Wiedźmin Spółka Akcyjna?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
apiSS

2005-09-05 23:29:02

Gra [url=http://www.thewitcher.com/intro.asp]Wiedźmin[/url] produkowana od podstaw przez [url=http://www.cdprojekt.info/]CD Projekt[/url] może doprowadzić do historycznego wejścia na parkiet warszawskiej [url=http://www.gpw.com.pl/]Giełdy Papierów Wartościowych[/url] przedsiębiorstwa zajmującego się dystrybycją i produkcją gier komputerowych. Rola Wiedźmina jest o tyle ważna, że jeśli gra zostanie dobrze przyjęta (czytaj: będzie się sprzedawać), nie tylko w Polsce, to CD Projekt rozpocznie prace nad innymi tytułami, które mają przynieść nam graczom więcej zabawy, a spółce...większy zysk.

Zainteresowanych odsyłam do [url=http://gry.interia.pl/pecet/news?inf=663303]źródła[/url] niniejszego tekstu.

__

VIP
bizzare

2005-09-06 09:38:42

wypas grafa ;o

__

Użytkownik
e2

2005-09-06 10:05:15

ta gra będzie genialna xD wczoraj ją widziałem na hyperze i mi się strasznie spodobała :) Jeśłi CDP nie da plamy z ceną to kupuję org od razu ;)

__

Użytkownik
apiSS

2005-09-06 10:59:29

Gra, przynajmniej w zapowiedziach, rzeczywiście powala i może okazać się nie lada sukcesem. Podejrzewam, że ewentualny debiut CDP na GPW może okazać się niezłym zyskiem, dla tych którzy zaryzykują i zainwestują w akcje CDP. Dodatkowo potencjalną decyzję zarządu CDP o wejściu na Giełdę mogą podsycać opinie analityków zajmujących się rynkiem gier wideo, którzy uważają ten rynek za rozwijający się, co oznacza, pozytywne perspektywy rozwojowe (zarobkowe).

__

Użytkownik
guhard

2005-09-06 11:07:24

czaha dymi jak sie to czyta ;D

__

Użytkownik
no1se

2005-09-06 14:28:36

Dobrze prawi. Miejmy nadzieję, że wszystko pójdzie z jak najlepszym dla nas i CDP skutkiem =]

__

Użytkownik
apiSS

2005-09-06 14:44:54

Wejście na parkiet giełdowy spółki z branży gier wideo może być jedynie powodem do radości dla przeciętnego gracza/miłośnika gier komputerowych. Dlaczego?
Zasady "gry" będą proste. Jeśli CDP pójdzie za ciosem i będzie robiła coraz lepsze gry, w coraz lepszej ofercie cenowej, to będzie im wzrastała sprzedaż i zysk a to będzie miało bezpośrednie przełożenie na ceny akcji (będą rosły a na tym zarobią najwięcej ci którzy będą właścicielami spółki), ale jeśli CDP zacznie wypuszczać na rynek gnioty i do tego drogie, to spadnie sprzedaż,zysk a w konsekwencji ceny akcji. Zatem Giełda moze być jedynie czynnikiem mobilizującym dla kierujących i właścicieli CDP.

__

Użytkownik
Tymek

2005-09-06 16:31:41

ja się tylko modę żeby nie poszli w stronę diablo, wolałbym żeby gra wzorowała się na serii gothic, która imo jest fenomenalna :-)

__

Użytkownik
Lukin

2005-09-06 18:28:00

Jest też druga strona medalu: CDProjekt będzie musiał spełniać życzenia akcjonariuszy, a to oznacza, że kolejne gry to może nie będą gnioty, ale na pewno nie będa rewolucyjne - bo to za duże ryzyko. Z tego samego powodu na zachodzie 90% nowych gier to sequele.

__

Użytkownik
no1se

2005-09-07 19:29:23

Ekonomiści:D! Ale przynajmniej mówicie tak, że mimo małego pojęcia o takich sprawach wszystko jest dla mnie jasne.. :) no cóż, lepiej żeby robili dobre sequele niż rewolucyjne gnioty..

__

Użytkownik
vectoreq

2005-09-08 09:29:13

masz cos do d2? :P

__

Użytkownik
Lukin

2005-09-08 13:59:46

Jacy tam ekonomista ze mnie. Wystarczy czasem zajrzeć na strony poświęcone gospodarce, finansom, itp. ;P

__

Użytkownik
Tymek

2005-09-08 14:12:44

nie, to wspaniała gra, aczkolwiek wolałbym, aby wiedźmin bardziej przypominiał gothica :-)

__

Użytkownik
vh

2005-09-11 09:32:53

bo diablo to byl tylko hack'n'slash
a Wiedzmin ma byc rpgiem, simple

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

871 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie