Wywiad z Rasialdinho

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
zEx

2006-02-11 12:11:37

Przez pół roku gry w Londynie moja wartość nie spadła, a Southampton dostaje lepszego piłkarza niż Tottenham w sierpniu - mówi "Gazecie" Grzegorz Rasiak, który w piątek zadebiutował w zespole "Świętych" w meczu z Reading.

Dlaczego odszedł Pan z Tottenhamu?
Southampton naprawdę na mnie zależało. Znam trenera George'a Burleya z gry w Derby County. Bardzo dobrze nam się razem pracowało. Długo rozmawialiśmy przed transferem i stwierdziłem, że Southampton to odpowiednie miejsce dla mnie.

Żałuje Pan czasu spędzonego w Tottenhamie?

Do Londynu przychodziłem po najlepszym piłkarskim miesiącu w życiu. W sierpniu strzeliłem dwa gole dla Derby i trzy dla reprezentacji. I wszystko potoczyło się szybko - transfer do "Kogutów", mecze kadry z Austrią i Walią, w końcu debiut w nowym klubie w meczu z Liverpoolem. Potem przynajmniej raz w miesiącu wychodziłem w pierwszym składzie. Grałem raz lepiej, raz gorzej, ale uważam, że np. w niedawnym meczu z Aston Villą zaprezentowałem się dobrze.

Tylko że po niezłym kwadransie z drużyną z Birmingham przyszedł bardzo słaby mecz z Fulham.

Ciężko być w formie, gdy gra się tak rzadko. Jednym z powodów odejścia było to, że teraz będzie coraz mniej spotkań. Z Pucharu Ligi odpadliśmy, zresztą ja i tak nie mogłem w nim grać, gdyż wystąpiłem już w tych rozgrywkach w barwach Derby. Tottenham ze mną w składzie odpadł też z Pucharu Anglii [2:3 z Leicester]. Poza tym z Pucharu Narodów Afryki wraca Hossam Mido. Wszyscy są zdrowi i będą mieli więcej czasu na odpoczynek. Ciężko byłoby załapać się do składu.

Trener Janas dzwonił do Pana po transferze? Powoła Pana na mecz z USA 1 marca?

Na razie nic o tym nie wiem. A trener nie dzwonił i trudno od niego wymagać, by robił to po każdej zmianie klubu. Miesiąc temu rozmawiałem z jego asystentem Maciejem Skorżą.

Widział się już Pan z Polakami grającymi w Southampton - Kamilem Kosowskim i Bartoszem Białkowskim?

Z Kamilem jesteśmy zaprzyjaźnieni, znamy się ze zgrupowań reprezentacji. Zadzwoniłem do niego przed podpisaniem kontraktu. Zapytałem, jaka jest atmosfera. Kamil i Bartek bardzo mi teraz pomagają nie tylko w sensie piłkarskim. Dzięki nim łatwiej przebiega aklimatyzacja.

W Southampton będzie Pan grał z numerem 18. Dlaczego?

Z takim samym numerem grałem w Derby i okazał on się dla mnie szczęśliwy.

__

Użytkownik
zEx

2006-02-11 12:14:36

[source=http://www.onet.pl]Onet.pl[/source]

__

VIP
bizzare

2006-02-11 12:18:01

A [url=http://ksiazki.wp.pl/wiadomosci/id,31341,wiadomosc.html?rfbawp=1139657209.442]tutaj[/url] możesz się dowiedzieć, że wzorem dla chrześcijan jest winnetou... Również ciekawe O_o

__

Użytkownik
zEx

2006-02-11 12:19:53

^_^ zaraz poczytam ;d

__

VIP
bizzare

2006-02-11 12:20:42

; DDDDDDDDD

[+] - siła wyższa ; D

__

VIP
zoom

2006-02-11 12:26:12

Nie wiem dlaczego ale uwazam ze ten koles w ogole nie nadaje sie na pilkarza :-))) i ma glupia fryzure :-D

__
Play more promode.

VIP
bizzare

2006-02-11 12:31:13

Wiesz dlaczego. Ja wiem dlaczego. Wszyscy wiemy dlaczego ; DDD

__

Użytkownik
pepz

2006-02-11 12:32:54

Rasiak jest zbyt mułowaty, żeby dobrze grać i strzelać dużo bramek. :/

__

VIP
bizzare

2006-02-11 12:35:20

Nie, to muł jest zbyt Rasiakowaty ; DDD

__

Użytkownik
snieGu

2006-02-11 12:36:51

Rasiak + Kosowski = Kosodrzewina. Umarłem

__

Użytkownik
grubka

2006-02-11 12:50:49

Co ty, przecież ma rację-jego wartość nie może spaść, ...
... przecież już jest zerowa

__

Użytkownik
pawelloo

2006-02-11 14:28:24

mozecie gadac ze jest slaby, nie nadaje sie na pilkarza, a jednak kupil go Tottenham, teraz druga angielska, czy to jest zle? zarabia full forsy i chyba jednak potrafi cos grac, czy moze ty klubu go dla zartu kupuja...

__

Użytkownik
wyrek

2006-02-11 15:01:11

moze dla zartow bedzie nowa maskotka;)

__

Były Redaktor
so0fka

2006-02-11 15:07:02

chcą sobie z nim zdjecie zrobic potem go wyrzuca.

__

Użytkownik
wyrek

2006-02-11 15:22:28

wypchaja i postawia na stadionie jak ktos sie bedzie nudzil to bedzie mogl pozucac w niego;)

__

Użytkownik
sunbear

2006-02-11 15:27:17

n1

__

VIP
FervenT

2006-02-11 16:03:09

i juz po wielkim Rasiaq...

__
^_*

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3913 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie