Nowa oferta TP to sciema;x

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
priAm

2006-03-16 15:06:06

Od roku 2004 mój ojciec ma DSL'a. Najpierw to było 0,5 megabita, od około roku jest 1 mbit. Dostał wiadomośc z nową promocją, że w sumie za niewielkie pieniądze, może mieć 15 megabitów na dwa lata. (oferta dla abonentów z przed grudnia 2004). Pojechał więc do siedziby tepsy, aby zmienić na 15 mega. Co się dowiedział? Że nie ma możliwości technicznej, aby podpiąć 15. Co więcej, w grę nie wchodzi nawet 4 megabity!! Ale całe szczęście dostał dobrą informację, że w III kwartale roku światłowody itp. będą modernizowane. Gdyby nie to, że mieszkam w małym mieście i nie ma tutaj chello ani neti, to bym już dawno wybrał innego dostawcę. Wy też macie takie problemy z tepsa?

__

VIP
Hakan

2006-03-16 15:10:30

Mialem podobnie w pracy: byla Neostrada 512 i chcielismy przejsc na DSL 2 Mbit, okazalo sie, ze nie ma warunkow technicznych... Naszczescie to jest Wroclaw a Dialog nie mial zadnych technicznych problemow :)
O tym jak walczylem z tepsa w domu, to nie bede wspominal bo mnie jeszcze k****ca bierze...

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

VIP
FervenT

2006-03-16 15:20:06

Mi się NEO rozłącza, taki fajny komunikacik: "użytkownik został odłączony od usługi" *_*
No i czasem połączyć nie może :]

__
^_*

Użytkownik
mtheus

2006-03-16 15:30:36

szkoda gadac ... tez niestety sie z tymi cwokami musze urzerac

__

VIP
d00mer

2006-03-16 15:49:54

Ehh, ja jestem uzależniony od TP bo mieszkam w małym mieście i do sieci osiedlowych mam daleko, a do innych ogólnopolskich dostawców wogóle nie mam dostępu.
Jak już kiedyś mówiłem TPSA SUX!

__

Użytkownik
papuq

2006-03-16 15:51:20

tez to mam i nie dosc ze bule jak za niewiem co to jeszcze mi zwalana >(

__

Użytkownik
w1n

2006-03-16 15:53:48

Ja rok temu zrezygnowałem z neo ;e, mailem 640 i później miałem płacić 180 zł na miecha, okazało się, że jest jakaś promocja i ma się 512 z dwa miechy za free czy 1zł, a później ok 100zł, no to byłem w telepunkcie sie dowiedzieć czy będę mógł skorzystać z tej oferty, a oni, że bez problemu. No to nie przedłużyłem umowy i chciałem podpisać nową na neo 512, a oni mi mówią, że oferta dostępna tylko dla ludzi, którzy nie mają neo, albo nie mieli w przeciągu ostatniego roku, czy jakoś tak. Teraz siedzę na kablu, bo tylko taka możliwość miałem (i jeszcze jakieś lipna radiówki) i jestem zadowolony. Mam nadzieje, że dostane się na studia do Wrocka i wtedy założę sobie chello albo dialoga.

Tak to jest jak jedna firma ma monopol, a w małym mieście nie podskoczysz, bo jesteś skazany na TP. Mnie uratowała kablówka, która zakładali chwile po tym jak zrezygnowałem z usług TP. Teraz jedynie mam telefon u nich, ale na pakiecie socialnym.

__

VIP
-mess-

2006-03-16 16:17:20

u mnie miasto male (32k ludkow), a problemow z tpsa nie ma, mozesz wszystko zalozyc lacznie z polpakiem :D

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2006-03-16 16:19:14

Były problemy, jeszcze tak nie dawno narzekaliście ostro ;]

__

VIP
postal1

2006-03-16 16:22:39

i dlatego masz pingi po 200 :)

__

Użytkownik
e2

2006-03-16 16:24:57

problemów nie ma, a na pingi narzekasz ;) mess nie ściemniaj xD

Poprawiłem tylko literówkę

__

PRO
igor

2006-03-16 17:02:44

Ja lada dzien zglosze i o zmiane mojego DSL 1 na 8, zobaczymy :).

__

Użytkownik
unit10

2006-03-16 17:06:25

To tylko potwierdza to co mówiłem wcześniej...

Jest to norma, że iż dalej od centrlii TP to tym gorzej o uzyskanie lepszych łącz..;x

__

VIP
Pajda

2006-03-16 17:48:26

Ja myslalem kiedys nad zmiana na neo 6mbit i tez mnie poinformowala pani, ze nie ma mozliwosci technicznych i trzeba byc blisko centrali (w zasadzie wiedzialem o tym wczesniej, ale chcialem sie upewnic). Co ciekawe kilka dni pozniej dostalem typowy telefon od nich w ktorym panienka proponowala rozne oferty (czemu oni ciagle dzwonia co kilka dni? ilez mozna) w tym wlasnie 6mbit :P

__

Użytkownik
Xsi

2006-03-16 17:59:58

tpsa sux, cyfronet na AGH rzadzi !! :D

__

VIP
Pajda

2006-03-16 18:26:41

Ja myslalem kiedys nad zmiana na neo 6mbit i tez mnie poinformowala pani, ze nie ma mozliwosci technicznych i trzeba byc blisko centrali (w zasadzie wiedzialem o tym wczesniej, ale chcialem sie upewnic). Co ciekawe kilka dni pozniej dostalem typowy telefon od nich w ktorym panienka proponowala rozne oferty (czemu oni ciagle dzwonia co kilka dni? ilez mozna) w tym wlasnie 6mbit :P

__

Użytkownik
FrD

2006-03-16 22:28:58

"Z nami pokochasz internet"

__

Użytkownik
haotyczny

2006-03-16 22:53:30

Moze ktos nie slyszal
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) uznał, że Telekomunikacja Polska (TP) naruszyła prawo, żądając od abonentów uiszczenia kary z tytułu wcześniejszego rozwiązania umowy o Neostradę, zawartej na czas określony - poinformował w czwartek UOKiK.

Według Urzędu, takie działania spółki są niezgodne z prawem telekomunikacyjnym. Zgodnie z nim operatorowi przysługuje prawo domagania się zapłaty kary od abonenta jedynie w wypadku przyznania mu zniżki.

- Tymczasem umowa o świadczenie usługi Neostrada zawarta na czas określony jest drugą, obok kontraktu bezterminowego, standardową umową stosowaną przez operatora. Zróżnicowanie opłat we wskazanych rodzajach umów jest - zdaniem Urzędu - jedynie efektem poszerzenia oferty handlowej i nie jest związane ze zniżką przyznaną abonentowi.

Żadne z postanowień tego kontraktu nie zawiera bowiem wskazania rodzaju i wysokości ewentualnej ulgi - czytamy w informacji UOKiK.

Urząd ustalił, że 1 marca 2005 r. TP dokonała zmiany cennika świadczenia usługi Neostrada, związaną z podwyżką podatku VAT na usługi dostępu do internetu.

Abonenci objęci umową bezterminową, którzy nie zaakceptowali zmienionych opłat, mogli bez ponoszenia dodatkowych kosztów rozwiązać kontrakt z operatorem. Od klientów korzystających z umowy zawartej na czas określony spółka zażądała zapłaty kary.

Urząd uznał działania spółki za naruszające zbiorowe interesy konsumentów i nakazał zaniechania ich stosowania.

Decyzja nie jest prawomocna. Przysługuje od niej odwołanie do Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Źródło: Interia.pl / PAP

__

PRO
Lucas

2006-03-16 23:01:42

Hehe...

__

VIP
-mess-

2006-03-16 23:12:14

chodzilo mi raczej z zalozeniem lacza.. a takich awarii duzo nie ma, wlasciwie tak dluga zdazyla sie tylko raz, i tak zwrocili mi pieniadze za ten miesiac :D

__

VIP
vaf3l

2006-03-16 23:51:15

Ja mam neo 6mb i tez mialem problemy z rozlaczaniem. W przeciagu tygodnia poprawili linie, zamienili mi modem na thomsona i od tamtego czasu jeszcze mi sie nie rozlaczyla a polaczony jestem srednio 7-14 godzin dziennie. Sam sie zdziwilem :O

__

Użytkownik
Tymek

2006-03-17 00:02:39

ktoś kiedyś pisał na esp, że da się połączyć neo bez tego całego zasobożernego softu, po prostu konfigurując połączenie w windowsie, jeśli ktoś wie coś na ten temat to poproszę o info :->

__

Użytkownik
Azatoth

2006-03-17 09:04:59

mnie neo rozlącza codziennie po 12.. tak kolo 12:30 na jakies 10 sek.. ale tak pozatym to wszystko jest ok
lipa jak gram w q3 bo wiem ze meczu nie skoncze jak zaczne grac po 12 :P
a co do konfiguracji neo bez softu z cd to bez problemu
wystarczy zainstalowac modem z cd a polaczenie mozna zrobic w polaczeniach sieciowych
nr dostepowy do neostrady to *

__

Użytkownik
sonny

2006-03-17 11:47:53

mimo problemow z tpsa trzeba im przyznac, ze sa najtansza szerokodostepna uslugą na rynku

kablowki typu aster czy chello kosztuja dosc konkretne pieniadze

__

VIP
priAm

2006-03-17 13:04:00

Co mi po tym, że mają 'najtanszy' dostep do netu, skoro nie maja warunkow technicznych, aby go podlaczyc? Wiesz co mi po tym?!

__

Użytkownik
wyrek

2006-03-17 20:26:02

TPSA - Teraz Podwyższymy Sku****ynom abonament

Lag sponsored by TPSA

A mnie najbardziej w neo wq***rwia limin w moim przypadku 15Gb:[

__

Użytkownik
destie

2006-03-17 20:27:26

Neostrada TP prawie jak internet.

__

Użytkownik
destie

2006-03-17 20:29:26

tylko ze za aster ~ 100zl masz 1mb bez limitow a ja za neo320 place ok 80zl ...

__

Użytkownik
Bieniek

2006-03-17 21:12:08

NEOSTRADA SUX :o od 3 miesiecy pingi 100+

__

VIP
SweepeR

2006-03-18 01:11:43

A ja sie wczoraj przejechalem do TEPSY, podpisalem new umowe i mam DSL 4mbps 60zl taniej niz mialem dotychczas 1mbps. Co wiecej, po uplywie dwoch lat, kiedy skonczy sie ta promocja, moge sobie spokojnie za free przejsc z powrotem na 1mbps.

Korzystam z TPSA od lat (najpierw bylo SDI, od trzech lat DSL) i nie mam z nimi zadnych problemow.

__

Użytkownik
w1n

2006-03-18 11:03:16

http://neostrada.info/instalacja.php Jak miałem neo to odrazu wgrałem niestandardowe sterowniki. Dla ułatwienia jeszcze możesz sobie ściągnąć autoconnecta.

__

Użytkownik
Cnotek

2006-03-18 11:34:28

ja walcze z tepsa od 3 miechow;/ wczesniej mialem neo 640 chodizlo tak oo czasme sie rozlaczalo ale jescze niebylo tak zle teraz mam dsla 2mbit i jest porazka :/ wieczorami to wogule niechodzi bo sie rozlacza i wogule zeby sie polaczylo to trezba suchawke od telefonu podniesc co i ta dziala tlyko na 2-3min:/ goscie byli u mnie juz z 10 razy i dalej gowno modem wymienili twierdza ze wsyztsko sprawdzili i dalej to samo;/ niestety jestem skazany na tpsa :/ no ale nieprzestane ich meczyc:)

__

Użytkownik
Ottar

2006-03-18 18:26:39

Troszkę reklamy. Może i troszkę kosztują więcej, ale w pakiecie z tv i telefonem wychodzi to coś koło 140? za miesiąc za 1.5/384 przy czym w nocy masz prędkość ściągania x2. I na prawdę to jedno z lepszych łaczy "ogólnodostępnych." 0 lagów, 0 rozłączeń, 0 limitów. Z TPSA walczyłem średnio raz w tygodniu, bo coś się "p...ło", tutaj do BOK-u dzwoniłem może z 2 razy przez 3 lata.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1780 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie