fajki, papierosy

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
freak

2005-11-08 15:11:26

Zaczełem je jarać na nowo. Rzuciłem je jeszcze w gimnazjum. West Ice'y wręcz uwielbiam. Teraz rozpoczął się mój rok maturalny i pale. Z nerwów chyba. Na imprezach też dają niezłego kopa. A wy ?

Palicie? Jeśli tak to jakie. Jeśli i tak i nie czyli jesteście za albo nawet przeciw lub jest wam to obojętne to opiszcie was stosunek do nich.

__

VIP
Hakan

2005-11-08 15:19:05

Lubie sobie od czasu do czasu popykac fajke (fajke nie papierosy) albo cygaro.

Papierosow nie pale wcale. Niestety wiekszosc znajomych pali i przyzwyczailem sie do tego, co nie znaczy, ze nie uszczesliwilby mnie calkowity zakaz palenia w miejscach publicznych...

PS. A tyton do fajki obecnie pale [url=http://www.sklep-tytoniowy.abc24.pl/default.asp?kat=5289&pro=86559]ten[/url]

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

VIP
forest

2005-11-08 15:20:00

Ja sie staram ograniczyc, teraz pale juz praktycznie tylko na imprezach, w szkole bardzo rzadko mi sie zdarza ;) W moim najblizszym otoczeniu w sumie polowa pali, a polowa nie, wiec luzik :>

Jesli chodzi o marke, to oczywiscie L&M w ver. czerwonej lub niebieskiej z wyciagnietym filtrem :p Sa najlepsze, ale jak nie ma siana to tez czasem Paramounty lub ViceRoye wystarcza :]

[hide=to, co tygryski lubia najbardziej ;)]http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/032/3263.jpg[/hide]

btw. Gdzies slyszalem, ze Westy Ice'y podobno moga sprawic, ze bedziesz bezplodny, ale ogolnie fajki sa niezdrowe wiec ..... :D

__

Użytkownik
freak

2005-11-08 15:23:24

Bezpłodny? To może i nawet lepiej, przynajmniej zaoszczędze na kondonach :P

__

Użytkownik
Bs0d

2005-11-08 15:24:48

Nie pale, kilka razy sprobowalem i nic pociagajacego w tym nie znalazlem :) Strata zdrowia i pieniedzy.

__

VIP
bizzare

2005-11-08 15:25:06

Wystarczy spojrzeć na avatar i już widać, że nie palę i nie piję.
Tak na poważnie to nie palę, dla mnie to żadna przyjemność :P

__

Użytkownik
freak

2005-11-08 15:26:01

Właśnie widzę.

__

VIP
Malwa

2005-11-08 15:29:10

L&M Lighty od bardzo dawna.. Bo ja taka lajtowa dziewczyna :)

__

VIP
aphex

2005-11-08 15:32:54

w ogole nie pale fajek, poza tym troche drazni mnie widok ladnej dziewczyny z papierosem :S

__

VIP
forest

2005-11-08 15:34:17

Nie wiem, w sumie jest nagonka na palaczy, wiec to moze jakis walek jest :) Mowienie o tym, ze fajki sa "be" jest ostatnio jazzy :D Ja nie ukrywam, ze lubie od czasu do czasu sobie zajarac, aczkolwiek nie tylko papierosy :>

__

VIP
forest

2005-11-08 15:35:14

aluzja do #7 ? :DDD

__

VIP
Hakan

2005-11-08 15:38:23

niestety czesty widok :(

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

VIP
Malwa

2005-11-08 15:41:04

^^

__

VIP
forest

2005-11-08 15:42:29

zjebales :p nie widac obrazka :(

__

VIP
Hakan

2005-11-08 15:50:38

To mialo byc do posta nr 13 :/

U mnie widac, nawet po przeladowaniu cachu :P

__

VIP
Preak

2005-11-08 16:06:22

palilem odkad skonczylem 8 lat...w wieku 16 rzucilem, nie pale juz ponad 1.5 roku i dobrze mi z tym, czasami przy piwie chce sie palic ale to do wytrzymania

__

Użytkownik
GogettO

2005-11-08 16:09:49

Papierosy... szkoda zdrowia i pieniędzy na to gówno :P

__

VIP
Empty

2005-11-08 16:26:16

Ja lubie [hide=to]http://www.discount-cigarettes-store.com/images/products/davidoff_supreme.gif[/hide]

__

Użytkownik
adi

2005-11-08 16:35:05

wescie zacznijcie sport uprawiac anie fajki ;PPP

__

VIP
-=eXe=-

2005-11-08 16:39:13

Papierosów nie pale. Jak to powiedział GogettO "szkoda zdrowia i pieniędzy na to gówno" ale musze przyznać , że nie przeszkadza mi jak ktoś pali w pobliżu mnie.

__
http://www.egu.org.pl || http://www.facebook.com/EastGamesUnited

Użytkownik
nox.

2005-11-08 16:41:03

Pale rozne ćmiki najchetniej czerwone Marlboro (ale zwykle jakies tansze) a West Ice to jedne z gorszych fajek jakie palilem, zreszta kazde mentolowe sa do dupy.

__

VIP
bizzare

2005-11-08 17:04:41

mi np. przeszkadza, gdy nawet ktoś przejdzie obok mnie z fajkiem :P

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2005-11-08 17:18:13

Nie pale ... Nie podoba mi sie to ^^ Pozatym okropna strata pieniedzy ;]
A i tak jak napisal digit kilka postow wyzej ladne panienki z papierosem przyprawiaja mnie o depresje ;] A co do mojego stosunku do fajek to wychodze zawsze z pomieszczenia jak ktos zacznie palic xD

__

VIP
Sh1eldeR

2005-11-08 17:44:16

Ja nie palę (no, moze pare fajek ROCZNIE na imprezach, jak akurat mi sie zachce - np. Parliamenty) i do palenia mam stosunek zdecydowanie negatywny, przede wszystkim z dwoch powodow. Pierwszy z nich to wzgledy zdrowotne, drugi to okropny smrod.

Ten ostatni tak mi przeszkadza, ze nie wyobrazam sobie np. posiadania palacej dziewczyny. Wali fajkami wszystko. Ubranie, skora, wlosy. W ogole substancje zawarte w papierosach sprawiaja, ze zapach czlowieka robi sie strasznie nieprzyjemny. I mowi to osoba, ktora polowe zycia spedzila w domu z palaczami.

Co do kwestii zdrowotnych - to sa one bardzo istotne, a problem bardzo powazny i lekcewazyc go mozna... ale tylko do pewnego czasu. Palacze maja mniejsza wydajnosc pluc, a wiec szybciej sie mecza i latwiej dostaja zadyszki. Sa cholernie narazeni na choroby ukladu oddechowego, ktore czesto sa smiertelne. Moj ojciec latwo przestal palic juz wiele lat temu, ale mojej mamie udalo sie to dopiero gdy lekarz powiedzial jej, ze umrze jesli nie przestanie. Komus moze sie to wydawac nierealne, ale wlasnie tak bylo. Zdrowa kobieta przed 40. Cos zaczelo jej sie dziac niedobrego z tarczyca, zmiany nie byly zlosliwe (i nawet, na szczescie, nie bylo konieczne nawet jedno ciecie operacyjne), ale lekarz nie mial watpliwosci, ze jeszcze jakis czas palenia papierosow i "to cos" przeistoczy sie w raka. Mama przestala palic z dnia na dzien i zmiany calkowicie sie cofnely - bez zadnych lekow, z jednym czy dwoma zabiegami. Dla mnie to wystarczajaco przerazajacy powod, zeby nie palic.
Kolejna sprawa to to, ze palenie powoduje impotencje. Jak bedziesz palil, to po prostu wacek ci nie bedzie stawal. W wieku 20 lat mozesz sie z tego smiac, ale za 5 lat... kto wie jak to z toba bedzie. Ja tam wole nie myslec o viagrze przynajmniej do czterdziestki :).

Nie wymienilem jeszcze kwestii finansowych - dla mnie nie jest to az tak istotne, jednak palenie jednej paczki dziennie to miesieczny wydatek rzedu 200 zlotych. Przecietny student ma lepsze pomysly na wydanie takich pieniedzy...

__

Użytkownik
Tymek

2005-11-08 17:48:47

heh, miałem o tym napisać ;D

btw siostra maciusia zaczęła palić ;-( rysio jest zrozpaczony

__

Użytkownik
Tymek

2005-11-08 17:50:20

davidoff - dobra kawa ;D

__

VIP
aphex

2005-11-08 17:54:51

moze tak wygladac, ale swoj komentarz napisalem zanim zobaczylem co napisala malwa :)

__

Użytkownik
RagnaRock

2005-11-08 17:57:31

Nie palę i nigdy w życiu nie zapale ;) Palenie fajek w moim otoczeniu działa na mnie jak płachta na byka. Ostatnio osiągnęło to już takie rozmiary że postanowiłem pomóc koledze rzucić palenie :P Założyliśmy się o jego mxa xD Narazie chłopak się dzielnie trzyma ale czuje że już niedługo się złamie a ja śmigne cw na jego mxie xD No a dziewczyna z fajką to już kompletna porażka.

__

Użytkownik
mental

2005-11-08 17:59:05

Ja jak mam kase to WEST ICE jak nie mam to obojetnie co, byle nie w miekkim opakowaniu :D A west ice bardzo lubie, poniewaz nie sa to typowe mentole - od mentoli 'tradycyjnych' chce mi sie rzygac a westy sa wspaniale. Ze tak powiem orzezwiaja mnie ;) Nawet jak bylem na imprezie marlboro gdzie fajnki byly za darmo to i tak palilem swoje wesciki ;) pzdr

__

Użytkownik
Bh3liom

2005-11-08 18:07:15

mam straszny uraz do szlugow z tego wzgledu ze od mojego urodzenia rodzice zawsze palili przez ponad 10 lat mojego zycia... i to kazde palilo z 2 paczki dziennie wiec sobie wyobrazcie :) na szczescie rzucili a ja... dymu nienawidze.. smrodu ogolnie nienawidze.. ale nie powiem bo zdarzy mi sie ochota na imprezie i potrafie wypalic troche ale pozniej moj uraz jest tylko coraz wiekszy :D wole zielone naturalne :P

__

VIP
Krypton

2005-11-08 18:19:33

Nie pale bo:

- palenie zabija
- to strata kasy
- wszystko smierdzi potem, ciuchy, oddech
- zabijam innych

__

VIP
aphex

2005-11-08 18:22:18

fajne hasla, moglbys wystapic z nimi w kampanii antynikotynowej w telewizji!

__

Użytkownik
*Jaras

2005-11-08 18:28:26

Nie pale bo smierdzi :D No kurde, raz na rynku sie zapali z zimna i wogole zajdzie ochota, przychodzisz do domu a na drugi dzien w ustach to czujesz, ciuchy tym jada, wlosy, skora, po jednej fajce... A kumple palacze wleza do pokoju na pol godziny to trzyma mi sie ten zapach z dzien... Co innego na imprezie, nie bylo imprezy na ktorej bym nie wypalil zadnej, ale przewaznie dotrzymuje komus towarzystwa bawiac sie w moja ulubioan zabawe lykania tytoniu jak ciarek :D palacze tytoniu fajne oczy robia jak to wogole nie rusza kogos kto mial (niestety w moim przypadku ;/) przejscia z ciarkiem.

__

Użytkownik
gÓpek

2005-11-08 18:56:54

Zamiast wydawac kase na paczke fajek wole sobie kupic 3 czekolady 8-D
Fajke moge zapalic na imprze , a dym tytoniowy mi nie przeszkadza .
CHyba jednak wole zielone ; -d

__

Użytkownik
Tymek

2005-11-08 18:59:30

nie palę, jestem jeszcze młody ;D i nie zamierzam...

__

Użytkownik
tysik

2005-11-08 19:12:41

wszystko smierdzi potem ;D to ty sie niezle wysilasz jak palisz :P

__

VIP
minineo

2005-11-08 19:25:23

paliłem 5 lat , od lutego rzuciłem, ale czasem jak sie napije już tak solidnie to zapale ale to wezme ze 3-4 maszki i już nie chce. Najczęściej są to mentole albo ICE wzięte od kogoś :D sam nie kupuje bo szkoda mi siana :D

__

Użytkownik
PiWo5z

2005-11-08 19:28:03

ja zamiast zielonego wole porzadnie sie naje*** :D

__

PRO
igor

2005-11-08 19:29:40

Nie pale, nigdy nie palilem (nawet 1 papierosa) i nigdy nie bede palil.

__

VIP
vader

2005-11-08 19:35:21

nawet 1 ;-D ??

__

Warning: getimagesize(http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/032/3263.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://www.discount-cigarettes-store.com/images/products/davidoff_supreme.gif) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3334 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie