Prezydent Kaczyński?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
saBek

2005-10-24 23:41:54

,,Nazywanie marionetka polityczna kogos, kto wlasnymi autorytarnymi decyzjami zarzadza druga partia w Polsce jest dosc dziwne - a Tusk jest dla PO wlasnie takim liderem."

Tusk na papierze rządzi w PO, ale skąd wiesz, że jest tak w rzeczywistości ? Na papierze również Pahnik ustala wyjściową 11 Pogonii (to tak dla zobrazowania).

,,Ja mysle, ze dyskusje miedzy Tuskiem a Kaczynskim daly wszystkim dosc dobry poziom wiedzy w zakresie ich wizji Polski"

Co ?Programu Tuska nie można nigdzie znaleźć, a jeżeli ty dowiedziałeś się czegokolwiek z jego odpowiedzi to podziwiam Cię niezmiernie. Zero konkretów. Nie odpowiadał na pytanie Tak lub Nie, tylko tak i nie.

,,Co do ostatniego zdania - jesli jestescie jednymi z tych, ktorzy rozwalaja kibicom przeciwnych druzyn glowy na stadionach za to, ze dopinguja kogo innego, to ja mam szczera nadzieje ze nie dacie rady. I inni normalni kibice tez."

Bez komentarza, odbyłem już wiele taki rozmów z osobami oglądającymi TVN i Polsat , które pięknie manipulują ludźmi takimi jak ty, by każdy miał ,,dobre" zdanie o kibicach.

Prawda jest taka że Unia i wschód OBAWIA się tego, że z Polską będzie trzeba się liczyć, że Kaczyński nie pojedzie na uroczystość, bo tak wypada i trzeba (tak jak Kwas, czy Tusk) tylko pojedzie tam w konkretnych celach

__

Użytkownik
Vymiott

2005-10-25 00:27:41

A od kiedy to prezydent w ogóle ma jakiś program.. hmm?

__

PRO
sxl

2005-10-25 00:29:21

Nie musi nikt w to wierzyć, bo te dane to fakt, a Kaczyński definitywnie nie wygrałby gdyby nie chwalebne poparcie takich mecenasów jak Rydzyk czy Lepper, którzy wiesz chyba jakie warstwy społeczeństwa reprezentują.

__

Użytkownik
chopin

2005-10-25 00:35:43

mówi się gejowie a nie geje, zero szacunku do mniejszości nie masz! ;DDD

__

VIP
lecho

2005-10-25 01:29:24

Widac zes mloda i malo wiesz o zyciu. Czy wg Ciebie praca za 500zl miesiecznie po 10 godzin na dobe ma jakis sens w kraju, w ktorym czynsz na jakiekolwiek mieszkanie to 300zl/mc? :) Sama sobie odpowiedz. A nie wiem co rozumiesz przez 'datek na bezrobocie' - bo chyba nie zasilek? On wynosi mniej wiecej 2x mniej, niz napisalas. Piszesz, ze ludzie gardza praca - a Ty chcialabys pracowac na czarno, bez ubezpieczenia, umowy ktora liczy sie do emerytury za 500zl majac minimum socjalne w wysokosci 840zl? :) Sama sobie odpowiedz na to pytanie. Zreszta praca, ktora 'podobno' jest w posredniakach, to z reguly krotkoterminowe umowy-zlecenia, ktore w zaden sposob nie doprowadza do spadku bezrobocia. Znam sprawe z autopsji, Ty jak sadze nie, wiec nie polemizuj ;)

Zreszta stwierdzenie, ze ludzie bez studiow powinni pracowac za 500zl miesiecznie jest jak dla mnie nietrafione ;) Chcialabys tak? Ja uwazam siebie za liberala (no dobra - troche konserwatywnego liberala), ale to co Ty tu zaproponowalas to jakas skrajnosc :) To nie jest tak ze ludzie NIE CHCA pracowac. Uwierz - tej pracy NIE MA. A przynajmniej nie w wymiarze, ktory w pracownika nie godzi.

Twierdzac, ze ludzie gardza praca obrazasz wszystkich bezrobotnych, ktorzy faktycznie cos robia, zeby poprawic swoja sytuacje - szukaja, doszkalaja sie, specjalizuja. Nie mozna wszystkich ludzi wrzucac do jednego worka z napisem "Nieroby & nieuki", lecz dokonac logicznego podzialu na tych co chca, a na tych co nie chca.

__

VIP
lecho

2005-10-25 01:30:22

udowodnij.

__

VIP
lecho

2005-10-25 01:35:19

Tusk na papierze rządzi w PO, ale skąd wiesz, że jest tak w rzeczywistości ? Na papierze również Pahnik ustala wyjściową 11 Pogonii (to tak dla zobrazowania).

Bo troszke sie tym interesuje i czytam w gazetach cos wiecej, niz kolumny sportowe - bez obrazy :)

Co ?Programu Tuska nie można nigdzie znaleźć, a jeżeli ty dowiedziałeś się czegokolwiek z jego odpowiedzi to podziwiam Cię niezmiernie. Zero konkretów. Nie odpowiadał na pytanie Tak lub Nie, tylko tak i nie.

Jak wyzej - sie gra, sie ma :) Ja z tych wypowiedzi konkrety wylawialem, pomijajac fakt ze przeczytalem cala deklaracje programowa Tuska. Wystarczylo chciec poszukac.

Bez komentarza, odbyłem już wiele taki rozmów z osobami oglądającymi TVN i Polsat , które pięknie manipulują ludźmi takimi jak ty, by każdy miał ,,dobre" zdanie o kibicach.

Mylisz sie. Ja po prostu widze, co sie dzieje na ulicach po meczach Radomiaka :) Nie opieram swojej opinii o pseudokibicach na tym co ogladam w telewizji, bo relacji z burd nie sledze :)) Konkluzja jest prosta - jesli jestes NORMALNYM kibicem, ktory chodzi na stadion ogladac mecze, to kaczyzm w niczym ci nie zaszkodzi. A jesli jest inaczej... coz, sam sobie bedziesz winien.

Prawda jest taka że Unia i wschód OBAWIA się tego, że z Polską będzie trzeba się liczyć, że Kaczyński nie pojedzie na uroczystość, bo tak wypada i trzeba (tak jak Kwas, czy Tusk) tylko pojedzie tam w konkretnych celach

Hm, ty dla odmiany naogladales sie za duzo spotow o Kaczynskim. Owszem, to czlowiek stanowczy i nie odmawiam mu nawet pewnej zadziornosci w stosunkach z politykami z zagranicy - ale wystarczy poczytac naglowki gazet w Niemczech czy choc na chwile wlaczyc BBC zeby zobaczyc, jaka jest opinia Zachodu na jego temat. I bynajmniej nie jest to strach - tacy Anglicy nie maja sie czego bac ;)

__

Użytkownik
szymon708

2005-10-25 07:01:42

najlepsze jest teraz to: jeszcze nei ma rzadu a oni sie juz kluca o wszytsko i z wszystkimi. teraz kazdy sie chce dopchac do koryta, zajac stolek i ustawic sie do konca zycia. To jest zenujace poprostu zal.pl Nic dobrego z tegco rzadu nei bedzie NIC. Rozpadnie sie jak poprzednie i w ciagu 5 lat prezydentury bedziemy mieli 2-3 rzady. A skonczy sie ze pis bedzie tworzyc rzad mniejszosciowy. Polityka to jedno wielkie bagno nic sie nie zmienia wszyscy mysla tylko jak dla siebie wziasc najwiecej ...

__

VIP
Krypton

2005-10-25 07:36:21

Hmmm, ja odnioslem inne wrazenie - na debatach Tusk pierniczyl o glupotach, duzo oskarzal - gdzies pod koniec zmienil podejscie.

Ja jednak wciaz jestem za debatami w stylu amerykanskim, jednak tam prezydent ma duzo wiecej do powiedzenia i decyduje o ksztalcie panstwa w wiekszym stopniu. Jednak wyznaczenie konkretnego tematu debaty, np. "Stosunki z Rosja" i niech sie wypowiadaja. Jednak na to za pozno juz :). A teraz sobie wszyscy dyskutowali o czym chcieli.

Ja tam bylem za Cimoszewiczem :P

__

VIP
Krypton

2005-10-25 07:39:19

U nas w kosciele w niedziele ksiadz powiedzial tak:

"Niech sie nie wazy nikt glosowac na tego liberala. To ciezki grzech." :D

__

VIP
Van Helsing

2005-10-25 10:35:07

Przepraszam, poniosło mnie.. :*

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
saBek

2005-10-25 13:30:22

W gazetach to możesz sobie czytać o różnych rzeczach, jeżeli na podstawie artykułów w gazecie wyrabiasz sobie zdanie o kimś lub o czymś to nie mam pytań. Może nie zauważyłeś, jak usilnie media przedstawiały nam Tuska, jako idealnego prezydenta.

ze strony www.abcnet.com.pl

calosc http://www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=2339&token=

CZY MEDIA ELEKTRONICZNE SĄ STRONNICZE

2005-10-17

Zbadajcie sami. Zróbcie tak jak ja. Przez ostatni tydzień wystawiałem komentarze w czterech głównych serwisach internetowych. Po 50 przeciw Kaczyńskiemu i przeciw Tuskowi. Przeważająca większość przeciw Tuskowi została ocenzurowana. Niemal wszystkie przeciw Kaczyńskiemu zostały przez moderatorów użyte. Komentarze były wystawiane z różnych komputerów, z różnymi podpisami, lecz zachowano równy ich poziom. Najwięcej było rzeczowych opinii, najmniej zawierających epitety. Oto wyniki.

Wirtualna Polska

przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 48
Przeciw Tuskowi wystawiono: 0

Onet

przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 35
przeciw Tuskowi wystawiono: 11

Interia

przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 37
przeciw Tuskowi wystawiono: 3

Gazeta

przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 40
przeciw Tuskowi wystawiono: 2

__

VIP
Malwa

2005-10-25 14:16:30

Nie wiem ile wynosi zasiłek, bo nikt z mojej rodziny czegoś takiego nie odbierał i mam nadzieje ze nikt nie będzie musiał. To nawet, jeśli zasiłek wynosi 300 zł to i tak nic z tego nie ma, bo musi mieszkanie opłacić. Jak bym była facetem miałabym rodzinę na utrzymaniu, dzieci, żonę to bym ruszyła dupe do tego pośredniaka żeby mieć za co ich wyżywić bo jeśli dostana 500 zł to nawet zostanie mu te 200 zł a to już jest coś.

Nie wiem czy oglądasz takie programy jak "sprawa dla reportera" , interwencje itp. shity, facet powiedział ze on mnie pójdzie do pracy za 600 zł bo woli siedzieć na dupie i dostawać 300 zł za nierobienie bo jemu to wystarcza. Ze on sie brzydki taka praca, jaka mu oferują. Facet oczekuje ze na dzień dobry mu zaoferują bycie dyrektorem. I czy te nasz polskie społeczeństwo nie jest głupie?

Co do podatku to, dlaczego Ci, co duzo zarabiają musza oddawać państwu prawie 50% swoich dochodów? Nie dość ze inwestowali w swoja naukę kupe kasy w założenie firm, to musza oddawać połowę za to ze oni sie edukowali za to ze doszli do czegos w zyciu?

To jest opinia osoby, obiektywnej, bo ja przyglądam się temu z boku. Imo głosowałabym na Tuska, ale Kaczynskiego nie obrażam, bo jedyne, co dobre zrobił dla Warszawy to Muzeum Powstania Warszawskiego to mu sie udało.

__

VIP
cwir3k`

2005-10-25 14:19:36

dwa rzady na pewno, bo parlamentarzystow wybieramy raz na 4 lata :D a prezydenta na 5 :P tak wiec, jesli beda 2 rzady teraz, to az takiej tragedii nie bedzie :]

__

VIP
kai

2005-10-25 14:41:24

jeden wielki ŻĄŁ ^^

__

VIP
rostek

2005-10-25 15:41:29

Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia postulaty
"...chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację, ale
jednocześnie
zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie dla
wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty a jednocześnie
ograniczyć dziurę budżetową ..(...)" Nagle wypowiedź przerywa głos z
sali :
- Panie Kaczyński, tak to tylko Panu w Erze dopasuja

__

Użytkownik
stnk

2005-10-25 15:49:53

Wybory zostały sfałszowane, tak jak na Ukrainie ;)

__

Użytkownik
*Jaras

2005-10-25 16:43:17

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

__

VIP
majcok

2005-10-25 17:06:30

kk :) ja tez sie najlepiej nie zachowalem ;[

__

Użytkownik
nox.

2005-10-25 17:31:52

szlyszalem ten kawal :D calkiem dobry!
Dla fanow Kaczynskiego polecam art. w najnowszym "wprost" IV PREZYDENT POSPOLITEJ. Pierwsza strona tez jest godna uwagi.

__

Użytkownik
*Jaras

2005-10-25 18:06:21

[url=http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879288563&comments=fullthreads#241]#241[/url]?

__

Użytkownik
*Jaras

2005-10-25 18:08:14

[url=http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879288563&comments=fullthreads#241]#241[/url]?

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2005-10-25 18:28:45

a twoj leb ogarnela paranoja, tak jak w stalinizmie ;)

__

Użytkownik
amenva

2005-10-25 20:17:12

kwa kwa k**wa

__

VIP
lecho

2005-10-25 21:41:16

Zmienil podejscie bo to byla strategia sztabu. Pod koniec kampanii parlamentarnej Tusk i PO byli zbyt defensywni, wiec w drugiej czesci w koncowce zmienili taktyke. W sumie dobrze zrobili, bo wiekszosc atakow Tuska byla celna i Kaczor mial spore problemy z wybrnieciem z nich w inny sposob, niz zaslanianie sie sprawami dziadka Tuska.

Na debaty w stylu USA jeszcze troche poczekamy - ja mysle ze w stosunku do kampanii sprzed 5 lat i tak poczynil sie znaczny postep :) Co nie zmienia faktu ze debaty w Polsce bardzo czesto odbiegaly od spraw merytorycznych. Chwilami odnosilem wrazenie, ze zbyt czesto - obaj kandydaci mogli lepiej wykorzystac swoj czas antenowy.

A z ciekawosci - czym cie Cimoszewicz przekonal do siebie?

__

VIP
lecho

2005-10-25 21:48:14

Sorry - jesli dany portal sam siebie przedstawia jako 'odtrutka na media', to nie jest dla mnie wiarygodny. To chwyt reklamowy. Andrzej Lepper tez konsekwentnie przedstawia sie jako lek na cale zlo.

Ja mam w nosie telewizje, gazety i media - proces wyrabiania sobie wlasnego zdania jest u mnie o wiele bardziej skomplikowany. A jesli chodzi o koncowke kampanii i rzekoma promocje Tuska, to zauwazylem ze np w TVN na jeden spot Donalda przypadaly srednio trzy Kaczynskiego ;) Ale nie zwalam tego na stronniczosc mediow - to zasluga sztabow i ich operatywnosci.

__

Użytkownik
bullet

2005-10-25 21:48:36

http://www.tzds.art.pl/bob/RP_BOB1-Kaczor.mp3

__

VIP
lecho

2005-10-25 21:55:16

Nie wiem ile wynosi zasiłek, bo nikt z mojej rodziny czegoś takiego nie odbierał i mam nadzieje ze nikt nie będzie musiał.[quote]
Jesli nikt z Twojej rodziny nie musial nigdy pobierac zasilku, to nie wypowiadaj sie na temat zasilkow, ich wysokosci i sposobow dzialania posredniakow, bo z oczywistych wzgledow nie masz o tym pojecia ;)

[quote]Jak bym była facetem miałabym rodzinę na utrzymaniu, dzieci, żonę to bym ruszyła dupe do tego pośredniaka żeby mieć za co ich wyżywić bo jeśli dostana 500 zł to nawet zostanie mu te 200 zł a to już jest coś.

Za 200zl wyzywisz trzyosobowa rodzine gora przez dwa tygodnie, pod warunkiem ze nie bedziesz oplacac pradu, gazu i cieplej wody.

facet powiedział ze on mnie pójdzie do pracy za 600 zł bo woli siedzieć na dupie i dostawać 300 zł za nierobienie bo jemu to wystarcza. Ze on sie brzydki taka praca, jaka mu oferują. Facet oczekuje ze na dzień dobry mu zaoferują bycie dyrektorem. I czy te nasz polskie społeczeństwo nie jest głupie?

Generalizujesz. To, ze czesc bezrobotnych nie chce pracowac i jest taka a nie inna nie znaczy, ze wszyscy tacy sa. Napisalem wyraznie, ze ludzi chcacych cos zmienic od tych, ktorzy maja wszystko w nosie trzeba zdecydowanie i gruba kreska oddzielic.

Co do podatku to, dlaczego Ci, co duzo zarabiają musza oddawać państwu prawie 50% swoich dochodów?

Caly czas o tym mowie. Zrownanie stawki podatkowej (czyt. podatek liniowy) mogloby byc jednym z tych czynnikow, ktore w konsekwencji zachecilyby inwestorow do pompowania kasy w nasz kraj.

To jest opinia osoby, obiektywnej, bo ja przyglądam się temu z boku. Imo głosowałabym na Tuska

Ja glosowalem na Tuska, i to dwukrotnie. Przynajmniej w tej kwestii jestesmy zgodni :)

__

VIP
zoom

2005-10-25 22:43:52

daje rade :-) 9/10 za regge mp3 :-DDD

__
Play more promode.

VIP
Krypton

2005-10-26 00:20:17

PEwnie jutro lud wyjdzie na ulice przebrany na rozowo i beda tanczyc "kaczuchy" :)

__

VIP
Krypton

2005-10-26 00:24:58

Dla mnie debaty to bardziej zabawa w stylu kto wypadnie lepiej przed kamera, kto lepiej obrazi przeciwnika, kto bedzie mowil z jajami zeby sie ludowi podobalo. Nie bylo konkretow. No, moze jak o podatkach mowili. Wtedy byly szczegoly.

__

VIP
Krypton

2005-10-26 00:28:31

Hehe :).

Prezydent pelni glownie funkcje reprezentatywna, a nasza pierwsza dama jest nienajwyzszych lotow. Jolanta Kwasniewska swietnie odnajdywala sie na salonach. Byla dzialaczka lubiana na Zachodzie. Ciekawe jak bedzie teraz.

__

VIP
Krypton

2005-10-26 00:36:54

Przede wszystkim prezencja - prezydent w Polsce ma tak malo do gadania, ze liczy sie jego wyksztalcenie i fakt, ze zalatwi wszystko za granica na wielkich spotkaniach. Po prostu Cimoszewicz wpasowal sie moj poglad na prezydenta. Wyksztalcony, zna jezyki, wykladowca na uniwersytetach amerykanskich, doktor prawa, ogromne doswiadczenie polityczne, byl premierem - teraz czas byl na fotel. Nie udalo sie? Chyba nie wytrzymal presji bo szanse by mial duze. Kojarzony byl jednak jako chlopiec Aleksandra Kwasniewskiego, ktory przez to, ze poparl wojne w Iraku nie bardzo mu w tym momencie pomagal. Wszyscy stwierdzali - chlopiec Olka, porywczy, sklonny do wojen... Dla mnie jednak najlepszy kandydat to byl. Dlatego oddalem niewazny glos w 2 turze.

__

VIP
Krypton

2005-10-26 00:38:43

Teraz juz wiesz co sie robi aby pozyskac glosy :)

__

VIP
Krypton

2005-10-26 00:41:29

Pewnie radia nie ma w domu ;).

__

Użytkownik
MrVonFetysz

2005-10-26 14:32:53

Zyta Gilowska nie odeszla z parti.Jestem z Lodzi i kandydowala nawet Tusk wystapil osobscie z nia w reklamowce.......

__

Użytkownik
stnk

2005-10-26 20:41:20

Przeciez teraz zyjemy w kaczynizmie ;)

__

Użytkownik
Chester

2005-10-26 21:05:56

FORZA RADIO MARYJA

__

VIP
Perez

2005-10-27 05:41:53

pis + psl + samoobrona. swietna koalicja, polakom gratulujemy wyboru! :D

__

VIP
lecho

2005-10-27 08:07:42

Przeciez to bylo jasne od poczatku ze bedzie chodzilo bardziej o pokazanie sie :) Ale konkretow tez bylo sporo, wystarczylo je odpowiednio wylawiac z potoku slow :)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

319 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie