Tragedia w Katowicach

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
postal1

2006-01-30 14:54:33

tak ma być ;d

__

Użytkownik
h2o

2006-01-30 15:18:58

Moj ojciec hoduje golebie, czesto jezdzi na roznego rodzaju wystawy co roku, do Katowic chyba tez jezdzil. Mial jechac nawet teraz, ale po prostu nie chcialo mu sie jechac teraz,nie mial ochoty.
Ale fart.

__

VIP
MerT

2006-01-30 15:52:41

dokladnie. niektorzy stawiaja swieczke i zastanawiaja sie nad losem ofiar i ich rodzin, ale moim zdaniem wiekszosc tutaj stawia ['], zeby bylo to widac, ze on tez o tym pamieta i ma juz problem z glowy.

__

Użytkownik
apiSS

2006-01-30 16:14:53

Spoon brałem Cię za poważnego gościa...a Ty do takiej tragedii cytujesz Stalina, który wypowiedział te słowa w odniesieniu do podpisywanych przez siebie zbiorowych wyroków śmierci...

__

VIP
-=eXe=-

2006-01-30 16:28:27

...Józef Stalin

__
http://www.egu.org.pl || http://www.facebook.com/EastGamesUnited

Użytkownik
silas18

2006-01-30 17:32:04

Tarnów[`]

__

Użytkownik
Lukin

2006-01-30 17:33:39

Tak naprawdę sprawa tych świeczek jest mi obojętna (poprzednia wiadomość to była ironia). Na pewno obie strony "konfliktu" mają po części rację (z jednej strony wielu robi to na pokaz, a z drugiej - dla wielu to naprawdę coś znaczy).
Poza tym - ta hala była w Katowicach, czy w Chorzowie?

__

VIP
MerT

2006-01-30 17:37:43

a ode mnie to nie jest ironia.

W Katowicach ofcoz.

__

Użytkownik
aUroR

2006-01-30 17:41:04

Ja nie uznaje żałoby. Oczywiście żal mi ofiar tej tragedii, współczuje rodzinom, ale w chwili obecnej wytwarza się swoista moda na okazywanie swojego "wsparcia" dla ofiar. Ludzie myślą że dając świeczkę lub wysyłając na gadu kolejnego tasiemca, komuś pomagają. Spędźcie raczej czas w którym pisalibyście posta na klikanie banera pajacyk.pl. Poza tym jakoś nie widziałem na tym forum, ani na żadnym innym żeby ktoś stawiał świeczki ofiarom wojen i głodu w afryce gdzie codziennie ginie nieporównywalnie więcej osób niż w katowickiej tragedii i to dużo, dużo gorszą śmiercią...
Tak czy siak dało mi to po raz kolejny trochę do myślenia, nad tym że życie jest ulotne i w dowolnej chwili mogę je stracić.

__

Użytkownik
neseser

2006-01-30 19:03:28

stawiaja znicze cuz:

a) robia tak 'wszyscy'.

b) zeby podbic sobie ego.
Koles posci ['] a za chwile wrzuca komus kto ich nie stawia od egoistow...

Pozytku z tego nie ma zadnego jak napisal shielder czy auror.
Poza tym jesli tak to toba wstrzasnelo i potrafisz sie zdobyc tylko na te '3 bajty' to znaczy ze nawet nie chce ci sie pomyslec nad skleceniem sensownej wypowiedzi (kondolecji whatever).
Imo to taki dowod wspolczucia jak :* dowod milosci.
Poza nic poza tym.

Nie ma w tym żadnej głębi itp itd, dlatego albo stawia się świeczkę albo przechodzi obok tematu

Moze net rzadzi sie swoimi prawami ale pewnych sytuacji nie powinno sie sprowadzac do emotow/banalnych symboli.

A dlaczego 'wpisujcie miasta' to zenada powinien rozumiec srednio rozgarniety daun (wiem jak sie to pisze).

__

VIP
Malwa

2006-01-30 19:08:22

musisz miec ukonczone 18 lat

__

Użytkownik
RagnaRock

2006-01-30 20:22:11

Dzięki za odpowiedź. Już myślałem że jakieś inne wymagania a tutaj tylko 18 lat :)

__

Użytkownik
RagnaRock

2006-01-30 20:28:29

Ja do tych świeczek nic nie mam tylko wkurzają mnie osoby które stawiają te świeczki nie dlatego że tak czują tylko dla tego że znajomi to robią. Bo to teraz modne jednoczyć się z narodem w żałobie. Żałość.

__

VIP
forest

2006-01-30 20:33:54

Popieram te osoby, którym nie podobają się wirtualne świeczki. Według mnie to jest żałosny pomysł. "Stawiasz" świeczkę na eSportach i sprawa żałoby załatwiona. I jeszcze te miasta, że niby całe miasto się reprezentuje czy jak... Naprawdę żenada....

['] Szczecin

hmm... grunt to konsekwencja.

__

Użytkownik
Lukin

2006-01-30 21:10:44

http://esports.pl/?id=post&post_id=1879329157&comments=fullthreads#126

__

PRO
sxl

2006-01-30 23:05:06

Te prostackie aluzje do daunów i tak nie wyprowadzą mnie z równowagi.

Co do kondolencji, komu mam je składać? Może Tobie? Troszkę nie trafiłeś z tym argumentem, nie sądzisz?

Zaś co do samego "rytuału" świeczek: wiem tylko, że jedno stawiają świeczki, które przynajmniej świadczą o tym, że ludzie tutaj przejęli się tą tragedią, a flamerzy jak ty pieprzą te swoje głupoty żeby tylko się pokłócić i narobić burdelu.

__

VIP
n o o k i e

2006-01-30 23:38:33

Wybuch mial miejsce w Jastrzebiu Zdroju na Kopalni Zofiowka, kolo ktorej (bardzo doslownie - jakies 50 metrow od mojego bloku jest juz plot kopalniany) mieszkam.

Moze to ma male znaczenie, ale o czym Ty czlowieku pie*rzysz? Kopalnia wsztrzymala fedrunek? Zartujesz sobie? Kasa jaka idzie z jednego dnia wydobycia jest wieksza niz budzet calej afryki. Zaloba w miescie owszem byla, ale wsztrzymanie fedrunku? Nie rozsmieszaj mnie.

I o jakich dlugach tej kopalni Ty mowisz? To nie szpital miejski w Mikolowie chlopcze. Zysk (na czysto) Jastrzebskiej Spolki Weglowej wyniosl w ubieglym roku 750 milionow zlotych.

Po przeczytaniu Twojego komentarza od razu wszedlem w Twoj profil sprawdzic skad jestes. Bo bylem pewien, ze gdzies z polnocy polski, co by tlumaczylo Twoja zerowa wiedze w tym temacie. Ale chlopie Ty jestes z Mikolowa. Z samego srodka slaska. Wyjdz czasem z domu, albo chociaz gazety poczytaj. I nastepnym razem jak bedziesz chcial cos napisac, to zorientuj sie najpierw w temacie, albo nie pisz nic.

__

Użytkownik
unit10

2006-01-30 23:59:41

Ok a więc bedąc wi Wiśle gdzie się uczę, poznałem poznałem z opowiadania dziewczynektorej ojciec zginał tragicznie w tej kopalni i było tam jasne stwiedzenie że kopalnia przestała fedrować.Tak mieszkam na Śląsku,lecz opinie jak widzisz zaczerpnąłem od osoby 3 więc może masz racje.mieszkajac na Ślasku widze co się dzieje z kopalniami-większośc jest zamykanych.W ciagu roku w mojej okolicy zamknieto kilka kopalń a niektore idą do likwidacji.Stad wziałem moją opinie na temat kopalń.

Kasa jaka idzie z jednego dnia wydobycia jest wieksza niz budzet calej afryki

I nastepnym razem jak bedziesz chcial cos napisac, to zorientuj sie najpierw w temacie, albo nie pisz nic

Hmmm..zobaczmy przyklad Dubaju,Rpa gdzie się wydobywa sie diamenty jubilerskie i przemysłowych (50% światowych zasobów) i złoto (40% światowych zasobów),innych krajów Afryki.Dubaj jest 8 gospodarka na Świecie,jesli nie wierzysz to poszukaj informacji.Afryka więc nie jest taka biedna.Widze że jednak Ty piszesz o czymś o czym nie masz pojecia.To porównanie nie było trafne.Szpital Miejski w Mikołowie też nie jest zadłuzony.

pozdrawiam

edit:Dubaj to jednak złe porównanie

__

Użytkownik
twoonesix

2006-01-31 00:03:01

Popieram przedmówców. Tragedia tragedią, ale tragedią jeszcze większą jest robienie załosnej atmosfery wokół tragedii. Internetowe świeczki i wypisywanie miast - nie róbcie onet.pl, błagam.

Czasami naprawdę aż strach się bać tych dobrych i fajnych, stawiających świeczki i uśmieszki. Internetiada.

Nie udawajcie, że Polaków obchodzi los "bliźnich". To tylko na pokaz, jak wszystko. Skąd wiem? Bo w praktyce tego nie widać, w praktyce. Piękne deklaracje, internetowe świeczki i nic poza tym.

__

Użytkownik
SpOoN_Frager

2006-01-31 00:48:19

Jezeli Cie to urazilo to przepraszam. Po prostu nie chce sie mieszac do calej tej dyskusji na temat internetowych swieczek... Dyskusja prowadzaca do nikad...

__

Użytkownik
wyrek

2006-01-31 00:49:43

niewiem czy czytales wszystkie moje posty ale jezeli takie jest twoje zdanie to szanuje to..jesli chodzi o moje podejscie do zycia to naprawde jest wszystko ok i jestem z reguly pozytywnym czlowiekiem ..przynajmniej sie staram ale kiedy widze zeczy ktore mnie bulwersuja to pisze to bo takie jest moje zdanie na dany temat i nie kryje sie z tym pozdro

__

Użytkownik
neseser

2006-01-31 04:06:43

Ok ale dalej nie wiem czemu ma sluzyc wpisywanie miast.
Pokazaniem skad sie jest? A co to za roznica? W profilu nie ma?
Czy moze pisanie w czyims imieniu, kiedy sie nie ma do tego prawa i kiedy to nie ma nic wspolnego z prawda?

Czy kondolencje trzeba skladac osobiscie?
Na onecie sklada sie redakcji, a w palacu prezydenckim kaczorowi?
Nie mam pojecia jakim sposobem doszedles do konkluzji, ze masz mi je zlozyc.
Whatever ;/

Co do zniczy to w nie jest okazywanie (a nawet jesli to jest to najgorsza forma z mozliwych zeby to zrobic) tylko pozowanie, splaszczanie albo bezmyslne wklepywanie symboli.
Ale wg ciebie to empatia w czystej postaci.
GL w zyciu z taka wiara w ludzi :]

__

PRO
sxl

2006-01-31 12:45:27

Składanie tutaj kondolencji mogłoby być pozerstwem, bo na 90% nikt z rodziny zabitych tego tutaj nie zobaczy. Po cholerę więc pisać do kogoś, gdy on tego nie otrzyma?
Zaś co do pozerstwa zniczy - lol, no reczywiście, wstawiłem znicz więc się wylansowałem. Nie mam pojęcia w jaki sposób wg Ciebie można pozować dając znicz. Wiem, że można pozować grając mądrego cwaniaka, bo świetnie to przedstawiasz.

__

PRO
sxl

2006-01-31 12:48:05

A chuj cię obchodzi reszta? Mam w dupie tych, którzy stawiają świeczki "ot tak", dlaczego patrzysz na to tak negatywnie?

Gdyby robić wszystko twoim tokiem myślenia, to nie ma sensu nic pisać na eSp (bo niektórzy i tak nie lubią newsów i je skrytykują) czy robić wyborów prezydenckich (bo i tak część zagłosuje głupio).

__

Użytkownik
Tymek

2006-01-31 13:14:07

wiem, nie powinienem się tym przejmować, ale strasznie mnie denerwuje taka szopka wokół tragicznych wydarzeń... może to i głupie, ale nic na to nie poradzę

jestem raczej człowiekem, który nie szuka problemów na siłę, raczej nigdy się nie denerwuję i nie śpieszę się nigdzie, mam dobre nerwy :D ale chyba dla każdego istnieje jedna rzecz (może dwie :D), które wyprowadzają go trochę z równowagi...

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-01-31 13:21:43

i eSwieczki to jest tak rzecz w twoim zyciu :d widac ze nie spotakly cie jeszcze zadne prawdziwe problemy zyciowe dude, zyj sobie w blogiej nieswiadomosci i swiecie marzen jak najdluzej zycze ci tego naprawde z calego serca - kiedys pojawi sie wiekszy problem niz stawianie eSwieczek

__

Użytkownik
Tymek

2006-01-31 13:29:37

nie eświeczki tylko wszystkie te cyrki wokół tragicznych wyadarzeń, każdy chce pokazać, że współczuje bardziej od drugiego, przecież to jest chore...

co do moich problemów to z pewnością miałem większe i jeśli o to chodzi nie zamierzam sie przed tobą tłumaczyć... no cóż, idzie się dalej :-)

__

Użytkownik
*Jaras

2006-01-31 14:24:40

Kurcze, tak inforumja ze to taka tragedai straszna, ze sie dzisiaj dowiedzialem, ze to w chorzowie bylo...

__

VIP
Malwa

2006-01-31 14:27:23

raz mowia ze katowice raz ze chorzow...

__

VIP
`iKs`

2006-01-31 14:30:48

To jest tragedia w Katowicach? To tragedia w Polsce to po pierwsze, a po drugie, to TRAGEDIA W LUDZKICH GLOWACH!

Glupota ludzka nie zna granic... organizujac impreze masowa na taka skale (w dodatku miedzynarodowa) i nie zadbac o takie szczegoly to jest bezmozgowie organizatorow. Co z tego ze teraz xxxx tysiecy internautow zapali "[`]" skoro to nikomu zycia nie zwroci. Co z tego, ze naplywaja kondolencje? Co z tego, ze teraz sie wszyscy obudzili i robia to, co powinno byc zrobione w okresie koniec grudnia-poczatek stycznia! Pytam sie kurwa mac co z tego? Co z tego, ze wszyscy zalujemy i wspolczujemy, jak tego mozna bylo uniknac. Co z tego, ze politycy przyjezdzaja pokazac swoje ryje zeby niedlugo ich poparcie wzroslo (glupi ludzie powiedza "ale oni przyjechali"). Na koniec pytam po co te klamstwa profesora Religi, ze ludziom nie zagraza niebezpieczenstwo w szpitalach (parenascie godzin pozniej slyszymy w wiadomosciach o smierci jednego z poszkodowanych). Wytlumaczcie mi jedna jeszcze rzecz, mianowicie na poczatku mowiono o 1,5 metra sniegu, pozniej 70 cm, oficjanie ogloszono 50 cm warstwy sniegu! Wczoraj nagle sie pojawily faktury za odsniezanie, a grubosc zalegajacego sniegu wynosila 10 cm. 7,5 tysiaca ton, taki podobno w przyblizeniu nacisk byl na tym dachu. Roznica temperatur "pod dachem i nad dachem" wynosila 60(!) stopni C (wewnatrz pod +50 st.; na zewnatrz -10 [zapewniam ze kuzwa na slasku bylo baaaaaardzooooo zimno :/]). Czego nas to nauczylo?

Ostatnie pytanie, ktore slyszelismy w ciagu ostatnich dni wiele razy - Czy potrzeba tragedii zebysmy zmadrzeli? Zawsze madry musi byc Polak po szkodzie????

Jedyne slowa uznania dla ludzi ktorzy walczyli o uratowanie poszkodowanych.

...jak ktos chce mi odpowiedziec na ten post, to plz gg lub imsg, bo nie bede tutaj wiecej zagladac i szukac...

NIE NUKOWAC :(

__

Użytkownik
wyrek

2006-01-31 15:05:57

Katowice a nie chorzow w chorzowie jest tylko centrum do ktorego mialy sie zglaszac rodziny zaginionych

__

VIP
FervenT

2006-01-31 15:10:37

dokładnie

__
^_*

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-01-31 15:37:56

kazdy chce pokazac, wszyscy... , wiekszosc... skad sie te zwroty niektorym biora? badz tolerancyjny i poprostu daj ludziom stawaic swieczki boze kochany jest milion innych prroblemow ktorym bys mogl poswiecic ten czas pisania tutaj

... no wlasnie poco ja wogole rozmawiam z toba

__

Użytkownik
apiSS

2006-01-31 17:50:28

Nie czuje się urażony. To był po prostu niewłaściwy cytat do sytuacji, ale to może się zdarzyć każdemu.
Najważniejsze jednak jest to, że potrafisz się zachować z klasą.
Z wyrazami szacunku,
apiSS

__

Użytkownik
p3ndrak

2006-01-31 18:27:12

Rest in Pease

- czy jak sie to pisze :) slaby mam english
- i moim zdaniem nic wiecej dodac do tego tematu

__

Użytkownik
p3ndrak

2006-01-31 18:27:25

Rest in Peace

- czy jak sie to pisze :) slaby mam english
- i moim zdaniem nic wiecej dodac do tego tematu

__

Użytkownik
dRaZe

2006-02-01 14:59:57

www.tragedia.katowice.pl

__

Użytkownik
Kabu

2006-02-02 21:55:46

Turek [']

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1780 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie