Tragedia w Katowicach

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
spec_u

2006-01-29 22:03:04

to lepiej sobie zrób ten miesiać przerwy, na pewno ci nie zaszkodzi a na zdrowie wyjdzie : )

__
ema

Użytkownik
*Jaras

2006-01-29 22:04:13

Mnie tam juz nic nie poratuje ;p

__

PRO
sxl

2006-01-29 22:06:04

Skąd Ty shiel te 3 bajty wyciągnąłeś? : D Myślę że trochę za dużo myślisz nad sensem tych świeczek, twoje przemyślenia po prostu nie są (że tak to ujmę) potrzebne, bo to jest zwyczajny sposób pokazania że samemu zostało się ugodzonym wiadomością o śmierci tylu Polaków na raz (w takich okolicznościach). Nie ma w tym żadnej głębi itp itd, dlatego albo stawia się świeczkę albo przechodzi obok tematu.

__

Użytkownik
unit10

2006-01-29 22:06:54

W tym przypadku bardziej niz zniechecic do pisania [*] chcialem zachecic ludzi do przemyslen, ktore faktycznie moglyby cos komus uswiadomic. Moze chociaz przez te pare dni bedziemy pamietac, jak bliska jest nam rodzina. Moze chociaz niektorzy przez to nieodpyskuja raz mamie, nie nawrzucaja siostrze/bratu, czy uciesza sie, gdy ojciec wroci z roboty i z radoscia zjedza rodzinny obiad. To juz by bylo cos. Takie wydarzenie to dla mnie przestroga. Im wiecej o tym mysle tym bardziej do mnie dociera, co musza czuc ludzie, ktorym te ofiary sa bliskie (piszac to wszystko staram sie w jakis sposob zlozyc im najszczersze kondolencje), ale nigdy sie tego do konca nie dowiem... mam nadzieje. I tego wszystkim zycze

Bardzo dobrze że o tym piszesz.W dzisiejszych czasach szczególnie w Polsce gdzie ludzie zapierdzielają po kilkanaście godzin za psie pieniadze nie docenia się ich wysiłku dopóki tej osoby nam nie zabraknie lub stanie się coś złego.

Masz bardzo dobre zamiary jednak myśle że wiekszość osób na to zlewa(oby jak najmniej) bo dla niech to jest przestroga na max kilka dni a potem mają do gdzieś ;[
Mowisz że osoby wchodzą na forum żeby sie czegoś dowiedzieć...tego raczej nie zrobią na egamingowym portalu którego głownym celem jest rozrywka a nie dokształcanie w życiu czy filozofia życia.Tego jak żyć w rodzinie uczymy się sami.Ale to tak poza tematem.

A co do świeczek to popatrz na życie normalne,tam też są swieczki na grobach,na miejscach katastrof itp.A taka osoba jak ja ktorej szczerze nie chce sie iść pod krzyż i zapalać tam swieczki za ofiary może zrobić to w domu,w ciszy i troszke nabrać pokory do życia.Tak jak mowisz przyjda też refleksje dotyczące naszej rodziny,co by bylo gdyby... A więc myśle że świeczki jest to dobry pomysł

Swieczki świeczki wszedzie je widać na portalach na gg wszędzie,wszyscy współczuja ale tak na serio rzecz biorąc to dopóki nas takie coś nie dotknie mamy to w...
Tak samo jest widząc reklame w tv: pomóżmy jasiowi czy stasiowi bo oni maja mukowiscydoze itp. ja takie coś widząc przełączałem program..a powinniśmy nabrać do tego pokory..

Więc świeczki bedą bo są wszędzie i już na stałe się zadomowiły w internetowej społeczośći ;] Pamietaj że ten serwis jest dla rozrywki a to jak powinniśmy oddawać hołd dla ofiar to raczej w szkole powinni uczyć..;]

pozdr

__

VIP
spec_u

2006-01-29 22:08:52

no to w takim razie polecam posłuchać Bodka -->http://bodek.i.narkotyki.wixa.patrz.pl/

Na prawde warto, wysłuchaj całość ofkz niepożałujesz, może zmienisz zdanie : )

__
ema

VIP
MerT

2006-01-29 22:14:03

ostatnio jakos przyjemnie mi sie czyta Twoje posty (a moze prawie i artykuly) :D.

__

Użytkownik
unit10

2006-01-29 22:19:04

a sobie tylko przypominam jak u mnie w mieście stania ogłosił żałobę z powodu śmierci brata otylii... dlaczego miałem nie iść w ten dzień nigdzie ze znajomymi, wszysto zamknięte - no w końcu człowiek zginął. człowiek jak człowiek, codziennie ginie wielu, a co, brat mistrzyni lepszy od pozostałych? dlaczego mam akurat płakać nad kimś kogo nawet nie znam?

podobna sytuacja...

Zgadzam się.Identycznie było niedawno kiedy był ten wybuch metanu w kopalni(niepamiętam dokladnie miejscowości),przyjechał premier,cała smietanka a dlaczego przyjechali? Bo kopalnia zamiast fedrować i zarabiać na siebie(długi) nie robiła nic.A kilka dni pózniej wypierdzielił się autobus z dzicmi to nikomu się nie chciało pofatygować..

dlaczego mam akurat płakać nad kimś kogo nawet nie znam?

żyby nabrać pokory do życia i pomyśleć ze i Tobie coś niedlugo może się wydażyc.
Chyba nie chciałbyś żeby inni myśleli tak o Tobie kiedy zginiesz..

__

Użytkownik
Tymek

2006-01-29 22:30:40

żyby nabrać pokory do życia i pomyśleć ze i Tobie coś niedlugo może się wydażyc.
Chyba nie chciałbyś żeby inni myśleli tak o Tobie kiedy zginiesz..

wystarczą mi własne problemy, nie zamierzam się zadręczać cudzymi

btw. rzeczywiście pokory to ty masz sporo, szczególny wyraz temu dałeś zakładając dzisiaj brechtowy temat o radiu maryja, myśląc 'haha! ale plusów nazbieram, zajeb**cie", to chyba nieco kłuci się z twoimi wypowiedziami, prawda?

__

Użytkownik
RagnaRock

2006-01-29 22:40:02

Wymagania wiekowe?

__

VIP
sting

2006-01-29 23:12:43

[*] Rybnik

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-01-29 23:19:57

o jaaaa, ale was jaraja takie klutnie widze... pogadamy jak ktos od was zginie nad sensem swieczek

['] Rybnik

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-01-29 23:20:38

hahaha znowu razem lol

__

Użytkownik
Tymek

2006-01-29 23:23:43

jak zginie ktoś z moich bliskich to nie pójdę palić świeczek na eSp... jak już Sh1eldeR napisał, wolałbym w takim wypadku usłyszeć kilka słów współczucia od 2 osób niż zobaczyć milion zniczów z knutkiem albo gwiazdką na górze

__

Użytkownik
Vymiott

2006-01-29 23:24:41

Bo tak się powinno robić w miastach z gołębiami.
(Co nie zmienia faktu, że szkoda mi tych ludzi)

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-01-29 23:26:22

piszesz to z nudow czy na prawde tak ci te eŚwieczki przeszkadzaja?

__

Użytkownik
Tymek

2006-01-29 23:28:41

nie świeczki, tylko ludzie, którzy probują w ten sposób udać swoje współczucie i więzi z tymi, którzy zginęlo... nie mówie tu o wszystkich, ale sam dobrze wiesz, że w większości przypadków to prawda

__

Użytkownik
unit10

2006-01-29 23:28:54

dorośnij...nie widze zwiazku tych 2 tematów

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-01-29 23:32:03

tylko ludzie, którzy probują w ten sposób udać swoje współczucie

widze interesujesz sie parapsychologia, wchodzisz w umysly ludzkie przez profil na esp i sprawdzasz czy udaja? dobrze to zrozumialem? ... nie widze sensu dalszej dyskusji :]

__

Użytkownik
khaard

2006-01-29 23:33:14

Ruda Śląska [*]

__

Użytkownik
Tymek

2006-01-29 23:41:58

dorastam...

ja widzę, mówisz, że powinniśmy współczuć i opłakiwać zmarłych, ja natomiast nie solidaryzuję jakoś szczególnie się z ludźmi których nie znam, oczywiście, w jakimś sensie im współczuję, bo i mi mogłby się to przytrafić, ale to była by juz zupełnie inna sytuacja. mimo wszystko to jednak nie ja udaję, ty natomiast piszesz, że powinniśmy zachować żałobę, opłakiwać ofiary, a później zakładasz topic z nagraniami z radia maryja i śmiejesz się na całe gardło. tak, ja też to robię, tylko, że tego nie ukrywam, a z tego co piszesz mogę wnioskować, że to raczej nie jest zgodne z twoimi przekonaniami

__

Użytkownik
Tymek

2006-01-29 23:43:13

dobrze zakończmy ją, bo do niczego nie prowadzi. powiem jeszcze tylko, że nie muszę wchodzić ludzią do głowy, dobrze wiem jak to wygląda, codziennie mijam się z mnóstwem ludzi i to mi wystarcza

__

Użytkownik
SpOoN_Frager

2006-01-29 23:43:46

Śmierć jednej osoby to tragedia, miliona to statystyka...

__

Użytkownik
pawelloo

2006-01-29 23:46:34

"dlaczego mam akurat płakać nad kimś kogo nawet nie znam?"

Jezeli ciebie nie wzrusza smierc 66 rodakow, to wybacz. Nikt ci nie bedzie mowil dlaczego masz plakac, bo ty powinenes wiedziec to najlepiej. A jezeli nie wiesz to kwestia twojego sumienia.

__

Użytkownik
unit10

2006-01-29 23:49:15

primo załozyłem go wczesniej od moich komentow a co to ma do tego co czuje co? sam powiedziałes ze chciałbys isc ze znajomymi do baru itp
brachtam? widzisz to przez swoj monit?
zacytuje paokube: "nie widze sensu dalszej dyskusji :]"
pozdr

edit:chciałem napisac do mojego topika ze w tych dniach ciezkich chwilach moze troszke smichu ale nie napisałem bo byłem pewien ze to bylo zbedne..
co wy z tymi plusami kur** jak juz robie takie cos to dla beki.Jestes lepszym czlowiekiem z tymi plusami?nie..lepiej sypiasz?nie.. masz wiekszy wzwód?nie..(no chociaż)..wiec sie zastanów..

__

Użytkownik
Tymek

2006-01-29 23:52:53

wzrusza mnie, ale proszę was, nie róbmy cyrków! jak dostaje 10 msg na gg, że mam posłać komuś tam świeczkę to wtedy mi się chcę płakać, tak, właśnie wtedy. to samo kiedy widzę na jakimś forum 1000 świeczek. zaprawdę powiadam wam, jeśli nie potraficie napisać nic mądrego to nie piszcie nic, skoro tak was ro rusza (akurat...) to możecie odmówić modlitwe za zmarłych, to chyba lepsze niż wciśnięcie3 znaków na klawiaturze...

__

Użytkownik
Tymek

2006-01-29 23:58:29

primo załozyłem go wczesniej od moich komentow[quote]
nie mów mi, że wtedy o tym nie wiedziałeś, bo i tak nie uwierzę

[quote]a co to ma do tego co czuje co?

podobno bardzo żałujesz tych ludzi, a przecież mamy żałobę!

sam powiedziałes ze chciałbys isc ze znajomymi do baru itp

no właśnie, JA napisałem, ale NIE JA napisałem, że będę płakał. płakać nie zamierzam. nie zamierzam pokazywać wszystkim jak współczuję tym ludziom, wole zachować to dla siebie.

brachtam? widzisz to przez swoj monit?

przeczytałem temat, nie wszytko musi być napisane wprost/dosłownie

__

VIP
Ph0bia

2006-01-30 00:50:07

srac na wypisywanie miast! nie jestesmy na onecie!

RIP all 66... [']

__

Użytkownik
pawelloo

2006-01-30 01:01:58

ale nie rozumiesz sensu tych swieczek. Chodzi oto zeby pokazac ze wydarzenie nie przeszlo bez echa. Pokazac ze jako Polacy jestesmy solidarni i nie olewamy naszych rodaków. Ci ktorzy nie rozumieja sensu tego, rzeczywiscie nie powinni pisac tych swieczek. Co by bylo gdyby taka tragedia przeszla bez echa, nigdzie by o niej nie wspominano.

__

Użytkownik
Tymek

2006-01-30 01:30:13

to, że ty prócz tego, że napisz ['] naprawdę współczujesz ofiarom, nie znaczy, że jest tak w każdym przypadku. większość narysuje tutaj znicz, 'bo tak trzeba', 'bo inni też tak robią'...

__

VIP
w1tek

2006-01-30 02:47:53

Katowice [`]

__

VIP
bizzare

2006-01-30 09:51:30

67 :(

__

Użytkownik
wyrek

2006-01-30 11:31:21

dlamnie te wasze [*] ['] sa tragiczne wiekszosc komentarzy na ten temat...;/ gdyby ktos z wszej rodziny z waszych bliskich lezal tam teraz to watpie czy napisaliscie co kolwiek...a dlaczego..dlatego ze kazde zdanie budzi w nas wspomnienia.... co wam daja te " znicze" jak jestescie takimi dobrymi ludzmi to idzcie do sklepu i kupcie normalna swieczke... pamientacie o tragedi tylko wtedy gdzy wchodzicie na forum i chcecie pokazac ze tez was to boli ale kiedy schodzicie z kompa idziecia na piwo i dobrze sie bawicie...wiec po co to wszystko... nie czytalem wszystkich komentarzy ale widzialem 2 albo 3 wporzatku... w jednym bylo o tym zeby sie pomodlic...w innym byl nr konta...i jeszcze oddanie krwi...
czemu tak jest ze w ludziach budzi sie cos dopiero wtedy kiedy juz jest za pozno wtedy kiedy stanie sie jakas tragedia...niech kazdy kto postawil['] niech sie zastanowi co zrobil zeby pomoc innej odobie...tylko prosze nie wypisujcie tu tego...

__

Użytkownik
cazz

2006-01-30 12:47:50

[*][*][*] Rest in Peace friends ;(
_// Pamiętamy - Bielsko-Biała

__
Pozdrawiam, Piotr Chalecki

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-01-30 13:18:34

ty to masz jakies pesymistyczne nastawienie do swiata, analizowalem wlasnie twoje ostatnich komentarze i glownie powtarza sie takie cos: ale lipa, lipa, i ze wogole wszystko jest do bani, ze zle, ze inaczej bys chcial, nasze ['] i jakies filmy tez do kitu, ich umiejetnosci itd. itp.

moze to objawy depresji?

__

Użytkownik
mtheus

2006-01-30 13:37:15

zmien ten avatar bo mi sie zle robi ; P

__

Użytkownik
mtheus

2006-01-30 13:47:13

a ty znowu z tymi plusami ... jeszcze jak czytam twoje komenty to mi sie zal robi : ).. tylko ci sie zdaje ze dorastasz ...

reich: uwazaj z nim bo za jakies dwa tygodnie sie jeszcze bedzie ciebie czepial ze nabijasz komenty ; )

zalosne ...

__

Użytkownik
mtheus

2006-01-30 13:55:32

nie chcecie 'postawic' swieczki to nie stawiajcie i nie robice po***dolonej klotni

__

Użytkownik
*Jaras

2006-01-30 13:59:25

Dobra, chlopaki... Nie mam nic do swieczek, napisalem juz w dluzszym komentarzu co o tym mysle... Ale..

SRAM MEDIA

Tak jest, i sram media... Dlaczego?

TVP2 : Ta zima pochłoneła jednak 67 ofiar

__

Użytkownik
Lukin

2006-01-30 14:16:56

Popieram te osoby, którym nie podobają się wirtualne świeczki. Według mnie to jest żałosny pomysł. "Stawiasz" świeczkę na eSportach i sprawa żałoby załatwiona. I jeszcze te miasta, że niby całe miasto się reprezentuje czy jak... Naprawdę żenada....

['] Szczecin

__

Użytkownik
Tymek

2006-01-30 14:20:00

zgadzam się, dokładnie tak to wygląda. ludzi nie potrafią zrobić nic. pokazują tylko jak oni to żałują i współczują pisząc 100 komentarzy w 100 serwisach, w każdym 2 znicze - to wszystko.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2262 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie