PiS podoła? Jak nie to mam dość

Dostosuj

Autor Wiadomość
PRO
sxl

2006-02-23 18:01:27

Tak jak w temacie. Jestem młody, mam ambicje zarabiać godziwe pieniądze i żyć w rozwijającym się kraju. Przez ostatnie lata jednak ciągle nasi niekompetentni i żałośnie beznadziejni politycy marnowali wszelkie zapomogi, fundusze, o łapówkarstwie nie wspominając. Teraz mamy nowy rząd - czy coś się zmieni? Póki co same awantury i kłótnie. Tymczasem kolejna kasa ucieka nam koło nosa:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3178698.html

W tamtym roku nie wydaliśmy nawet 1% z przyznanych nam funduszy na naprawdę i rozbudowę dróg w kraju. Nawet nie 1/100 - to jest istny absurd! W tym roku dalej nie ma wielkich planów, a fundusze nie czekają wiecznie i trzeba zacząć je pożytkować bo niedługo przepadną.
Jeżeli z tej strony PiS pokaże się tj gabinet L. Kaczyńskiego gdy był prezydentem Warszawy (przepadły pieniądze na rozbudowę metra bo chłopcy nie potrafili się za to zabrać - brawo!) to ja dziękuję. Skończy się patriotyzm, skończy się "kochana ojczyzno" i pomyślę nad wyjazdem. Szkoła mi to umożliwia więc wyjadę na stypendium zagraniczne, postaram się o przeniesienie i już mnie panowie patałachowie w tym kraju nie zobaczą.
Finito

Podpisane; Wasz coraz bardziej sfrustrowany sytuacją w kraju ziomek z eSp.

__

VIP
Van Helsing

2006-02-23 18:06:20

Najbardziej rozbroiło mnie jak przyznali pieniądze na drogi które są na papierze i niema szans żeby wybudowano je w tym roku to było mistrzostwo. I teraz mówią że te pieniądze poprostu przepadną... Wybić ich wszystkich!

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
bizzare

2006-02-23 18:09:08

Pięknie, aż ch*j mięknie :/

__

VIP
Shiro_4

2006-02-23 19:48:33

sxl jesli masz mozliwosc to sie nawet nie zastanawiaj.

__

Użytkownik
*Jaras

2006-02-23 19:53:30

Tylko Polski polityk potrafi nie wydac pieniedzy lezacych na ulicy. Tylko w Polsce to jest w ogole do pomyslenia... Czekam, az zaczna stekac o stanie Polskich drog, przeciez nie wiecie, ze w tamtym roku przepieprzylismy prawie 100% srodkow? Bo tu trzeba ladnie ruszyc dupe i zaplanowac te drogi, pokazac komisji.

ALE NASZYM SIE JUZ QRWA NIE CHCE BO TO TRZEBA RUSZYC DUPE ZE STOLKA I RUSZYC ICH PUSTA PIEPRZONA MOZGOWNICA.

Ciac sie bo smiac mi sie nie chce ;(

__

Użytkownik
Tymek

2006-02-23 19:57:27

heh, może się coś zmieni jak ja pójdę na studia ;DD ta wiem, nadzieja matką głupich...

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2006-02-23 20:05:52

co za ku rwa idioci na PiS głosowali...mocherowa koalicja ... (przepraszam za brzydkie słowa, ale sam juz nie wytrzymuje, yo)

__

VIP
FervenT

2006-02-23 20:23:33

Co by nie mówić to żal dupę ściska!

__
^_*

Użytkownik
amenva

2006-02-23 20:45:02

plan remontow/nowych drog pewnie nie powstanie poki ks. rydzyk nie przywali w drzewo i se maybacha nie rozbije

__

Użytkownik
*Jaras

2006-02-23 21:12:34

Gdyby to zrobil, rydzyk powolalby potem komisje, kto zawinil, wyszlo by, ze to PO jest winne rydzykowi, musieli by oddac siano.

Nic by sie nie zmienilo.

Wiecie co jest najsmieszniejsze? Ze taki scenariusz jest w 100% mozliwy...

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-02-23 21:19:29

zamiast budować drogi czy jakieś porządne obiekty sportowe, jak chociażby stadion narodowy, to publiczne pieniądze wydawane są na jakieś sanktuaria, 20 mln zł, paranoja

__

Użytkownik
elmo.rtcw

2006-02-23 21:35:28

z tym sanktuarium to wogole jest przegiecie, takiego chu_ya a nie zlotowki! juz wolalbym zeby te 20 baniek dac kaczorom zeby spier@#%$li z tego kraju i nigdy nie wracali! w dupach im sie poprzewracalo! a tak wogole prownujac ta sytuacje z sanktuarium do tych unijnych funduszy na infrastrukture to zal mnie sciska a zarazem chu_y strzela, ze za jakas swiatynke mogli sie zabrac ale zeby zrobic cos za co nawet nie beda musieli ani grosza zaplacic to juz nie! ehtttt juz bym wolal zeby w Polsce religia przewazajaca byl luteralizm ;/

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-02-23 21:57:11

jak przejechałem się niemiecką autostradą, a potem w Polsce od Poznania A2, za która musiałem jeszcze płacić to się aż niedobrze robi

__

Użytkownik
amenva

2006-02-23 22:44:48

bez przesady, az tak zle to nie jest ;]

__

Użytkownik
Vymiott

2006-02-23 23:27:09

Okazało by się, że to drzewo należało do PO, i drzewo jest winne :)

__

VIP
priAm

2006-02-23 23:38:09

Ktoś wspominał o Rydzyku i tym, że nie ma aż takich dużych wpływów. Też tak myślałem, dopóki nie obejrzałem reportaż "Fenomen o. Rydzyka" (do znalezienia w necie). No i ta ostatnia prowokacja Faktu...

Te wybory, jeden nowy rząd nic nie zmieni. Trzeba czasu, ale przede wszystkim, jak to mówił Romek w Nikosiu, "gdyby k*rwa mieli mózgi, zamiast j*banego steropianu". Kaczyńscy odejdą, przyjdzie ktoś nowy, reprezentujący ten sam poziom. Rydzyk odejdzie w niepamięc, pojawi się nowy 'władca'.

Swoją drogą ciekawe jak to jest, że np. posłanki Samoobrony, mam tu na myśli Beger oraz Hojarską(czy Bojarską?), mają zdaną maturę z polskiego na 2 i 3? A zdawały chyba rok temu, o ile dobrze pamietam. Gdybyście powiedzieli Anglikowi czy Niemcowi, że osoby, które rządzą naszym krajem mają tróję z polskiego, na pewno wybuchli by śmiechem, a potem patrzyliby z litością na Was. SXL uciekaj i zabierz mnie ze sobą =)

__

VIP
forest

2006-02-23 23:44:24

dobra to wyjezdzamy wszyscy ;)

i przechywtujemy klientele esr - nowy adres sie zrobi esports.com i po engliszu bedziemy szrajbac :D

__

Użytkownik
Bs0d

2006-02-23 23:56:57

Ja tam i tak zawsze bede twierdzil ze spieprzyc do innego kraju potrafi kazdy glupi i zadnych specjalnych "mozliwosci" do tego miec nie trzeba. Dlatego dopoki nie brakuje Ci na chleb i nadal mozesz zyc w tym kraju w godziwych warunkach to powaznie bym przemyslal opuszczanie go. A ze kaczka wogole sie nie nadaje na prezydenta i ogolnie cala polska polityka jest beznadziejna to zgadzam sie bez dwoch zdan :)

__

PRO
sxl

2006-02-24 00:01:32

Sluchaj ale po co ja miałbym żyć w tym kraju? Rozumiem żyć tu, rozwijać państwo w pięknej idei pracy dla ojczyzny, płacić rachunki itp itd. Ale po co mam to robić, jak potem pieniądze idą na sanktuaria i inne głupoty, a dodatkowe fundusze lecą w błoto bo politycy nie wiedzą w ogóle przed jakim obowiązkiem stawia ich pozycja.

__

Użytkownik
Bs0d

2006-02-24 00:09:32

Nie wszystko w zyciu ma sens :)

A tak na powaznie to moze masz racje. W koncu mamy wolny wybor i robimy co chcemy. Ja osobiscie po prostu nie czuje zadnej ochoty zeby opuszczac ten kraj. Jest jaki jest i tyle. Tu sie urodzilem, tu zyc bede. Choc moze za jakis czas sam zmienie poglady. Jednak co do trudnosci z wyjazdem za granice i tam zamieszkaniem nadal podtrzymuje swoje zdanie ze nie jest to jakos specjalnie trudne. Dlatego ludzie ktorzy sugeruja Ci zebys jechal jak masz mozliwosc powinni najpierw pomyslec dlaczego sami nie pojada, a nie podsuwac Ci takie pomysly :)

__

VIP
wilgotna pela

2006-02-24 09:56:39

jezeli masz szanse na stypendium za granica to nawet sie nie zastanawiaj. powiem ci w sekrecie ;) ze tez mam plan stad spieprzac - zabrac ze saba zone, dziecko i pokazywac sie w tym smutnym jak p**a kraju tylko na wakacje...

__

VIP
priAm

2006-02-24 12:54:59

Ja podsuwałem pomysł, żeby wyjechać i sam chce to zrobić, jak skończe LO, teraz jestem niepełnoletni więc na razie snuje tylko plany...

__

Użytkownik
s4trab

2006-02-24 13:21:53

Uważam, że jak ktoś ma dobrą opcje na wyjazd to powinien to zrobić. Może to smutne, ale nie wyobrażam sobie jak mówię do kogoś "zostań w Polsce, tu będzie Ci dobrze, nie pożałujesz" Sam jak skończę studia to planuje na jakiś czas wyjechać, a jak się uda to może już tu nie wracać.

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-02-24 15:04:04

Polsce gratulujemy Prawa i Sprawiedliwości :D

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1223 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie