Troche reflksji ...
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2006-02-20 17:03:42
10.02.2006r
__
|
Użytkownik
|
2006-02-20 17:17:42
trochę przesadzasz, zawsze będą tacy i tacy. choć mogłby się wydać, że ostatnio rzeczywiście tych drugich, jest trochę więcej, zbyt wiele? chyba tak... __
|
Użytkownik
|
2006-02-20 17:23:51
No i? Wolisz użalać się nad bandą debili czy cieszyć się, że masz inne priorytety niż wymienione używki i mieć jakieś hobby, zainteresowania, że umiesz się bawić nie pijąc/paląc? Nie ważne co robi ktoś inny, ważne co robisz Ty! Czy szanujesz siebie i swoją rodzinę, czy dązysz do zrealizowania wyznaczonych sobie celów.
__
|
Użytkownik
|
2006-02-20 17:26:43
napisalem ten tekst pod wplywem naporu takich ludzi bo robi sie to nie do zniesienia :( jak co chwile slyszysz "stary 10piw" itp.
__
|
Użytkownik
|
2006-02-20 17:38:15
Ja z takich ludzi kiedyś pośmiewiska... wiesz, elo ziomale z blokowisk (LOL) mówiących co to nie oni i jak znają hh pl, no to ja lekko podbijałem do takiego kogoś (oczywiście jeśli to był jakiś znajomy czy coś w tym stylu) i zadawałem kilka prostych pytań o kulturę hh i rzeczach przyległych (oczywiście przy ich znajomych/dziewczynach żeby efekt był lepszy ) no i koleś: ee no... to... ee nie wiem. To samo jak gadają o alkoholu, jak znasz takiego składasz się z kumplami na 8 tanich piw i mówisz temu co się chwali by je teraz wypił - bankowo możecie sobie spokojnie te piwka wypić bo on się wymiga Mnie tam już tacy nie wkurzają, raczej wolę się z nich pośmiać... może poprostu wydoroślałem i już mnie to nie kręci? __
|
Użytkownik
|
2006-02-20 17:42:51
zgadza sie, ale i tak najbardziej smiesza mnie cytaty z HH, ktorych sami nie rozumieja hahaha ^^ __
|
Użytkownik
|
2006-02-20 17:59:59
mysle ze kazdy przez to przechodzi i im wczesniej zacznie tym wczesniej skonczy, a jesli przy tym zostanie to swiadczy tylko o jego niedoroslosci psychicznej. Ja tez kiedys sie chwalilem ze wypilem X piw ale teraz nie moge scierpiec 3ciego! nie ze jestem pijany ale po prostu mi sie gardlo zaciska taki odruch obronny organizmu - albo juz swoje wypilem albo organizm sam za mnie podejmuje decyzje - NIE PIJ DEBILU! __
|
PRO
|
2006-02-20 18:05:55
Ja wypilem ostanio 7 piw i... bylem trzezwy.
__
|
VIP
|
2006-02-20 19:50:56
jakis czas temu bylem w parku z kims (niepamietam kim, ale to raczej nie wazne) i akurat tak sie zlozylo ze tego samego dnia byly ostatnie testy gimnazjalne, idziemy sobie a tam jakies absolwentki gimnazjum zakamuflowane, kazda po jednym piwie i mowia do siebie:
__
|
VIP
|
2006-02-20 20:11:40
i co chcesz powiedziec, ze za komuny bylo lepiej? :asd faktem jest, ze sytuacja w kraju, stale powiekszajace sie bezrobocie itp prowadzi do upadku wartosci, spoleczenstwo staje sie zdegenerowane i tym samym mlode pokolenie otrzymuje a starcie juz takie a nie inne podejscie do zycia. ale ten problem ma miejsce nie tylko w Polsce, bo np w Wielkiej Brytanii w kazdej szkole jest policjant, ktory... broni nauczycieli przed uczniami. powoli idziemy w tym kierunku, ale duzo zalezy od nas samych. sam czasem lubie na weekend poszalec, wyjsc gdzies ze znajomymi itp, aczkolwiek nie na takiej zasadzie, zeby sie napic do nieprzytomnosci i pozniej sie chwalic, ile to nie wypilem...
__
|
VIP
|
2006-02-20 20:15:32
Jak Frank3n pisał, że był takim z kimś w parku to mi się przypomniała pewna historia...
__
|
Użytkownik
|
2006-02-20 20:31:29
Ja mam dopiero 19 lat ale widze, ze przepasc jaka mnie oddziela od dzisiejszych gimnazjalistow jezeli chodzi o picie alkoholu/dragi etc. w ich wieku jest przerazajaca. Gdy ja mialem ostatnia dyske w 3 klasie gimnazjum (cos jak studniowka w liceum) to owszem zdarzylo sie, ze czesc osob poprawilo sobie humor piwem czy ewentualnie mala iloscia wodki, ale nie bylo takiego wypadku, ze ktos naj3bany latal po sali i sie przewracal lub zarzygalby kogos. A co sie stalo na takiej samej imprezie w gimnazjum 2 lata pozniej?? Polowa naj3bana tak, ze ledwo sie podlogi trzymali, dragi etc... Przyjechala nawet policja z alkomatem (!) i zabrala kilkanascie smarkow... Jezeli chodzi o picie to ja pierwsze piwo wypilem w 2 klasie gimnazjum, i przez cale gim wypilem ich okolo 6, a wodke pierwszy raz w ilosci wiekszej niz 0,2 (do 18nastki lacznie nie wypilem nawet 0,5) pilem dopiero na swojej 18nastce... Do tej pory okres w ktorym najwiecej pilem to rok w ktorym moj rocznik obchodzil 18nastki (czyli w zeszlym roku ), najbardziej do wakacji, potem mniej ,pilem dosc sporo ale urwanie filmu zdarzylo mi sie "tylko" raz i od tamtej pory ograniczam ilosc wypijanego alkoholu, od pazdziernika do sylwestra wypilem kilka piw... Pozatym teraz zbliza sie matura i nie chce sobie za bardzo mozgu prostowac, potem troche zaszaleje gdzies na biwaku __
|
Użytkownik
|
2006-02-20 20:37:42
loool ;DDDD __
|
Użytkownik
|
2006-02-20 20:49:10
Heh zlejcie to... Przejdzie to, im szybciej tym lepiej, lepiej teraz poki nie maja prawa jazdy, rodzin...
__
|
VIP
|
2006-02-20 20:59:50
A mi to tam w sumie rybka Niech sobie pija, niech sie nie zaciagaja i niech chodza tu i tam szpanując Bycie 'dżezi' jest teraz na topie
__
|
Użytkownik
|
2006-02-20 21:04:10
Powiem tak.W Polsce nie podoba mi się wiele rzeczy a co do alkoholu to jedna.@wufei:
__
|
Użytkownik
|
2006-02-20 21:24:20
Jak czytalem opisywana sytuacje to pomyslalem, ze ze mna do klasy chodzisz.
__
|
VIP
|
2006-02-20 21:47:30
A to Ci los __
|
VIP
|
2006-02-20 21:54:27
Prawda. __
|
VIP
|
2006-02-20 21:55:50
Moim zdaniem w sklepach powinni przestrzegac zakazu sprzedazy alkoholu niepelnoletnim + niepelnoletni nie powinni byc wpuszczani do pubow po 21 oraz dyskotek :-) takie jest moje zdanie. __
|
Użytkownik
|
2006-02-20 22:02:49
Masz sie czym przejmowac.... bardzo duzo gimnazjalistow sie teraz zachowuje w ten sposob, sam zreszta zaczalem pic wczesniej duzo niz powinienem i mialem z tego powodu nie przyjemnosci ale wkoncu czlowiek patrzy na to inaczej i dorosleje... Jedni sa taccy a potem smieja sie z tego jacy to byli glupi.. inni byli sa i beda glupi... a jeszcze inni byli i zawsze beda normalni i tego nie zmienisz proponuje zaczac sie przejmowac jakimis bardziej istotnymi problemami __
|
Użytkownik
|
2006-02-20 22:04:17
Tak tylko ciekawe kto bedzie tego pilnowal Tam gdzie sprawe w swoje rece bierze czlowiek nic nie jest doskonale __
|
Użytkownik
|
2006-02-20 22:35:15
Dokladniee...najgorsze jest to ze granica wieku pijacego sie znacznie przesuwa w dol:/mam takich ziomow w bloku co zaczeli jarac zielsko w wieku 13/14 lat czyli wtedy kiedy ja poznalem smak browaramysle ze jest to spowodowane tym ze czesc mlodszych bierze przyklad ze starszych kumpli ktorych uwazaja za swoich "guru" i tak zwieksza sie grupa "na*ebanych nastolatkow":/juz sobie wyobrazam co bedzie za pare lat...szok
__
|
VIP
|
2006-02-21 01:43:11
Zgadzam sie. A jak to egzekwowac? Czestsze, losowe kontrole, naloty policyjne na sklepy/puby i naprawde wysokie kary dla sprzedajacych za nieprzestrzeganie zakazu. Policjantow moznaby jakos umotywowac, bo to przeciez kwestia dzieci - rowniez ich dzieci. Chyba nie chcieliby, zeby ich pociechy (?!) chodzily nawalone, lub zeby zaatakowaly ich jakies nastoletnie zbiry pod wplywem alkoholu. __
|
Użytkownik
|
2006-02-21 12:52:06
a moja historia jest troche inna.
__
|
VIP
|
2006-02-21 19:43:38
napijesz sie to Ci przejdzie ochota na refleksje __
|
Użytkownik
|
2006-02-22 00:00:04
Ostatnio gadalem z kumpela i wszedlismy na temat... jak to bylo ja bylismy dziecmi co robilismy w co sie bawilismy itp.
__
|
Użytkownik
|
2006-02-22 14:28:33
"Pal rzym, ale nie śpiewaj (...)".
__
|
Użytkownik
|
2006-02-22 14:48:23
A skąd wiesz czy te dziwuchy się nie zaciągają? Poznajesz to po czymś? __