Utrata danych!! POMOCY !

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
elmo.rtcw

2005-11-29 22:22:28

Po pierwsze nie kupujce gowna samsunga SpinPoint 80 GB z 8- megowym buforem. Klapa straszna dysk mi padl, a mialem na nim mase waznych danych. Musze je odzyskac jakims cudem, tylko problem polega na tym jak? Czy odzyskiwaliscie kiedys tak dane? Wiem, ze istnieja firmy typu Ontrack, tylko nie wiem jak wyglada sprawa z indywidualnym klientem, i ile mogloby to kosztowac? Help...

__

Użytkownik
e2

2005-11-29 22:28:27

Hmm nie znam problemu, ale fakt, dyski samsunga często się psują... ogólnie firma niech się zajmie czym innym ;/

__

Użytkownik
elmo.rtcw

2005-11-29 22:31:28

stary dysk mam troche ponad rok ;/ dobrze ze gwaracji jest 35 miechow, ale co z tego ;/ Lipa straszna, czuje sie jak bezdomny, teraz lece na starym segate, ktorego ma pare lat i dziala caly czas, bo mialem go jako drugiego podlaczonego, poprostu kleska ....

__

VIP
aphex

2005-11-29 22:34:45

jezeli dysk nie wykazuje znakow zycia to juz nic nie da sie zrobic imho, chyba ze jestes bogatym czlowiekiem bo firmy zajmujace sie odyskiwaniem danych nie naleza do tanich

__

Użytkownik
reurion

2005-11-29 22:35:01

kiedyś tam czytałem za 200-1200 zł (niepewne) ale zrob jakies przestempstwo i powiedz ze dowody masz na dysku to policja odzyska ci a wyrok dostniesz gratisowo:)

__

Użytkownik
e2

2005-11-29 22:36:44

współczuję, naprawdę ;( rada na przyszłość (choć ktoś może się nie zgodzić): only seagate ;)

__

VIP
Hakan

2005-11-29 22:43:26

- jesli utraciles dane / zniknely partycje, pliki etc. [url=http://www.runtime.org/gdb.htm]Get Data Back[/url]
- jesli dysk calkowicie odmowil posluszenstwa - chyba tylko "zawodowcy"
- mozesz takze zaryzykowac wymiane elektorniki z takiego samego dysku (nie sprawdzalem - teoretyzuje)

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

VIP
aphex

2005-11-29 22:58:30

fajny cennik, szkoda ze kilkakrotnie zanizony :)

__

Użytkownik
reurion

2005-11-29 23:25:22

tak?? nawet niewiem:D

__

PRO
igor

2005-11-29 23:39:07

Tak jak mowi Hakan, tyle, ze do tego pierwszego polecam Easy Recovery Pro.

__

Użytkownik
ziel1na

2005-11-29 23:46:55

dokladnie.. jesli dysk sie kreci i jest wykrywany przez komputer to tym programem duzo mozna odzyskac
sam ostatnio odzyskiwalem pare razy i bardzo fajnie szlo

__

Użytkownik
elmo.rtcw

2005-11-30 15:38:25

Ok, wiec na dzien dzisiejszy sprawa ma sie tak:

Bylem na uczelni, AE w Katowicach, w czasie przerwy miedzy zajeciami przeszedlem sie do naszego centrum obliczeniowego z mysla, ze moze oni mi cos poradza.
Wchodze do kierownika calego centrum i przedstawiam mu cala sytuacje, no i sie pytam czy slyszal cos o firmie Ontrack i jak sie ma sprawa z indywidualnymi klientami. Okazalo sie ze ceny naliczane sa od 1 MB oraz, to ze 1,5 GB odzyskanych danych jak to ten kierownik okreslij bedzie mnie kosztowac okolo caly nowy komputer + 2 drukarki ;-) Ale jak sie okazalo centrum ma przedstawicielstwo Ontracka, czyli na miejscu mam cale laboratorium i ze bede mial zrobione wszystko co chce po 'ludzkich' kosztach;-) Z tym ze elektronika musi byc dobra, zeby dysk chociaz raz zamruczal, bo inaczej bedzie to techniczna sprawa i zeby odzyskac zawartosc dysku bede musial zaniesc im inny taki sam dysk. No ale lepsze to niz nic... mam sie pojawic u nich w piatek, czas pokaze co z tego bedzie, ale szansa jakas jest.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2609 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie