Prussian Blue - rasistowskie gwiazdki :/

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Sh1eldeR

2005-11-28 20:05:04

Tak dokladnie jest. I bardzo dobrze, IMNSHO.

__

VIP
overeq

2005-11-28 20:42:00

oni sa tam niepoprawnie mocno demokratyczni...

__

VIP
grzEs

2005-11-28 20:43:52

nie punkt a punk :]. A co do tej muzyki, to w hc/punk nigdy nie znajdziesz traści nazistowskich itp, poniewaz ta muzyka glosi cakowicie przeciwne poglądy :-).

__

VIP
aphex

2005-11-28 20:44:37

szkoda mi tych dzieci, rodzicow sie nie wybiera =|

__

Użytkownik
Lukin

2005-11-28 20:47:36

Ocenianie, że jakiś człowiek jest gorszy od innego bo ma inny kolor skóry to jest głupota. I co z tego, że wśród kolorowych jest więcej (domyślam się, że procentowo więcej) rasistów niż wśród białych. Po pierwsze: myślenie "Jak czarni kradną, to my też możemy" jest głupie. Po drugie: czarni w Ameryce przez lata cierpieli niewolnictwo, prześladowania, itp. Nic dziwnego, że odsetek rasistów jest większy. Po trzecie: fanatyzm w każdej postaci (religijny, rasowy, narodowy) jest zły i nie prowadzi do niczego dobrego.

__

Użytkownik
Lukin

2005-11-28 20:49:55

Czyli co? Skoro czarni są rasistami to my też możemy? Bardzo słabe.
Rasism trzeba piętnować zawsze, nieważne czy to "White Power" czy "Czarne Pantery".

__

VIP
bizzare

2005-11-28 21:06:29

Czyli co? Jak czarny będzie się ze mnie śmiał i dręczył mnie za kolor mojej skóry to mam nadstawić drugi policzek ? Co mam zrobić ? Robić manifestacje "Biali za równouprawnieniem" ? Trochę to bez sensu... Jeśli chodzi o mnie to biały może być taki sam jak czarny... ale nigdy gorszy. Będę tolerował murzynów dopóki nie będę codziennie słyszał w tv, że jakiś murzyn pobił białego za kolor skóry.

__

Użytkownik
Lukin

2005-11-28 21:06:51

Każde treści rasistowskie powinny być zakazane. Problem w tym, że czarni byli w USA prześladowani przez lata i dlatego przymyka się oko na "anty białe" teksty. Co nie zmienia faktu, że nikt nie powinien wartościować ludzi według koloru skóry. Myślenie "jak oni mogą kraść, to my też możemy" jest naprawdę niepoważne (żeby nie powiedzieć głupie :P).

__

VIP
cwir3k`

2005-11-28 21:10:59

agree... ale skoro jada na bialych to mozna jechac na innych... dla mnie kolor skory nie robi roznicy, chociaz ostatnio jak na laborkach z chemii bylo napisane ze ten odczynnik ma kolor cielisty to hmm... wyszlo na to ze moj wykladowca jest Rasistą :O ... bo np. dla czarnego, siarczek miedzi będzie cielisty ^^

ja nie skumalem oczywiscie co to cielisty (myslalem ze od cielęcia or sth) tylko gosciu od laborek zwrocil na to uwage :P az tak inteligentny nie jestem :D

__

VIP
bizzare

2005-11-28 21:11:34

Te smarkule nawet nie wiedzą jaką krzywdę sobie robią... Teraz nie mają szans na jakąkolwiek karierę, zawsze będą utożsamiane z rasistkami.

__

Użytkownik
Lukin

2005-11-28 21:12:44

Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny, tekst ujednolicony po zmianie z 11 września 2003 r. (Dz. U. Nr 179 z 20 paźdz. 2003r., poz. 1750):
Art. 256.
Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Art. 257.
Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

__

Użytkownik
Lukin

2005-11-28 21:21:44

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. Rasizm powinien być tępiony tak samo surowo wśród czarnych, białych, czerwonych, żółtych, niebieskich, fioletowych....
Ostatniego zdania nie rozumiem za bardzo. Tam chyba miało być "Nie będę tolerował"? Cóż, Twoje prawo. Ja uważam, że to co piszesz to bzdurna demagogia. Na takiej samej zasadzie można powiedzieć: nie lubię Rosjan bo jeden pobił Polaka. Gdzie tu jest logika?

__

Użytkownik
Lukin

2005-11-28 21:24:49

ale skoro jada na bialych to mozna jechac na innych

O Jezu, więcej jazzu! Zaraz się dowiem, że Hitler miał słuszność bo Żydzi i Polacy nie przepadali za Niemcami.

__

VIP
bizzare

2005-11-28 21:28:21

Nie będę czepiał się, że nie zrozumiałeś ostatniego zdania bo był edit, w prawdzie edytowałem zanim odpowiedziałeś, ale mogłeś nie zauważyć.

nie lubię Rosjan bo jeden pobił Polaka. Gdzie tu jest logika?

Odpowiedź: Nigdzie. Ale jeśli byś napisał "nie lubię Rosjan bo oni biją Polaków" to wtedy wszystko miałoby sens.

__

VIP
cwir3k`

2005-11-28 21:28:24

na temat Hitlera wole sie nie wypowiadac :P (luknij sobie na nazwy moich klanow w ET) publicznie :p juz moj tekst trafil do Polityki ... wiecej nie powiem :D

btw. Jarasu jak tam twoj pies? :D

__

VIP
cwir3k`

2005-11-28 21:31:08

e tam... 'mafia' faszystowska wspiera swoich ludzi :P

jakis 80letni ex SSman z Niemiec, z tego co mi powiedziano, chcial keidys sponsorowac moj byly klan :D tylko dlatego ze mial nazwe SS-Schultzstaffeln (na stronie pisalo w 3 jezykach ze nie wspieramy nazizmu itp. :D)... czy przyjeli sponsoring - nie wiem :D ale raczej nie

__

VIP
bizzare

2005-11-28 21:33:47

mój stary klan z q3/ca-pm też miał tag SS :D Też miał nazwę Schultzstaffeln, a gdy wstąpiliśmy do kuh3liga to już nie było tak miętowo :D Od tamtej pory klan oficjalnie nazywał się "Spocone Sutki" (tag został) :D

__

VIP
cwir3k`

2005-11-28 21:35:34

tutaj tez kombinowali z tym... ale wkoncu zostalo jak jest :D w ET byla plaga z tym... nawet najlepsi nosili tag SS (SS-Roistot, pozniej DSKy o ile dobrze pamietam - zgarnialo na poczatku co tylko chcialo)

__

Użytkownik
Lukin

2005-11-28 21:35:43

Zaraz, zaraz. Wszyscy Rosjanie biją Polaków? Wszyscy czarni nienawidzą białych?
Przecież tak myśleć nie można bo wszyscy się pozabijamy.

__

VIP
bizzare

2005-11-28 21:37:57

Dobry dowcip mi się przypomniał ;D

Jak najszybciej ściągnąć murzyna z drzewa?
- Przeciąć linę

__

VIP
bizzare

2005-11-28 21:40:01

ARGH! Tak myślęc nie można, ale jednak trzeba myśleć, postaraj się!

Nie wiem czy naprawdę nic nie rozumiesz z tego co napisałem, czy jaja sobie robisz :|

__

Użytkownik
Lukin

2005-11-28 21:58:49

Jeśli źle zrozumiałem to mnie popraw: gdyby bicie białych przez czarnych idiotów stało się normą to należy pobić wszystkich czarnych? OK, jestem gotów poprzeć bicie pojedycznych idiotów, ale regularna wojna rasowa to raczej fantastyka i tego typu argumenty możemy chyba sobie darować. Ostatnio zdarzyło się, że w Moskwie kilkakrotnie pobito Polaków, rzekomo w rewanżu za pobicie Rosjan w Warszawie. Gdyby zgodzić się z Tobą wkrótce mielibyśmy spiralę nienawiści podobną do tej w Palestynie. Nie chodzi o to, żeby przymykać na takie zachowania oczy, czy nadstawiać drugi policzek. Po prostu nie można dać się sprowadzić do tego samego, bardzo niskiego poziomu.
Pozdro.

__

VIP
bizzare

2005-11-28 22:19:32

Słuchaj po częsci masz rację, po części Ja mam rację.
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Pozdrawiam :)

__

VIP
vader

2005-11-28 22:30:30

brak mi slow
nie nawidze rasistow, z pelna swiadomoscia wszystkim bym prawdopodobnie lamal konczyny az do okazania zmiany pogladow ;o

swoja droga zastanawia mnie, jak to mozliwe zeby w dzisiejszych czasach, w wydajacym sie 'normalizowac' co do kwestii rasizmu swiecie showbusinessu (zero podzialow, teledyski wszystkich narodowosci puszczane obok siebie bardzo czesto oraz nagradzanie statuetkami po rowno bialych, jak tez afroamerykanow i chociazby latynosów) mogl sie pojawic taki paradoks.
dwie male, prawdopodobnie skrajnie debilne i szukajace tylko rozglosu idiotki mogly byc puszczane na wizji ze swoimi pseudo- pogladami? swiadczy to o tym, ze caly przemysl muzyczny to jest naprawde jeden wielki Shit przez duze S.

nie czytalem wszystkioch komentarzy, ale zarowno te dwie, jak i wszytkich rasistow z naszego serwisu powinni poznac sam na sam w ciemnej uliczce jacys gangstaz nigga z GgG-Unit i tym podobne ;o

brak mi slow

__

VIP
vader

2005-11-28 22:31:58

a dlaczego ?
przeszlosc robi swoje

80% Polakow ma wstret do Niemców. wzial sie on z niczego ?

__

VIP
vader

2005-11-28 22:33:06

I couldn't agree with you more ;)

__

VIP
vader

2005-11-28 22:35:09

oczywiscie ze powinno byc zabronione!

__

Użytkownik
Bh3liom

2005-11-28 22:36:46

tak ale one maja 13 lat wiec nie wiem czemu tak po nich jezdzisz jak one pewnie nawet wlasnych pogladow nie maja tylko robia co im ktos kaze :)

__

VIP
vader

2005-11-28 22:36:47

wiesz bizz ze lubie Ciebie i Twoje posty, ale takie dowcipy sa w tym temacie przesadnie nie na miejscu

__

VIP
vader

2005-11-28 22:38:06

wiesz, tak naprawde NIC MNIE TO NIE OBCHODZI

13 lat to nie jest znow tak malo, jak skutecznie mialy robione pranie mozgu w dziecinstwie przez ta matke, to na 100% wiedza na czym stoja i co soba reprezentuja.

jak bym byl czarny, zaprosil bym je na herbatke do Harlemu wraz z 10 kolegami ... ;-D

__

VIP
vader

2005-11-28 22:38:45

13 lat to nie jest znow tak malo, jak skutecznie mialy robione pranie mozgu w dziecinstwie przez ta matke, to na 100% wiedza na czym stoja i co soba reprezentuja.

jak bym byl czarny, zaprosil bym je na herbatke do Harlemu wraz z 10 kolegami ... ;-D

__

VIP
vader

2005-11-28 22:39:23

__

VIP
bizzare

2005-11-28 22:40:07

spoko luz :D Ja też Ciebie lubię :)

__

VIP
vader

2005-11-28 22:40:40

__

VIP
vader

2005-11-28 22:41:13

nawet jesli jestem czarny ^^ ?
joke

__

VIP
bizzare

2005-11-28 22:42:55

Pamiętaj, że rasiści to nie tylko ludzie biali :) Tak więc życzę wszystkim murzynom, uważającym, że rasa biała jest be itp., żeby spotkali się ze strongmenami :D

__

VIP
vader

2005-11-28 22:43:22

__

Użytkownik
Bh3liom

2005-11-28 22:43:28

ze zdjecia to mi na latynoske wygladasz :D

__

VIP
vader

2005-11-28 22:44:30

spoko, ja wcale nie bronie murzynow ani zadnej innej rasy - po prostu nie nawidze z calego serca rasistow ogolnie, jakiego kolwiek by koloru skory nie byli

__

VIP
bizzare

2005-11-28 22:46:20

:DDDDDD

Ja tylko mam uprzedzenia do czarnych, mających uprzedzenia do białych, więc spoko ;D

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

4139 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie