Legalizacja związków homoseksualnych?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
syzmon

2005-05-11 14:59:20

pewnie by mogli się wspólnie rozliczać przed fiskusem, by mieli prawo do informacji medycznej w naglych przypadkach... sprawy dziedziczenia... zasiłki rodzinne, to bardziej materialne stanowisko...
z bardziej duchowej strony - po to samo po co ślub jest dla hetero... jakims krokiem w przyszłość, przyrzeknięciem sobie ze jest sie tym jedynym... nie wiem po co w ogóle jest takie rozróżnienie w państwie... Ślub jest nieodłącznie związany z religią, nie wiem dlaczego jest coś takiego w państwie jak ślub...

Ustawa z dnia 25 lutego 1964 r. - Kodeks rodzinny i opiekuńczy
http://www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/kro2005.html#t1d2

ustawa naklada obowiązki i przywileje ludzi zyjących w związku małzeńskim (niekoniecznie z dziećmi), co nie daje im konkubinat czy inny rodzaj wspólnego życia...

__

Użytkownik
gorylekto

2005-05-11 15:03:01

Tak, ale bez adopcji dzieci. Po co niszczyc dziecku zycie ?

__

Użytkownik
nox.

2005-05-11 15:14:47

F2

__

VIP
slawek

2005-05-11 15:25:19

Kwestia dobra i zła.
Kwestia norm. Tych starożytnych i tych nowych.
Kwestia ich ewolucji.
Kwestia przykładanej miary.
I wiele innych kwestii - myslisz że mamy dość czasu i miejsca by o tym pisać?

Jeśli żartobliwy komentarz nie daje rady, to co bedzie gdy zaczniemy dzielić zdania na słowa a słowa na litery w niekończącej się dyskusji, do której i tak obaj jesteśmy za mali?

__

VIP
slawek

2005-05-11 15:26:57

Art. 1. § 1. Małżeństwo zostaje zawarte, gdy mężczyzna i kobieta jednocześnie obecni złożą przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego oświadczenia, że wstępują ze sobą w związek małżeński.

Trzeba więc tylko, bagatela, zmienić pierwszy punkt ustawy. Błahostka.
A 4% gejów będzie mogło rozliczyć razem podatek

__

Użytkownik
yareq

2005-05-11 15:31:09

Lamiesz. Tolerancja to "postawa lub zachowanie zakładające poszanowanie poglądów, uczuć, przekonań odmiennych od własnych".

To ze jestem tolerancyjny wobec osob homoseksualnych nie oznacza ze musze byc tolerancyjny wobec kogos kto by ich najchetniej pozabijal.

To byla wypowiedz z punktu widzenia osoby (takiej jak Ty lub mental) dla ktorej "rozwiazaniem" problemu jest pozabijac.

Szczerze to nie mam was zamiaru zabijac, zyjcie sobie w swojej glupocie i zacofaniu dopuki nie bedziecie latac ze strzelba or smth za homoseksualis(tami/tkami) bo wtedy nie mam zamiaru stac obojetnie.

__

VIP

2005-05-11 15:41:52

homiki sa fajne.. daj im spokój :D:D:D
widziałeś kiedys zjaranego homika prubującego biegać w takim kółku ? :D:D do biegania.. :D:D:D

__

VIP
Ph0bia

2005-05-11 15:47:56

jak widzisz biedronke to znaczy ze to gepard. teraz kumam ; )

__

PRO
igor

2005-05-11 16:46:49

Ani moje, ani homoseksualistow. Tak trudno sie domyslec, ze chodzi o konsekwencje legalizacji zwiazkow homoseksualnych we wszystkich w/w sferach zycia?

__

PRO
igor

2005-05-11 16:49:11

Ani moje, ani homoseksualistow. Tak trudno sie domyslec, ze chodzi o konsekwencje legalizacji zwiazkow homoseksualnych we wszystkich w/w sferach zycia?

__

PRO
igor

2005-05-11 16:50:50

__

PRO
igor

2005-05-11 16:50:51

__

Użytkownik
mvx

2005-05-11 16:56:45

Nie ! żadnych małożeństw, jescze tylko brakuje aby geje chcieli uczyć w szkołach ...

__

Użytkownik
Aki

2005-05-11 17:15:20

Tak, ale bez adopcji dzieci

Od dziecaQw pedaly won ;o jestem tolerancyjnym typem ;>

__

Użytkownik
Kabu

2005-05-11 18:06:34

Hehe mi tam sie wydaje ze juz ucza:D! niestety nie znam konkretnych przypadkow:P

__

Użytkownik
yareq

2005-05-11 18:50:28

over: myslisz ze jestes lepszy odemnie? sam mnie ponizasz w miejscu publicznym. Tym oto zalosnym banem zakonczysz moja smutna przygode z tym smiesznym severem i z bogiem, panem i wladcza igorem...

To od ouwera tylko mnie nie zbanuj za to, ja tylko przekazuje :d

__

Użytkownik
mental

2005-05-11 18:54:25

Po pierwsze: Toleruje wszystkich prócz gejów, dresiarzy, nazistów i komunistów. Skupiając się na pedałach: jeżeli chowaliby sie w chałupkach i nei rzucali w oczy to bym sie nie czepiał, ale jak co chwila widze w telewizji dwóch lizących się facetów lub walczących właśnie o to, żeby mogli się najlepiej pierdolić na ulicy to mnie bierze na rzyganie. Nie należy ułatwiać homoseksualistom życia, ponieważ to nie jest znak przyszłości tylko choroba - i nie obchodzi mnie opinia jakichś kolesiów którzy uznali że to nie choroba. A dzieci to niech mają jak je sobe sami spłodzą! I nie chce żeby z polski zrobiła się taka Hiszpania... nawet jak patrzyłem na Love Parade kliedy jeszcze bylo w niemczech to mnie szlag trafiał....i tak btw.. pisze sie dopÓki. :/

///a ty jestes nietolerancyjny wobec nietolernacyjnych!! bys sie wstydzil!! a jak nietolerancyjni walczyli by o to aby nie byli dyskryminowani? rzady maja powazniejsze problemy niz zajmowanie sie problemem pedalow ;F

__

Użytkownik
*Jaras

2005-05-11 19:22:27

Temu napisalem ;c

To jest tradycja ;d

__

Użytkownik
zenon

2005-05-11 19:36:37

Ryby, dzieci i Rysie z klanu glosu nie maja :D

__

Użytkownik
dr_SmirnoFF

2005-05-11 20:01:24

Spokojnie majster to miał być żart..... przyznam może troche za ostry.
A "pe*** do gazu" to nie to samo co "żydzi do gazu" czy "czarnuchy do gazu".
Jeżeli już to bliżej było by "zboczeńcy do gazu". Przepraszam jeżeli Cie uraziłem moją opinią. Chciałem dodać troche głupoty na żarty do świata w którym według mnie jest za dużo głupoty na serio.

btw nie wierz we wszystko co czytasz

__

Użytkownik
Chester

2005-05-11 20:07:15

naslę na Ciebie zespół Maciusia to pożałujesz tych slów :P

__

VIP
fragmat1c

2005-05-11 21:26:46

w sumie to temat mozna podsumowac tak: yar i over to pedaly :D

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2005-05-11 21:51:14

Tak, calkowicie

Piszecie ze jestescie tolerancyjni ale nie dopuszczacie adopcji dzieci? dlaczego? bo uwazacie ze bedzie mialo przejebane psychicznie? Bedzie mialo przejebane przez was :O przez nietolerancyjnych dogmatyków :O

Btw. Wydaje mi sie ze dziecko wychowane wsrod homoseksualistow nie bedzie widziec w tym nic zlego poniewaz tak zostalo wychowane.

__

Użytkownik
Bs0d

2005-05-11 22:08:08

Jasne.. Ja bym w takiej sytuacji chyba sobie podcial zyly gdybym uswiadomil sobie kto jest moimi rodzicami...

__

Użytkownik
zenon

2005-05-11 22:10:58

Co Ty gadasz? (zeby nie powiedziec ze pier...) Dziecko wychowane przez homo na logikę biorąc będzie miało w przyszłości "podobne zainteresowania", no bo od kogo przejmuje się większość nawyków w okresie dzieciństwa (nie wliczając w to podwórka) Takie cos po kilkudziesieciu latach spowodowaloby rowniez podumarcie gatunku, bo dziecko, które w przyszłości nie będzie ten tego raczej nie przedłuży rasy, nie?

"Wydaje mi sie ze dziecko wychowane wsrod homoseksualistow nie bedzie widziec w tym nic zlego poniewaz tak zostalo wychowane."

I to byłby NAJWIĘKSZY problem tego dziecka...

Z jednej strony osoby, które by chciały powybijać homo, a z drugiej Ty... Skrajności zazwyczaj nie są dobre.

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2005-05-11 22:11:51

bo zyjesz w srodowisku heteroseksualnym ... gdybys zyl otoczony gejami tez bys byl nim :D ( prawdopodobnie of korz ) :D

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2005-05-11 22:16:22

nie wydaje mi sie ze zalegalizowanie zwiazkow homoseksualnych doprowadzilo by do podumarcie gatunku poniewaz chwilowo homoseksualizm nie jest az tak rozpowszechniony... cos takiego sie zdarzy nie wczesniej niz za 300 lat a wtedy to juz mezczyzni beda rodzic :Da dzieci bedzie tez mozna kupic w sprayu :D

__

Użytkownik
zenon

2005-05-11 22:20:27

Ej to w koncu o czym mowisz? Najpierw pisales o _adopcji_ a teraz o legalizacji zwiazkow - to dwie rozne sprawy...

__

Użytkownik
mvx

2005-05-11 22:22:23

nie jest ale przez to moze sie rozpowszechniac.. ok mozna byc tolerancyjnym dlaczegos co jest normalne ...

__

Użytkownik
Blom

2005-05-11 22:24:45

sluby cywilne homoseksualistow musza byc udostepnione, na takich samych prawach jak hetero!
adopcja - NIE!

__

Użytkownik
Blom

2005-05-11 22:27:00

jestes totalnym prymitywem.

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2005-05-11 22:27:28

Nie widze w tym nic nienormalnego

__

Użytkownik
Blom

2005-05-11 22:30:15

czyli nietolerancyjny jesli o to chodzi. uczucia religijne? lol, a kto tu mowi o wiazaniu z tym jakiejkolwiek religii?! co to zabierania magii z twoich chwil z kobieta, to jak dwoch pedalow sie ze soba bawi i wiesz, ze to robia, tylko nie moga oficjalnych zwiazkow zawierac, to to nie zabiera magii? boshe, co za bzdury gadasz!

__

Użytkownik
PatheticFreak

2005-05-11 22:40:56

dziękuje, że wkońcu ktoś mnie zauważył

__

Użytkownik
Lukin

2005-05-11 23:55:13

To związki homoseksualistów są nielegalne?

__

Użytkownik
Tak

2005-05-12 10:26:56

Tak, ale bez adopcji dzieci. Po co narażać takie przykładowe adoptowane dziecko na:
1)Zrytą psyche(tatusiu idę pobawić się z tatą k?)
2)Szykanowanie ze strony społeczeństwa(Polacy nie odpuścili by sobie i to głównie by było powodem zrytej psychy dziecka)
3)Brak szansy na heteroseksualną rodzinę(jest szansa, że takie dziecko trafiłoby do rodziny heteroseksualnej i wychowało się w "normalnych" warunkach).

__

Użytkownik
Tak

2005-05-12 10:29:18

Tak, ale bez adopcji dzieci. Po co narażać takie przykładowe adoptowane dziecko na:
2)Szykanowanie ze strony społeczeństwa(Polacy nie odpuścili by sobie i to głównie by było powodem zrytej psychy dziecka)
3)Brak szansy na heteroseksualną rodzinę(jest szansa, że takie dziecko trafiłoby do rodziny heteroseksualnej i wychowało się w "normalnych" warunkach).

__

Użytkownik
Tak

2005-05-12 10:30:16

__

Użytkownik
Tak

2005-05-12 10:30:34

__

Użytkownik
Tak

2005-05-12 10:37:27

A przepraszm wysłało mi się pare odpowiedzi przez moje fajne łącze!! KASOWAĆ!! :)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1320 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie