nie zrobil, dla was zreszta tez nie, ale media wam wmowily ze tak bylo. Jestescie slabymi, podatnymi na manipulacje, ludzmi. A wszystko to dlatego ze wychowaliscie sie w religijnych domach, najczesciej na wsi i najsmutniejsze jest to ze nie potraficie sobie uzmyslowic ze to wlasnie dlatego "wierzycie". Nawet kurwa nie jestescie katolikami, walicie konia 2 razy dziennie, poruchalibyscie sobie chetnie bez zobowiazan... gdzie tu kurwa wasze idee?
A blog kominka jest dla ludzi otwartych i inteligentnych, a nie dla zacofanych dewociarzy.

__

VIP
Sh1eldeR

2006-04-04 02:49:00

Gratuluje Bartoszowi o xywie mario (:D), ze pomimo tak "zabojczej" wiedzy ogolnej udalo mu sie wlaczyc komputer, odpalic przegladarke, wejsc na ta strone i napisac komentarz! Brawo Bartku!

Nic dla ciebie papiez nie zrobil, co? Mylisz sie i to bardzo. I nie ma wiekszego znaczenia, czy jestes katolikiem, czy nalezysz do jakiejs sekty. JP II jesli chodzi o sprawy religijne rowniez zrobil bardzo duzo (przyznal sie do bledow Kosciola i za nie przeprosil; unowoczesnil Kosciol), jednak dla ludzi o tak slabej katolickiej wierze jak ja, lub dla takich ignorantow jak ty, na pewno nie jest to najwazniejsze osiagniecie Karola Wojtyly.

Fakt, zaden ze mnie katolik. Jednak zaden rowniez ze mnie "wychowanek religijnego domu" czy "osoba pochodzaca ze wsi". Nie. Religia w moje rodzinie zawsze byla odstawiona na zdecydowanie dalszy plan.

Co innego fakty, od ktorych ty chyba (niestety dla ciebie) stronisz. Naprawde nie wiesz, co zrobil Jan Pawel II dla tego i innych krajow srodkowoeuropejskich? Zalosne. Zrozumialbym, gdybys byl amerykanskim niedoksztalconym ignorantem i nie mial zielonego pojecia o historii tak zwanej reszty swiata. Ale to jest czesc z zycia twojej ojczyzny... Jestes mlodym szczylem tak samo jak ja i tak naprawde guzik mozesz o tym wiedziec, ale to bardzo przykre, ze twoi rodzice nie raczyli cie obdarzyc chocby szczatkowa wiedza, ze nie opowiedzieli ci o sporym kawalku z ich zycia - oraz z twojego zycia (ale z pewnoscia byles wtedy za mlody, by to rozumiec, czy nawet pamietac).

Wyrazanie zniesmaczenia czyims poziomem, tak jak ja to teraz robie, i poprzestanie na tym uwazam za malo ksztalcace i poprawiajace sytuacje, wiec wyjasnie ci, co tez takiego miedzy innymi Papiez zrobil dla *CIEBIE*, choc ty o tym nawet nie wiesz - negujac to zachowujesz sie jak taki skunks, ktory zlapal sie w sidla, a lesniczy go uratowal, miesiac kurowal, a gdy wyzdrowial i go wypuscil - skunks pierwsze co zrobil to pierdnal mu w twarz. Elokwentnym to bym tego zwierzecia nie nazwal ;&.

Papiez, moj drogi Ograniczony Czlowieczku, _BARDZO_ pomogl zwalczyc w Polsce ruskow. Tak, bo kiedys rzadzili tym krajem praktycznie ruskie - nie wiem czy slyszales o takich skrotach jak PZPR, czy takich nazwiskach jak Gorbaczow. W kazdym razie nasi bracia zza wschodniej granicy jakis czas temu wprowadzili u nas np. gospodarke centralnie sterowana ( wszystkiego brakowalo, byly tak zwane kartki - poszukaj w google), do tego byla cenzura, trudnosci z wyjechaniem za granice, hiperinflacja i tak naprawde nie bylo wolnosci, bo za sznurki pociagali nasi bracia zza wschodniej granicy (a przynajmniej wszystko musialo sie dziac tak, zeby im sie podobalo). Jedno jest pewne: za ciekawie to nie bylo. Jednak w latach 80 nastapil przelom, w koncu w 1989 w duzej mierze dzieki Solidarnosci (rowniez odsylam do google), czyli na dobra sprawe dzieki dzialajacym razem ludziom, rodakom - wykurzylismy stad ruskow na dobre. Potem ZSRR sie rozpadl i wiele innych krajow zostalo rowniez w podobny sposob wyzwolonych. Jednak to my dalismy czadu - Polacy urzadzali ogromne strajki w wielu miejscach kraju, protesty, oficjalnie zadali konkretnych zmian... To bylo niemal prawdziwe 'powstanie'. A te rzadko sie udawaly, glownie przez to, ze albo braly w nim udzial tylko klasy nizsze, albo tylko klasy wyzsze, albo jeszcze jakies inne. Tym razem jednak narod sie zjednoczyl.

W duzej mierze udalo sie to za sprawa Jana Pawla II. Nie wierzysz? A w takim razie czemu to wlasnie Polak zostal wybrany na papieza? To byla decyzja w wielkim stopniu polityczna. Od poczatku Karol Wojtyla mial pomoc zjednoczyc ludzi do walki z ZSRR - i tak wlasnie zrobil.

Podczas jego pierwszej pielgrzymki do ojczyzny, na Placu Zwyciestwa (symbolika tego miejsca to chyba nie zbieg okolicznosci, hm?) w Warszawie, padly z jego ust pamietne slowa "Niech zstąpi Duch Twój! I odnowi oblicze ziemi. Tej Ziemi!". Odniesienie do Polski i do jej odnowy - zmiany systemu - w tej sytuacji bylo praktycznie alegoryczne. Podczas jednej z jego pielgrzymek, bodajze do Czestochowy (a moze do Krakowa?) w latach 80. na spotkanie wyszedl mu przeszlo milion wiernych (!!!). To dobre kilka procent ludnosci calego kraju! Trudno o lepszy dowod na jednoczenie Polakow przez Jana Pawla II.

Sek w tym, ze pojedynczym ludziom w Polsce Partia mogla zamknac usta. Ba, cale grupy ludzi byly wrecz pacyfikowane. Jednak Papiez to co innego - on mogl mowic - i wszyscy sluchali tego, co mowil, a cenzorzy nie mogli mu przeszkodzic. Pogadaj z troche starszymi od ciebie ludzmi. Spytaj sie ich, jaki byl wplyw Papieza na to, co sie dzialo w Polsce. Ciekawe czy ktos ci powie, ze marginalny...

Oprocz tego dla mnie JPII to wielki czlowiek rowniez - a moze przede wszystkim? - ze wzgledu na jego wnetrzne, osobowosc, zasady. Przebaczyl czlowiekowi, ktory chcial go zabic (i prawie mu sie to udalo). Ty czy ja nigdy bysmy sie nie zdobyli na cos takiego. Oprocz tego bardzo duzo pracowal, wiedzial, ze jego pozycja daje mu pewna wladze i wielki autorytet i staral sie to wykorzystac jak tylko mogl - dla dobra, mozna powiedziec, swiata. Bo nie tylko Polakom pomogl - odbyl rekordowa liczbe pielgrzymek do wielu krajow, w tym do takich, do ktorych inni papieze nawet nie zagladali (np. w Afryce, Ameryce Płd.). Wszedzie gdzie byl szerzyl uniwersalne wartosci - jak wspomnialem, zaden ze mnie katolik, ale cos takiego jak pokoj, przebaczenie, milosierdzie i pomoc drugiemu czlowiekowi to cos, co bym bardzo chetnie zobaczyl na calym tym cholernym swiecie.

Nie, nie napisalem tego tylko dla ciebie, nie sadze zebys byl tego wart - to po czesci dla tych, o ktorych wspomniales. Ludzi, ktorzy nie bardzo wiedza za co dziekowac JPII, a jednak to robia (i to nic zlego; to byl dobry i wielki czlowiek). Wypadaloby, zeby i ci ludzie wiedzieli pewne rzeczy i potrafili obronic swoje przekonania przed atakiem ze strony jakichs niedoinformowanych debili, ktorzy wszedzie widza manipulacje, teorie spispowe i Bog jeden wie jakie rzeczy - i ktore na sile robia im na przekor, nawet jesli prowadza one do czegos dobrego.

__

Użytkownik
e2

2006-04-04 06:37:57

spokojnie, ja już Ci bana załatwiam za to stwierdzenie "Pie*dolę papieża"... nie martw się tak

[edit]poprawiałem literówki z nerwów powstało ich w krótkim zdaniu aż 7 ;/

__

Użytkownik
liman

2006-04-04 08:00:40

www.maddox.xmission.com i tak bije na glowe

__

Użytkownik
amphros

2006-04-06 13:03:37

I second that

__

Użytkownik
e2

2006-04-06 13:06:17

haha :D w tym o pedofilach miałem 100% strzelając; D

__

Użytkownik
DudE

2006-04-06 14:39:55

JP2 temat tabu hehe nie tykaj bo zabija, chyba ze dolozysz swoje ahy i ohy do wielkiej kupeczki. Az sie boje co bedzie jak go beatyfikuja.... Juz za jego zycia polowa ulic w Moim miescie byla Jego imienia, byla bude tez Mi przemianowali. Byl wspanialym czlowiekiem, ale kufa CZLOWIEKIEM nie zapominajmy. Mamy juz pokolenie JP2 cokolwiek to jest, a teraz zauwazam zjawisko Paranoja JP2.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5889 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie