Najlepszy antywirus?

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
sting

2006-02-22 22:37:01

Taki dosyc ciekawy temat, zeby porownac swoje opinie :) Chcialbym sie dowiedziec jakich antywirusow uzywacie i ktore wg Was sa naprawde skuteczne i ktore nie obciazaja za bardzo systemu.

Ja sam uzywam/uzywalem Avasta i MKSa jednoczesnie. Tak jak w przypadku tego pierwszego, jak i drugiego komp nie byl praktycznie w oogle obciazany, ale tez skutecznosc (o dziwo) byla mizerna:/ Dialery, jakies daremne bannery i rozne tego typu pierdoly nie byly blokowane. Zawsze cos sie przedostalo :/ Czy rzeczywiscie nie ma na to rady? A moze jest antywir, z ktorego jestescie bardzo zadowoleni?

Piszcie co polecacie i co wg Was jest najskuteczniejsze i najmniej obciazajace sprzet. Moze jakies polaczenie dwoch antywirusow?

Slyszalem tez, ze Kaspersky jest dostatecznie dobry;)
P.S Tylko nie piszcie, zeby uzywac linuksa, bo nie o to tutaj chodzi ;)

__

Użytkownik
vinni

2006-02-22 21:41:58

Nie ma najlepszego AntyVira. Wazne jest aby miec aktualne definicje. Napewno Kaspersky ma dobra skutecznosc wykrywania, lecz obciaza troche kompa. Z wlasnego doswiadczenia odradzam NIS 2005, mialem ok 2 miechy i jak przeskanowalem kompa Kasperskym to znalazl sporo smieci. Pewnie poleci ktos NOD32, dla mnie nie dorasta nawet do Avast! HE, w szkole byl NOD32 przeskanowalem kompa Avastem! HE i znalazl troche trojanow.

*Taka mala dygresja, piszcie wspierajac sie wlasnymi doswiadczeniami, a nie X sux Y rox bo tak ktos uwaza, albo gdzies tak przeczytaliscie.

__

VIP
Sh1eldeR

2006-02-22 22:01:13

Kaspersky jest bardzo dobry, niewielu rzeczy nie wykrywa. Jego firewall tez jest dobry. Tylko ze to pod wzgledem skutecznosci wykrywania i rozwiazywania problemow. Jednak jest BARDZO zasobozerny i dosc wolny. P4 z 512 RAMu potrafi spowolnic naprawde mocno, szczegolnie gdy sie jakis duzy plik odpala/sciaga/kopiuje (lubi go calego przeskanowac), nawet na Athlonie 64 3000 z 1Giga RAMu czasem cos przylagowuje :/. Z tego powodu polecam cos innego.

Byl tu juz (niejeden) taki topik i tam bylo pare ciekawych propozycji - poszukaj.

__

VIP
-mess-

2006-02-22 22:10:06

bitdefender jest spoko, antivirus i firewall w jednym, naprawde dobry programik B)

__

VIP
Grmx

2006-02-22 22:12:42

avast?

__

Użytkownik
cReep

2006-02-22 22:18:23

kiedyś miałem kasperskiego nie narzekłem ,a teraz nie mam nic bo praktycznie wchodzę na znane mi tylko stronki wp,tutaj,forum qmpli, i czasami coś szukam w gogle , od czasu do czasu wejde sobie na mksa online , mam pewnie dialerów i tych gówien ale jeżeli nie odczuwam różnicy to po co przepłacać?? :F

__

Użytkownik
wyrek

2006-02-22 22:20:07

[url=http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879331963]o antivirach masz tu[/url]

__

Użytkownik
Tymek

2006-02-22 22:25:45

a ja jadę cały czas na zaporze windowsowej i nortonie 2002 xDDD no i oczywiście xp pro bez sp ;D jak narazie złapałem jednego robaka, a jadę tak już pare latek :D

__

Użytkownik
unit10

2006-02-22 23:14:12

SP2+Avast!+SpyBot S&D+AdAware Personal-miałem taki zestaw na 4 sprzetach od 2 lat i jeszcze nie było problemów z virusami ;x

edit: na tweak.de i na jeszcze jakims niemieckim porstalu był niedawno test antivirów i odziwo wygrał..Avast z najwiekszą skutecznością a najgorzej wypadł Norton 2006 ;]

__

Użytkownik
Oyabun

2006-02-22 23:35:25

Niby avast dobry ale niestety nie kasuje wszystkiego, kaspersky za to jest ok, wykrywa, kasuje no i ma w sobie tez firewall. Polecam.

__

Użytkownik
Kaleem?

2006-02-23 08:39:20

Nie ma takiego antyvira ktory by byl the best of de beścior. Kwesta gustu i przyzwyczajen. Ja nie używam żadnego i jakos żyje. Wystarczy SP2. i jakis skaner online od przypadku. I tak wszystkie viry usuwam rękami. Kiedys uzywalem Avasta. Jest ok ale w zasadzie nie potrzebny. Mialem go przez pół roku i tylko dwa razy mi "zawył"

__

Użytkownik
aka.afriica

2006-02-23 08:49:21

Norton Internet Security 2006 - nic nie przejdzie.......
chodzi nawet nawet na srednim sprzecie. Polecam

__

VIP
Pajda

2006-02-23 10:57:48

Nie wiem jak z wymaganiami 2006 bo nie dziala na win98se, natomiast 2005 to przerazajaca kobyla pochlaniajaca zasoby jak siano. W dodatku cena tez nie zacheca.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-02-23 11:00:49

mcaffe, nigdy żadnych problemów.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2086 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie