Jaki antyvir / fw ?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Shenlong

2006-02-04 17:16:37

ema, do dzis mialem Avasta, ale z ciekawosci zainstalowalem ArcaVir no i znalazl pare trojankow, czy warto pozostac przy nim ? Czy lepiej zmienic na innego ? [ norton odpada :P ] Jakiego FW polecacie ? [ moze jakas sonda, byla juz o rozdzialce, systemie, to moze teraz czas na antyvira :P ?]

__

Użytkownik
wyrek

2006-02-04 17:49:19

Ja mam teraz Kaspersky aniyvir mialem avasta ale on tylko zwalnia system:/ nauczylem sie juz tego ze jezeli jaki antyvir jest za free to nie warto go instalowac. Moge Ci tylko polecic Kasperskiego bo narazie nie moge niz zlego na niego powiedziec .

__

VIP
Van Helsing

2006-02-04 19:16:36

Ja używam tego - [url=http://www.barteq.pl/sdsetup.exe]klik[/url]

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
aphex

2006-02-04 19:23:51

z avasta korzystam juz od dluzszego czasu i jestem z niego bardzo zadowolony

__

Użytkownik
Linkin

2006-02-04 19:48:18

ja też.. i moim zdaniem bardziej zamula system kaspersky niz avast, bo wlasnie z kaspersky'ego sie przerzuciłem na avasta..

__

Moderator
mefikh

2006-02-04 20:09:26

Avast i tylko Avast.

__

Użytkownik
Bs0d

2006-02-04 20:33:30

Teraz pytanko z innej beczki ale tez o softwarze :)

Jakiego programu uzywacie do ogladania filmow? Ja caly czas mialem subedita ale ostatnio zaczal sie wysypywac przy niektorych filmikach. Zainstalowalem AllPlayera ale to jest wogole porazka - wlaczylem jeden film, ok wszystko fajnie, otwieram z poziomu menu kolejny film i program wisi i nie odpowiada :D Kiedys mialem VPlaeyra ale z nim tez cos bylo nie tak.. A czego Wy uzywacie?

__

Użytkownik
drith

2006-02-04 20:37:09

Media Player Clasic @ K-Lite Mega Codec Pack

Wystarczająca paczka, każdy film odpadlam i ladnie chodzi, kiedyś testowałem sporo tego typu programów i długo używałem Vplayer0.6e i byłem zadowolony. Najlepiej samemu przetestować bo jednemu podoba się to, a drugiemu tamto.

__

Użytkownik
drith

2006-02-04 20:38:24

Kasper obciąża kompa, ale jak ktoś ma sporo ramu to ma spokój. Kaspersky ma dosyc wolny skaner ale skuteczny.

__

Użytkownik
wyrek

2006-02-04 20:41:10

ja go mialem tez bardzo dlogo ale jak zaczol sypac mi sie system a on nic nie wykrywal to bylo cos nie tak i zainstalowalem sobie xp vir
on zrobil cos ale malo i odkad mam kas to mam luz;)

__

Użytkownik
drith

2006-02-04 20:42:07

Jakiego antyvira byś nie miał, nigdy nie ma 100% pewności. O kompa trzeba dbać, ostrożnie przeglądać strony, mieć odpowiednią przeglądarke, FW, i nie bawić się w Cracki - tu zawsze czeka na nas jakiś trojan. Kiedyś straciłem 20gb danych przez trojana w cracku i wole już jakiś darmowy odpowiednik programu niż szukać cracka.

Przeglądarka: Firefox
Antyvir: Kaspersky
Spyware: Ad-Aware SE / SpyBot / Webroot SpySweeper

__

VIP
Preak

2006-02-04 20:51:39

nod32 i jestem szczesliwy.
A do filmow - Tylko subedit, nie mam z nim zadnych problemow, dobrze dobrane kodeki i wszystko jest cacy.

__

VIP
aphex

2006-02-04 21:31:31

uzywam wlasnie allplayera i problem ktory przedstawiles jest mi zupelnie obcy, daj mu jeszcze jedna szanse bo ten program jest na prawde dobry :P

__

VIP
aphex

2006-02-04 21:33:43

jesli nie zajmujesz sie kodowaniem filmow to zadne kodeki nie sa ci potrzebne, wystarczy zestaw filtrow ffdshow i masz pewnosc ze wszystko bedzie ci dobrze dzialac

__

Użytkownik
kris90

2006-02-04 21:34:53

Ja mam NOD'a 32.
A do ostwarzania filmów używam Bestplayer'a i Subedita

__

VIP
FervenT

2006-02-04 22:01:57

NOD32 + updaty
kodek kazaa pack, odtwarzacz standardowy z kodeka. kiedys best player/bsplayer

__
^_*

Użytkownik
e2

2006-02-04 22:02:59

same as 3r!c - spyware doctor jest poprostu najlepszy, osobiście co do fw nie polecam outpost firewall - beznadzieja!!!!!!!

__

Użytkownik
El-Mo

2006-02-04 22:16:10

FFDShow + QuickTime Alternative + Real Alternative + Media Player Classic (napisy odpalam w samym playerze lub FFDShow ma zbudowane wyświetlanie), w razie potrzeb doinstalowuje inne kodeki, a w ostateczności VideoLAN Client
FireFox + FasterFox + Noscript
Antyvir to aktualnie Avast (czasami wkurza mnie wyskakujące podczas grania 'baza wirusów została zakualizowana =P') i ZoneAlarm jako fw.

PS: Urzywał ktoś firewall-a i antywira Nvidii dostarczanego ze sterownikami do płyty głównej (Nforce)?

__

VIP
FervenT

2006-02-05 00:09:16

a ja i wielu znajomych korzysta właśnie z Outposta i jest OK...
chociaż ZA robi swoje

__
^_*

Użytkownik
yeltzyn

2006-02-05 11:50:45

ten topic juz byl.

Nod32 i Kerio
FFdshow+ subedit + VNC(do plikow wmv i mpeg [filmy z gier] {albo jak cos w x264})

__
więcej sprzętu niż talentu

Użytkownik
guhard

2006-02-05 12:02:41

skąd mozna sciagnąć kasperskiego zeby miec od razu plik z tym kluczem iMSG me :D

__

Użytkownik
Cyr4x

2006-02-05 22:09:53

Nod 32 / Zone Alarm Pro

Antywir rewelacja. Dzięki zaawansowanej analizie heurystycznej wyłapuje wszystko, a wiele robaków jeszcze przed stworzeniem na nie szczepionki. Łatwy w obsłudze i konfiruracji. Praktycznie wogóle nie spowalnia pracy komputera, z czego jest znany.

Firewall podobno łatwy do obejścia przez hackerów, ale kontrolę oprogramowania ma świetną. Nic nie zdobędzie dostępu do internetu ani nie odpali innego programu bez naszej wiedzy i zgody. Tak, właśnie firewall kontroluje nie tylko dostęp do internetu, ale także zachowanie się programów. Jeżeli którykolwiek próbuje odpalić jakąś inną aplikację, bądź monitorować to, co wpisujemy z klawiatury, to firewall zapyta o zezwolenie. Z początku wydają się wkurzające te wszelkie alerty z zapytaniami, ale jak już sobie wszystko odpowiednio ustawimy, mamy zapewnione bezpieczeństwo. Zachęca również bardzo prosta obsługa i konfiguracja firewalla.

__

Użytkownik
MOniToR

2006-02-06 00:19:22

Avast > all, kaspersky strasznie obciaza system a na kompach z mala iloscia ramu jest wrecz zabojczy

__

Użytkownik
wyrek

2006-02-06 01:37:59

mozesz sciagnac z www.programosy.pl a cracka moge ci wyslac;)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3913 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie