Miss Polonia 2005

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
kilagor

2005-09-02 22:01:23

Czekam na wasze typy / opnie :D
Ja jeszcze nie mam swojej faworytki ;)

__

Użytkownik
Chester

2005-09-02 22:39:53

doda elektroda

__

VIP
Van Helsing

2005-09-02 22:52:25

Moja luba

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
lecho

2005-09-02 23:35:05

nigdy nie ogladam konkursow "misskowskich", z prostego powodu - nie lubie plastikowej, sztucznej urody opierajacej sie na kremach, maseczkach i wizytach u makijazystek/wizazystek... zadko ktora "misska" ma naprawde cos w sobie, a jesli juz to z reguly na samym poczatku odlatuje :)

wole nietypowa urode zamiast jednostajnego wzorca, ktory jest kreowany przez jakies jury bo mu sie tak podoba ;)

a najladniejsza kobieta? moja odpowiedz jest w tym wypadku identyczna jak 3r!ca ;) dziwnym nie jest... :)

__

Użytkownik
yeltzyn

2005-09-02 23:47:06

Miss Opolszczyzny była zaje[hide=bista][/hide] numer 19, ale pewnie ja wywalili w półfinale, bo tylko tyle widziałem. Jak Margaryna zaczęła smuty puszczać na Sopocie, że potrafi śpiewać, bo w necie jest jej mp3, to wyłączyłem TV, bo nie ma co zdrowia marnować.

__
więcej sprzętu niż talentu

Użytkownik
apiSS

2005-09-03 00:31:20

Tegoroczne wybory Miss Polonia były jedną wielką porażką. O ile nie można było się zbytnio doczepić do scenografii, to reszta była klęską.
1. "Rodzina" aktorska Lubaszenko - czy wszystko musiało być przeczytane z kartki, nawet dialogi zainscenizowane jako żart???
2. Brak kopert z wynikami - tu to poprostu organizatorzy przeszli siebie...
3. Poziom ogólnej wiedzy niektórych kandydatek równał się poziomowi wysokości płyty chodnikowej. Ok, wiem, że na tego typu imprezach nie wypiera się "damskiego Newtona", ale jeśli babka nie potrafi odpowiedzieć na pytanie: "Co oznacza skrót AGD ?" - to opada szczęka.

Jedynym plusem tej imprezy był wybór Miss Polonia - ale tylko z mojego pkt widzenia, chyba że ktoś się zgadza ze mną.

__

VIP
lecho

2005-09-03 00:40:41

za margaryne masz plusa :D owned :DDDD

__

Użytkownik
yeltzyn

2005-09-03 00:44:55

Podzielam Twoją opinie co do hostów (prowadzących galę), w Polsce niestety nie ma odpowiedniej osoby, która mogłaby poprowadzić jakąkolwiek impreze. Nasi artyści po prostu się do tego nie nadają, a szkoły prezenterów w Polsce jeszcze chyba nie ma.

Apropos, kogo wybrali na Misskę ??

__

Użytkownik
apiSS

2005-09-03 00:45:52

Taką ładną laskę.

__

Użytkownik
yeltzyn

2005-09-03 00:46:35

Acha, to już wiem. ;>

__

Użytkownik
Lukin

2005-09-03 00:47:30

Twoja faworytka wygrała. Z urody fajna, z tekstów - dużo gorzej. Nr 17 też była sympatyczna i chyba jako jedyna wypowiadała się z sensem.
Najlepsza była panna, która na pytanie "czy mecz piłki nożnej zawsze trwa 90 minut" odpowiedziała: "jak jest dobry, to trwa dłużej" :)

__

Użytkownik
yeltzyn

2005-09-03 00:50:36

Zaraz je znajdę.
[url=http://www.misspolonia.com.pl/?document=333]Tu są wszystkie.[/url]

Co to tekstu, to w sumie jest w nim troche racji :P

P.S. Ta 'moja' ma niezle hobby: "Literatura ibero-amerykańska, muzyka Pink Floyd, wędkarstwo." U mnie w te wakacje były MP w wędkarstwie

__

Użytkownik
apiSS

2005-09-03 00:52:00

Imię: Malwina
Nazwisko: Ratajczak
Reprezentuje: Opolszczyzna
Miejsce urodzenia: Krapkowice
Hobby: Literatura ibero-amerykańska, muzyka Pink Floyd, wędkarstwo.
Wzrost: 176 cm
Waga: 51
Nr ubrania: 36
Biust: 80 cm
Talia: 60 cm
Biodra: 80 cm
Nr kostiumu: 36
Nr obuwia: 37
Kolor oczu: brązowe
Kolor włosów: czarne

__

Użytkownik
yeltzyn

2005-09-03 00:54:39

Thx!

__

Użytkownik
Lukin

2005-09-03 00:58:56

Łeee, na tych zdjęciach jakoś beznadziejnie wyglądają :P Fotograf-amator.
W każdym razie 17 została bodajże pierwszą wicemiss. Osobiście nie przepadam za takimi konkursami, ale wieczór musiałem spędzić w domu to sobie obejrzałem. Dziwny konkurs bo z reguły moje faworytki odpadały na początku, a tym razem jakoś mój wybór pokrył się z werdyktem jury.
P.S. Najlepiej i tak prezentowała się przewodnicząca jury, miss świata z chyba 1989 :)
Re: P.S. I Pink Floydów słucha :) Ale na konkursie cały czas pieprzyła o Harleyu Davidsonie (że to jej największe marzenie,bla, bla,bla).

__

VIP
Sh1eldeR

2005-09-03 00:59:03

Gah, nie widzialem jej (nie ogladalem wyborow), ale z danych technicznych wynika, ze straszny z niej chudzielec... \:(/

__

Użytkownik
apiSS

2005-09-03 01:02:33

Chudzielec-niechudzielec, ale towar niezły.

__

VIP
lecho

2005-09-03 01:18:16

ona jest miss Polski 2005? :D coz, imie ma ladne... ale cala reszta... jakby tu powiedziec... jestem na NIE :D

__

Użytkownik
mental

2005-09-03 06:52:38

Ja ogladalem od momentu zadawania pytan.... porazka :O albo one faktycznie sa takie debilne albo silily sie na dowcipy - z gadzam sie ze to nie konkurs wiedzy tylko pieknosci ale bez przesady... moze bylo tylko kilka sensownych odpowiedzi (ale oczywiscie tez wymijajacych) ... wszystkie wybory miss jak dla mnie suxx - moja Madzia rządzi :*

Dobrze ze jeszcze zadna nie powiedziala: Walcze o pokoj na swiecie! :D

__

VIP
Preak

2005-09-03 12:18:14

olsztynianka, vice miss ;D
"najs"!

__

Użytkownik
Tymek

2005-09-03 12:57:54

no odpowiedź, rzeczywiście pierwsza klasa, ja jednym okiem patrzyłem na tv, a drugim patrzałem na monitor i lamy biegające po oasie :P

__

Użytkownik
Tymek

2005-09-03 13:00:47

jak to nie ma? moim zdaniem młody sztur był świetny na opolskiej nocy kabaretowej :D cenie go tak samo jak jego ojca :-)

__

Użytkownik
yeltzyn

2005-09-03 13:29:05

Sztuhr w istocie nadaje się do prowadzenia kabaretonow, czy tym podobnych imprez, i wg mnie jest lepszy od baltroczyka (osobiscie sie juz nim przejadlem). W sumie to najlepsi sa Man i Materna. Poza nimi naprawde ciezko jest znalezc kogokolwiek, kto moglby sie zajac prowadzeniem imprez. [Moze Norbi ? ;>]

__

Użytkownik
Tymek

2005-09-03 13:41:01

o właśnie, Bałtroczyka też lubię :-) ktoś jescze? poczekajcie kilka lat, jeśli wiesz co mam na myśli xD ;-)

__

Użytkownik
*Jaras

2005-09-03 20:29:33

tylko 27) ma cos co przypomina wdziek osobisty nie wykreowany przez kosmetyki Diora... Zawsze tak jest ze na miss sa same blondyny albo latino, ta jesc ciekawa, cos lecacego w rudy i cos w sobie... qwa a nie, patrzalem na miniature... Smok... Jezus jakie te foty sa jakosciowo slabe... Czym on to robil... TO nawet nie wyglada na Fuji Finepix S3000...

__

VIP
Grmx

2005-09-04 14:18:22

znasz ja moze ?

__

VIP
Preak

2005-09-04 14:32:13

niestety :]

__

VIP
Sh1eldeR

2005-09-04 15:42:35

Wlasnie ja widzialem na zdjeciach. Pewnie, ze jest ladna - w finale Miss Polonia nie ma brzydkich dziewczyn - ale nie dla kazdego to jakas rewelacja. No i naprawde, o ile 80 cm w biuscie jak na wysoka dziewczyne to bardzo niewiele, o tyle 80 cm w biodrach to... wrecz chorobliwie malo! Czlowieku, 80 cm! Toc ona w ogole nie ma tylka! W ogole nie ma bioder :D. Claudia Schiffer ma tam jakies 90cm i nie mozna powiedziec, zeby w ktorymkolwiek miejscu miala czegos za duzo.

Lubie patrzec na szczuple kobiety i nie lubie na grube, ale to juz jak dla mnie lekka przesada. Kobieta IMO powinna miec kobieca figure.

Zupelnie nie rozumiem trendu "jak najwyzsza, jak najszczuplejsza". Raz, ze to wbrew naturze, dwa, ze jak dla mnie mija sie to z celem.

Zreszta porownaj sobie naszą "80" z paniami, co mają okolo 90 cm (abstrachujac od twarzy, zwroc uwage na sama figure):

80cm:
[url=http://www.misspoland.com.pl/gallery/galeria/miss/19_Malwina%20Ratajczak%202.jpg]80[/url]

~90cm:
[url=http://www.misspoland.com.pl/gallery/galeria/miss/31_Franys%20Sudnicka_2.jpg]~90#1[/url]
[url=http://www.misspoland.com.pl/gallery/galeria/miss/18_Kamila%20Moro_2.jpg]~90#2[/url]
[url=http://www.misspoland.com.pl/gallery/galeria/miss/12_Marta%20Michalczuk_2.jpg]~90#3[/url]
[url=http://www.misspoland.com.pl/gallery/galeria/miss/8_Elena%20Ozinkowska_2.jpg]~90#4[/url]
[url=http://www.misspoland.com.pl/gallery/galeria/miss/3_Magdalena%20Grocholewska_2a.jpg]~90#5[/url]

Mowisz, ze towar niezly, a pewnie nawet bys nie poczul, ze taką dymasz...

__

VIP
Sh1eldeR

2005-09-04 16:08:59

Przeciez takie pytania sa na maksa idiotyczne i sztuczne. Dziewczyny probuja na sile zablysnac podczas tych dwoch minut, kiedy moga cos o sobie powiedziec. Jak dla mnie to jest bezsens. Kazdy moze powiedziec wszystko podczas takich dwoch minut. I o niczym to nie bedzie swiadczyc. Znam troche ludzi i niejednokrotnie mialem znajomych na pare dni (wyjazdy, czy jakies inne spotkania) i BARDZO czesto ktos cos mowi w pierwszy dzien, ze jest taki a taki, a po jakims (wcale nie dlugim) czasie przebywania z ta osoba okazuje sie, ze jest dokladnie na odwrot.

I tak ktos, kto mowi, ze lubi gotowac, nigdy nic nie ugotuje. Ktos, kto lubi sprzatac i jest pedantem, niczego nie posprzata i we wlasnym koncie ma burdel. Ktos, kto niby nie pije, chleje jak najety. Ktos, kto byl prymusem, okazuje sie tepy i nie umie rozliczyc sie z druga osoba. Dusza towarzystwa siedzi w kacie, a dobry plywak plywa tylko pieskiem.

Gah. Powiedziec o sobie mozna wszystko. Ja nauczylem sie to praktycznie ignorowac na poczatku znajomosci.

A misski? Sa strasznie stremowane, ale czy to je usprawiedliwia do tego, zeby tak sie jąkać i nie byc w stanie wykrztusic ani jednego normalnie brzmiacego slowa? Z drugiej strony te wybory to dla nich naprawde duzy wysilek, caly czas sesje zdjeciowe, zmiana strojow, instrukcje, proby - one spia po pare godzin na dobe (i to wcale nie w jednym ciagu w nocy), z ktorej wiekszosc przebywaja na 10-centymetrowych obcasach. I tak przez pare dni. Nie potrafie ocenic, czy kazdy by sie tak "prezentowal" (werbalnie) jak one w takich okolicznosciach, czy sa po prostu tępe.

Dla mnie to niewazne. Maja byc po prostu (wyjatkowo) ladne. Rownie dobrze moznaby IMO wywalic cala ta autobiograficzna czesc i zastapic ja paroma obiektywnymi danymi, zebranymi na temat kandydatek przez reporterow i przez nich zaprezentowanymi. Zebym wiedzial, czym sie ktora trudni i znal pare faktow.

I tak te wszystkie zainteresowania i filozifie moga rownie dobrze byc zmyslone. Jesli maja jakikolwiek wplyw na wybor Miss, to z pewnoscia kazda z dziewczyn chce wypasc jak najlepiej.

Zreszta co mnie obchodza jej zainteresowania? I tak w zyciu jej nie spotkam i w zyciu slowa nie zamienie. Moge ja kiedys miec na plakacie (:D) albo w TV zobaczyc. Wszystko. A jesli bedzie ambasadorem dobrej woli, czy zrobi cos dobrego juz po wyborze, to z pewnoscia jej zainteresowania nie beda mialy na to wplywu. I jesli bedzie walczyc o ten cholerny pokoj na swiecie to bardzo, bardzo dobrze. Ale to bedzie mogla zrobic dopiero jako miss.

Naprawde ciezko jest tego typu osobie olsnic publike swoim intelektem. Ja niczyjego charakteru i inteligencji nie oceniam w 2 minuty (...przygotowywane wczesniej przez wiele dni). A wyglad moge.

I to to powinny pokazywac misski przede wszystkim, calemu swiatowi. Ze Polki sa piekne. Bo sa bardzo piekne. To TYM musza zdobyc rozglos. A jak juz zdobeda? Wtedy dopiero moga zablysnac i pokazac, jakimi sa wspanialymi ludzmi i jak to potrafia wykorzystac - dla dzieci w Estonii, pokoju w Iraku, ochrony srodowiska czy czegokolwiek tam jeszcze.

__

Użytkownik
Lukin

2005-09-04 17:51:01

No niby racja. Ale to nie chodzi o to, żeby w jednym zdaniu powiedzieć o sobie całą prawdę. Chodzi o to, by powiedzieć cokolwiek, ale z sensem. Na tej podstawie można ocenić, czy dziewczę ma w głowie coś więcej niż piękne oczy. A'propos - zwyciężczyni podobno nie zdała matury, więc to chyba lepiej (dla niej), że danych o kandydatkach nie zbierali reporterzy ;)

P.S. Jutro w tv jest powtórka.

__

Użytkownik
mental

2005-09-04 18:09:23

podpisuje sie pod tym!

__

VIP
Sh1eldeR

2005-09-04 18:46:22

No widzisz. A jesli *naprawde* by mnie cokolwiek interesowalo, jaka ta kandydatka na miss jest (oprocz aparycji), to dla mnie dosyc wazne by bylo to, ze nie zdala matury. Jesli podchodzila i oblala, to naprawde inteligencja nie moze grzeszyc - tej starej ciezko bylo nie zdac, w tej nowej wystarczy miec bodaj 30% zeby zaliczyc... 30%...

Ciezko mi jest ocenic poziom dziewczyny po jednym zdaniu (czy kilku). Nawet na zasadzie glupia-madra (bez szczegolow). Znam np. wielu metali, ktorzy jak sie ich uslyszy z boku przez 5 sekund, to brzmia prawie jak rozmowa Einsteina z Hawkingiem, jednak tak naprawde guzik tam na dany temat wiedza.

Z drugiej strony nie wierze tez, by w normalnych warunkach dziewczyna, nawet ekstremalnie glupia, majaca do pomocy chocby rodzine i przyjaciol, nie byla w stanie powiedziec paru zgrabnych zdan o sobie. *W normalnych warunkach*. Byc moze trema (MILIONY osob patrza) + zmeczenie (pare dni zapieprzania w niewygodnych butach z minimalna iloscia snu) maja o wiele bardziej negatywne skutki, niz sie nam wydaje.

__

Użytkownik
Lukin

2005-09-04 19:17:34

W takich konkursach liczy się prezencja - a więc nie tylko uroda, ale też to jak kandydatki mówią, jak się poruszają, itd. Nieważne są ich zainteresowania, nieważne dokąd idą i co mówią - ważne jak to robią.

P.S. Matury można nie zdać z wielu przyczyn, nie tylko przez niski iloraz inteligencji. To jest prywatna sprawa tej dziewczyny i nie chciałbym, żeby takie informacje były podawane widzom. Pretendentki do tytułu mają się zaprezentować jak najlepiej w trakcie gali i tylko to powinno być oceniane.

__

Użytkownik
kilagor

2005-09-04 21:24:04

a mi się tam podoba (między innymi) Agata Paskudzka :P mimo że to ona, o ile się nie mylę, nie potrafiła "rozszyfrować" tajemniczego skrótu AGD :D

btw: co on właściwie oznacza ;)

__

VIP
vader

2005-09-04 23:27:33

ktora w koncu wygrala ?
ta Malwina ? jesli tak to w sumie dobrze, bo byla moja glowna kandydatka
fajna jest tez ta 5

__

VIP
Sh1eldeR

2005-09-04 23:30:42

Artykuly Gospodarstwa Domowego.

Uznajcie mnie za glupca, ale ja sam potrafie bardzo latwo wyobrazic sobie sytuacje, w ktorej za cholere nie moge odszyfrowac tego skrotu...

__

Użytkownik
dota

2005-09-05 00:37:57

i znowu wybrali (nie powiem ze brzydka) ale malo reprezentatywna dziewczyna nic soba nie prezentuje niestety i znow bedzie kleska na miss world . . . . . . . . . ...

__

Użytkownik
kilagor

2005-09-05 08:51:50

thx ;D
ze skrótami to już tak jest że np. możesz wiedzieć co znaczy AGP i nie widziedzieć co znaczy AGD :DD (przynajmniej teoretycznie :P)

__

VIP
mavv

2005-09-05 08:57:58

mowcie co chcecie ale ta ruda co zajela 3 miejsce ma tak wyjebane blekitne oczy ze mozna sie zakochac, wczoraj w "Europa da sie lubic" jak zrobili na nia zblizenie to sie oczarowalem.. btw.. w czasie wyborow pomyslaem sobie "Boze co onatu robi, przeciez ona jest taka brzydka" , a po wczorajszym programie mozna spokojnie powieidzec ze powinna wygrac, zobaczylem ja z bliska i te oczka mnie urzekly:))

__

VIP
mavv

2005-09-05 09:01:15

po co mi numer buta? btw nie podali wieku, co chyba jest totalna glupota, a zamiast tego wiem ile ma w bucie, szok:)

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1043 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie