Formuła 1 + Kubica

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
*Jaras

2006-03-11 16:45:18

Chlopaki! I dziewczyny.

Od paru dni naplywaja tylko do mnie informacje o Robercie Kubicy. Ktos juz krzyknal, ze to najwieksze odkrycie formuly pierwszej. Na treningu objechal Schumacherra! (Nie Ralfa!)

Gdzies tam ponoc zajal 10 miejsce, i pomyslec, ze mial startowac jako zapasowy zawodnik, albo testowac auta... Jak to z nim jest?! On juz jest w glownym skladzie?

Kubica jest niesamowity, zawsze jakos tam czasami udalo mi sie obejrzec troche formuly 1 bo swietny sport, ale teraz przeciez bede chcial wszystko ogladac bo mam na kogo patrzec :D?

Lubi ktos F1? Kiedy sezon sie zaczyna i jak to z tym jest, gdzie znajde jakies info, na czym moge ogladac wyscigi? Zawsze na Tv4 ogladalem, ale eurosporta itp. mam... Czekam na ogladaczy :D

__

VIP
Van Helsing

2006-03-11 16:58:56

Szumacher podobno nikomu dziś nie dał szans w kwalifikacjach ;-p

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
w1n

2006-03-11 17:00:04

On jest kierowcą testowym:E, a z tymi treningami podobnie jak z kwalifikacjami w skokach albo innym sporcie, najlepsi często nie startują albo odpuszczają. Kubica ma szanse wystartować, ale jedynie w sytuacji kontuzji Nicki Heidfeld i Jacques Villeneuve. Jutro pierwszy wyścig F1 w tym sezonie. Nie popadajmy w huraoptymizm bo bedzie podobnie jak z Małyszem:

__

VIP
lab

2006-03-11 17:02:18

Kubica jak narazie bedzie startowal tylko w piatkowych sesjach treningowych, swoja droga ladny wystep 1 i 10 miejsce w treningach. Polecam rowniez [url=http://formula1.com/]formula1.com[/url], zawsze na biezaco livetiming ze wszystkich treningow, kwalifikacji i wyscigu

__

VIP
Shiro_4

2006-03-11 17:03:41

Z Kubica jest troche jak z ptasia grypa. Za duzo sie gada o niczym. Jest on kierowca TESTOWYM w zespole bmw i bierze udzial tylko i wylacznie w sesjach treningowych przed samym grand prix, ktore maja miejsce bodajze w czwartek i piatek. W takich sesjach nie zawsze startuja wszyscy kierowcy, poza tym mozna powiedziec, ze podczas nich panuje pewien rodzaj samowolki. Mozesz przejechac wlasciwie ile chcesz w przeciagu pewnego okreslonego czasu, dlatego umozliwia to teamom dostosowanie samochodu do toru. Tym samym, im wiecej okrazen tym wieksza szansa na lepszy wynik, a Kubica w zwiazku z tym, ze nie ma narazie praktycznie zadnego doswiadczenia w f1 usilnie stara sie jezdzic jak najwiecej (chodza sluchy, ze moze przejsc do pierwszego teamu od nastepnego sezonu). Generalnie do tej pory spisywal sie slabo i z reguly mial najgorsze czasy w sesjach treingowych, a to, ze raz zdarzylo mu sie zajac pierwsze miejsce wiosny nie czyni. Ma jeszcze duzo czasu, zeby byc dobrym kierowca f1, ale na razie nie ma sie czym podniecac.

__

Użytkownik
L3wY

2006-03-11 17:14:49

Robert Kubica to kierowca testowy Team'u BMW Sauber F1.
Jego zadanie to przygotować bolid swoim kolegom ze składu: Nick Heidfeld i Jacques Villeneuve. Na wyścigach go nie robaczysz, chyba, że któryś z dwóch w/w kierowców nie będzie w stanie wystartować.
Większość Grand Prix obejrzysz w TV4. Info znajdziesz [url=http://google.pl/]tu[/url] lub na oficjalnych stronach Team'ów, np. BMW Sauber. Sezon zaczyna się od Grand Prix Bahrajmu.

peace :]

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-03-11 17:15:02

ja polecam RTL, wszystko na żywo, treningi, kwalifikacje, wyścigi, wyścigi live również w TV4

__

VIP
Preak

2006-03-11 18:40:29

a widzialem dzis w gazecie, na treningu byl pierwszy. Trener sie bardzo cieszy itp ale mimo to jest kierowca testowym ;]

__

Użytkownik
*Jaras

2006-03-11 20:47:58

No to dupa ;(

__

VIP
FervenT

2006-03-11 20:57:41

I tak jest dobrze!

__
^_*

Użytkownik
L3wY

2006-03-11 23:17:00

dziś słyszałem na TV4, że co piątek będą transmitować sesje treningowe. Dzięki temu na bieżąco będziemy mogli być z postępami Kubicy na międzynarodowych torach F1 :)

__

Użytkownik
amenva

2006-03-12 12:40:27

imo za wysoko podskoczyl, bo w koncu, nie wolno pojechac szybciej od szumachera. szumi pewnie zalatwi tak, ze bedzie kubica pol roku lawe grzal(jak nie wiecej) i tyle go zobaczymy na prawdziwym wyscigu. cala f1 to tak naprawde nie skill, tylko znajomosci, uklady i kasa

__

Użytkownik
orlikoVsky

2006-03-12 13:08:15

taaa i mu jeszcze zabroni chodzic do kibla bez pozwolenia... przesadzasz troche

Choc wiadomo, ze w f1 są układy, przykładem jest Nico Rosberg któremu podobno wydatnie pomógł ojciec (dawny mistrz) w dostaniu sie do "raju".
Tylko, ze układy, znajomosci i pieniądze są w każdym sporcie.

__

Zaufany użytkownik
Seti!!!

2006-03-12 13:09:42

Jak wszedzie. :o

__

Użytkownik
L3wY

2006-03-12 13:16:45

co ma Schumacher do Kubicy? Szumi jeździ w barwach Ferrari, A nasz Robercik w BMW Sauber. Wątpię, żeby dzięki układom Kubica nie jeździł w seriach testowych, przecież dla tego jego Team go zatrudnił, żeby przygotowywał bolid innym kierowcom. Nie sadzanie go za kółkiem przed wyścigiem było by nie tyle dziwne co głupie.

__

VIP
Sh1eldeR

2006-03-12 13:28:03

Czyli bodaj najwieksze i najdluzej trwajace sukcesy, jakie za mojego zycia Polacy osiagneli w sporcie?

Ja w takim razie popadam w huraoptymizm, czymkolwiek by on nie byl!!!

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-03-12 14:12:25

no i po pierwszym wyścigu sezonu, ostra walka o pierwsze miejsce, jednak Alonso wyszedł z niej zwycięsko, drgui M.Schumacher, trzeci Raikonen, który awansował z ostatniej pozycji na starcie

__

VIP
Shiro_4

2006-03-12 14:24:22

Moj ulubiony brytol poza podium :/. Gdyby raikonen mial dwa zjazdy do pitu....

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-03-12 14:33:19

nie ukończył kwalifikacji i startował jako ostatni, więc nalali mu paliwa do pełna i pojechał taktyką na 1 pitstop, myślę że był najlepszym zawodnikiem GP Bahrajnu

__

Użytkownik
L3wY

2006-03-12 14:38:49

szkoda, że nie oglądałem wyścigu :S
pierdykana edukacja :D

__

Użytkownik
lasica

2006-03-12 14:50:55

każdy zaczyna jako kierowca testowy. sesje są w piątek. samowolka? raczej źle to zrozumiałeś, bo po to jest sesja treningowa żeby wszystko przetestować dla kierowców. i o ile mi wiadomo sesja treningowa gdzie były podane czasy to była jak narazie 1 (w piątek). może się mylę, ale jeżeli tak to udowodnij to. moim zdaniem i tak kubica najprawdopodobniej w prszyszłym roku będzie już 2 kierowcą w jakimś teamie. a jeżeli nie za rok to za 2. i jest czym się podniecać, bo nie było jeszcze jak dotąd polaka który ścigałby się w f1...

__

Użytkownik
lasica

2006-03-12 14:54:30

dużo nie straciłeś, bywały o wiele ciekawsze wyścigi... wogóle f1 teraz to nic ciekawego względem tego co się działo w przed 2000 rokiem...

__

Użytkownik
w1n

2006-03-12 14:56:34

Chodzi mi o to, by nie robić z niego od razu wielkiej gwiazdy, bo będzie podobnie jak z Adamem Małyszem. Na początku małyszomania, wszyscy byli hepi, teraz? Krytykują chłopaka, bo nie wygrywa, a jak wiem i tak dużo osiągnął, jeżeli chodzi o skoki.

__

Użytkownik
L3wY

2006-03-12 15:06:47

tylko, że ja nie interesowałem się F1 przed 2000 rokiem :) zacząlem od "porażek" Schumiego

__

Użytkownik
Sajrus

2006-03-12 15:24:13

No Kubica może troszkę namieszać, chłopak ma talent i póki co odpowiednio go rozwija. gl :)

__

Użytkownik
amenva

2006-03-12 23:17:55

omg, chodzi o prawdziwy wyscig a nie jazde testowa

__

Użytkownik
Tymek

2006-03-12 23:30:51

kubica jest kierowcą testowy, w wyścigu pojedzie tylko wtedy, kiedy któryś z dwóch kierowców bmw nie będzie mógł wystapić. bardzo prawdopodobne jest jednak to, że od następnego sezonu, a może nawet i w połowie tego bmw rozstanie się z jednym z kierowców, nie pamiętam jego nazwiska (chyba ville coś tam :->), ale to stary cap i jeździ tam tylko dlatego, że w 97' miał mistrza :D a jeśli go zabraknie to wiadomo kto będzie się ścigał :-> :D

btw ja karierę kubicy śledzę od bardzo dawna i kiedy odnosił swoje pierwsze sukecsy w 3000, robili z nim wywiad i pytali o receptę na sukces. kubica powiedział, że póki co pierwszym warunkiem jest wyjazd z Polski, bo za granicą łatwiej rozwinąć skrzydła... :->

__

Użytkownik
Tymek

2006-03-12 23:38:27

dokładnie, teraz właściwie coś takiego jak 'ściganie' to zaledwie kilka procent sukcesu... wyścig konstruktorów, teraz pewnie jeszcze bardziej się zaostrzy po wprowadzeniu nowcych zasad :->

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1223 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie