Prezydent Kaczyński?

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
vader

2005-10-24 18:59:29

on nikomu nie obiecal mieszkan i darmowych studiow :)

__

VIP
Malwa

2005-10-24 19:01:25

co ze studiami to nie wiem ale co do mieszkan to obiecał a szczegolnie jak był prezydentem wawy non stop to obiecywał.

__

VIP
Malwa

2005-10-24 19:02:58

[color=red]Geje i lesbijki macie przesrane[/color]

__

VIP
vader

2005-10-24 19:08:30

napewno pewna czesc ludzi takowe otrzymala ;-)

__

Użytkownik
spectrall

2005-10-24 19:11:37

ano, pisalem koment w stanie lekkiego upojenia alkoholowego. mimo wszystko, wlacz telewizje i obejrzyj dane statystyczne. to ze w jednej gminie na 5 wygral tusk o niczym nie swiadczy.

sorry za ostra forme wczesniejszego posta :

__

Użytkownik
FrD

2005-10-24 19:13:47

jak czytam takie komentarze to wiem że ktoś nie ma kontrargumentów i głosował jak mama kazała... a szyderczy uśmiech jest na merytorycznym poziomie ciętej riposty

__

Użytkownik
spectrall

2005-10-24 19:15:00

kazdy z kim rozmawiam na ten temat i byl za tuskiem, ma w mniejszym lub wiekszym stopniu podobne zdanie do mojego "ze to wszystko przez wies", wiec cos w tym jest.

__

VIP
Malwa

2005-10-24 19:15:45

Tusk miał dobry program obniżenie podatków. Chciał zachęcić ludzi do zakładania własnych firm i zatrudniania ludzi = mniejsze bezrobocie, ale niestety jak człowiek chce założyć własną firmę już na początku podatki go niszczą, bo jest pełno nieścisłości w polskim prawie.

Miał bardzo duże szanse ale wyłozył sie na debatach.... cały czas atakował Kaczyńskiego i na pytania Tak czy Nie odp Tak/Nie plus jeszcze jakies ale...co sprawiło, że widzowie poczuli, że coś kręci. Parwde mówiąc sam sobie zaszkodził.

__

Użytkownik
RagnaRock

2005-10-24 19:16:58

Zapewne ;) ONI TO WIDZĄ!

__

VIP
.Xaos

2005-10-24 19:18:22

O mess, widze, ze ogladasz Bleach'a :D

__

Użytkownik
Chester

2005-10-24 19:43:52

a wczesniej glosowales na leppera i jestes za radiem maryja, tak?

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2005-10-24 20:32:43

sabers, co za głupoty wypisujesz ! Ten jego pomysł na podatek 15x15x15 był bardzo krozystny dla ludzi bogatych, jak i Tych biednych - dlaczego? Bo właśnie Ci bogaci, daja zatrudnienie Tym uboższym. Kaczyński chce wprowadzić podatek 7-20-30, 7 dla biedniejszych, 20 dla bogatszych, a 30 dla tych, co zarabiają ponad 40 000 zł (wiec ludzie, którzy dają zatrudnienie)...no i jak teraz jakiś dyrektor firmy podniesie dla ludzi zarobki, kiedy sam musi tyle podatku od swojego pracownika zapłacić ? myślałes nad tym? czy Twoje wykształcenie jest "PODSTAWOWE" ?

__

VIP
Shiro_4

2005-10-24 20:33:58

To juz tylko twoja subiektywna opinia. Nie wypowiadaj sie prosze, co kto wie o polityce i co kto czytal ok ?

__

VIP
Shiro_4

2005-10-24 20:50:55

a od kiedy to prezydent realizuje program gospodarczy ? Widze, ze wiekszosc z was tak naprawde robi cos z niczego, w Polsce Prezydent oprocz prawa do wetowania oraz stanowienia inicjatywy ustawodawczej bardzo malo moze. Gorzej jesli chodzi o rozklad sil w koalicji, ale to juz zupelnie inna bajka. Po prostu pis bedzie mial wieksza sile przebicia jesli chodzi o swoj wydumany program.

__

Użytkownik
Tooros

2005-10-24 20:51:20

" Z wyników wyborów powinni skorzystać wytwórcy i sprzedawcy sprzętu RTV, bo wyraźnie widać, że na wschodzie wygrała r a d i o f o n i a, a na zachodzie telewizja" prof. na wykładzie.

__

Użytkownik
*Jaras

2005-10-24 21:10:19

A moja mama powiedziala takie cos.

Widzieliscie pierwsza dame? Przynajmniej nie mozna nazwac Kaczynskiego wzrokowcem

__

VIP
majcok

2005-10-24 21:11:50

heh :P nie chcialem nikogo obrazic :) chodzi mi tylko o to, ze glownie ludzie z wsi glosowali na kaczynskiego, a na wsi mniej niz w miescie osob posiada dostep do internetu

__

VIP
majcok

2005-10-24 21:14:57

;(

__

Użytkownik
saBek

2005-10-24 21:22:01

Odpowiem na ogólnym, tak będzie wygodniej niż odpowiadać wszystkim pokolei.

Donald Tusk jest marionetką polityczną, która miała zapewnić starej władzy nadal kontrole nad krajem. Wspomogany przez lewaków, którzy bali się, aby Kaczyński nie dobrał im się do dupy i media. 4 lata temu przed wyborami wierzył w Polaków i Polskę, teraz nadal wierzy, nic dla nich nie robiąc. W Polityce nigdy nie miał jakiejś dużej fuchy, zawsze z tyłu teraz się trochę powypinał. Z resztą obejrzyjcie sobie film ,,Nocna Zmiana" to zdanie o jego przeszłości będziecie mieli wyrobione.

W czasie debat telewizyjnych prezentował się podobnie do średnio inteligentnego chłopka z zadupia na Wschodzie. 0 konkretów, często odpowiadał, tą swoją łamaną polszczyzną całkiem nie na temat. Powtarzanie regułek - w tym najbardziej rozpierdalających ,,Wierzę w uśmiechniętą Polskę". Gdy ktoś mówi, coś nie po jego myśli, chciał chyba przestraszyć przeciwnika, nie potrafił ukryć złości. Najczęściej wymieniane atuty Tuska: 5 cm wyższy od Kaczyńskiego, ma ładną córkę i mit policyjnego państwa, które chce wprowadzić Kaczyński.

Ja to widze tak, swoją wiedzę o politycę oceniam jako słabą, ale zdania na temat Tuska na pewno nie zmienie.

P.S Nie moge powiedzieć, że jestem zadowolony z wyników wyborów. Dla mnie i moich kumpli kibiców nadchodzą trudne czasy, ale mam nadzieje, że damy radę.

__

VIP
lecho

2005-10-24 21:22:19

a wg ciebie osobom w wieku przedemerytalnym praca sie nie nalezy? ja mysle ze kazdy ma takie samo prawo do pracy. a bezrobocie w Polsce jest O WIELE WYZSZE niz 5%, opowiesci ze pracy nie moze znalezc ten, kto nie chce pracowac - to bajeczka dla grzecznych dzieci. praca powinna gwarantowac godziwe zycie, albo przynajmniej byt od 1 do 1. realia sa niestety inne i stad bezrobocie ;)

__

VIP
lecho

2005-10-24 21:25:36

Mylisz sie, Tusk wygral wszystkie debaty z Kaczynskim... moze poza pierwsza u Lisa, dalbym im tam 1:1. Mowil konkretniej niz przeciwnik, byl bardziej pewny siebie i tego co mowi. Do tego sprawial wrazenie osoby bardziej naturalnej. Przegral wybory przez poparcie niewidocznego elektoratu (czyli ludzi w wieku emerytalnym i mieszkancow wsi), ktorzy poparli Kaczynskiego.

Zas program reform Tuska i PO popieram i bede popieral obiema rekoma i nogami. Obnizenie FAKTYCZNEGO bezrobocia (nie marketingowego, 5% wg cwirka) jest mozliwe tylko przez faktyczne obnizenie kosztow pracy.

__

Użytkownik
Tymek

2005-10-24 21:30:13

Cimoszewicz był imo najodpowiedniejszym kandydatem...

__

VIP
bizzare

2005-10-24 21:32:26

Ten komentarz woła o pomstę do nieba :D

__

VIP
lecho

2005-10-24 21:34:10

Twoja opinia o Tusku jest nieprawdziwa, pytanie czy wynika z twojej niewiedzy, czy niecheci do wiedzy. Nazywanie marionetka polityczna kogos, kto wlasnymi autorytarnymi decyzjami zarzadza druga partia w Polsce jest dosc dziwne - a Tusk jest dla PO wlasnie takim liderem. To jego autorytaryzm doprowadzil do odejscia z partii pozostalych 'tenorow', to jego zdecydowaniu Zyta Gilowska 'zawdziecza' polityczne harakiri i to wreszcie ciag do samodzielnego podejmowania decyzji jest wiecznym zarzewiem konfliktow Tuska z Rokita. Nazywanie osoby aktywnie szefujacej partii i posiadajacej silne zaplecze marionetka polityczna jest nonsensem.

Co rozumiesz przez - nic nie robienie? To, ze nie pelnil zadnej wazniejszej funkcji panstwowej? Mysle, ze marszalkowanie izbom parlamentu to wystarczajaco istotna funkcja, zeby ocenic czyjes kompetencje. Zreszta od kiedy regula jesli chodzi o jakosc sprawowania przez kogos wladzy jest ilosc stolkow, jakie ta osoba zaliczyla? Do tej pory dzialalo to dokladnie odwrotnie, mam nadzieje ze obecny prezydent elekt ten stan rzeczy zmieni.

Sam stwierdzasz, ze masz niewielka wiedze o polityce - wiec dlaczego wypowiadasz sie na temat poziomu debat? Ja mysle, ze dyskusje miedzy Tuskiem a Kaczynskim daly wszystkim dosc dobry poziom wiedzy w zakresie ich wizji Polski. Oczywiscie nie mozna zapominac o tym, ze spory wplyw na wyglad takich debat ma marketing polityczny i strategia sztabowcow :) Ale skad wyciagnales takie opinie o Tusku u jego atutach jako polityka doprawdy nie wiem, zlosliwosc kaze mi stwierdzic: od kolegow kibicow, ale przez grzecznosc tego nie zrobie :)

Co do ostatniego zdania - jesli jestescie jednymi z tych, ktorzy rozwalaja kibicom przeciwnych druzyn glowy na stadionach za to, ze dopinguja kogo innego, to ja mam szczera nadzieje ze nie dacie rady. I inni normalni kibice tez.

__

VIP
-mess-

2005-10-24 21:38:40

a jak ;]

__

Użytkownik
Tymek

2005-10-24 21:46:23

to tylko moje zdanie...

__

VIP
bizzare

2005-10-24 21:50:42

Szanuję Ciebie i Twoje zdanie, dlatego napisałem tylko to co napisałem :)
Mimo wszystko mam zupełnie inne zdanie :P

__

Użytkownik
Tymek

2005-10-24 21:52:36

gdybyśmy wszyscy mieli jednakowe zdanie, nie byłoby np. tego tematu ;-)

__

VIP
Malwa

2005-10-24 22:00:58

Tzn nie wiem, o co Ci chodzi, ale jest właśnie jeszcze jedno, ale. Ćwirek dobrze gada praca jest, ale taki człowiek z wykształceniem podstawowy uniesie sie dumą jak mu sie zaproponuje 500 zł miesięcznie. Bo datek na bezrobocie powiedzmy wynosi 700 zl. Jasne, po co komu isc do roboty skoro moze dostać kase za nic nie robienie. Koleś, po zawodowce chce miec prace za 1000 zł jak teraz magister to jest minimum minimum. Po prostu ludzie gardzą pracą jak ktoś ich kopnie w dupe to sie nauczą. Jak by tak ludzie poprzyjmowali takie oferty, jakie są w pośredniaku było by faktycznie 5%

__

Użytkownik
chopin

2005-10-24 22:03:15

bezedura :)

__

Użytkownik
h1

2005-10-24 22:28:21

ten pan byl slawny kilka lat dzieki stronie Komendy Glownej Policji :-]

__

VIP
rostek

2005-10-24 22:47:27

[url=http://www.padlina.netfire.pl/glos.htm]http://www.padlina.netfire.pl/glos.htm[/url]

__

VIP
grubyBubu

2005-10-24 22:59:11

Heh nie przejmuj sie takimi komentarzami. Ja wybralem Kaczorka jako mniejsze zlo bo dla mnie ta dwojka jest ******.
A gadanie ze wies glosowala na Kaczynskiego, ze mniej wyksztalceni, ze IQ itd itp to jest conajmniej smieszne.
Porownajcie sobie wyksztalcenia Kaczorka a Tuska... tu dopiero jest przepasc...

__

VIP
grubyBubu

2005-10-24 23:05:34

No ale wybrali Prezydenta, ktory jest Profesorem (Prawa), a nie mgr (historii) w dodatku nie znajacym dobrze nawet historii wlasnej rodziny.

__

VIP
grubyBubu

2005-10-24 23:07:19

I dobrze, bo masz sluszne zdanie moim zdaniem :)

__

VIP
stR4y

2005-10-24 23:17:15

zgodze sie

__

VIP
stR4y

2005-10-24 23:18:56

niby co w tym smiesznego ?

__

PRO
igor

2005-10-24 23:23:53

Najwidoczniej kierowali sie wylacznie tym, ze ma stopien profesora, co w polityce ma takie znaczenie jak plamy na ksiezycu na import ziemniakow w papui nowej gwinei.

__

PRO
igor

2005-10-24 23:26:45

To nie jest gadanie. Statystyki to fakty.

__

PRO
igor

2005-10-24 23:33:20

Masz w 100% racje, zdadzam sie z kazdym zdaniem.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

319 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie