Prezydent Kaczyński?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
snieGu

2005-10-24 02:15:43

Nie mam praw do głosowania ale osobiście popierałem Kaczyńskiego. Moi rodzice, oboje, głosowali na Tuska. Poza tym inna sprawa się czymś sugerować a inna przyjmować czyjąś wole, nieprawdaż?

Ci wszyscy, którzy wierzyli tak bardzo w Tuskomanie i to, że Donald zaraz po zaprzysięzeniu zmieni ten kraj w kraine mlekiem i miodem plynaca, z budynkami na ktorych wszedzie rozwieszone bylyby oferty pracy dzisiaj przegrali. Nie twierdze, że Kaczyński bedzie idealem. Jak wiekszosc elektoratu Tuska, rowniez uwazam ze ten kraj trzeba zmieniac i patrzyc w przyszlosc. Jednak roznica polega na tym, ze jezeli nie rozliczymy sie z przeszlosci to powrocimy do niej za lat 10 lub 20. Byl ktorys z Was, wyborcow Tuska, w Auschwitz ? Na jednym z sektorow wisi tam tablica, ktora glosi, ze jezeli jestesmy ignorantami historii to skazujemy sie na jej powtorne przezycie.

Tak jak Wy, podzielam obawe, o ewentualnej oligarchii i wspolnych rzadach braci Kaczynskich. Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie. Nie rozumiem jednak dlaczego chcecie miec kolejnego postkomunistycznego prezydenta. Chyba, ze Waszymi prezydentami byli rowniez Bierut, Jaruzeski czy Kwasniewski... Chcieliscie miec kogos, kto zmienia zdanie gdy mu zaraz Bush czy inny cos powie ? No to go nie bedzie... stop karierowiczom ( nie przecze, ze wyksztalconym - cala partie PO uwazam za ludzi elokwentnych i dlatego swoja droga popieralem ich w wyborach parlamentarnych )

Macie mnie ochote teraz zbluzgac ? Prosze bardzo. Wolalbym jednak dyskusje na poziomie.

Jezeli kogos urazilem w moim stanowisku to przepraszam.

__

Użytkownik
Jacko

2005-10-24 06:37:20

Wies wybrala kaczynskiego ...

__

Użytkownik
szymon708

2005-10-24 06:51:19

nie przesadzajcie, cieszcie sie teraz ze w polsce uprawnienia prezydenta sa tak male, bo gdyby kaczor mial wladze taka jak w stanach to moglibysmy sie zamartwiac... puki co to on nam moze :-)))

__

Użytkownik
*Jaras

2005-10-24 07:22:46

Co ma do tego Wies? Na wsi sa sadzone domownictwa, na ktore nie uzbierasz przez cale zycie. Jesli dalej uwazasz, ze ludzie ze wsi sa glupsi niz z miasta to masz rowno naje^&*% pod ta kopula i nie jeden "wiesniak" jest lepiej oczytany i ustawiony niz Ty.

Ja sie wogole dziwie, ze oni sie osmielili zrobic jakies dokladne analizy ile wsi, ile miast...

__

Użytkownik
freak

2005-10-24 07:26:09

Może nie wiesz (po twoim pierwszym komentarzu odrazu mozna to wnieść) PiS z PO zmienia konstytucję która da prezydentowi większą władze.

Osobiście przyznam się że oddałem głos na Kaczyńskiego i wypraszam sobie podobne komenty jak ten powyżej (161).

Cieszę się bardzo że Polacy nie byli naiwni i nie głosowali na ładnie uczesanego chłopca tylko inleligenta z doświadczeniem jak się pisze. Owszem, obawiam się zmian ale i tak pewnie będą mniej destruktywne jak te proponowane przez PO i Tuska (mój sąsiad jest posłem i sam się tyle od niego nasłuchałem, a w dodatku najlepsze jest to że głosował cały czas na PiS i Lecha ;))

__

Użytkownik
*Jaras

2005-10-24 07:26:44

Mnie tam nie tyle przeraza fakt, ze Kwasniewski zostal prezydentem... Wkurzylem sie bo od samego poczatku bardziej przemawial do mnie Tusk a w czasie kampani nie wyciagal zadnych "smieci" na temat Kaczki, a Kaczka zachowywal sie jak ostatni palant wyciagajac wszystko co mogl, a ten flash na wp.pl z tym kotem to juz wogole byla przesada...

__

VIP
rostek

2005-10-24 07:34:02

to samo (co na tym obrazku) sobie pomyslalem, kiedy zobaczylem dondaze :D

__

VIP
cwir3k`

2005-10-24 07:34:04

love u

__

VIP
bizzare

2005-10-24 07:45:41

Jeżeli uważasz, że Tusk nie wyciągał żadnych śmieci Kaczyńskiego, to chyba żadnych debat nie oglądałeś :DDDD

Przecież Tusk nie mówił tego co będzie robił gdy zostanie wybrany, mówił tylko czego Kaczyński nie zrobił będąc prezydentem Warszawy.

__

Użytkownik
spectrall

2005-10-24 07:47:14

ja mam, spytasz co?

odpowiem kaczo!

glownie przez zlepperowanych wiesniakow i emerytow ktorzy uwierzyli w bajki o emeryturach, rzadzic nami teraz bedzie kurdupel bez ikry.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8055798&rfbawp=1130133045.075

zobacz gdzie zwyciezyla kultura a gdzie debilizm.

mlode pokolenie chcialo tuska!

__

VIP
bizzare

2005-10-24 07:49:26

dla Ciebie zaostrzenie kary dla "kibiców" do minus ??? Jeszcze piszesz słowo kibiców w cudzysłowie ? Boże... jak jesteś jakimś dzikusem z lasu, który idzie na mecz z siekierą to już dawno powinni Cie wsadzić ... Jak masz ochote ponapier***ać się na jakieś maczety, to proszę rób to ale na mecz nie przychodź. Z takim podejściem, nigdy nie będziemy mieć atmosfery na meczach jak w Premier League ;(

__

VIP
bizzare

2005-10-24 07:50:51

Plany wobec nas ? Teraz to on te plany może sobie wsadzić :D

__

Użytkownik
freak

2005-10-24 07:56:58

Najzabawniejsze (a raczej przykre, bo wielu z was uważałem za inteligentnych) jest to że kiedy czytam te wasze komentarze to widze tylko że zachowujecie się jak rozpuszczone bachory które jeszcze nie dorosły do demokracji. Pewnie wydaje się wam że opluwaniem i ośmieszaniem nowego prezydenta coś zmienicie tak jak zmienia zdanie matka wobec naprzykrzającego się dziecka. Dorośnijcie!

__

Użytkownik
spectrall

2005-10-24 07:57:21

troche ma, pojedyncze przypadki sie zdarzaja wszedzie...na wsi nie ma uniwersytetow i uczelni, a pole uprawiac trzeba. w zwiazku z czym tylko nieliczni wyjezdzaja do miasta ksztalcic sie (oczywiscie nie podwazam przydatnosci spolecznosci wiejskich wzgledem panstwa). w zwiazku z powyzszym debilizm wygrywa wlasnie na wsi, gdzie mniej jest wyksztalconych osob, co widac w ogolnych wynikach.
troche bajek o emeryturach...wsparcie leppera i jestesmy do przodu. tak wygral kaczynski.
na kogo glosowali warszawiacy? na tuska (w 59%). wiec widac ze kaczka jako prezydent im nie lezy.

wielkie yO i pozdro dla kaczkofanow.

:(

__

Użytkownik
freak

2005-10-24 07:59:48

Z resztą nie czytam dalej tego tematu bo widzę że poziom jego prowadzenie nie jest wyższy niż Faktu czy znanego coponiektórym, pamiętnego topicu na ESR o Papieżu (tam również przyrównanie do najgorszych, vide Hitler).

__

Użytkownik
szymon708

2005-10-24 08:02:40

ja uhm .. zobaczymy czy teraz PO bedzie takie chetne zeby prezydent pisu mial wieksza wladze ... a zmiana konstytucji to nie jest tak siup ... pozyjemy zobaczymy ale wroce do tej dyskusji za kilka miesiecy

__

Użytkownik
Tooros

2005-10-24 08:23:08

Jeżeli nie wszyscy rozumieją, dlaczego nie-Kaczyński to proponuje zajrzeć lub pooglądać zagraniczne serwisy informacyjne. Odpowiedź przyjdzie sama.

__

Użytkownik
apiSS

2005-10-24 08:27:00

Z całego serca gratuluję Lechowi Kaczyńskiemu - Prezydentowi IV RP.
Polacy dokonali właściwego wyboru.

__

VIP
-mess-

2005-10-24 08:30:28

glosowalem na kaczynskiego, zebym mial druga szanse zrobilbym to samo.

wyjezdzajcie z kraju ;]

edit: mial to byc post na koncu, ale sie nacisnelo cus :}

__

PRO
igor

2005-10-24 08:38:27

Mess to tak samo jak 68% wsi, gratulacje :D.

EDIT: i bym zapomnial 90% elektoratu Leppera :D.

__

Użytkownik
Tooros

2005-10-24 08:40:19

Osądzanie ludzi na podstawie jednego komentarza, bądź opisu na gg jest godne politowania. Podobnie jak na podstawie wieku. Dla niektórych wygrana Kaczyńskiego jest tak oczywistą porażką, że nie potrzeba więcej słów niż szacowny opis "o k**". Głosowałem na nie-Kaczyńskiego ,ponieważ uważam, że Polsce potrzebna jest stabilizacja, a nie kolejna wojna z przeszłością. Moim zdaniem Tusk taką stabilizację zapewniał lepiej niż Kaczyński. Zwróćcie uwagę również na komentarze prasy i telewizji za naszą zarówno wschodnią jak i zachodnią granicą, zdecydowanie są one nastawione negatywnie wobec Prezydenta elekta . Również podział Polski według dawnego podziału Polska-A i Polska-B jest symboliczny, ponieważ niejako ukazuję motywację ludzi głosujących na poszczególnych kandydatów. Dzisiaj, akceptuję wybór narodu Polskiego ( ew. 50 % uprawnionych do głosowania) i nie mam zamiaru wyprowadzać się z kraju.

__

VIP
-mess-

2005-10-24 08:41:05

omg jak czytam taka odpowiedz to ciesze jeszcze bardziej ze na tuska nie glosowalem :D

nie lubie kukielek.

__

PRO
igor

2005-10-24 08:54:51

Jak głosowali Polacy według wykształcenia:
- podstawowe: [color=green]Kaczyński (72%)[/color] | [color=red]Tusk (28%)[/color]
- zawodowe: [color=green]Kaczyński (67%)[/color] | [color=red]Tusk (33%)[/color]
- średnie: [color=green]Kaczyński (54%)[/color] | [color=red]Tusk (46%)[/color]
- studenci: [color=red]Kaczyński (36%)[/color] | [color=green]Tusk (64%)[/color]
- wyższe: [color=red]Kaczyński (39%)[/color] | [color=green]Tusk (61%)[/color]

Widać wyraźnie kto wybrał Prezydenta.

__

PRO
igor

2005-10-24 08:55:53

Ja podaje fakty, nie ma w tym nic zalosnego. Kwintesencja prawdy, do tego jeszcze komentarz #182.

__

Użytkownik
snieGu

2005-10-24 09:15:00

Większość wybrała. Na tym polega demokracja.

__

Użytkownik
Venomen

2005-10-24 09:21:28

No cóż. Mogę powiedzieć z dumą że głosowałem na Tuska. Dlaczego? Ciekawy program wyborczy, dobre pomysły związane z gospodarką, czysta, merytoryczna kampania, szacunek dla ludzi.
Niestety wygrał Kaczyński który w swojej kampani poszedł na populizm i żadnych sensownych treści od niego nie usłyszałem.
Jednak po chwili zastanowienia mogę powiedzieć ze nie jest tak źle. Dlaczego? W sumie nie wybraliśmy żadnego komunisty(albo postkomunisty), pierwszy raz w historii wybieraliśmy pomiędzy prawicą (nareszcie) i nie jest do żaden Cimoszewicz czy Lepper więc mam nadzieję że jakoś to będzie ; )

__

Użytkownik
saBek

2005-10-24 09:42:48

Czego ty się spodziewałeś? Program Tuska (chodź nie wiem czy w ogóle taki był) był zdecydowanie programem dla ludzi bogatych, olewających tych, którym w życiu tak dobrze się nie wiedzie.

__

VIP
aphex

2005-10-24 09:46:05

o tym ze kaczynski bedzie prezydentem dowiedzialem sie na nocce, w czasie przerwy - odechcialo mi sie jesc...

__

Użytkownik
maTTi

2005-10-24 09:52:42

No tak, bo studenci to ludzie bogaci.

__

VIP
Van Helsing

2005-10-24 10:27:05

To że jesteś z miasta nie znaczy że jesteś inteligenty - też mieszkam w krk. Wozisz się a może mało co wiesz? Młode pokolenie chciało Tuska? Chyba Cię powaliło? Ja nie chciałem Tuska, wolałem kaczyńskiego i co jestem zły niedobry? Wieś to wieś tamto, a miasto co? Każdy patrzy za swoim interesem, więcej ludzi chciało Kaczyńskiego, jak masz jakieś pretensje, to miej do tych którzy nie poszli głosować! Może oni chcieli Tuska, a nic nie zrobili? Musisz się pogodzić że Tusk nie wygrał. A to że wieś jest ciemna to racja, aczkolwiek nie wszyscy, więc nie pisz mi że wieś to zrobiła. Np u mnie w gminie wygrał Tusk i co wieś dalej zła? Lol dla Ciebie...

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
snieGu

2005-10-24 10:28:07

Nie bogaci ale haselka " Tusk da Ci prace, Tusk zalatwi place" do nich przemowily. Przepraszam Cie bardzo ale co Ci ten Tusk z rekawa wyciagnie posady dla swiezo upieczonych absolwentow studiow ? Gruszki na wierzbie...

__

VIP
Van Helsing

2005-10-24 10:29:55

A mi nieleży Tusk i co? Co mi zrobisz? Człowieku skończ już pieprzyć bezsensu że to wszystko to wieś. A niby w mieście nikt nie głosował za Kaczyńskim? Ehhh

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
lecho

2005-10-24 10:37:03

PO i PiS nie moga zmienic konstytucji - nie maja bezwzglednej wiekszosci. do zmiany konstytucji potrzebne beda glosy ktorejs z patrii opozycyjnych, a przy niektorych proponowanych zmianach moze byc o to trudno.

__

VIP
lecho

2005-10-24 10:42:11

ty nie rozumiesz o co chodzi. fakt, oxygene troche zbyt ostro sie wyrazil (nawet zdecydowanie zbyt ostro), ale prawda jest taka ze w grupie studentow i ludzi mlodych statystycznie wygral Tusk :) i taki jest sens jego komentarza - a ze forma zla... coz.

__

VIP
lecho

2005-10-24 10:45:55

Kaczyński też dobrym kandydatem nie jest, ale w porównianiu do Tuska to niebo i ziemia.

to twoje zdanie. ja nie uwazam sie za ciemniaka politycznego i na pewno nie przeczytalem dwoch gazet przed wybraniem kandydata. a glosowalem na Tuska, bo uwazam ze bylby prezydentem lepszym. dla Zachodu Kaczynski jest konserwatywnym populista, kims takim jak dla nas Lepper. nie jestem pewien, czy to dobrze biorac pod uwage nasza pozycje w Europie.

oddanie pelni wladzy w rece PiSu to tez dyskusyjna sprawa, zastanawiam sie jak oni sie w tym wszystkim zachowaja i czy oraz jak zmienia sie ich plany dotyczace koalicji z PO. mam nadzieje, ze zmian nie bedzie.

__

VIP
lecho

2005-10-24 10:52:47

zastanawia mnie, czy ty naprawde masz tak zacofane i zabawne poglady, czy to tylko chwyt majacy na celu zwrocenie na siebie uwagi. stawiam na to 2 :))

__

VIP
lecho

2005-10-24 10:53:49

nie wszyscy - bynajmniej ja sie za takiego nie uwazam :e

__

VIP
lecho

2005-10-24 10:56:36

bo piszesz takie rzeczy, ktore sie tylko do kiszki nadaja :e

__

VIP
lecho

2005-10-24 10:58:20

ja glosowalem pierwszy raz i nie sugerowalem sie niczyim zdaniem, jedynie wlasnymi pogladami. to raczej zadzialalo w druga strone - JA zagitowalem cala rodzine ;)

__

VIP
.Xaos

2005-10-24 11:02:35

To nadal jest postkomunizm. Prawda jest taka, ze w tym kraju nie bedzie normalnie, dopoki nie wymrze pokolenie naszych rodzicow.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5633 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie