Kapitan FearFactory oszukiwał?
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2006-03-01 19:00:49
Całkiem niedawno na stronie poświęconej Call of Duty 2, [url=http://www.codjumper.pl]www.codjumper.pl[/url] pojawiła się informacja o domniemanym oszukiwaniu [flag=pl] inFerno. Fear Facotry ATI od początku jest w ścisłej czołówce polskiej sceny CoD2. Potwierdzili to dobrym występem w EuroCup XII, wychodząc z grupy i tym samym grając w playoff. Dowodem na rzekome używanie czitów jest demko, które zostało poddane obróbce z włączonym wallhackiem i jest w formacie avi. Filmik trwa 1m36sek, zajmuje aż 43,9mb.
__
|
Użytkownik
|
2006-03-01 18:04:11
powiem jedno... nigdy nie oceniajcie na podstawie filmow, ktore sa zlepkiem wycinkow akcji z dema... szczegolnie jezeli jeszcze nie ma dzwieku... wycinajac kilku czy kilkunastosekundowe akcje z kontekstu calego dema z kazdego mozna zrobic wh usera... kolesia nie znam nawet nie gralem w cod2... mowie to na podstawie tego co sie dzialo kilkakrotnie na boardzie counter-strike.pl... zazwyczaj osoby, ktore robia takie "filmy" chca po prostu aby osoby, ktore go obejrza wyrobili sobie "odpowiednie" zdanie... to tyle ode mnie __
|
VIP
|
2006-03-01 18:10:26
ktos tu szuka taniej sensacji, nieudana proba __
|
PRO
|
2006-03-01 18:10:31
waffel, sorry chłopie ale nie podobają mi się takie newsy. Serwis wygląda z nimi jak Fakt, brukowiec. Po co na główną stronę dodawać plotki, które równie dobrze moga być farsą? Starajmy się pisać poważe rzeczy, a takie topici na forum. Gdyby było potiwerdzone, gracz zbanowany - wtedy jako potwierdzona wiadomość na główną stronę serwisu.
__
|
VIP
|
2006-03-01 18:20:25
CoD jest mi praktycznie obce, ale na graniu sie znam i sam jestem tzw. pro graczem - mi to wyglada bardzo podejrzanie; czasem gosciu przygotowuje sie do oddania strzalow, ktorych w oparciu o to co widac na ekranie nie mogl przewidziec. Jednakze, parafrazujac slowa pewnego starego i bardzo poteznego mistrza, profesjonalni gracze posiadaja wiele umiejetnosci, ktore niektorzy uwazaja za nieludzkie :-P.
__
|
Użytkownik
|
2006-03-01 18:29:09
racja... ale nie zawsze mozna skazywac na podstawie solidnych dowodow... czasem skazuje sie za poszlaki. Teraz nie ma pb i zadnego anticzita w cod2 wiec takie solidne udowodnienie jest nie mozliwe dlatego ta komenda i pare akcji moze dawac do myslenia. Ale jeszcze raz mowie, nikogo nie posadzam o cziterstwo tylko oddaje pod "sad ludu" xD + za taki dlugi komentarz ;d __
|
VIP
|
2006-03-01 20:00:21
co to za walek leciw tle? __
|
VIP
|
2006-03-01 20:55:46
W UT czasem widuje akcje jak dobrej klasy gracz trzyma celownik na przeciwniku, mimo ze ten jest za sciana i pruje po niej, a gdy ten wychodzi zza niej dostaje idealnie... czity ? Alez skad, po prostu idealne przewidzenie, gracz po prostu w glowie "widzial" przeciwnika przez sciane i wczesniej rozkrecal miniguna, badz w ogole go nie zatrzymywal itp.
__
|
Użytkownik
|
2006-03-01 21:08:59
Naszło was na te afery ;[ __
|
Użytkownik
|
2006-03-01 21:16:33
Jest kilka akcji podejrzanych oraz ta komenda-ale jej chyba nie przyjęło czy mi sie zdaje?
__
|
VIP
|
2006-03-01 21:22:23
Obejrzalem i imo:
__
|
Użytkownik
|
2006-03-01 21:58:20
"nie ma pb ani zadnego antychita" nooo wlasnie... trafiles w samo sedno. imo jezeli gra nie posiada czegos takiego scena powoli sama zaczyna sie "wybijac" wzajemnymi podejrzeniami poco wogole grac w gre bez antychita ? w Polsce!? __
|
Użytkownik
|
2006-03-01 22:21:22
Hmmm... mowicie ze nie znacie sie na cod i przeszlosci gracza rowniez nie znacie... Padly slowa "tania sensacja" ...a moze fakty? Wiec najpierw przyblize wam postac samego gracza: iFn zaczynal kariere w coda od wywalenia go z servera przez pb za cheaty ( chyba wtedy wh )... no nic, chlopak zmienil nick, gral dalej. Nieco pozniej znowu wylecial z servera tym razem za sama probe wpisania komendy na odpalenie cheatow ale oczywiscie tlumaczyl sie tym ze przypadkiem mial takiego binda w starym cfg ( smieszne prawda ? ) Oczywiscie nic sobie z tego wszystkiego nie robil i gral dalej. Teraz ta niejasna sytuacja w CoD2, dziwne NP1 z ktorego tlumaczenia jasnego do tej pory nie otrzymalismy... screen i NP1 nie wystarczylo to zrobiono filmik. Dla mnie w zupelnosci wystarczy zeby wyciagnac wnioski. Kiedys slyszalem ze ludzie nie zmieniaja sie nigdy...
__
|
Użytkownik
|
2006-03-01 23:01:25
brawo dla n0xa, pierwszy koment do rzeczy. inf to cziter i tyle, nie wierze ze to NP1 wywalilo mu z innego powodu, szczegolnie ze uzywa sie tego do walla, dziwne ze na moich demach nie ma takich cudow. Poza tym ogolnie wiadomo ze czitowal wczesniej, a tacy ludzie sie nie zmieniaja, najbardziej wkurzajace ze nie mozna takiemu ***.. nic zrobic, "ziomki" z ff go na pewno nie udupia;] __
|
VIP
|
2006-03-01 23:21:10
mialem nie komentowac ale 'zal dupe sciska'
__
|
Użytkownik
|
2006-03-01 23:21:40
niestety zawsze znajdzie sie wytlumaczenie... najlepiej zeby ktos sie przyznal, albo wyjasnil chocby co to bylo z ta komenda... nikt nie szuka taniej sensacji, chcemy zeby scena cod2 byla w miare czysta od takich zagran... __
|
Użytkownik
|
2006-03-01 23:23:15
ahmamhm hmm? ;D __
|
Użytkownik
|
2006-03-01 23:30:28
pisze to co mysle o tej sprawie ( zreszta chyba mi wolno... ) Co do tego calego konfliktu to uwierz mi ze juz kazdy o nim zapomnial i zostaly podjete inne dzialania ( btw pozdro KumarA ). Sprawa jest w toku wiec tu masz przestarzale informacje.
__
|
Użytkownik
|
2006-03-01 23:32:11
Tylko ze iFn tlumaczy wszystko procz tego czym jest to cale NP1 ktore pojawilo sie na jego demku. __
|
VIP
|
2006-03-01 23:38:35
nono a ja jednak pamietam jak mowisz ze zalujesz ze Cie z nami nie ma
__
|
VIP
|
2006-03-02 00:15:06
Nie udupia bo nie maja ku temu powodow. Dostarczcie jakis konkretnych dowodow i zlozcie zazalenie do zarzadu FF ATI z prosba o rozpatrzenie tej sprawy, bo ten filmik nie pokazuje kompletnie niczego co moglo by byc ku temu podstawa. __
|
VIP
|
2006-03-02 00:29:40
Nie, ta komenda wyskoczyla u niego i ogladajac demo nie masz na to wplywu. Wystarczy ze sam sciagniesz demo i obejrzysz. __
|
VIP
|
2006-03-02 00:44:04
W tym filmiku nie chodzi wlasciwie o te akcje ale o ta komende. To czym tlumaczyl sie ifn jest irracjonalne dla wiekszosci graczy, wlasciwie do tej pory nie potrafil wytlumaczyc po co/na co ten bind - ja oskarzony o cheaty mysle mialbym na to jasna odpowiedz, niestety jego odpowiedzi nie zadowalaja nikogo, ani graczy ani adminow, ale by go zbanowac widocznie admini potrzebuja miec wieksza pewnosc.Same akcje moga czasem dac komus do zastanowienia, ale na ich podstawie nie da sie chyba wykazac WH. Za to inna sprawa z bindem ja naleze do tych, ktorzy nie wierza w tlumaczenia ifna, a jego przeszlosc daje do myslenia. Wiekszosc osob, ktore tu sie wypowiadaja nie sa ze sceny CoD 2, wiec dla nich moge podac informacje, ze wszystkie najlepsze klany (z tego co mi wiadomo) nie liczac oczywiscie FF doszly do wniosku ze to co jest nam wiadome daje wystarczajaca pewnosc do uznania ze cheatowal. Sam admin CB ktory uznal ze demo jest czyste jest teraz na cenzurowanym innych adminow CB, ktorzy maja conamniej mieszane opinie na ten temat. Kazdy w swoim sumieniu odpowie sobie na pytanie czy dla niego ifn to cheater czy nie. Zobaczymy kto bedzie chcial zagrac przeciwko FF - to bedzie chyba test tego czy ludzie ufaja ze kapitan FF jest czysty. Sprawa trafila tez tu - http://www.junk52.com/v1/index.php?p=forum&c=2&id=94 jesli ktos jest zainteresowany zdaniem innych graczy - glownie europejskich. __
|
VIP
|
2006-03-02 00:45:56
Twoje argumenty moznaby rozumiec, ale trzeba patrzec na to tak ze ifn pokazal pewnie ze nie jest lama i potrafi grac na pewnym poziomie, ale to samo z siebie nie wyklucza ze w ktoryms meczu nie mogl uzyc cheata. To ze ktos potraqfi dobrze grac bez cheatow nie znaczy juz ze bez nich gra zawsze. __
|
VIP
|
2006-03-02 00:56:40
Oczywiscie, ale lepiej byc jednak ostroznym, w koncu w przypadku bodajze Scoobiego ten zostal zbanowany w CB i argumentem tez byl filmik z wallhackiem. Co wiecej ten filmik wygladal znacznie bardziej przekonywujaco od tego, mimo to dzieki wsparciu scen Scooby zostal odbanowany, a dzis jest gwiazda juz nie tylko Q2. __
|
VIP
|
2006-03-02 01:04:25
Widzisz masz racje. Nie jestesmy z coda2, nie mamy mozliwosci samodzielnego obejrzenia dem, a np. ja nie znam tlumaczen oskarzonego. Jednak na podstawie tego co pokazal film, obiektywnie nie moge w zaden sposob stwierdzic, ze oskarzony uzywal wallhacka.
__
|
Użytkownik
|
2006-03-02 01:16:06
Śledze Waszą dyskusje i muszę powiedzięć że czuje się jak w sądzie, głownie chodzi o słownictwo jakiego używacie ;-DD __
|
VIP
|
2006-03-02 01:42:31
W ogole co to za v4ffell? vafel jest jeden i niepowtarzalny __
|
Użytkownik
|
2006-03-02 01:45:25
haha xD
__
|
VIP
|
2006-03-02 01:46:44
jakims sposobem mi sie skojarzylo z moim nickiem. nie wiem jak :F __
|
Użytkownik
|
2006-03-02 01:48:26
moze dlatego ze podobnie brzmi :S __
|
VIP
|
2006-03-02 01:51:48
wczteryfyfytrzyl nie brzmi podobnie do vafel :O __
|
Użytkownik
|
2006-03-02 02:13:45
zalezy jak na to spojrzec... ;P __
|
Użytkownik
|
2006-03-02 03:59:06
..tylko dzieci czata poprawnie odczytają twój nick.. __
|
Użytkownik
|
2006-03-02 06:48:03
Komenda nie zadziałała u tego, który odtwarzał demko. __
|
VIP
|
2006-03-02 08:14:11
ten z komentarzem pod nami chyba ma problem... __
|
Użytkownik
|
2006-03-02 09:08:49
Fronki nie bylo mnie na zadnym lanie w krakowie, a jak byl w wawie to bylem w półfinale, tylko co to ma do rzeczy?, rozumiem ze inf to kumpel wiec nie moze czitowac, ale dla mnie ewidentnie cos jest z nim nie tak, szkoda ze na scenie sa rowni i rowniejsi, ale takie zycie __
|
Użytkownik
|
2006-03-02 11:27:12
i znowu smieszne komentarze "filmik nic nie pokazuje" "inf wymiata na lanie" itd.
__
|
Użytkownik
|
2006-03-02 11:52:42
ciekawe... ale co to wnosi do dyskusji? __
|
VIP
|
2006-03-02 16:04:01
Nie, komenda nie zadziala u ifna, a nie tego ktory odtwarza demo. __
|