www.ratujfoki.pl

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
mariano

2006-03-28 23:29:40

Fok, koni i krow nie jadam, no chyba ze krowki ;p Wole ryby i filety z kurczka xD
Jesli macie problem ze sortowaniem smieci to wasza sprawa. Nie mowie tez, ze jestem idealem ;x Jak nie mozecie z tym zyc to wasz problem ;c Co do chodowania warzyw to nie choduje ze wzgledu na duze zanieczyszczenie powietrza jakie wystepuje w mojej okolicy ;s Gdybym mial mozliwosc to moze cos bym uchodowal ;p

__

Użytkownik
WildCat

2006-03-28 23:41:22

przestanmy jest mieso - bo zwierzeta skomla jak je zabijamy !

__

Użytkownik
Bs0d

2006-03-28 23:44:24

Wydaje mi sie, ze ciezko tym rybakom lowic ryby ktore zostaly pozarte przez foki. Imho to jest glownym celem tej akcji, chociaz oczywiscie nikt o tym nie pisze. A Ty staraj sie tez czytac wypowiedzi innych, bo juz chyba 10 osob pisalo o problemie gwaltownie zmniejszajacej sie liczby ryb w tamtych okolicach z powodu nadmiernej liczby fok. No i jeszcze jedno, wydaje mi sie ze komentarze typu: "jak mozna zabic taka sliczna, sliczna foczke" swiadcza o czyjejs niedojrzalosci.

__

Użytkownik
amphros

2006-03-29 15:13:18

Nie widze w tym różnicy, szczerze powiedziawszy to ubój hodowlany jest o wiele gorszy niż zabijanie małych słodziutkich foczek ileś tysięcy km od nas. Te foki nie wiedzą że zginą, świnie krowy kurczaki podejrzewam że wiedzą i to jest najgorsze ponieważ całe ich życie jest ciągnięte tylko po to żebyśmy je zatukli i zjedli. I nie mów mi prosze że zwierzęta "nie wiedzą" bądź "nie myślą" lub że są zabijane w bardziej humanitarny sposób bo tak po prostu nie jest. Zbuduj dom przy ubojni prosiąt a przekonasz się że wrzaski zarzynanego prosiaka nie świadczą wcale o jego euforii spowodowanej tym że ginie "humanitarnie".

__

PRO
sxl

2006-03-29 18:50:48

Że niby krowy i kurczaki to są tyle mądrzejsze od fok, że jak się urodzą w zagrodzie to wiedzą, że pójdą pod tasak? Ehm... lol? Żartujesz chyba?
Poszukaj sobie na emulu filmików jak goście na żywca obdzierają foki ze skór.

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-03-29 20:15:35

Pytanie jest co jest bardziej humanitarne... zabijanie zywego stworzenia dla pieniedzy... czy hodowanie go tylko po to zeby go wkoncu zabic ... dla pieniedzy :)

__

VIP
bizzare

2006-03-29 20:22:14

Zagadka za plusa.
Co to jest ? [hide=Zdjęcie]http://www.lowiecki.pl/gdansk/lowiec/images/kregoslup.jpg[/hide]
;-DD

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-03-29 20:28:13

Rudolf ? :P

__

VIP
bizzare

2006-03-29 20:29:40

O KURDE !!!!!! HAHAHAHAHA :-DDDDDD Niech będzie, że rudolf (bo sam nie wiedziałem co to jest). Masz plusa ;-DDD

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-03-29 20:34:03

Nici z prezentwo od mikolaja w przyszlym roku ? ;(

__

VIP
bizzare

2006-03-29 20:41:01

Gówno się zdarza ;-D

__

Użytkownik
matiz444

2006-03-29 21:19:33

wio, rudolf xDD

__

Użytkownik
Azatoth

2006-03-29 21:40:12

kolejna petycja, ktorych sa miliony w necie..
z roku na rok maglowany ten sam temat ale to i tak niczego nie zmieni,
rzad kanady nie zakarze zabijania fok bo to jest dobre dla ich gospodarki - dla rybolostwa, mniej fok = wiecej ryb
jak dla mnie wogole nie rusza mnie ten temat.. czlowiek zawsze zabijal i bedzie zabijal, jak nie foki to slonie czy lwy, legalnie czy nielegalnie.. liczy sie pieniadz

__

Użytkownik
Lukin

2006-03-30 14:18:35

Rząd Kanady mówi: "Populacja fok na Grenlandii jest duża i ma się dobrze. Liczy około 5,8 miliona sztuk, czyli prawie trzykrotnie więcej niż w latach 70. XX wieku"

Ekolodzy mówią: "Od wielu lat nie przeprowadzono rzetelnych badań nad populacją fok. Przypuszcza się, że w tej chwili żyje ich ok. 3 mln, co w porównaniu z ok. 40 mln, które żyły tam np. w XVI w. jest zatrważająco niską liczbą."

Prawda leży zapewne pośrodku, czyli jest tych fok jakieś 4-5 milionów. Ryb jest stanowczo mniej niż w XVI wieku, pewnie mniej niż w latach 70. XX wieku. Zabicie 300 tysięcy fok rocznie to według mnie żadna katastrofa. Oczywiście fajnie by było gdyby wszystko odbywało się humanitarnie, w sterylnych warunkach i przy kojących dźwiękach pieśni "Oh, Canada". Na pewno zdarzają się nadużycia, które powinno się eliminować. Ale bez histeryzowania.

__

Użytkownik
Lukin

2006-03-30 14:22:03

Ojej, ale demagogia.
Dlaczego ekolodzy z równie dużym zapałem nie stają w obronie mordowanych codziennie żmij, owadów i innego robactwa? To, że np. taka mucha nie kwiczy jak jej się urwie nogę, a osa nie stęka jak jej się zmiażdży odwłok nie znaczy, że ich nie boli.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-03-30 18:50:18

taa... pokrytykujcie sobie, może wam ulży, że w prawdziwym życiu jesteście zerami. tutaj możecie się przynajmniej wykazać swoją super-hiper-argumentacją.

malwa nie wrzucaj tutaj takich rzeczy, widzisz przeciez, ze nie ma sensu...

chociaz z drugiej strony te kilka glosow wiecej to zawsze cos.

__

VIP
bizzare

2006-03-30 18:55:55

Rozwalają mnie teksty typu "w prawdziwym życiu jesteście zerami" :-DDDD

Moje pytanie: skąd wiesz ? :-DD

__

Użytkownik
twoonesix

2006-03-30 19:02:33

mnie też rozwalają.

a to było do takich, co rzucają temu typu tekstami. a dlaczego? zeby zrozumieli, ze maja sie odp(lala jaka piekna pogoda) trzeba uzyc ich jezyka.

__

Użytkownik
bekoo

2006-03-30 21:42:07

Dla mnie ten topic stał już sie nudny...
ide pozabijać pare fok dla rozluźnienia

__

Użytkownik
Bs0d

2006-03-30 21:52:25

Nie wiesz bizz ze nastolatki wszystko wiedza najlepiej ;) A ty mfx dorosnij, za pare lat sam bedziesz mial zupelnie inne poglady.

__

VIP
bizzare

2006-03-30 21:55:46

fokfucker :/
:-DDDDDDD

__

VIP
bizzare

2006-03-30 21:58:24

hehe ;)

__

VIP
Malwa

2006-03-30 22:18:58

dla mnie ty jestes nudny i żałosny

__

Użytkownik
bekoo

2006-03-30 22:51:10

nie mów że nigdy nie zabiłaś żadnej foki xD
wiesz co wogle znaczy słowo żałosny ? pewnie nie ,przeczytaj w elementarzu i później się wypowiadaj

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-03-30 23:15:54

Znize sie do Twojego stajla i odpowiem bo az mnie palce swedza.... idz zajmij sie ratowaniem swiata skoro Twojego zalosnego zycia juz nie da sie uratowac xD

__

Użytkownik
twoonesix

2006-03-30 23:50:03

jest, dlatego olej tego chłopaka. drugi qspy, po prostu upatrzyl sobie ciebie by cie powkurzac.

ciezkie zabawki, wysokie polki, rozumiesz malwinka ;)

__

Warning: getimagesize(http://www.lowiecki.pl/gdansk/lowiec/images/kregoslup.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

8274 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie