Kanary :>

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
ScorPion`

2005-07-04 19:03:56

Dzis jade se tak fajnie nad wode zeby sie wykapac mam w rece bilet i bylo ciasno, wiec nie kasowalem. W razie czego bym to szybko zrobil, po paru przystankach widze, ze stoja kanary i wsiadaja, szybko kasuje bilet, jednak je**** h** mowi, ze nie skasowalem od razu przy wejsciu do autobusu :>
Podalem imie, nazwisko, miasto i miejsce urodzenia, imiona rodzicow i bledna date urodzin[sam sie pomylil, ale nie zwrocilem mu na to uwagi :P] W ogole, na mandacie jest inna data niz na bilecie, ktory mi oddal :>

a qmpel najlepszy obok “kur** je**** kanary, spier****" jak sie zwijalem ze smiechu:D

czy jezeli powiem, ze ktos sie za mnie podal to przejdzie ?
co moge zrobic zeby sie wyminac ? :>

w ogole to sa prze***** byly:
- 2 laski
- 2 dresow

nie spisali :/

__

VIP
rostek

2005-07-04 20:00:19

fajnie masz

__

Użytkownik
e2

2005-07-04 20:08:00

przykre... nast. razem skasuj bilet i się nie żal jak dziecko bo to śmieszne...

__

Użytkownik
redon

2005-07-04 21:07:08

napisz odwołenie do firmy przewoźniczej, powiedz ze ktos podal fałszywe dane...

__

Użytkownik
ScorPion`

2005-07-04 21:11:43

smieszny to jestes ty, bo zamiast napisac cos madrego piszesz glupoty :x
a temat jest lekko na humor, bo az glupia sytuacja, ale slyszalem, ze sa mozliwosci wyminienia sie, z reszta bulwersuje mnie to, ze qmpel kiedy indziej tak zrobil i u niego to wypalilo, wiec wymagam sprawiedliwosci :o
salut

__

Użytkownik
ScorPion`

2005-07-04 21:15:04

nie chodzi tylko o ta kwote, ale zauwazcie, ze sprawiedliwi ludzie zawsze zostana ukarani :D
jakies drechy lyse zawsze umkna, bo kontrolerzy robia w pory, no a laski to wiadomo, ze maja swoje sposoby :>

__

Użytkownik
e2

2005-07-04 21:16:07

Nie radzę Ci pisać, że jestem śmieszny szczylu. Napisałem, że to śmieszne co sam potwierdziłeś w komentarzu - cytując Lucasa: "Czytaj ze zrozumieniem". Przeczytaj i pomyśl 5 razy zanim coś napiszesz bo możesz kogoś urazić.

__

VIP
wilgotna pela

2005-07-04 21:16:49

ale z ciebie hiroł. z twojego kolegi (mniemam ze mial bilet) tez przekolo. imo powinienes zapierdalac miesiac w zieleni miejskiej zeby to odrobic.

__

VIP
Sh1eldeR

2005-07-04 22:03:01

Sprawiedliwosci rzadasz? To kupuj bilety. Albo nie jezdzij autobusami, jesli uwazasz, ze ta firma jest be.

A jak nie to giń, GIŃ ZŁOCZYŃCO! ]:->

Toś "przyoszczędził" zlotowke :D

__

VIP
Sh1eldeR

2005-07-04 22:03:39

Sprawiedliwi ludzie kupuja bilety?

__

Użytkownik
ScorPion`

2005-07-04 22:06:02

rotfl, jacy z was ludzie, sa wakacje, codziennie jade na miacho, nie mam miesiecznego bo niedlugo wyjezdzam za granice i rzeczywiscie bede kupowal bilet za 1,1zl na 3min jazdy - 3 przystanki, dajcie spokoj, w ostatnie 2 tyg stracilem jakies 40zl na biletach :o

__

VIP
Van Helsing

2005-07-04 22:07:28

To tak. Jak masz 18 lat i nie masz konta bankowego nic na Ciebie nie jest zapisane to niech Cie spisują nic nie powinni Ci wziąść bo nic nie masz i możesz tak robić dopuki nie zaczniesz pracować, ale to dopiero po 18!

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
ScorPion`

2005-07-04 22:16:48

shield - przeczytaj jeszcze raz co napisalem ;)
wiem, ze zle zrobilem nie kasujac, ale nie mam juz kasy zeby wydawac w tygodniu 25zl< tygodniowo, mowiac o sprawiedliwosci mialem na mysli, ze inni zostaja rowniez przylapani i oni nie zostaja ukarani :>

e2 - nie smiesz mnie, czytaj ze zrozumieniem a zroumiesz kontekst :>

z reszta, niech pisza tylko osoby, ktore z kieszonkowego zyja, bo coniektorym mama placi i nie potrafia zrozumiec, ze ponad polowa schodzi na jakies bilety :O

__

Użytkownik
ScorPion`

2005-07-04 22:18:30

a list lub wjaz na chate czy cos w tym stylu, bo na tym mandacie strasza sadem ~~

__

VIP
Van Helsing

2005-07-04 22:20:58

Ale to po 18 jak nie masz dochodów to jak masz zapłacić?

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
Sh1eldeR

2005-07-04 22:21:49

Nie stac mnie na wydawanie 200zl miesiecznie na 3mbit - Karam plebs na sdi (tak!), nie stac mnie na Jaguara, jezdze Maluszkiem... co w tym dziwnego i nienaturalnego?

"niech pisza tylko osoby, ktore z kieszonkowego zyja"

rotfl, a pomyslales o (rownie mlodych!) ludziach ktorzy kieszonkowego nie dostaja w ogole, pracuja byle gdzie za 300-400zl i musza jeszcze np. studiowac zaocznie w innym miescie gdzie samo czesne przekracza ich wyplate?

I oni kasuja bilety, niczego nie kradna, nikogo nie zabijaja i nie sprzedaja sie na ulicy, nie wspominajaco zebraniu.

Phi!

__

VIP
bizzare

2005-07-04 22:22:12

no wiec tak... bierzesz kartke miejska kumpla, spirytusem scierasz jego imie i nazwisko i jedziesz do urzedu (ta glowna siedziba tych autobusow :D) i mowisz ze dostales mandat, bo zapomniales wziac karte... zaplacisz jakos 6 zl za cos takiego. w warszawie takie cos przechodzi.

jezeli nic nie mozesz wykombinowac to zaplac mandat. kumplowi sie kilka mandatow uzbieralo to przyszlo do niego pismo ze do konca zycie nie bedzie mogl brac zadnych kredytow/pozyczek z banku, nie bedzie mogl niczego brac na raty itp. ch*jowo :D

__

Użytkownik
ScorPion`

2005-07-04 22:27:15

ni da rady, na mandacie jest zaznaczone 'brak biletu' + 'nie skasowanie biletu po wejsciu do autobusu' i trzeba go tam ukazac, wiec od razu 77zl zamiast tych 6 ;)

__

VIP
bizzare

2005-07-04 22:35:17

'brak biletu' - no proste ze brak, skoro zapomniales karty.
'nie skasowanie biletu po wejsciu do autobusu' - a co miales kasowac, jezeli do czasu kontroli byles pewny ze masz karte. Mozesz sie wykrecac na 100 sposobow - np. ze jak zobaczyles ze ida kanary, to chciales wyjac karte, w tym momencie zauwazyles ze nie masz karty to chciales skasowac zwykly bilet ale nie zdarzyles. :) pomysl co moglbys kupic za 77 zl i kombinuj (mobilizacja:D)

__

Użytkownik
ScorPion`

2005-07-04 22:35:29

wyrabane porownanie, a nie pomyslales,ze pomagam takim ludziom, wplacajac czasami kase, uczestniczajac w wolantariatach i oddawaniu ciuchow ?

zjezdzasz z tematu, bo ja dalem ci dokladny schemat:
- ja + qmpel = zawsze[prawie :B]kasujemy i sprawiedliwi

__

Użytkownik
ScorPion`

2005-07-04 22:36:33

widze kreatywna glowe [+] :D

__

VIP
bizzare

2005-07-04 22:44:06

thx :D ( ale plusa nie widac:DDD )

__

VIP
Sh1eldeR

2005-07-04 22:45:10

Ej ja rok mieszkalem w Poznaniu. Przez ten czas kanary sprawdzaly mnie RAZ. To byl JEDYNY raz kiedy nie mialem biletu i to tylko dlatego, ze bylo po 22 i w zadnym z calodobowych w ktorych sie pytalem nie mieli biletow (bylem w 3 sklepach).

I jakos nie mam do nikogo pretensji, tylko do siebie...

Ale to jak sie na to patrzy zalezy od tzw. honoru, czy tez od Osobistych Zasad. A tego ci nie mam zamiaru tlumaczyc ;-D

Live long and prosper!

__

Użytkownik
fpp|fr3zzer

2005-07-04 23:00:57

dziwne ze jak czytalem ten temat to sie domyslilem ze autor gra w cs :)

__

Były Redaktor
so0fka

2005-07-04 23:01:22

o boże masz problem :|
jak mnie złapały kanary zaraz po zamknięciu się drzwi to zapytałem czy mają licencję żeby mnie złapać i udawałem że się jej przyglądam i porównuję z nalepką na oknie która prezentowała prawidłową, a kiedy drzwi się otworzyły to spieprzałem aż się kurzyło. dobiegłem do domu na przełaj i dopiero wtedy się zatrzymałem ;x

// edit: najdziwniejsze w kanarach jest to, że zawsze zjawiają się wtedy kiedy nie masz biletu. ja np. zawsze mam migawe na wszystkie linie a akurat tego dnia zapomniałem wziąć kase żeby ją kupić... -_-"

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2005-07-04 23:05:51

skoro to tak blisko to zasuwaj na piechote a nie okradasz panstwo :D

__

Użytkownik
e2

2005-07-04 23:06:00

też tak można :)

__

Były Redaktor
so0fka

2005-07-04 23:10:22

to się nazywa kreatywność xP
pomyślałem sobie "77 złotych to kupa kasy. to bilety do kina + popcorn + cola + bilety do kina + popcorn + cola + bilety do kina + pocorn + cola. to dużo." i zacząłem spierdzielać xD

__

Użytkownik
e2

2005-07-04 23:13:08

hahaha n1 :D szybko to pomyślałeś :D

__

Były Redaktor
so0fka

2005-07-04 23:14:52

w takich sytuacjach należy myśleć szybko xD zresztą trenowałem to kilka dni, poważnie! trenowałem sobie w domu i na podwórku różne bajeczki dla kanarów oraz zwykłe spieprzanie xD przydało sie :D

__

Użytkownik
e2

2005-07-04 23:16:43

K: -bilet poproszę!
Ja: -jajko!
K: -Jakie jajko?
Ja: -Jaki bilet?

:D

__

VIP
wilgotna pela

2005-07-04 23:17:28

poddaj sie kontroli, przysiegam to nie boli ;P

__

Były Redaktor
so0fka

2005-07-04 23:17:56

to boli mój portfel xD

__

Były Redaktor
so0fka

2005-07-04 23:29:44

owned xD
jedna z moich bajeczek xD :

K: poproszę bilety do kontroli.
J: słucham?
K: poproszę bilety do kontroli.
J: słucham?!
K: poproszę bilety do kontroli!
J: słucham?!
K: POPROSZĘ BILETY DO KONTROLI!!!
J: a po co panu?
K: ponieważ muszę je sprawdzić.
J: a dlaczego?
K: ponieważ takie jest prawo! dawaj te bilety! < dedukuję że 90% ludzi siadłyby nerwy i już się wkurzają >
J: proszę na mnie nie krzyczeć. czy ma pan uprawnienia?
K: tak < pokazuje mi tabliczkę >
J: to nie jest poprawna licencja.
K: to jest poprawna licencja. < teraz są dwie opcje: a) pan kanar się wkurza na mnie że mu przedłużam i każe mi dawać bilety, wtedy mogę go olać ponieważ w moim mniemaniu to nie jest kanar. b) przeciskamy się przez zatłoczony autobus to nalepki na oknie ze schematem poprawnej licencji >
J: ma pan rację, to jest poprawna licencja.
K: w takim razię poproszę bilety do kontroli.
J: nie mogę ich panu dać.
K: dlaczego?
J: ponieważ już wysiadam. < najprawdopodobniej teraz, jeśli nie wcześniej, otwierają drzwi. robię obrót na pięcie i zapieprzam ile sił w nogach. zatrzymuję się dopiero 2 kilometry dalej >

Koniec xD

// edit: a tak btw: genialne :D [+]

__

Użytkownik
e2

2005-07-04 23:34:59

hahahahhah :D jakbym był kanarem to bym Cię chyba zabił ( mam słabe nerwy :PPPP )

__

Były Redaktor
so0fka

2005-07-04 23:36:56

hyhyhy najlepsze jest to że on mi nic nie może zrobić xD mam prawo do informacji, a jeśli mi nie udowodni tego, że jest kanarem, nie muszę mu dawać biletów do kontroli xD

__

Użytkownik
verees

2005-07-04 23:39:36

jedziesz z tym mandatem na Świetokrzyska i mowisz ze zapomniales karty i placisz 5-6zl nie pamietam dokladnie ^^

__

Użytkownik
e2

2005-07-04 23:40:00

no w sumie :) dobra spadam spać bo się nie wyśpię do pracy :(

__

Były Redaktor
so0fka

2005-07-04 23:42:52

hyhyhy słodkich snów :)
a ja mam wakaaacje... xD

__

Użytkownik
ScorPion`

2005-07-04 23:57:23

soofka, mialem plecak, ktory wazyl 5kg, a kanarow bylo 3 :D wiec trudno byloby z ucieczka ;]

e2 - jak tak mozesz mowic, czy ty naprawde popierasz takie zachowanie ?!?!
phi ~~

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

164 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie