Zagraniczna prasa o totalitaryzmie w PL

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
*Jaras

2006-03-16 14:54:50

To, co dzieje się w Polsce, przypomina komunistyczny totalitaryzm - wali z grubej rury niemiecki dziennik gospodarczy “Handelsblatt”

owned :D

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3214037.html

Ladnie, nasze chlopaki maja talent. Pisza juz o nas za granica :D

__

Użytkownik
Akhor

2006-03-16 15:04:15

I bardzo dobrze.

Nie wiem, co za chory ludzie wybierali PiS, a jednak wiem, tacy co patrzą po reklamach w tv, a nie po programach partii.

I to jest prawda, że nasza młoda demkoracja przemienia się w znanego nam już potwora totalitaryzmu.

Ale Jarasu to nie jest nic śmiesznego, że piszą o nas zagranicą. Bo to jest właśnie żałosne ! PiS = Potwory i Spółka o_O

__

Użytkownik
*Jaras

2006-03-16 15:17:46

Mamy tak nedzna sytuacje - ze ja sie ciesze, ze o nas za granica pisza. Dlaczego?

Bo to moze cos zmieni, jak zaczna politykow palcem pokazywac...

__

Użytkownik
RagnaRock

2006-03-16 15:18:06

PiS = Podpieprzymy i Słońce ; D

__

Użytkownik
Akhor

2006-03-16 16:01:48

Nic nie zmieni, mamy doświadczenie z innych rządów chociażby SLD.

__

VIP
postal1

2006-03-16 16:47:31

bedzie tak jak tutaj :)

[url=www.postal1.blogspot.com]mój blog[/url]

__

VIP
Hakan

2006-03-16 16:55:46

Powiedz mi kiedy i gdzie za rzadow SLD dzialo sie tak jak dzieje sie teraz?

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
Bh3liom

2006-03-16 18:21:33

A ja dzisiaj cos takiego na gg dostalem....

[hide=Czytaj..]
Artykuł w jednej z francuskich gazet... "Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!) Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?"[/hide]

__

Użytkownik
Tooros

2006-03-16 18:51:53

Nie cytuj tej przeklętej, znienawidzonej gazety, w której pracuje brat posła jedynie słusznej partii znanego powszechnie jako Bulterier K.... .

__

Użytkownik
amenva

2006-03-16 19:32:09

rotfl!!! temat jest Zagraniczna prasa o totalitaryzmie w PL a ja przeczytalem Zagraniczna prasa o totalitaryzmie w CPL i sie dziwie o co chodzi ; D

__

VIP
postal1

2006-03-16 19:42:21

dobre ale gdyby bylo tak ze wydajemy 2 razy wiecej niz zarabiamy to bysmy mieli cholernie rozwiniętą gospodarkę :)
poza tym sie wszystko zgadza :)

__

Użytkownik
icee

2006-03-16 19:53:20

ale raczej nie mające nic wspólnego z totalitaryzmem, a nawet aktualnym rządem ;) ja to widziałem już kilka miesięcy temu w jakimś wproście czy czymś ;d w każdym razie to jest sprzed kadencji ;d

__

Użytkownik
pawelloo

2006-03-16 19:56:59

i dlatego kocham nasz KRAJ! bo jestesmy jedyni i nie powtarzali ;DD

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-03-16 20:49:33

exactly :D

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-03-16 20:50:12

No z totalitaryzmem nic ale nie bylo sensu zakladac nowego tematu :P

__

Użytkownik
icee

2006-03-16 20:51:56

spox ;]

__

Użytkownik
Tymek

2006-03-16 22:30:40

PiS wybrała wieś :x (no offence :->)

__

Użytkownik
Tymek

2006-03-16 22:35:12

ładna kolekcja ;D

__

Użytkownik
Tymek

2006-03-16 22:37:13

czytałem już to, daaawno :D

__

Użytkownik
Akhor

2006-03-17 13:23:18

Gdybyś uważnie przeczytał to byś wywnioskował, że jak SLD robiło afery i była nagonka mediów to oni sobie nic z tego nie robili.
Teraz jak bedzie nagonka na PiS to też sobie nic nie zrobią.

__

Użytkownik
Akhor

2006-03-17 13:23:45

Zgadzam się, tylko moi rodzice wybierali PiS :C

__

Użytkownik
Akhor

2006-03-17 13:26:48

http://img.photobucket.com/albums/v218/paciax/komuna/bimber.jpg -> to mnie rozwaliło ;D

__

VIP
Hakan

2006-03-17 13:39:40

Ja to doskonale zrozumialem, tylko wlasnie chcialem przykladu takiej nagonki na SLD w prasie zagranicznej, bo jakos tego sobie nie moge przypomniec. A o nierobieniu sobie niczego z nagonki w mediach, to tez bym nie powiedzial...

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
Tymek

2006-03-17 13:46:24

nie znałeś tego? :D

__

Użytkownik
Akhor

2006-03-17 14:00:56

Nie ;D nie pasjonuje się jakoś PRLowskimi plakatami ;))

__

Użytkownik
Akhor

2006-03-17 14:01:33

Ja ogolniam słowo media, nie zagraniczne, a polskie robiły nagonkę na SLD.

__

Użytkownik
Akhor

2006-03-17 14:04:36

A mnie oburzyły 2 rzeczy !!

Czerwcowy koncert legendarnej grupy Motorhead został odwołany, na wniosek Prezydenta Lecha Kaczyńskiego oraz Marszałka Sejmu Marka Jurka. W uzasadnieniu czytamy, że grupa propaguje szkodliwe dla młodzieży przesłania w tekstach piosenek. Marek Jurek - "Muzyka, którą gra ten zespół jest szkodliwa dla polskiej młodzieży, muzycy nawołują do zażywania narkotyków i uprawiania seksu na koncertach. Będziemy odwoływać każdy koncert zespołów grających heavy metal." Innym uzasadnieniem odwołania imprezy okazał się szkodliwy dla zdrowia poziom hałasu w klubach. Krzysztof Bosak ( prezes Młodzieży Wszechpolskiej - przyp. red ) - "Musimy dbać o zdrowie naszych młodych rodaków, a muzyka heavy metalowa przyczynia się do pogorszenia słuchu. Zrobimy wszystko aby niedopuścić do organizowania takich imprez". Powstające Centrum Dobrych Mediów będzie stać na straży bezpieczeństwa młodych ludzi, ale czy nie wpłynie to na kulturę polską?

A więc tak nie będzie Maidenów w Polsce, ani ozzyfest(gdzie gra SOAD i Disturbed). GG ;[

A TERAZ DRUGI WSTRZĄSAJACY MATERIAŁ :

Poglądy ekologiczne, antywojenne i pacyfistyczne niosą "szkodliwe treści wychowawcze" - uważa PiS- owski wiceminister edukacji Jarosław Zieliński.

Minister wysłał oficjalny list do kuratoriów oświaty, w którym przestrzega przed ekologami i działaczami antywojennymi. Zgodnie z jego wytycznymi, szkoły powinny zamknąć przed nimi drzwi - opisuje "Trybuna".

Według gazety, to przedsmak tego, czym zajmie się planowany PiS-owski instytut wychowania. "Trybuna" uważa, że w szkole będzie miejsce tylko dla nachalnie wciskanej do głów ideologii narodowo-katolickiej.

List zawiera instrukcję, jak wychowywać dzieci i młodzież w wieku szkolnym, która najczęściej nie ma "w pełni ukształtowanego systemu wartości". Zdaniem ministra, by kształtować ich odpowiedni, dojrzały stosunek do współczesnych wydarzeń politycznych i społecznych, szkoła powinna zamknąć swoje drzwi na "atrakcyjne hasła pacyfistyczne, ekologiczne, antywojenne".

__

VIP
Hakan

2006-03-17 14:23:19

Jakos nie przypominam sobie takiej nagonki na SLD nawet w polskich mediach - nikt nie probowal im ograniczac pola dzialania, nikt nie mowil ze nie ma w Polsce wolnych mediow, nikt nie zmienial ustawy w ten sposob aby miec w KRRIT wszystkich wlasnych ludzi.
To co mamy teraz to TKN w wersji MEGA.

__

Użytkownik
Akhor

2006-03-17 14:27:02

Przypomnij sobie te wszystkie afery..

__

Użytkownik
obur

2006-03-17 14:31:06

hmm, mam nadzieje ze sie bedzie zakazow wprowadzania gier ktore propaguja przemoc :>

__

VIP
Hakan

2006-03-17 14:38:12

No i co? Byla nagonka - miales 3 komisje? Byla nagonka na Cimoszewicza - zrezygnowal z wyborow? Byla a Millera - podal sie do dymisji? SLD rozpadlo sie na dwie partie? Na listach do ostatnich wyborow nie bylo Millera, Oleksego, Jaskierni, Jakubowskiej?

Wprowadzal ktos cenzure zakazywal imprez kulturalnych (patrz #26)?
Wyobrazasz sobie co staloby sie gdyby w SLD ktos mial zapedy takie jak ma teraz PIS - od razu wszedzie slychac by bylo ze wraca PRL, ze komunisci probuja przejac wladze, ze wraca totalitaryzm... I co? Masz dalej wolne media (jeszcze), cos sie stalo Michnikowi za afere Rywina?

__

Użytkownik
unit10

2006-03-17 14:43:08

w PL jest ok.38mln ludzi a 1/5 z tego to niecałe 7-8 mln. A za granicą wg danych statystycznych legalnie i nielegalnie jest ok.3-4 mln więc to nie jest do końca prawda..;)

__

Użytkownik
unit10

2006-03-17 14:49:11

Wczoraj w wiadmomościach mówili o tym kogo będą wpuszczać a kogo nie do szkól..to jest chore!
Chyba mamy się czuć jak w latach 60's bo to jest tak że władza nam ma nakazywać co może wiedzieć a czego nie uczeń? To już jak Chiny niedługo będzie...
Dlatego dzisiejszy papierek ze szkoły to jest..o kant dupy roztrzaść..stadion x lecia i masz to samo xD

__

Użytkownik
Tooros

2006-03-17 14:52:15

O tym Motorhead to nie słyszałem (cenzura pewnie), jeżeli to prawda, to z nas jesień średniowiecza robią.

Czego ja mam słuchać PSALMÓW?!?!?

__

Użytkownik
Akhor

2006-03-17 15:57:21

Ale przez 4 lata bagno z Polski robili

__

Użytkownik
Akhor

2006-03-17 15:57:44

Radia Maryja ;DD

__

VIP
Hakan

2006-03-17 16:30:21

Gdzie masz to bagno? Rozgladnij sie wokol siebie siedzisz w bagnie? To, ze niektorzy z SLD nakradli - to nie znaczy, ze masz bagno.
Nie wiem, czy masz tyle lat co w profilu ale odnosze wrazenie, ze tak. Pewnie nie pamietasz jak bylo 4 lata temu kiedy rzady przejmowal sojusz, wlasnie po tej ekipie ktora teraz mamy - 4 lata naprawiania gowna, ktore AWS zrobil. A na ta chwile? Gdzie masz jakies decyzje gospodarcze? Non stop slysze p********** o rozliczaniu, komisjach i przedwczesnych wyborach a od "pozal sie boze" premiera Marcinkiewicza przebija caly czas optymizm, "yes, yes, yes" i nic wiecej.

[URL=http://img207.imageshack.us/my.php?image=stbezrobocia6je.png]http://img207.imageshack.us/img207/3656/stbezrobocia6je.th.png[/URL]
Masz tu maly wykresik jaki znajomy zrobil n/t bezrobocia, popatrz sie na tendencje za rzadow Oleksego/Cimoszewicza - Buzka - Belki.
A pamietasz 40 mld dziury budżetowej po rzadach Buzka?! Sama sie zrobila czy zrobilo ja paru nieudacznikow w rzadzie?

I co? Teraz mamy tych samych nieudacznikow, a kolejna ekipa znowu bedzie poprawiac po partaczach.

Po stokroc wole miec w rzadzie komunistow, zlodziei, aparatczykow, jak bande kretynow i pajacow, ktorzy poza rozliczaniem i gadaniem nie potrafia nic robic.

PS. Nie wiem po co sie produkuje i tak cie pewnie nie przekonam do SLD. Dobrze, ze widzisz chociaz, ze twoi rodzice mylili sie wybierajac PiS.

__

Użytkownik
unit10

2006-03-17 16:50:29

Nie chce byc nie miły ale widze że jesteś zwollnienikiem Millera i jego rządów, ok masz prawo. Nie będę pisał co w ciągu 4 lat zrobiło SLD i co się nakradli i ile nielegalnych prywatyzacjii zrobilii(pzu) ile było afer z Millerem w roli głownej bo jest tego OGROM

A teraz Ci zadam pytanie-Co robiłesś 20 sierpnia 2002 roku? NIe pamiętasz! Ja też nie. A chodzi mi o to że pytasz Akhora co było złe w ciągu kadencjii SLD. CZy on ma Ci wymieniać wszystko co było złe podczas 4 lat ich rządós?!! Ma Ci podawać wszystkie tytuły prasowe ktore osądzały SLD i wszystkie wyniki gospodarcze i jak Polska podupadła w ciągiu tych 4 lat?! Nie, bo poprostu tego nie pamięta! Proste.I jak dla mnie pytanie: Powiedz mi kiedy i gdzie za rzadow SLD dzialo sie tak jak dzieje sie teraz? i wiele podobnych w Twoim wykonoaniu jest bez sensu ponieważ nikt nie będzie Ci sypał faktami jak z rekawa. wszyscy wiedza że bije i ale nikt nie wie w którym Kościele. Dlatego proszę Cie nie zadawaj taki infantylnych pytań bo nikt oprócz może dziennikarzy Ci na nie, nie odpowie bo nie ma tyle wiedzy.

Ja Ci zadam dużo prostsze pytanie. Czy podczas tych 4 lat za rządów SLD wszystko było wg. Ciebie OK?! CZy podaczas nich nigdy nie psioczyłeś na Millera i spółke? Jest jeszcze mnóstwo prostych pytań które by obaliły Twoją teze ze SLD było dobre i dzięki nim Polska jest tu gdzie jest i ma sie dobrze..

pozdr

__

VIP
Hakan

2006-03-17 18:17:48

Nie, nie uwazam ze SLD jest bez winy i nie jestem zwolennikiem Millera i twierdze, ze bardzo dobrze, ze go nie ma. Ale pamietam, jak skonczyly sie rzady AWS a jak SLD i jesli mam wybrac to wybieram "zlodziei".

A w calej tej rozmowie z akhorem chodzi mi tylko o to, ze mecza mnie juz puste frazesy non stop powtarzane w kierunku SLD. Nie pytam o zadne konkrety tylko o cos wiecej jak zdanie typu "SLD to komunisci". Bo dla mnie to o czym wspomnial akhor do tego sie sprowadza.

__

Użytkownik
esv

2006-03-17 19:51:13

kiedy motorhead mial byc w polsce ? skad masz w ogole te informacje?

ostatnio koncert w polsce odwolal dark funeral :

http://www.darkfuneral.se/df_news.htm#2%20POLISH%20SHOWS%20CANCELLED%20DUE%20TO%20THE%20PRESENT%20POLITICAL%20SITUATION%20IN%20POLAND

http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3190678.html

jak carpathian forrest bedzie musial odwolac majowe koncerty w polsce, albo 'wladza' to zrobi to chyba zaczne palic koscioly

__

• 1
  • 2

Warning: getimagesize(http://img207.imageshack.us/img207/3656/stbezrobocia6je.th.png) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5889 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie