Prezydent Kaczyński?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
chester020

2005-10-24 11:03:27

Prawda jest taka, ze Tusk wygrywal w sondazach w kazdym wiekszym miescie, glosowali na niego zarowno przedsiebiorcy jak i mlodzi szukajacy pracy, glosowala na niego inteligencja ktora chce patrzec w przyszlosc a nie grodzic Polske murem konserwatysty. Kaczynski wygral dzieki glosom Leppera oraz glosom bezrobotnych, rencistow i emerytow oraz wiekszosci ludzi zamieszkalych wsie i male miasta. Tusk wygralby w kazdym miescie, Kaczynski niech sie teraz ozeni z Lepperem i razem z bratem sobie uzadza Polske

__

VIP
lecho

2005-10-24 11:06:00

To nie jest kwestia 'Tuskomanii'. Po prostu spora grupa mlodych ludzi bardziej uwierzyla w wizje Polski, ktora przedstawial im Tusk. Nie ma co ukrywac, ze jego kampania wyborcza byla stargetowana przede wszystkim do naszej czesci elektoratu i pod tym wzgledem sie sprawdzila.

To nie chodzi o wiare w przemiane Polski w kraj dobrobytu jednym ruchem reki. Po prostu wedlug mnie pomysly Tuska i Platformy na rozruszanie gospodarki i walke z marazmem i deficytem maja wieksze szanse na przyniesienie jakiegos efektu, niz propozycje PiSu. Jesli czytam, ze Kaczynscy chca przez chyba 2 lata fundowac pracodawcy za kazdego nowoprzyjetego mlodego pracownika 1000zl ulgi podatkowej miesiecznie, to ja sie pytam - skad oni wezma te pieniadze?? Wiele pomyslow PiSu to dla mnie kwestie nierealne budzetowo. Moge sie mylic, bo nie jestem specem od finansow, ale dla mnie czesc postulatow 'planu Marcinkiewicza' ma spore szanse rozwalic budzet.

Z drugiej czesci Twojego komentarza wyczytalem sugestie, ze uwazasz Tuska za postkomuniste. Nie wiem skad w ogole wziales te opinie, ale to oczywista nieprawda, bo Tusk podobnie jak Kaczynski byl dzialaczem opozycji. A ze dzialaczem nizszego szczebla - inna sprawa, ale jednak dzialaczem. Zas nie uwazam, by w kwestii polityki zagranicznej byl mniej twardy i mniej konsekwentny od Kaczynskiego, po prostu ma inny styl prowadzenia tej polityki (ktos moze powiedziec: proeuropejski). A z prezydentura Kaczynskiego wiaze sie pewne zagrozenie: dla Zachodu pod pewnymi wzgledami jest on konserwatywnym populista, kims takim jak dla nas Lepper (juz to gdzies pisalem). Nie jestem przekonany, czy to dla nas do konca dobrze. Moim zdaniem Kaczynski powinien zmienic image.

Kaczynski wygral glosami 'niewidocznego elektoratu' - malych miasteczek i wsi. Oczywiscie, wszyscy maja takie same prawa wyborcze, ale w glosowaniu trzeba byc troche egoista i myslec przede wszystkim o sobie. I dlatego zadaje sobie pytanie - czy dla mnie (i ludzi w moim wieku) to dobrze, ze Kaczynski wygral te wybory? Moj punkt widzenia podpowiada mi, ze mlodym ludziom lepsze perspektywy oferowal jednak Donald Tusk.

__

VIP
lecho

2005-10-24 11:14:41

czas pokaze :)

__

VIP
lecho

2005-10-24 11:17:16

odpowiem w sposob charakterystyczny dla kampanii :) a skad Kaczynski wezmie 1000zl comiesiecznej ulgi podatkowej dla pracodawcow za kazdego nowo zatrudnionego mlodego pracownika? :) bo chyba nie z budzetu ktory ma taki deficyt ze az glowa boli...

__

VIP
lecho

2005-10-24 11:23:15

problem ludzi, ktorym sie w zyciu nie wiedzie, to rzecz o wiele bardziej zlozona, niz przyznanie im zasilkow. bo ja np. wcale nie mam ochoty lozyc kasy na pana Zdzisia ktory nie pracuje, bo mu sie nie chce (chociaz moze), a caly zasilek albo rente przeznacza na tanie wino...

drastyczny przyklad, ale obrazujacy skale problemu. trzeba rozgraniczyc ludzi, ktorym sie nie wiedzie - na tych, ktorzy oddaja sie na laske panstwa z wyboru i na tych, ktorzy caly czas robia wszystko, by zmienic swoja sytuacje, ale mimo to nie daja rady znalezc pracy itp. moim zdaniem rozwiazaniem bylby proponowany swego czasu przez PO (i Tuska) projekt przeksztalcenia urzedow pracy z obecnych (faktycznych) biur ewidencji bezrobotnych w cos w rodzaju biura posrednictwa pracy, nie dotowane bezposrednio z budzetu panstwa, ale rozliczane na podstawie SKUTECZNOSCI dzialania. wtedy urzednicy mieliby jakas motywacje do RZECZYWISTEGO wspierania bezrobotnych, zamiast bezmyslnego wbijania pieczatek i traktowania ludzi jak petentow, zla koniecznego. bezrobotny, ktory posiada okreslone umiejetnosci i ma cos do zaoferowania pracodawcy powinien byc traktowany jak klient, a posrednik pracy powinien byc dla niego kims w rodzaju maklera, ktory na gieldzie pracy znajdzie mu odpowiednie zajecie dopasowane do jego potrzeb i umiejetnosci.

i to jest rozwiazanie problemu bezrobocia - nie zasilki i potezny socjal. bo zapotrzebowanie na pracownika wbrew pozorom jest, ale w wielu przypadkach wszystko rozbija sie o koszty pracy, ktore trzeba byloby zdecydowanie obnizyc. ja na to patrze tak: pracodawca na kazdego pracownika przeznacza okreslone srodki, w ktorym musza sie zmiescic: ubezpieczenie, skladki, ZUSy i te sprawy, ewentualne wyekwipowanie oraz pensja. a po czym tnie pracodawca, jesli budzet przekracza srodki? po jedynym, na co ma wplyw - czyli po pensji.

__

VIP
lecho

2005-10-24 11:28:30

zapominasz, ze zarowno Kaczynski, jak i Tusk - byli w opozycji do komunistow.

__

Użytkownik
dvn

2005-10-24 11:30:09

domyślam się dlaczego wygrał kaczyński,
pozdro endju ;x

__

VIP
minineo

2005-10-24 11:39:28

osobiście nie byłem głosować bo żaden z tych kandydatów nie nadaje się na prezydenta ale jak czytam co wy tu wypisujecie to mi się śmiać chce :>
najlepsze są teksty "wyjeżdżam z kraju" no i jedź, ja też zastanawiam się czy nie wyjechać ale nie ze względu na to, że kaczor został prezydentem tylko dlatego, że w tej "polsce" nigdy nie będzie lepiej, a to jaki prezydent jest to żadna różnica bo i tak wszystko zatwierdza sejm i senat.

__

VIP
aphex

2005-10-24 11:39:29

i rydzyk z jego starymi babami ktore mu co miesiac kapuste wysylaja

__

Użytkownik
snieGu

2005-10-24 11:43:10

Co kto rozumie przez pojęcie normalnie to już każdego indywidualna sprawa. Sprawa nie polega na tym, by wymordować podstarzała część społeczeństwo bo tak czy siak przyjdą nowi. Również i Ty będziesz kiedyś schorowany, w nadziei, że skoro Ty kiedyś łożyłeś pieniądze, to teraz Ty je dostaniesz.

Kiedy pokolenie naszych rodziców odejdzie ' do krainy wiecznych łowów' :) wydaje sie ze pozostanie juz tylko ta mloda czesc spoleczenstwo, ktora mysli liberalnie, tak uwazasz? A guzik prawda. Ich nie bedzie za lat 30 a za lat 30 my bedziemy wchodzic w ich role.

Poza tym, liberalne zmienianie panstwa to nie droga do zbawienia. Teraz masz takie zdanie jakie masz, za pare lat sie obudzisz i uznasz, ze Twoje zdanie jest teraz inne. I co, bedziesz zmieniac ustawy/konstytucje co chwile bo tak CI sie podoba ? Kazdy z nas ma wizje pieknego panstwa, heh ;) tylko ze to panstwo, o ktorym Ty marzysz niekoniecznie musi sie marzyc mnie czy Twojej mamie. A idea utopijnego panstwo wiadomo - mit, ktory nie sposob zrealizowac.

__

Użytkownik
tysik

2005-10-24 11:45:32

o fuj fuj - dobrze ze mi przypominasz... przed wakacjami ziomus byl slawny :P muszem zmienic adekwatnie do czasow - mandaryna zaraz wskoczy ;)
a co do samej anarchii - zartowalem oczywiscie, ale w sumie kazdy system czy brak systemu bylby dobry gdyby ludzie byli dobzi - to w ludziach problem.

__

VIP
mik

2005-10-24 11:49:51

glosowalem na Tuska, niestety wygral kaczor...
dlaczego niestety ?

Odczulem juz probke jego rzadow w Warszawie. Ilosc przekretow w miescie ktora w tym czasie sie "zalegalizowala" albo przeszla bez komentarza, ilosc spraw "pokazowych" w sadach dla mediow, z ktorych czesc na zupelnie niewinnych (jak sie POZNIEJ) okazalo ludziach, a wiekszosc kary absolutnie nieadekwatne do przestepstwa. Do tego TOTALNA porazka w poprawie administracji i ogolnie wiekszosc programu kaczora, ktora miala poprawiac cos w Warszawie nagle po zdobyciu stolka nagle wyparowala i sporo rzeczy zamiast sie poprawiac to sie spierdolilo.

Moje zdanie jest takie - jezeli w Warszawie nie widze NIC co by sie poprawilo, a jest sporo rzeczy ktore sie zjebaly za "kadencji" kaczora, to jak do chuja ten czlowiek ma wladac Polska jak sobie z jednym miastem nie poradzil (delikatnie mowiac).

__

Użytkownik
smirnoff``

2005-10-24 11:56:46

[hide=click me]http://acn.waw.pl/gwrog/bober/kaczor.jpg[/hide]

__
try me.

VIP
acci

2005-10-24 12:01:12

ja pier**le co z tego ze mial dziadka w wermachcie? moglby nawet miec ku*wa pradziadka murzyna (nie mam nic do murzynow btw) i co to ma do rzeczy?

__

PRO
Lucas

2005-10-24 12:13:49

Bardzo duzo.

Dal ciebie to nic, ale dla starszych ludzi jest to wyznacznik.

__

Użytkownik
c-load

2005-10-24 12:45:46

a wyjezdzaj Ja tam zostaje i sie ciesze ;DD

__

Użytkownik
KaT

2005-10-24 12:50:15

najgorsze co sie moglo stac, pracuje w urzaedzie m. st. warszawy u kaczynskiego, jesli poprawi swoj styl "pracy" to zrobi tylko burdel - w warszawie zrobil niewyobrazalny burdel ;-)

Kaczynski prezydentem Lepperow i radiomaryjcow.

__

Użytkownik
stnk

2005-10-24 13:08:19

Ja tez nie, ale za takich jestesmy uwazani przez zwolennikow wc kaczki.

__

Użytkownik
fenik

2005-10-24 13:23:59

owned ;DD

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2005-10-24 14:09:36

rządy PiS i prezydentóra Kaczyńskiego, dajcie spokój, nic nie zmieni się przez najbliższe lata, chyba, że PO coś zdziała w koalicji

__

Użytkownik
obur

2005-10-24 14:24:59

Nie wiem o co chodzi ale mysle ze z tego wszystkiego to byla najlepsza opcja ... nie wiem kto moglby glosoac na idiote Tuska ktory w akcie desperacji z zagorzalego ateisty ochrzcil sie i wzial slob koscielny... no comments juz nie wspomne o innych tego typu akcjach...

__

VIP
acci

2005-10-24 14:29:09

ta, tylko ze przymusowe wcielenie rozni sie od 'zgloszenia sie' na ochotnika

__

Użytkownik
obur

2005-10-24 14:32:57

Po 2 zeczywscie wiekszasc ludzi ktorzy pisza glupoty typu "wyjezdzam z kraju itp" to albo smarki albo ci ktozy maja 0 pojecia o sprawaach bierzacych...

__

PRO
igor

2005-10-24 14:47:48

Ty masz zero pojecia o ortografii :(.

__

PRO
igor

2005-10-24 14:49:07

Przed wyjazdem Ci maila zabiore :D.

__

Użytkownik
RagnaRock

2005-10-24 14:49:41

Chodziło mi o to że jak mnie krew zalewa to po chwili przechodzi, np. dzisiaj mam już to w dupie ;) Mam to w dupie czyli nie przejąłem się tym. Wiem że to może być trudne do zrozumienia ale o to mi chodziło ;)

__

PRO
igor

2005-10-24 14:53:01

... a razem z Toba Lepper, Rydzyk i stare babcie ktore glosowaly, bo ksiadz tak powiedzial...

__

Użytkownik
obur

2005-10-24 14:54:23

to jaest poza tematem, a jak pisze to juz moja sprawa... tak mi jest wygodniej, jednak jak musze to pisze poprawnie !

__

Użytkownik
obur

2005-10-24 14:56:20

Ps. Pojęcia przez "ę" a nie przez "e" :P

__

Użytkownik
PiWo5z

2005-10-24 14:57:58

mojego kumpla stary pracuje tam gdzie robili sondarze i do godziny 14 bylo 75% dla Kaczora :C (fala z kosciola)

__

VIP
Malwa

2005-10-24 14:59:38

Moja mama, co jest 27 lat starsza od Ciebie tak powiedziała i co ja tez wyzwiesz? Wybacz, ale ona wiecej przezyła i zna sie bardziej niz ty.

__

PRO
igor

2005-10-24 15:00:28

Bez komentarza - w komentarzu #222 sam napisales "pojecia".

Praktycznie w kazdym wyrazie blad: slób, zeczywscie, ktozy, bierzacych...

__

Użytkownik
nox.

2005-10-24 15:11:18

"Nie rozumiem jednak dlaczego chcecie miec kolejnego postkomunistycznego prezydenta" - Buahahahaha!!! n/c

__

Użytkownik
obur

2005-10-24 15:19:29

js wez postaw topic "dysleksja w sieci " i tam sie zajmuj tego typu sprawami - ja wyrazilem swoja opinie na temat wyborow i pewnych komentarzy... jak masz jakies problem to napsiz do przyjaciolki.Ja nie mam ochoty klocic sie o jakis banalny temat czyli "moja ortografia".

__

Użytkownik
streq

2005-10-24 15:22:25

hmm ja mam 15 lat nie glosowalem, ale wiem ze do dupy z kaczorem bo moi starzy beda zarazabiac duuuzo mniej. Pozatym irytuje mnie morda kaczora, ah no tak wiem ze wyglad malo znaczy, ale jak on moze nas reprezentowac : ,> no pomyslcie sami - masakra ~~ Śmieszy mnie rowniez haslo w jego wykonaniu: "polska bez korupcii" bo przeciez... spojrzec na warszawe wystarczy. n/c

__

Użytkownik
obur

2005-10-24 15:24:57

Wiesz ja nie bede sie wypowiadal na temat twojej rodziny bo nie chce tutaj nikogo obrazac...

Ps. To ze w te wybory rzeczywiscie nie bylo zadnego "dobrego" kandydata na prezydenta to juz inna sprawa... ja stwierdzilem ze "z tego wszystkiego ty byl najlepszy wybor...".

__

Użytkownik
pavo

2005-10-24 15:30:39

nie wiem czy sie powtarzam po kims bo nie chce mi sie czytac wszystkich komentarzy, ale co niektorzy pisza ze nie bylo odpowiedniego kandydata, wiec jaki wg was jest odpowiedni kandydat na prezesa kraju?

__

Użytkownik
*Jaras

2005-10-24 15:35:39

A ja stwierdzam ze majac 21 lat powinno sie miec wieksze lub mniejsze pojecie o ortografii i nie bronic sie smiesznymi swistkami typu dysleksja.

Gdzie czasy kiedy ludzie sie tego wstydzili :D? No gdzie ;(

__

Użytkownik
Bitman

2005-10-24 15:40:17

rozmowa z gg :

15:44:07 *Wirginia
w sumie dobrze ze Kaczynski wygral
15:44:11 *Wirginia
jakos mnie to nie emocjonuje
15:44:15 bitman
mnie też
15:44:17 *Wirginia
ale wolałam Kake

Kake < - owned :D

__

Użytkownik
*Jaras

2005-10-24 15:42:36

Taki Kwasniewski np. oblecial ;), wladzy prezydent duzej nie ma ale reprezentuje nas ;)
Kwasniewski mial polskawe nazwisko, imie, byl przystojniak, zona to juz wogole rakieta i zawsze ubrana tak jak ma byc, i wogole. Mial jak na polityka wporzo charakter ;)

Kwasniewski zlym prezydentem nie byl, przeciez zadzil tak dlugo jak to bylo mozliwe i podejrzewam, ze znowu ludzie by na niego zaglosowali ;)

__

Warning: getimagesize(http://acn.waw.pl/gwrog/bober/kaczor.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 409 Conflict in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5515 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie