Filmy, Filmy :)

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Preak

2005-07-13 14:00:23

Ostatnio z kolegami mamy nocny maraton ogladania filmow, obejrzelismy juz wszystko co w padlo w rece i na teraz nie mamy zadnych pomyslow. Moja prosba do was - podajcie tytuly naprawde DOBRYCH filmow, ktore was urzekly, ogladaliscie wiele razy, polecili wam znajomi albo po prostu wam sie podobaly :) . Preferuje horrory, thrillery,wszystko co psychologiczne, nawet dramaty :) Ale chyba w szczegolnosci gustujemy w Komediach!. Kto ogladal American Pie 1-3, Scary Movie 1-3, Road Trip, Euro Trip, Boat Trip lub Harold I Kumar, bedzie wiedzial o co chodzi :) Dla ogolnego przykladu podan kilka tytulow, ktore naszym zdaniem zasluguja na TOP10 (podkreslam, NASZYM ZDANIEM :)).

-Saw
-Unleashed (aka Danny The Dog)
-Equilibrium
-Terminal
-The Jacket (Obłęd)
-The Ring (Krąg)
-The Grudge (Klątwa)
-Man On Fire
Dzielcie sie tytulami, nawet jezeli byly to malo reklamowane, niskobudzetowe produkcje. Bardzo czesto nie to jest miernikiem jakosci filmu (ex. Saw).

:)

__

VIP
vader

2005-07-13 14:36:39

huh bylo naprawde setki takich tematów

jesli naprawde chcesz sie skrzywic psychicznie (tworcy tych filmow byli oskarzeni sądowo o to, czy naprawde nikogo nie zabili, bo sceny byly az tak realistyczne, a swoja droga siedzieli za kratkami za zabijanie zwierzat na ekranie) to obejrzyj Cannibal Hollocaust (jest kilka czesci) lub Necromantik

to sa po prostu sceny z rzezni na ekranie i ciezko to opisac :)

ogolnie podales filmy ktore kazdy zna, polecam takie mniej znane jak chociazby japońska Klątwa 1 czy 2, Gra wstępna, Unleashed, Dark Water (wersja usa i jap)i kilka starszych horrorow, do ktorych imo te nowsze sie nie umywaja (shining, exorcist, friday 13th, thing, halloween, hellraiser (1-5), it, texas chainsaw massacre, Cradle of fear czy nawet slynne blair witch project 1)

edit // [hide=wyciagniete z jakiegos forum]

Matka i ojciec w jednym kina kanibalistycznego.Reżyser Deodato stworzył jeden z najbardziej chorych filmów grozów jaki ujrzał światło dzienne.Nie co dzień spotyka się produkcje która jest praktycznie zabroniona w większości krajów Europy.Fabuła dość typowa, "Cannibal Holocaust" określany mianem "matki filmów o kanibalach" szokuje od wielu lat. Nie jest on oczywiście pierwszym dziełem o tej tematyce, bo wcześniej mieliśmy już do czynienia z kilkoma filmami o kanibalach jednak przez swój szokujący realizm stanowił podstawę do stworzenia wielu kolejnych.
Film rozpoczyna się od raportu związanego z zaginięciem trzech osób, które wybrały się do jednej z dżungli w Ameryce Południowej w celu nakręcenia filmu o życiu tamtejszych mieszkańców. Zainteresowany ich zniknięciem, profesor Monroe postanawia zbadać cała sprawę i wraz z grupą przewodników udaje się na miejsce zdarzeń. Mężczyzna bardzo szybko staje się świadkiem brutalnych rytuałów prowadzonych przez miejscową ludność, a po jakimś czasie odnajduje zwłoki poszukiwanych osób. Na miejscu odnalazł także filmy będące sprawozdaniem z ich wyprawy i to one okazały się najbardziej szokującym elementem jego znaleziska. Po powrocie do Nowego Jorku poddaje się szczegółowej analizie taśm i widząc brutalność, gwałty, spalenie wioski tubylcom, dochodzi do wniosku, że to nie kanibale, lecz biały człowiek okazał się niecywilizowany.
Czyli tak naprawde Blair Witch Projekt nie był pierwszy z chyboczącą się kamerką,Włosi już to dawno opatentowali,za co dla nich wielki plus.Cóż,odcinanie penisa,zakładnie haków na piersi i rozwieszanie ciał jak zwierzęcego mięsa, gwałcone kobiety.A propos i zwierzątek-uczestniczyły one w projekcie,jednak tortury na nich wykonywane nie były udawane,lecz naprawde były dręczone i zabite.Reżyser miał później przez to wiele kłopotów,ale to tak na marginesie.Pamiętam że mówiłem że nie ma normalnego teledysku do twórczośći Cannibal Corpse.Ten film to jest po części to co prezentuje ten zespół w swoich lirykach.Reżyser później po premierze filmu musiał się pokazywać z aktorami gdyż myślano że ich także spotkał niechybny los.Radze nie jeść kolacji i zasiąść do oglądania.Aha-nekrofili i zoofili niestety nie będzie nam dane obejrzeć,to już w innych produkcjach europejskich.I pomyśleć że kiedyś myślałem że to horrory made in USA są najbrutalniejsze.Błąd![/hide]

__

VIP
bizzare

2005-07-13 14:48:58

Harold i Kumar ..... o Boze... gorszego filmu nie widzialem ;-D a najbardziej zalosna byla przejazdzka na tygrysie ;-P

Filmy, ktore akurat w tym momencie mam na dysku i je lubie :P (kolejnosc przypadkowa):
-Requiem For A Dream
-Sin City
-The Football Factory
-American History X
-Anchorman
-Bad Santa
-Blow
-Chlopcy z Ferajny
-Human Traffic
-Symetria
-Million Dollar Baby
-Training Day
-Nietykalni

Filmy dosyc stare, ale na mnie robia wrazenie =) oprocz tego mam jeszcze duzo filmow, ale raczej one nie zasluguja na wspomnienie.

A z filmow, ktorych nie mam tez jest duzo swietnych dla mnie, ale jakos nie moge sobie przypomniec tytulow =)

__

Użytkownik
e2

2005-07-13 14:49:36

EFEKT MOTYLA!!!!!!!

__

VIP
bizzare

2005-07-13 15:02:23

jaka wersje ogladales ? ta w ktorej na koncu filmu evan mija sie z kelly?

__

VIP
Preak

2005-07-13 15:05:14

nie lubie japonskich filmow (horrorow), ten ich jezyk psuje caly klimat, a Dark Water (usa)dopiero wchodzi, wiec TS/TC nie bede ogladal. Poluje jeszcze na Amityville, bo podobno udany film :)

__

Użytkownik
yareq

2005-07-13 15:06:40

Hło, hło, hło [+] za American History X i Requiem For A Dream :P.

__

Użytkownik
yareq

2005-07-13 15:07:17

Imo kiepski film :P.

__

VIP
vader

2005-07-13 15:08:39

huh, ogladalem juz ripa jakis czas temu :>

__

VIP
vader

2005-07-13 15:09:20

nie wiem czym sie tak podniecac

ćpuńskie, pseudoambitne filmy (te 2)

__

VIP
vader

2005-07-13 15:11:21

huh dziwny zestaw- niektore naprawde dobre, a niektore (imo) masakrycznie nudne football factory

__

VIP
vader

2005-07-13 15:11:42

to jest zwykla wersja, oproocz tego jest jeszcze rezyserska

__

VIP
bizzare

2005-07-13 15:15:20

nie o to pytalem :D gdybym nie wiedzial ze sa 2 wersje to bym nie pytal ktora ogladal :D

__

Użytkownik
yareq

2005-07-13 15:16:22

American History X nie jest o cpaniu [;.

Poza tym twoje zdanie sie nie liczy bo ty kochasz munoza i podobal ci sie jakis tam film ktrorego tytulu nie moge sobie przypomniec, a przeszukiwanie hostorii by za dlugo trwalo ale anyway byl totalnym dnem ;d.

__

VIP
bizzare

2005-07-13 15:17:24

jezeli z requiem pamietasz tylko cpanie... no to naprawde mogl to byc dla Ciebie cpunski film, ale w tym filmie nie chodzilo o to, zeby podniecac sie nad cpaniem i tylko na to zwracac uwage :D

__

VIP
bizzare

2005-07-13 15:18:22

no moze masz racje... wstawilem ten film na ta liste tylko dlatego ze ostatnio go obejrzalem (tak jakby nowosc dla mnie:D) i rozbawily mnie niektore sceny i texty ;]

__

VIP
bizzare

2005-07-13 15:19:56

zgadzam sie, gdy pierwszy raz to obejrzalem to wydawalo mi sie ze to jakis super film... a dopiero pozniej sie zastanowilem :D

__

Użytkownik
Bh3liom

2005-07-13 15:25:22

heh... jakby nie zmienili wersji rezyserskiej to ten film bylby totalnym dnem :) ciekawy pomysl.. mniej ciekawe wykonanie ale ogolnie film fajny :)

__

VIP
Preak

2005-07-13 15:27:46

Requiem For A Dream , mam na dyskaczu - obejrze jak koledzy nie widzieli ;)

__

Użytkownik
Bh3liom

2005-07-13 15:28:05

Jak lubisz glupie komedie to sobie ogladnij:

-Shaolin Soccer
-Undercover Brother
-Oldschool

__

VIP
Preak

2005-07-13 15:28:36

bardzo dobry film, tez powiniennem dopisac do top10 :)

__

VIP
bizzare

2005-07-13 15:30:24

Undercover Brother :-DD tez zajebisty film :D

__

VIP
bizzare

2005-07-13 15:35:10

w filmie jest duzo niescislosci... np. akcja ze stygmatami w wiezieniu... chcial zrobic sobie stygmaty, zeby przekonac wieznia ze ma jakis tam kontakt z bogiem... przeciez jak cofnal sie w czasie i zrobil sobie te stygmaty to wraz znimi by trafil do wiezienia i wiezniowie by widzieli te blizny od samego poczatku... a tu takie zaskoczenie ;o :D

inny przekret z tym samym motywem... cofnal sie w czasie zeby zrobic te stygmaty... i cofnal sie do dziecinstwa do tej klasy jak robili te rysunki :P znalazl sie tam bo przeczytal z pamietnika motyw z tamtego dnia... ALE :D tego dnia nie bylo w pamietniku bo on jeszcze pamietnika nie prowadzil... dopiero pozniej, po wizycie u lekarza...

jest duzo takich akcji, ale reszty nie pamietam :P

__

VIP
bizzare

2005-07-13 15:37:11

aha zapomnialem... jeszcze dobry jest film pod tytulem "skazani na shawshank" =)

__

VIP
vader

2005-07-13 15:48:15

jak bym ja wyliczal zlamione rzeczy ktore Ci sie podobaly to by byl najdluzszy komentarz @ esp ^^

__

VIP
Preak

2005-07-13 15:52:15

Undercover Brother, nie widzialem ale zobacze :)

__

VIP
Preak

2005-07-13 15:54:56

widzialem z 5 razy :D super film :)

__

Użytkownik
Lukin

2005-07-13 16:25:25

Ile jeszcze będzie tematów o tym, co można wyczytać w profilach?

__

Użytkownik
KasK

2005-07-13 16:29:50

z komedii polecam Out Cold, Half Baked, wspomniany OldSchool i Soul Plane (te murzyńskie klimaty) :P

__

Użytkownik
yareq

2005-07-13 16:42:14

Nie chce mi sie wymieniac wszystkich napisze tylko ten ktory mi wlasnie przyszedl na mysl:

Green Mile.

__

VIP
bizzare

2005-07-13 17:03:39

fajny fajny :-P

__

Użytkownik
e2

2005-07-13 17:16:13

yep :)

__

Użytkownik
e2

2005-07-13 17:16:53

żartujesz chyba :P mi się ten film zajebiście podobał :)

__

Użytkownik
e2

2005-07-13 17:19:19

mnie tam chodzi o samo wykonanie filmu - jest fajny, ciekawy i wciąga jak ruchome piaski :)

poza tym to niech ktoś mi opowie więcej o terminalu :D bo kiedyś chciałem to zessa... pójść do kina i w końcu coś nie wyszło ;)

__

VIP
bizzare

2005-07-13 17:22:38

terminal ? bardzo fajny film, jak nie ogladales to obejrzyj =)

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2005-07-13 17:46:45

Requiem dla snu, skazani na shawshank, American History X, The Grey Zone

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2005-07-13 17:50:02

aaa i jeszcze "Kolacja dla palantow" GENIALNA KOMEDIA :D ( mam na dvd bo byla w jakiejs babskiej gazecie :D )

__

Użytkownik
koala

2005-07-13 18:04:01

requiem for a dream to swietny film, chocby ze wzgledu na muzyke. przede wszystkim pomimo tematu nie jest przesadnie moralizatorski, za to swietnie zmontowany... a zreszta i tak pewnie zdania nie zmienisz :P na pewno jest ambitniejszy od horrorow ktore wymieniles :P

__

Użytkownik
koala

2005-07-13 18:05:54

film mi sie za bardzo nie podobal, jesli chodzi o podobny temat to polecam '12 malp', chyba jedyny konsekwentny obraz mowiacy o podrozach w czasie itp. :)

__

VIP
vader

2005-07-13 18:12:14

hehe, fakt- zdania nie zmienie

po prostu nie lubie kina demoralizatorskiego, ktore sili sie na wielka sztuke i chce przekazac "wartosci wyzsze", ukazujac naprawde samo dno (chociazby niektore filmy samego Mistrza Tarantino)
jesli film jest oblesny, krwawy, brzydki, brutalny i chory- choc by nie wiem co NIKT mi nie wmowi ze on naprawde przenosi wysokie wartosci, poniewaz polowa 15 latkow w okresie dorastania wyciagnie z niego jedynie nauke "jak pokroic goscia widelcem". oczywiscie zaraz skoczy na mnie pelno 'kinomanow', ktorzy beda starali sie mnie przekonac ze brutalne sceny sa najmniej wazne w filmach typu Natural Born Killaz(ktory do dzis uwazam ze 'cholernie chory' i nie rozumiem zachwytow nad jego tytulem)- tam przeciez liczy sie milosc, wolnosc i chec odciecia ... dobre :)

co do 'moich horrorow'- sa one z gory nastawione na niewymagajacych (oczywiscie nie zawsze) odbiorcow. horrory z natury nie sa ambitne (i tutaj znow wstawie "nie zawsze"), bo ich celem nie jest poruszenie widza od tej strony ^^

uff ale sie rozpisalem ^^

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

164 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie