Konspiracje, spiski i tajemnice.

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
xewan

2006-02-26 00:28:24

Troche czasu temu na forum eSports.pl pojawil sie film na temat wydarzen z dnia 9/11/2001. Motto filmu brzmialo mniej-wiecej tak:
9/11 zmienil swiat. My zmienimy znaczenie 9/11.

W filmie jego autor pokazuje nam dowody na to, ze USA jest sprawca wszystkich wydarzen tego strasznego dnia. Dowody [jak dla mnie] sa nie do zaprzeczenia i pokazuja cala prawde.

Jesli ktos nie ogladal to zapraszam :
[url=http://prawda.neostrada.pl/911ips_pl.wmv]WTC i PENTAGON- Spisek ?[/url]

Chcialbym dzisiaj wam przedstawic pewien nowy film. Nie pokazuje on tak bardzo dokladnych i przejrzystych dowodow co dokument o WTC, ale daje nam wiele do myslenia na temat tego co sie dzieje na naszym swiecie. Zobaczymy w nim poszlaki na temat “New World Order” oraz tajnej organizacji, ktora kontroluje swiat. Chodzi tu [jak mi sie wydaje] o Illuminati, ktorych znakiem jest “Wszystko-widzace oko”.

Kiedys troche insteresowalem sie tym tematem. Chodzilo o to, ze jest sobie tam gdzies na swiecie Illuminati, o ktorym niby wielu wie, ale tak naprawde sa oni zaszyci taka tajemnica, ze nie ma nawet najmniejszego dowodu na ich istnienie. Ich znakiem jest owe “The All-Seeing Eye” zas oni sami ponoc kontroluja CALY swiat przez posiadanie wladzy nad najwazniejszymi instytucjami, firmami i ludzmi.

Po obejrzeniu filmu coraz bardziej przekonuje sie do tej teorii. Czemu ? Zobaczcie sami. Naprawde polecam.

[url=http://www.metacafe.com/watch/76081/conspiracy_documentary/]New World Order[/url]

Zapraszam do komentowania oraz jesli znacie podobne produkcje
to prosze o iMSG to dodam je do tematu i moze zbierze sie jakis
fajny offtop o tajemnicach tego swiata :).

__

Użytkownik
g3su

2006-02-26 12:14:30

Illuminati czyli Iluminaci czyli tak naprawde masoneria, wolnomularze;

czlonkami masonerii byli i sa miedzy innymi prezydenci USA i innych panstw, ministrowie, dyrektorzy agencji wywiadowczych (m. in. CIA) itd...
ogladalem kiedys film dokumentalny na temat Johna Edgara Hoovera - niegdys dyrektora FBI; mowili miedzy innymi o tym, ze Hoover byl posadzany o sklonnosci homoseksualne (na jednym ze zdjec byl umalowany i ubrany jak kobieta); przyjaciel Hoovera tlumaczyl w filmie skad sie wziely te plotki i to zdjecie; wyjasnil, ze zdjecie zrobione bylo na jednym ze spotkan masonerii, gdzie Hoover przechodzil inicjacje na wyzszy poziom wtajemniczenia; masoni w ogole maja porabane te rytualy inicjacji; maja tez swoj uscisk dloni nazywany "usciskiem lwa" (albo jakos tak, tego dokladnie nie pamietam);
w ogole smieszne jest to, ze w podrecznikach historii masonerie przedstawia sie jako organizacje, ktora prowadzi dzialalnosc tylko i wylacznie charytatywna; nie mowi sie za to w ogole o drugim dnie masonerii, o tym ze jest cos jeszcze pod ta przykrywka dobroczynnosci;

a to "Wszystko-widzace oko", czyli tak zwana "Swietlista Delta" (symbol Wielkiego Budowniczego Wszechswiata) i wiele innych znakow masonskich mozesz zobaczyc miedzy innymi na banknocie 1 dolarowym;

__
luuuzzzz bluuuzzz

VIP
mavv

2006-02-26 12:29:23

wow

__

Użytkownik
g3su

2006-02-26 12:36:29

:DD

/edit: swietny avatar :D

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-02-26 12:41:59

Mowisz dokaldnie to samo co ojciec rydzyk :D mam zacytowac? Zeby dokonca zrozumiec to co teraz siedzieje trzeba by sie cofnac wiele setek lat wstecz - na poczatek polecam film Krolestwo Niebieskie... Potem warto zainteresowac sie odkryciami ameryki polnocnje i poludniowej - zeby dojsc do momentu np dlaczego jest wojna w iraq :) dlaczego bylo wtc itd

__

Użytkownik
g3su

2006-02-26 12:51:29

Mowisz dokaldnie to samo co ojciec rydzyk :D mam zacytowac?

nie wiem co mowi ojciec Rydzyk; niczego nie wymyslilem, sam nie wytworzylem; nie napisalem nic o ataku na WTC, wojnie w Iraku i powodach dlaczego tak sie stalo, a nie inaczej; podalem jedynie fakty na temat masonerii - wszystko z filmow dokumentalnych, ksiazek historycznych pisanych przez profesorow i bylych czlonkow masonerii; wskaz jedno miesjce, gdzie sie pomylilem :/ nie powiesz mi chyba, ze w ogole cos takiego jak masoneria nie istnieje; wielu politykow przyznaje sie otwarcie do czlonkowstwa w masonerii, wiec nie kumam troche..

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
Tymek

2006-02-26 13:39:52

Obejrzyj Skarb Narodów, świetny film z Nicolasem Cage, Jonem Voightem i Diane Kruger ;D. Historia skarbu templariuszy, który trafił w ręce mansonów... co ja będę gadał, zobacz, naprawdę warto ;-).

__

Użytkownik
Tymek

2006-02-26 13:41:00

911 znam, a czy mógłby mi ktoś zrobić link do New World Order :D? Coś mi nie działa ten z właściwości, jak zwykle robię =/

__

Użytkownik
xewan

2006-02-26 13:44:06

Znalazlem dzisiaj fajna stronke w jezyku angielskim na temat konspiracji Iluminatich:
[url=http://www.conspiracyarchive.com/]ConspiracyArchive.com[/url]

A tutaj macie jedna po polsku:
[url=http://www.kki.pl/piojar/polemiki/novus/iluminaci/dolar.html]Zakon Iluminatow[/url]
Nie czytalem dokladnie co jest na stronie, ale z pierwszych czesci tekstu, wydaje
sie byc to dokument nawet dobrze napisany i warty poczytania.

Do ludzi:
A wy znacie jeszcze jakies ciekawe pytania, na ktore odpowiedzi jeszcze nie
znamy, a moga naprawde namieszac w historii ? A moze jakies filmy ?
Jesli znacie to zamieszczajcie ...

__

Użytkownik
Tymek

2006-02-26 13:50:27

patrzecie co znalazłem na metacafe :D [url=http://www.metacafe.com/watch/71080/scary_movie_4_trailer]zapowiedź starsznego filmu 4[/url], jak dla mnie bomba, nie mogę się doczekać ;D

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-02-26 13:53:19

problem nie lezy w faktach tylko w ich interpretacji :] a jak slucham ze ten jest masonenm tamten masonem, nic tylko ojciec rydzyk przychodzi mi do glowy

problem w tym ze ustawienie sie na lini starego frontu powoduje przyjmowanie na siebie kul lecących przez cala historie, co w efekcie koncowym doprowadzi do smierci, aby zwyciezyc nalezy stworzyc swoj wlasny front :] mam nadzieje ze rozumiesz...

__

Użytkownik
xewan

2006-02-26 13:55:41

:E

__

Użytkownik
grubka

2006-02-26 14:13:01

ogladalem ten film co trwa tam 50 kilka minut i stwierdzam ze jest on rownie latwy do zmanipulowania jak ten atak na pentagon i wtc...

__

Użytkownik
g3su

2006-02-26 14:16:10

"problem nie lezy w faktach tylko w ich interpretacji :]"

oczywiscie; dlatego podalem tylko suche fakty nic wiecej; bez zadnej interpretacji czy tego co ja na ten temat sadze;

"[...]a jak slucham ze ten jest masonem tamten masonem, nic tylko ojciec rydzyk przychodzi mi do glowy"

jak pisalem wczesniej, niektorzy przyznaja sie do tego, ze sa lub byli masonami; pojecie masonerii to nie jest przeciez wytwor ojca Rydzyka czy moj :)

"[...]mam nadzieje ze rozumiesz..."

tez mam nadzieje, ze dobrze Cie zrozumialem :) ;D

__
luuuzzzz bluuuzzz

VIP
blacktyger

2006-02-26 14:23:22

Piła, wojna światów i osada. Cos jeszce, czego nie zauwazylem ;-DD?

__

VIP
vader

2006-02-26 14:24:52

Owszem - wiadomo ze w Pentagon nie uderzyl zaden samolot ale nie ma co popadac w paranoje z WTC. Takie jest moje zdanie, ludzmi mozna w bardzo latwy sposob manipulowac za pomoca takich produkcji - nie twierdze, ze nie maja w sobie duzo racji, ale bez przesady.

Edit // Ten New World Order moim zdaniem strasznie naciagany.

__

Użytkownik
xewan

2006-02-26 14:30:44

Racja. W socjotechnice jest takie cos jak Spin. Poprzez odpowiednie manipulowanie faktami mozna zmieniac postrzeganie prawdy [sam to stosuje na mojej mamie ;)], ale pewne rzeczy w filmie o WTC sa nie podwarzenia. Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Przyklad ? Gdzie jest wrak w pentagonie ? Co to za blyski i podwieszone "cosie" pod samolotami, ktorze uderzyly w WTC ?

__

Użytkownik
cReep

2006-02-26 14:42:37

btw na tym filmie to z WTC rakieta wyleciała czy co?? bo nie dokładnie widziałem

__

VIP
vader

2006-02-26 14:44:04

Dokladnie.
A jesli chodzi o Pentagon, to napisalem, ze dla kazdego czlowieka ktory sie tym chociaz troche zainteresowal jest oczywiste, ze nie uderzyl w to zaden samolot.

Po prostu pewnik - faktem jest sprawa, gdzie podzialo sie paredziesiat ton stali zaraz po uderzeniu? Jedyne co znalezli to pare krzesel i blache powierzchni ~3m kwadratowych. Po za tym dziura byla o pare metrów mniejsza od wysokosci samolotu, a dach zawalil sie dopiero 13 minut po eksplozji. Inna sprawa - rozstaw skrzydel, konfiskowanie przez rzad wszystkich mozliwych kamer, które byly skierowane w ta strone, 2 pomieszczenia w zasiegu eksplozji, ktore zostaly zupelnie nienaruszone (monitory komputerow) itp.

Uwazam jednak, ze nie nalezy popadac w paranoje z WTC - zaden rzad nie poswiecil by tylu setek niewinnych ludzi aby manipulowac opiniami mas. Blyski pod samolotami, mimo iz w tych filmach pokazane sa mocno realistycznie (+ wywiady ze swiadkami, ktorzy mowili ze to nie byly samoloty pasazerskie itp.) dla mnie moga byc mistyfikacja tworcow tych teorii.

__

Użytkownik
grubka

2006-02-26 14:44:35

ja bym sie nie zdziwil gdyby to rzad stanow zjednoczonych sponsorowal ta produkcje :)

gdzie wrak samolotu ? przeciez pentagon ma system obronny i zanim samolot zdazyl uderzyc w budynek zdazyl juz sie roztopic przelatujac przez sciane ognia, wytworzona przez owy system) o ogromnej temperaturze, a dziure zrobily jakies tam malenkie rozgrzane czastki tego co zostalo... moze nakrece o tym film ... :>

__

VIP
vader

2006-02-26 14:46:26

Wiadomo, polska strona tak slabo i brzydko zrobiona, ze odechciewa sie czytac juz po pierwszym rzucie oka ;-D

__

VIP
mavv

2006-02-26 14:49:03

hehe, juz 10ta osoba mi to mowi:D no nie ma co jak co ale w pyte jest:D

__

VIP
vader

2006-02-26 14:49:57

W przeciagu ulamkow sekund Boeining 747 roztopil sie pod wplywem sciany ognia lecac pareset km/h ?

__

Użytkownik
kris90

2006-02-26 14:51:07

Ogólnie o spiskach, tajemnicach to polecam [url=http://www.paranormalne.forall.pl]Vortal Rzeczy Paranormalnych[/url]

__

VIP
mavv

2006-02-26 14:51:11

dawno to widzialem:D trailer miazdzy:D

__

Użytkownik
szary

2006-02-26 14:57:38

gdzies na necie jest filmik z jakis testow jak samolot odrzutowy uerza w betonowa sciane. niz z niego nie zostaje :] wiec nie bylbym taki pewnien tego wszystkiego

edit: film jest tutaj:
http://www.dumpalink.com/media/1111398451/F4_Phantom_Jet_Hits_Concrete_Wall_at_500_MPH

wiec nie zawsze to jak rzeczy sie nam wydaja takie sa w rzeczywistowci. samolot to przecierz latajaca wydmuszka :]

__

Użytkownik
xewan

2006-02-26 15:09:46

Wlasnie moze dlatego ze jest to tak WIELKIE zdarzenie, w ktorym cierpi potega USA
oraz ginie MNOSTWO ludzi nie mozemy sobie pozwolic na stwierdzenie ze to spisek
or stmh ?

Taka moja prywanta opinia:

Ile jest ropy na swiecie ? Odpowiedz : Coraz mniej
Na ile jej jeszcze starczy ? Odpowiedz : 17-52 lata
Gdzie jest jej najwiecej ? Odpowiedz : Irak
Co sie dzieje gdy braknie surowca ? Odpowiedz : Cena wzrasta
Kto ma najwieksze zyski z wojny z Irakiem ? Odpowiedz : USA
Czemu ? Odpowiedz : Bo maja kontrole nad ropa.
A ile moze jeszcze potrwac wojna ? Odpowiedz : Nie wiadomo
Czemu ? Odpowiedz : Bo USA chce miec tam jak nadluzej wydobycie.

Wnioski wyciagnij sam. ;) Peace

EDIT:
Zapomnialem o najwazniejszym pytaniu:
Kto wedlug USA zaatakowal WTC ? Odpowiedz : Irak [Osama]

Czy napewno ?

__

Użytkownik
grubka

2006-02-26 15:11:54

us goverment wanted to test ....

moze byc w tym tyle prawdy co i klamstwa ;p

__

Użytkownik
xewan

2006-02-26 15:13:21

Fajne ;)

__

Użytkownik
szary

2006-02-26 15:21:44

tak to wszystkiemu mozemy zaprzeczyc ;) lacznie z ladowaniem na ksiezycu ;P nawet jakby sie okazalo ze film jest z przed 2001 to i tak niektorzy by powiedzieli ze to juz wtedy rzad usa staral planowal ataki samolotami na wtc i pentagon i staral sie za wczasu zmanipulowac opinia publiczna ze samolotu znikaja :]

__

Użytkownik
grubka

2006-02-26 15:39:33

to ja sie pytam:
a nie ? ;D

__

Użytkownik
grubka

2006-02-26 15:41:30

odpowiedzi na ostatnie pytanie nie uzyskasz nigdy :)

__

VIP
vader

2006-02-26 15:46:09

Tak, to jest najklasyczniejsza teoria spiskowa - ja nigdy nie twierdzilem, ze nie jest do konca prawdziwa itp. - oczywiscie prawdopodobnie nigdy nie uzyskasz odpowiedzi na pytanie Kto zaatakowal WTC?, ale nie ma co popadac w paranoje.

__

VIP
vader

2006-02-26 15:48:25

Jest to sponsorowane przez rzad USA - moim zdaniem kicha. Nic nie pokazuja, oprocz samolotu ladujacego w sciane przy 800 km/h. Zadnych pozostalosci po wybuchu, zadnych dowodow, ze nie widac resztek.

__

Użytkownik
xewan

2006-02-26 15:48:49

Ma ktos moze informacje na temat ladowania na ksiezycu ?
Ponoc tam tez byly jakies sensacje ;) Ze zdjecia podrobione itp.

Ostatnio poprostu interesuje sie takimi ciekawostkami ;)

__

VIP
vader

2006-02-26 15:50:16

Wszystkim mozna w ten sposob manipulowac, informacja to jest naprawde giętka sprawa. Dlatego uwazam, ze po prostu nie ma co popadac w paranoje - wszystko nalezy traktowac z lekkim dystansem i niczemu nie ufac na 100%.

__

Użytkownik
xewan

2006-02-26 15:51:59

Wedlug filmu, USA mialo zaprezentowac dowody na to, ze Osama stoi za atakami, ale ponoc nigdy tego nie zrobili. Wie ktos moze czy byly prezentowane jakies dowody czy nie?
Bo to mnie tez interesuje - czy wkoncu jest cos na obalenie filmu o WTC ?

__

Użytkownik
kris90

2006-02-26 16:27:01

Jest na tej stronie co podałem link i jeszcze na forum jest ogromny artykuł ale musisz sie zarejestrować. Ogólnie rzecz biorąc to ludzie nie wylądowali na księżycu :D

__

VIP
vader

2006-02-26 16:29:41

Buahaha ;-D

__

Użytkownik
xewan

2006-02-26 17:09:48

Hehe ;) Wlazlem na strone i zamiast czytac o ladowaniu wciagnalem sie w tekst na temat AIDS ! :D Masakra :'asd

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5670 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie