Star Wars 3

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
*Jaras

2005-05-18 21:50:52

ja tam mam wibrator ;c

__

VIP
stR4y

2005-05-18 21:53:21

slabo widac ;p

__

VIP
vader

2005-05-18 22:47:17

Ja tez, ide na 15:00 :)

__

Użytkownik
evan!

2005-05-18 23:12:37

jutro 15.15@p44 katowice =]

__

VIP
n o o k i e

2005-05-19 00:08:02

dokonal czegos naprawde wielkiego :)

__

VIP
rostek

2005-05-19 02:55:38

wlasnie wrocilem :D:D

[pierwszy!]

__

PRO
sxl

2005-05-19 03:01:04

wlasnie wrocilem z kina, bylem na premierze
filmik fajowy, dobre efekty i ciekawy zwrot akcji z anakinem, rzeczywiscie wykreowali go na dramatycznego Makbeta :) szkoda chlopaka i jego laski

ale maniakiem nie bylem, wiec plakac po trylogii lucasa nie bede (ze sie skonczyla) :)

__

Użytkownik
westlan

2005-05-19 03:09:33

juz po:
ONIEMIAŁEM !!!!!!!!

__

VIP
Sh1eldeR

2005-05-19 03:22:28

Rowniez po. Robi ogromne wrazenie, niektore sceny sa dla mnie jednymi z najbardziej dramatycznych jakie widzialem (Windu & Palpatine, czy rozkaz 66), sporo akcentow humorystycznych na poczatku filmu. kilka rzeczy IMO zbyt naciaganych (rakieta z glowica bzyczkow-przyklejek...lol). Efekty specjalne przewspaniale, bitwa nad Coruscant to dzielo sztuki - wyjatkowa praca wirtualnej kamery. Muzyka klasa sama w sobie - nie wyobrazam sobie jakby ten film mial nie dostac Oscara za muzyke/efekty dzwiekowe i za specjalne efekty wizualne. Walki na miecze po prostu NIESAMOWITE, az trudno uwierzyc w to, co tam wyprawiaja (ze w ogole byli w stanie to nakrecic). Yoda tez super. Aktor grajacy Anakina spisal sie lepiej niz poprzednim razem, w ogole watek z Padme byl bardzo dramatyczny (szczegolnie gdy sie od poczatku wie, jak zginela).
Jest tez kilka wad. Pare rzeczy zrobili gorzej, niz sobie wyobrazalem po trailerach! Pospoileruje troszke i oszczedze rozczarowan wszystkim, co tak jak ja czekaja na scene:
-Lord Vader...
-Yes, Master.
-RAISE!!!
Tego dialogu po prostu nie ma (na trailerach jest poskladany). Rozczarowalem sie rowniez tym, ze w ogole nie bylo pokazane, jak Vader (ten juz w masce i ze wszystkim) wymiata. Do konca filmu nawet nie dostal swojego miecza. General Grevious tez nie zabil w koncu zadnego Jedi (choc widac bylo, ze sporo potrafi), a szkoda ze nie pokazali jak ich kosil. Zakonczenie bylo troche za szybkie, film moglby jeszcze troche potrwac (wygladalo to tak jakby Obi Wan przekazal malutkiego Luke'a Skywalkera pierwszym lepszym farmerom na Tatooine... ot tak po prostu, bez zamiany jednego slowa).
Ogolnie tylko gluchy slepiec by powiedzial, ze to kiepski film. Na pewno jest dobry, na pewno jest swietny, na pewno robi kolosalne wrazenie. Wg mnie jest zdecydowanie najlepszy sposrod mlodej Trylogii. Dla kogos dla kogo efekty specjalne maja duze znaczenie, bedzie najlepszy ze wszystkich Gwiezdnych Wojen. Ogromne byly oczekiwania co do tego filmu. Czy im sprostal? Okaze sie po kilkukrotnym obejrzeniu. Wiekszosc osob, lacznie ze mna, po obejrzeniu EPIII bylo w takiej euforii, ze nie sa w stanie normalnie myslec. Czy to taka euforia jakiej oczekiwalismy? Czas pokaze.

__

VIP
troll

2005-05-19 04:20:55

Zawiodłem się. Ten film moglbyc 100razy lepszy. Nie, on nie jest zly, ale też nie jest tym, czym sie spodziewalem. Aktorstwo klapa, za dużo scen, za krotkich, niepotrzebnych - tak jakby Lucas na sile chcial połaczac 3 z 5.

Imperatora walki, sa poprostu do bani i bez polotu - od razu widac, ze przerost formy nad trescia - no, może poza jedną, jak walczy Yoda z nim na miecze w senacie (na tym czarnym)

Grevious - przyznam się, że mogli z niego o wiele wiecej wycisnac, a to co pokazali bylo cienkie.

Anakin vs Dooku - bardzo fajna walka, naprawde zapiera dech w piersiach :) (poza dziwacznym kopniakiem Dooku :P) - szkoda, ze tak krotka.

Anakin vs Obi Wan - fajna walka i tylko w jednym momencie spieprzona . Lawa, pojedynki na przeplywajacych platformach sa sztuczne. Tak jakby panowie z ILM nie byli wstanie jeszcze dobrze wizualnie tego zrobic.

Nie podobalo mi sie to co zrobiono z imperatora. Z rozwaznego , zimnego "wodza" zrobiono SWIRA - w skrocie :)

Reszta fajna - chce isc drugi raz, na spokojnie zobaczyc :)

__

Użytkownik
e2

2005-05-19 07:38:06

hahahha :D Str4ju mi zrobił :D muszę go tylko o zmianę barw poprosić :D

__

VIP
vader

2005-05-19 07:57:25

Wlasnie wyjezdzam na premiere ... wczesniej na piwko za Georga Lucasa itp.

__

Użytkownik
e2

2005-05-19 09:12:27

Sh1 -> Rise, nie Raise ;-) to tak sobie :P a jak chcesz to na siłę możesz sobie sklecić podany przez Ciebie dialog :P tylko rozrzucony po całym filmie ^^

__

Użytkownik
e2

2005-05-19 09:14:14

w zeszłym tygodniu (do wczoraj/dzisiaj) obejrzałem całą sagę :) i'm better than you :D ha!

__

Użytkownik
no1se

2005-05-19 10:05:50

A mi się tam podobało. Aktorstwo faktycznie nie najlepsze, ale reszta ok. Muszę też przyznać, że robot z mieczami mnie rozbroił ;D ale fajnie zrobione to to było. Imperator walczył cienko, ale yoda machał mieczykiem, że aż miło ^^

__

VIP
troll

2005-05-19 10:20:58

AAAAAAA nie wiem jak u Was ale jedna rzecz mnie urzekla. Nie dosc, ze w kinie mase kumpli spotkalem,, to jeszcze podczas calego filmu panowala grobowa cisza a kulminacyjne sceny nagradzono gromkimi brawami - naprawde, czuc bylo ta atmosfere - cos przepieknego , jak swieto..

__

VIP
Sh1eldeR

2005-05-19 11:05:55

skad wiesz, ze "rise"? jest gdzies dostepny scenariusz (lub chociaz ten fragment)?

poskladac to se mozesz wiesz co. nie ide na film po to zeby sluchac dialogi skladajace sie z wypowiedzi oddalonych od siebie o godzine czasu i mnostwo akcji...

__

VIP
Sh1eldeR

2005-05-19 11:15:14

aktorstwo klapa? w ktorym momencie filmu aktorstwo bylo wg ciebie najgorsze (podaj kilku najgorszych wg ciebie aktorow i ich najgorsze sceny plz)? mnie urzekl sposob i roznorodnosc prowadzenia dialogow przez Palpatine'a, a nie wydaje mi sie zeby reszta zagrala slabo.

troll, jak imperator mial byc zimnym i rozwaznym wodzem, skoro swa sile czerpal z Ciemnej Strony Mocy? to przeciez Jedi sa "zimni i rozwazni", to oni boja sie milosci i nienawisci, nie Lordowie Sith. Wielokrotnie pokazano w filmie - np. wtedy gdy walczyl o zycie, lub gdy sie jakos wydzieral (gdy juz sie nie musial ukrywac) - jak kieruje sie uczuciami. Bylo to ZGODNE z zasadami Ciemnej Strony Mocy, ktora nakazuje ekspresje uczuc. Imperator byl genialny bez cienia watpliwosci - swiadczy o tym cala ta intryga, jaka uknul od pierwszego do trzeciego epizodu. Podobalo mi sie, ze czasami zachowywal sie jak zwierze (czy jesli wolisz: swir), bo on wlasnie mial kierowac sie uczuciami. Tyle ze te uczucia nie mialy nic wspolnego ze szlachetnoscia ;-D

Dodam, ze mi pojedynki na platformach wydaly sie bardzo efektowne wizualnie. Z tego co wiem sztuczne NIE sa - nie sa i juz, bo przy wielu fragmentach z lawa posluzono sie nagraniami eksplozji Etny (o ile moje zrodla sa prawdziwe). Powiedz mi jesli mozesz, co wg ciebie wygladalo sztucznie w tych pojedynkach. IMO panowie z ILM odwalili kawal dobrej roboty, ale jesli zauwazyles jakies niedorobki to z checia sie nad nimi ponapastwiam kiedy pojde do kina drugi raz ;)

__

VIP
Sh1eldeR

2005-05-19 11:17:05

a w ktorym kinie byles? ja w Kinepolis w Poznaniu - lepiej trafic nie moglem!

przed premiera najbardziej urzekly mnie wystawy... klockow LEGO. Mowie wam, AT-AT wygladaly jak zywe! Kupilbym se cos takiego, gdybym byl tak z 10 lat mlodszy lub mial 10x grubszy portfel ;D

__

PRO
sxl

2005-05-19 11:44:40

aktorstwo bylo slabe :/
anakin z ta swoja mroczna zloscia na twarzy wygladal momentami smiesznie, a np padme placzac przed nim gdy zrozumiala ze staje sie sithem przydalaby sie cebulka bo niezbyt jej wychodzilo. imperator to zdziwaczaly dziadek ktory jakos dziwnie syczal i szczerzyl zeby jak idiota, nie zas gosc ktory jest u szczytu wladzy nad cala galaktyka :s wyszedl na psychopate totalnego. gra aktorska naprawde nie byla dla mnie dobra.

co do pojedynkow na lawie - zgadzam sie z trollem. gdy plyneli rzeka lawy i tlukli sie stojac na tych malutkich platformach wygladalo to strasznie nierealistycznie. nie mowiac juz o tym, ze metr nad lawa gotowaloby sie tam powietrze :o

ale do tego trzeba przywyknac, bo star wars to taka ladna bajeczka w ktorej nic nie jest realistyczne: od uczuc i wyslawiania sie droidow, ktore zachowywaly sie jak ludzie po uderzanie o kanty roznych rzeczy po wyrzuceniu przez przeciwnika w sciane.

__

Użytkownik
e2

2005-05-19 12:15:51

Bo znam angielski? Nie wiem czemu mnie atakujesz w wypowiedzi skoro napisałem do Ciebie na spokojnie i pół żartem. No ok twoja sprawa w sumie. Mimo wszystko trailer pokazany był tak by zainteresować widza, to że były tak spreparowane texty to nie jest wada. Wszyscy czekają na dialog: Lordzie Vader? tak? wstań! ale przecież nie było powiedziane, że on zaistnieje w filmie. Cytat "every single jedi is now an enemy of the Republic" też został poszerzony o wstawkę z obi wanem. Film jest dobry, a to, że naoglądałeś się spoilerów i trailerów i teraz spoilerujesz innym uważam jednak za świństwo i brak powagi.

__

VIP
Sh1eldeR

2005-05-19 13:01:28

a czego sie spodziewasz w topicu o Star Wars EP 3 jak nie spoilerow? ;-D Nie uwazam spoilerowania (bardzo, bardzo delikatnego zreszta - uznam je za inne jesli zglosi sie ktos komu powiedzialem cos, czego nie wiedzial i nie chcial wiedziec) w topicu w znacznej czesci do tego przeznaczonym za cos "niepowaznego" (co to ma wspolnego z powaga? :D).

Dla mnie brak tego tekstu to JEST wada. Bylem w kinie z grupka trzech kumpli i *WSZYSCY* czekalismy na ten tekst. Jego niepojawienie sie bylo dla nas sporym rozczarowaniem.

Ja rowniez znam angielski i nie mam pewnosci co do kwesti raise/rise. Na wielu anglojezycznych forach wiele osob pisalo "raise", oba te slowa maja bardzo, bardzo zblizone znaczenie i wydaje mi sie ze oba mogly byc uzyte w tym kontekscie. Dodatkowo, na moje stare ucho to Palpatine wymawia to nawet bardziej jak RAISE niz RISE (w "rise" wymawia sie "s" bardziej syczaco, a w "raise" mozna to zrobic w sposob blizszy "z").

Nie mialem zamiaru cie atakowac w mojej wypowiedzi, spieszylem sie i moze dlatego nie powstawialem co drugie slowo mordek ";)". Zreszta, kim jestes zebym mial zechciec cie atakowac?

PS. Kozacka kukielka z mieczem swietlym w avatarze

__

Użytkownik
westlan

2005-05-19 13:05:50

teraz wrocilem z matury :-d spalem3h po premierze ! ahhahah napisze cos wiecej.
wlasnie gra aktorska mnie zaskoczyla, byla poprostu super wg mnie! to jak anakin przechodzil rozterki i sie zmienial bylo poprostu genialne az mnie ciarki przechodzily, tak samo ekspresja uczuc imperatora byly mistrzowskie poprostu. Mnogosc scen, ich roznorodnosc i wykonanie byly niesamowite a od pewnego momentu filmu jak zaczely sie walki to siedzialem wbity w fotel z zapartym tchem. ten film zrobil na mnie tak ogromne wrazenie ze tylko o nim mysle teraz ale jestem maniakiem dla mnie to jak religia wiec w sumie sie niedziwcie ;-d

ogolnie mowiac film byl niesamowity, szczegolnie jego ponury klimat i atmosfera. Niemoge sie doczekac az pojde 2 raz do kina!

__

VIP
stR4y

2005-05-19 13:35:30

hehe ja dopiero o 18 ide to ocenie.
Palpatine to przeciez psychopata :D

__

VIP
stR4y

2005-05-19 13:39:37

ha ! Go away weak jedi ! Fell power of the dark side !

__

VIP
stR4y

2005-05-19 13:41:09

Mam mlodszego brata i jak wychodzil Phantom Menace to pokazaly sie pierwsze klocki LEGO z serii SW, mam w domu troche tego :P

__

Użytkownik
e2

2005-05-19 15:04:35

Ja Ci dam kukiełka :P to jest moje foto :PPP

W skrócie - ja też się zawiodłem, że nie usłyszałem tego dialogu :x Szczerze - zrobilem go sobie sam jak wstawał ubrany z swoją zbroję ^^

Co do tego atakowania - sorka, mogłem źle odebrać twój komentarz. Na pytanie kim jestem byś chciał mnie atakować chyba nie ma odpowiedniej odpowiedzi :)

__

VIP
rostek

2005-05-19 19:42:49

http://img.esports.pl/users/rostek/mace.jpg

__

VIP
vader

2005-05-19 21:30:19

Dokladnie ... myslimy praktycznie tak samo :)

__

VIP
vader

2005-05-19 21:33:53

Wlasnie wrocilem z caodziennego wypadu do kina :P

Film genialny, dla mnie bezapelacyjnie najlepsza czesc sagi. Nie bede tutaj spoilerowal jak robi to ZA DUZO osob, ale musze przyznac ze film powala z nog.

Jest dynamiczna akcja, sa mistrzowskie efekty, jest swietna gra aktorska (no moze faktycznie poza padme i impreatorem w paru miejscach), sa swietne scenerie i walki, a co najwazniejsze jest KLIMAT. Pare scen (parenascie) przyprawilo mnie o mocne ciarki i gesia skorke, co odczuja tylko fani :)

Wybiore sie na to jeszcze z 4x :P

__

VIP
vader

2005-05-19 21:40:08

Twoj mini-lajsejber ownuje ... prawie tak dobrze zrobiony jak mow ... if you know what im sayin :P

__

VIP
vader

2005-05-19 21:56:38

Co do spoilerow- nawet jesli uwazasz to za stosowne, to nie powinienes podawac zadnych informacji o filmie (przynajmniej przez pare dni), bo pooki co nie mamy prawa psuc innym obrazu :)

Anyway, topic jest moim zdaniem miejscem pokazania swojego stosunku do sagi SW przez uzytkownikow esp.pl, a przy okazji porozmawiania tez o filmie :P

__

Użytkownik
evan!

2005-05-19 22:10:05

film przepiekny, swietne akcje, ekspresja uczuc, christensen(czy jak mu to tam leci:D?) spisal sie o wiele lepiej niz w 2giej czesci, w ktorej byl cienki jak igla chirurgiczna, portman slabo zagrala, ale przynajmniej bylo z nia mniej scen niz w poprzedniej czesci =] , mogli troche wiecej wycisnac z tego komandera, ale i tak dawal rade, czuje lekkie nienasycenie bo niby film sie dluzyl, ale z kazda chwila czulem ze historia sie dopelnia, a i tak brakowalo mi dobrej godziny, ladny motyw na koncu gdzie widzimy kilka znajomych twarzy=], nie bede ocenial czy najlepsza czesc czy nie ale obejrzec trzeba i naprawde film daje rade,; czekam az sie zassa i zrobie sobie jakis seans od 1-6 czesci po kolei =]

__

VIP
stR4y

2005-05-19 22:35:35

zgadzam sie :) stawiam go na 1 miejscu na rowni z Empire Strikes Back

__

VIP
MsT

2005-05-19 23:02:22

hej skad macie te lightsabery w avatarach ;D?
tez jestem maniakiem/fanem sw, ale do kina ide dopiero w sobote na 20:00 ;o
slina mi cieknie..

__

VIP
rostek

2005-05-19 23:08:41

Goździkowa poleciła

__

PRO
sxl

2005-05-19 23:09:54

pod wzgledem klimatu w filmie i atmosfery w kinie (ludzie) naprawde bylo mistrzowsko i bardzo milo :)

plus podobal mi sie bardzo caly watek anakina, ktory wychodzi na meczennika i zagubionego goscia ktory staje sie bohaterem tragicznym
szkoda go mi bylo w trakcie filmu az :)

__

VIP
MsT

2005-05-19 23:43:30

paint rulez?

__

VIP
vader

2005-05-19 23:55:22

Mi chodzilo glownie o klimat w filmie. W kinie bylem o 15, wiec ludzi bylo malo a na dodatek poszedlem tam z kumplem i jego dziewczyna, wiec czulem sie nieco samotnie :D

__

VIP
vader

2005-05-19 23:56:09

Oj jest na co czekac, uwierz mi :)

__

Warning: getimagesize(http://img.esports.pl/users/rostek/mace.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1190 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie