Twoje foto na telebimie w NY!

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
mavv

2005-12-14 17:59:35

Cytat z di.com.pl

Norweska firma Opera Software wynajęła najlepszą przestrzeń reklamową w jednym z najbardziej znanych miejsc - pod ekranem na Time Square, gdzie co rok Sylwestra spędza ok. milion osób. Powierzchnia telebeamu liczy sobie 54 metry kwadratowe.

Każdy z użytkowników przeglądarki ma szansę znaleźć się na oczach setek tysięcy świętujących Nowy Rok. Jedyne co trzeba zrobić, to wysłać swoje zdjęcie na [url=http://my.opera.com/newyears/forums/forum.dml?id=1000]forum[/url] Opery z uzasadnieniem, dlaczego to właśnie nasza twarz powinna zostać wybrana na telebim.

Reklamówka ze szczęśliwym użytkownikiem będzie ukazywać się na ekranie przez cały tydzień (9 razy dziennie), poczynając od 26 grudnia.

Mało tego, na wybrańca czekają dwa bilety do Nowego Jorku oraz opłacone miejsca w ekskluzywnym hotelu, a także zabawa sylwestrowa z telewizją ABC.

Opera, stając się coraz bardziej popularna za sprawą swojej dopracowanej przeglądarki, śmiało konkuruje z IE i Firefoksem, zdobywając wiernych użytkowników na coraz to nowe sposoby. Obecnie trwa również konkurs, w którym firmową koszulkę może wygrać każdy, kto odpowie na jedno z publikowanych codziennie pytań. A pytania są bardzo trudne, np.: “Jakie pytanie powinno ukazać się jutro?" :-)

Kto jedzie?:D

__

VIP
stR4y

2005-12-14 18:09:58

lol :D niezle

__

VIP
forest

2005-12-14 18:19:52

i tak ognisty lisek > opery ;)

__

Użytkownik
Mr.Dedek

2005-12-14 18:44:53

hmm.. cos to forum nie dziala. :P

__

VIP
vader

2005-12-14 18:51:51

ciekawe, ciekawe ;-D
pewnie pokaza ta twarz 9 razy dziennie na 1 sekunde pomiedzy setka innych reklam

edit // yar, na co czekasz !? wysylaj!

__

VIP
mavv

2005-12-14 19:23:46

zostaw go w spokoju:d

__

VIP
forest

2005-12-14 19:33:07

mavv ogranicza konkurencje :D

__

VIP
mavv

2005-12-14 23:39:05

skubany:D jak mnie wyczul:) juz prawie wygralem:D

__

Użytkownik
kund3l

2005-12-15 22:07:08

"forest: tak ognisty lisek > opery ;) "

a to niby pod jakim względem ?

Opera :
-szybciej sie uruchamia
-mniej zajmuje pamięci
-jest bezpieczniejsza

wiec nie wiem dlaczego twierdzisz ze FF jest ">". Może poprostu nie testowałeś obu, albo FF bardziej przypadł ci do gustu, dlatego wypowiadasz błędną opinie której nie popierasz faktami.

__

VIP
forest

2005-12-15 22:16:27

jutro mam mature i ide spac, wiec Ci narazie nie odpowiem :p powiem tylko, ze testowalem obie i FF wcale nie jest wolniejszy od Opery, wszystko jest kwestia zmiany ustawien/optymalizacji :> owszem, przypadl mi do gustu i to bardzo, po prost dlatego, ze uzywam go ponad rok i nie mam zadnych problemow, a znajdowanie dla niego ciekawych wtyczek i skorek jest banalnie proste :]

__

Użytkownik
TroPtyN

2005-12-16 00:08:36

Szybkość działania i stabilność obu przeglądarek jest różna na wielu kompach i systemach. Można powiedzieć, że u każdego działają inaczej. Spotkałem się z wieloma opiniami o Operze wolniejszej od Firefoksa. Poziom bezpieczeństwa też trudno zmierzyć, więc nie można mieć pewności, czy jedna jest bezpieczniejsza od drugiej. IMO obiektywne porównanie powinno wyglądać tak: Opera=Firefox.

A czy znak "=" zamieni się na znak większości lub mniejszości, to zależy od upodobań użytkownika.

__

VIP
mavv

2005-12-16 10:10:44

opera jest szybsza i bezpieczniejsza od FX, Firefox jest tylko ladniejszy i bardziej przypomina ie. No i ma mozliwosc dolaczania wtyczek oraz roznych schematow, co czyni ja bardziej rozchwytyqNYM. Jesli chodzi o stabilnosc i szybkosc to niestety opera kroluje, i nie ma co sie z tym sprzeczac, bo takie sa fakty. We wszystkich gazetach opera wygrywala jesli chodzi o bezpieczenstwo i szybkosc, a FX nie zaprzeczal, to chyba wystaczajacy dowod.

Ja uzywam FX ze wzgledu na ladny wyglad i prostote oraz latwosc konfiguracji.

pozdrawiam:>

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2609 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie