Polska - Austria >> Wasze opinie.

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
yeltzyn

2005-09-03 23:34:53

Co sądzicie o meczu.

Ja myśle, że wygraliśmy farciuszkami, a w koncówce, nasi byli niczym pompki, bez energii.

__
więcej sprzętu niż talentu

VIP
bizzare

2005-09-03 23:39:55

szczescie ze wygralismy...
1 polowa - wypas
2 polowa - dno

niezly byl ten austryjacki lepek :P linz czy jakos tak (ten co strzelil 2 bramki), skubaniec zawsze byl tam gdzie powinien ;-)

jeszcze tylko walia i jestesmy w niemczech ;-)

__

VIP
3Months?ping500

2005-09-03 23:41:47

odnosnie tematu : bo robimy postep :D za czasow wojcika piecniczka grlaismy do 20minuty a teraz? do 45 :-)

__

VIP
zoom

2005-09-03 23:55:20

Swiete slowa :- DDDDDDDDD

Za tych czasow popularny byl tekst "Honorowe porazki i zwycieskie remisy" :D

__
Play more promode.

PRO
girith

2005-09-04 00:05:58

dobra, wlasnie wrocilem z chorzowa. fart, fart, fart. ogolnie 90% meczu ogladalem na stojaco, bo jakis byczek za mna postanowil polamac mi moje krzeselko oO

szkoda ze zurawski nie strzelil tego wolnego ostatniego :/

__

VIP
lecho

2005-09-04 00:10:07

z tym fartem to bym nie przesadzal, Austriacy przez 90 minut mieli 3 bramkowe sytuacje z czego 2 wykorzystali po ewidentnych bledach naszej defensywy, generalnie przez caly mecz bylismy lepsi i wygralismy zasluzenie, choc nerwowo ;)

a Boruc to dla mnie Pan Swobodny, jestem pod wrazeniem tego jak on zachowuje sie w bramce i jak pewnie gra ;) ofkoz, nie zawinil przy zadnym golu, nie mial nic do powiedzenia. za to generalnie rzecz biorac Zuraw mnie zawiodl, w porownaniu do tego co pokazal w ostatnim meczu ligowym byl wrecz cieniem samego siebie, w ogole nie "wkrecil" sie w mecz i dziwie sie, dlaczego Janas nie dal pograc Frankowskiemu albo Olisadebe... o wiele pozytywniej z pary napastnikow wypadl imo Rasiak, stracil co mial do stracenia, pokazal pare fajnych wymian z pierwszej pilki, klepek, sztuczek - generalnie nie wygladal mi jak czlowiek-kloda :) no i wypracowal Zurawiowi sytuacje na rzut karny...

za to nie przecenialbym naszych skrzydel, owszem obaj strzelili bramki ale wyraznie bylo widac, ze nie dali rady przejechac pelnych 90 minut na maksymalnych obrotach - zwlaszcza tyczy sie to Kosowskiego, ale w jego przypadku mnie to tak nie dziwi (mial dluga przerwe w regularnej grze w meczach o stawke), za to po Ebim spodziewalem sie wiecej kreatywnej gry, tj akcji 1v1, dryblingow, czegos nieszablonowego... momentami pokazywal, ze jest takim polskim Cristiano Ronaldo, ale tego bylo zdecydowanie za malo... generalnie rzecz biorac cala nasza pomoc zagrala co najwyzej dobrze, chwilami poprawnie, Szymek pokazywal niewiele kreatywnych podan, Sobolewski gral to, co najlepiej umie i lubi, czyli pracowal na tylach, a tak naprawde zaskakujaco duzo akcji zaczepnych byla konstruowana z pominieciem drugiej linii przez wrzucenie Austriakom pilki "za plecy" przez np. Jacka Baka, ktory rozegral imo bardzo dobre spotkanie... ogolnie gdyby nie te durne bledy, defensywie spokojnie moznaby postawic piatke... a tak za kazdego gola ocena leci o jeden w dol, wiec wychodzi troja... czworka dla Boruca, bo w zasadzie sie nie napracowal, zlapal co mial zlapac i dwa razy wyjal pilke z siatki, bo nic innego zrobic nie mogl... pomoc i atak to dwie slabe czworki, glownie ze wzgledu na druga czesc meczu.

generalnie w pierwszej czesci nasi pokazali niesamowita determinacje i wole walki, ta zlosc przeniesiona na sportowa naprawde wiozla ich do przodu i jak padla bramka na 2:0, to myslalem ze Austriacy poplyna z 3-4 golami... niestety stalo sie inaczej, w drugiej 45 bialo-czerwoni grali juz troche na piechote i to sie odbilo... dobrze, ze wygralismy i dobrze, ze wykorzystalismy (oby) limit idiotycznych bledow przed meczem z Walia... no to do Warszawy panowie :)

__

Użytkownik
Tymek

2005-09-04 00:44:52

"no i wypracowal Zurawiowi sytuacje na rzut karny..."

:-> ja co prawda pobiegłem wtedy do wc i jak wróciłem żuraw ustawiał piłkę na 11, ale z tego co mówili w pomeczowych komentarzach wydawało mi się, że Żurawskiemu wyszedł piękny rajd z piłką i został sfaulowany... jeśli się mylę to przepraszam, że się czepiam xD

__

Użytkownik
edix

2005-09-04 00:49:15

smierdzi polska to bylo dobre :P

__

Użytkownik
Tymek

2005-09-04 00:57:28

dla mnie to nie jest nic śmiesznego, choć może powinniśmy poprostu wyśmiać sprawce małego zamieszania...

__

VIP
lecho

2005-09-04 01:29:29

Rasiak wyluskal pilke w srodku, puscil Zurawia w boj miedzy dwoch (albo nawet trzech, trzeci byl z boku) obroncow, on ich wyprzedzil i wyszedl na sam na sam z bramkarzem, ktory go sfaulowal i karny ;) reszte juz widziales pewno :P

__

PRO
sxl

2005-09-04 01:32:32

owszem, to raczej jest smieszne. bo w srodku europy, w tak cywilizowanym panstwie jak Austria (i bardzo dobrze sytuowanym) znajduja sie jeszcze tak nieinteligentni i bezmyslni ludzie jak ten pilkarz :-D czopek idiota i tyle :D

__

VIP
Preak

2005-09-04 02:07:14

nerwowy mecz :) w srode czuje jeszcze wieksze emocje dlatego ide do PUBu, tamtejszy, meczowy klimat - zadzi

__

VIP
d00mer

2005-09-04 02:41:43

polska piłka sucks :P nawet jezeli wygramy z walią bo pewnie wygramy to co my zdzialamy w tych niemczzech?? trafimy na argentyne :D

__

VIP
Van Helsing

2005-09-04 10:44:27

cicho..

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
Grmx

2005-09-04 10:48:10

obciac nogi, prostakom za faule... :KK

__

Użytkownik
vectoreq

2005-09-04 10:56:50

Dokladnie dawno nie widzialem tak ostro grajacej druzyny. Powiem wiecej, sypnelo sie tylo (!) 7 kartek. Sedzia i tak bardzo folgowal gracza, bo wedlug mnie przynajmniej 3 osoby z ekipy Austri powinny poleciec do szatni. Ale to co oni pokazali to nie byla nawet ostra gra- tylko zwyczajne hamstwo ;asdf

__

Użytkownik
szymon708

2005-09-04 11:03:30

RASIAK - DREWNIOK ! boshe jak ten kolo sie rusza .. zabiera sie do tego biegania, rozpedza sie (inni juz go trzy razy wyprzedzili), giba sie jak białas 0 sprytu ehh nie no totalny nei wypal ... jedna asysta i nic wiecej w tym meczu nie pokazal, Frankowski rlz ! ... no ale mamy takiego a nie innego trenera szkoda franka ...

__

Użytkownik
vectoreq

2005-09-04 11:17:52

RASIAK ZLO REPREZENTACJI!!!!!! jak on gra zawsze mamy problemy lub przegrywamy. Nareszcie jest ktos kto nie lubi Rasiaka :p plusik leci za poglady ;p

__

Użytkownik
g3su

2005-09-04 11:32:55

tu sie zgadzam z Wami; Rasiak jest bardzo wolny, jego start do pilki dobija mnie; rusza sie tak jakby mial buty z olowiu; nie rozumiem dlaczego Janas powoluje go do reprezentacji, jeszcze w zadnym meczu niczego nie pokazal; jednak mimo to, ze za nim nie przepadam, trzeba go pochwalic za ladna asyste przy drugiej bramce; bardzo przytomnie sie zachowal odgrywajac pilke do tylu; za te akcje naleza mu sie brawa;

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
Ne0nZpL!

2005-09-04 11:50:19

Pfff, wy nie wiecie o edukacji w Austrii... Ja mam tam od niedawna, dalszą rodzine ( siostra shajtała sie z Austriakiem ).

Przykłady inteligencji:

B- moja kuzynka z Austrii ( lat 13 )
J - kuzynka nr.2 ( lat 13, siostra tej wyzej )
M - Czyli ja ;D
Renata - siostra ;P

B - Ej, Mateusz, Wy macie tam w Polsce Radio ?
M - Nie, nie mamy...
B - To skąd Renata zna teksty wszystkich najnowszych Piosenek?
M - A z Internetu sobie sciągamy :)
B - Ahaaaaaaaa

N/C

Przyjechały do Polski, już wiedzą że mamy Radia...
Jedziemy Autem, świeci mocno słońce... no i poświeciło na sygnalizacje świetlną ;o

B- Patrzcie, ale jaja! 3 światła się świecą !
R,M,J, itd... - Hahahahaha
B- Z czego się smiejecie, no patrzcie!

No cóż... dowiedziała się kuzynka, że jak światło poświeci, to odbija się blask na wszystkich 3 :(

Jechaliśmy akurat do Auschwitz... ( B,J - co to jest ? )
na miejscu, czytając po niemiecku co się działo z ludźmi śmieszyło to ich... ( Haha, komory gazowe, Haha oni byli nadzy! ). No bardzo śmieszne...

Nie wiedzą, że było coś takiego jak II Wojna światowa, wiedzą tylko kto to Hitler... ale nie wiedzą kiedy żył i co robił. Wiedzą że był ZŁY ;O
Wyjechały z Polski, z wiedzą historyczną, powiększoną jak nigdy!

Ps. Jak ktoś się pyta czy macie radio w swoim kraju, to chyba myśli, że tam w stodole się mieszka ;o
Ps2. To taka Konsola jest ^^
Ps3. Myślałem, że koledzy kuzynek mądrzejsi są... A niech to, głupia Austria cała :P Podchodzę do ziomka.

Ja - Siemka
Ziomek - Macie w Polsce Duże Traktory?!

:E

Mecz z Austrią fajny, Rasiax & Ebi RoX :)

__

Użytkownik
Tymek

2005-09-04 12:12:17

zobaczyłem sobie powtórkę spotkania w nocy, na inne skróty już nie miałem siły. rzeczywiście żuraw dostał piłkę od rasiaka, ale to jak przebiegł połowę boiska, a za nim biegło 4 austryjaków było niesmowite :D

__

Użytkownik
Tymek

2005-09-04 12:13:18

pesymista xD

__

Użytkownik
wilku!

2005-09-04 12:33:26

ahaah :D a starsie ludzie jak? :DDDD

__

Użytkownik
Ne0nZpL!

2005-09-04 12:52:15

Ich Rodzice spoko, mają wiedze bardzo dużą :) Ale dzieci w wieku 13 lat, nie wiedzą tam nic o świecie, nie czytają gazet codziennych ( Bravo Girl/Boy only ) Internetu, przynajmniej tam gdzie one mieszkaja, to w calej wsi nikt nie ma... a w telewizji zamiast " faktów " to telenowele Brazylijskie oglądają ;o

__

VIP
guandinek

2005-09-04 12:54:11

Zgodze sie z wiekszoscia tego co wypociles, ale imo Boruc smierdzi. Fajnie ze jest swobodny, fajnie ze robi grozna mine jak lapie pilke na 5 metrze i przytula ja do siebie jakby to byla pamela, ale serdecznie bym sobie zyczyl zeby nasz super pro goalkeeper celticu nie przyprawial mnie o palpitacje serca swoimi niesamowicie mierzonymi podaniami z nogi w srodkowe rejony boiska, gdzie najczesciej sobolewski dlubie w nosi, szymkowiak poprawia kucyka a pilka laduje u nog przeciwnikow.

__

VIP
Empty

2005-09-04 13:10:21

Wrestling a nie pilka ;/

__

Użytkownik
orlikoVsky

2005-09-04 13:14:30

Wynik lepszy od gry.

__

VIP
Pajda

2005-09-04 13:21:38

Mnie sie smiac chcialo jak przewrocili naszego, jak lezal na ziemi szarpali go za koszulke i krzyczeli na niego, machali lapami na lewo i prawo, podbiegl sedzia i... dal zolta kartke naszemu ;)

A ten rajd przez pol boiska z 4-5 przeciwnikami byl tez niezly w sumie :P I but na twarz od tylu jak koles glowkowal ;P

__

Użytkownik
vectoreq

2005-09-04 13:40:50

3 sedziow makaroniarzy to co sie dziwisz? Ci to sie znaja na kantowaniu w pilce ;asdf

__

VIP
lecho

2005-09-04 15:21:01

pozwole sobie zauwazyc ze wiekszosc pilek wykopywanych przez Boruca w srodkowa strefe boiska padala lupem naszych, przede wszystkim zas najbardziej niedocenianego gracza reprezentacji czyli Grzesia Rasiaka ;) jesli mowisz ze wiekszosc pilek przejmowali Austriacy to chyba inny mecz ogladales... ;)

__

Użytkownik
Lukin

2005-09-04 17:38:16

Rasiak zagrał bardzo dobre spotkanie! Piękna asysta przy golu Kosowskiego i duży udział przy trzeciej bramce (podanie do Żurawskiego, który wypracował karniaka). Narzekacie bo jesteście do faceta uprzedzeni. Wątpie czy Franek dałby radę - nie nadawł się do wczorajszego stylu gry, a poza tym raczej nie był przygotowany do meczu (sprawa transferu). Na miejscu Janasa na ewentualnego zmiennika w ataku wybrałbym Niedzielana - Andrzej szybki jest i w drugiej połowie miałby szanse to pokazać (bo Austriacy się odsłonili i była szansa na kontry).

__

Użytkownik
Lukin

2005-09-04 17:43:33

Marudzicie, marudzicie. Prawda jest taka, że nasza kadra była od Austrii lepsza o trzy klasy i to Austriacy mogliby mówić o farcie, gdyby udało im się chociaż zremisować. W końcówce było trochę stresu, ale przez 70 minut meczu mieliśmy zdecydowaną przewagę, a przeciwników stać było tylko na brutalne faule. Z taką grą jak w pierwszej połowie (i odpowiednim nastawieniem psychicznym) jesteśmy w stanie wywieźć trzy punkty nawet z Manchesteru.

__

Użytkownik
Lukin

2005-09-04 17:44:08

Marudzicie, marudzicie. Prawda jest taka, że nasza kadra była od Austrii lepsza o trzy klasy i to Austriacy mogliby mówić o farcie, gdyby udało im się chociaż zremisować. W końcówce było trochę stresu, ale przez 70 minut meczu mieliśmy zdecydowaną przewagę, a przeciwników stać było tylko na brutalne faule. Z taką grą jak w pierwszej połowie (i odpowiednim nastawieniem psychicznym) jesteśmy w stanie wywieźć trzy punkty nawet z Manchesteru.

__

Użytkownik
szymon708

2005-09-04 19:10:15

hahah niedzielan drugi drewniok .. owszem kiedys byli oboje niezli w Grodzisku ale teraz to daj spokoj ... postawilby na franka z zurawiem ktorzy sie znaja doskonale + szymkowiak i proste zgranie zajebiste ... a tak dłgi rasiak przegrywajacy nawet pojedynki glowkowe ...

czy ty wogole ten mecz ogladales ? widziales co rasiak wyprawial ? przeciez on jest powolny 0 sprytu ... sie nei nadaje do TAKIEGO STYLU GRY nastawionego na kontry co bylo widac ... ehh... drewniok i ni ejestem uprzedzony poprostu FRANKOWSKI jest o neibo od niego lepszy !!!

__

Użytkownik
Lukin

2005-09-04 19:35:15

A Ty kiedy ostatni raz widziałeś mecz z udziałem Niedzielana? I skoro Rasiak jest taki kiepski to skąd te dwie asysty w meczu z Austrią (druga przy kontrze, czyli jednak nadaje się do takiego stylu gry)? Skąd te 19 bramek w Derby i transfer do Tottenhamu? Skąd te trzy gole w turnieju na Ukrainie? Austriakom strzeliśmy aż trzy gole, więc chyba taki skład w napadzie się sprawdził.

Poza tym w poprzednich meczach rzeczywiście Rasiak nic nie pokazywał i Janas robił mu krzywdę wystawiając go w pierwszym składzie, a ja też wkurzałem się na selekcjonera, że ten nie pozwala grać Frankowskiemu od pierwszej minuty. Wczoraj jednak Rossi pokazał się z dobrej strony. Franek zaś swoją postawą w ostatnim tygodniu zapracował sobie na ławkę, ale myślę, że nic mu się nie stanie po takim odpoczynku.

__

Użytkownik
szymon708

2005-09-04 19:40:55

by gral frankowski zamiast nerwow w ostatnich minutach spokojnei ogladalibysmy mecz prowadzac roznica 3-4 bramek ...

no tak ... do angli to sie frankowski nadaje (stoi w polu karnym i czeka az mu ktos na gowe wrzuci bale)

no wlasnie nei widzialem z niedzielanem wogole o nim nei slyszalem gdzie on to gra bo juz o nim zapomnialem ... juz predzej Oli ... przynajmniej szybki i zwrotny nei jak drewniok rasiak i tyle na temat zdania nie zmienie Frankowski 1.000.000x lepszy

__

Użytkownik
bytek

2005-09-04 19:45:48

apropo wiedzy na zachodzie, moj brat byl z dziewczyna u jej rodziny Niemczech i tam jej mala kuzynka (jakies 10 lat) sie pytala mojego brata czy Polska lezy w Afryce ~~

__

Użytkownik
Lukin

2005-09-04 19:58:45

Widzę, że ta rozmowa nie ma sensu, skoro nie wiesz nawet gdzie gra Niedzielan. Jest zawodnikiem holenderskiego NEC Nijmegen. W poprzednim sezonie nie grał za wiele z powodu kontuzji, ale w tym strzelił już jedną bramkę. Nie pamiętam żadnego meczu kadry, w którym dzięki Frankowskiemu prowadziliśmy różnicą 3-4 bramek. Wątpie czy Franek przebiegłby się przez pół boiska z trzema obrońcami na plecach tak jak zrobił to Żurawski. Niedzielan tak - zrobił coś podobnego w meczu z Węgrami (również po podaniu od Rasiaka). O co Tobie chodzi z Anglią i Frankowskim - nie wiem. I jeśli w każdej wiadomości piszesz wytłuszczoną czcionką "drewniok Rasiak" to chyba jednak jesteś do faceta uprzedzony.

__

Użytkownik
saBek

2005-09-04 20:28:47

Gdy jeden z kibiców Spurs na forum Derby Country zapytał o naszego ,,snajpera" uzyskał odpowiedź: ,,Rasiak... wolny, flegmatyczny, fatalnie gra głową, ale pewnie strzeli wam 20 bramek"

__

Użytkownik
saBek

2005-09-04 20:35:26

Pieprzycie jak potłuczeni. Piłka nożna to gra dla mężczyzn, ja nie widziałem tu jakiś niesamowicie ostrych starć. Z 2 żółte kartki dla austrijaków pokazane zbyt pochopnie. Plus za wygwizdanie hymnu i zajebisty doping.

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

871 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie