Dzieje Pokahontaz

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
*Jaras

2005-04-17 20:31:37

Heh, wiesz rownie jaja sa.

P4 [email protected] 1024 kb keszu, 512 ddr i dobra gfx i mainboard a ta strona zmula mi calego kompa ;D

__

Użytkownik
ziel1na

2005-04-17 20:42:32

bo sie jakas mp3 laduje.. mam to samo :F i i tak sie nie zaladowala lol

__

Użytkownik
fobozZz

2005-04-17 20:43:28

mi tam najbardziej sie podoba "nie1" , "do amnezji" i w sumie "choragiewki i wiatr" tez daje rade :)

__

Użytkownik
Insect

2005-04-17 20:49:23

nie znajdujesz w Halabardach aluzji do PFK, mogbys objasnic ?

__

Użytkownik
t2

2005-04-17 20:55:06

To ja chyba nie musze opisywac reakcji mojego Celerona 466 MHz i 128 MB SDRAM'u? ; ]]

__

Użytkownik
saBek

2005-04-17 21:00:30

Aj don gural jest zajebisty

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-17 21:07:12

Halabardy z tego co pamietam byly najazdem na styl Fokusa i jego osobe. Aluzja zrobiona tak, ze nie kazdy zauwaza. Wsluchaj sie, glosno o tym bylo.

__

Użytkownik
Insect

2005-04-17 21:30:38

aluzje dostrzeglem w pierwszej czesci Halabard (o roznych ostrych narzedziach) - to chyba sie odnosi do fenomenalnych powierdzchni tnacy Fokusa, ktory to tekst dosyc czesto przewija sie w jego zwrotkach, utworach. O to chodzi ?

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-17 21:31:33

Sry, ja naprawde nei pamietam ;D Nie wiem jak mam na drugie imie a bede takie cos pamietal ;D

__

VIP
vader

2005-04-17 21:38:20

Heh ... przegapilem taka dyskusje ... ale moze to i lepiej :P

Ogolnie polskiego rapu nie slucham praktycznie w ogole ... PFK i teraz pokahontaz po prostu nie lubie i nigdy nie lubilem ... nie kreci mnie ten styl :)

Z polskich - OSTR / Eldoka Grammatik / Gural Kasta / ewentualnie jakies bardziej hardcoreowe kawalki ... :)

Edit : Imo Ci "Za szybcy sie wsciekli" imo jest tragiczna ... zupelnie mi nie podchodzi kawalek :)

__

VIP
vader

2005-04-17 21:47:37

Heh ... no Guural to juz wiekszy kaliber ... ogolnie polecam teledysk do Drewnianej Malpy Rock :)

Plytka zajefajna :)

__

Użytkownik
elmo.rtcw

2005-04-18 10:39:53

fenomenalna plyta a te bity to to na co czekalem po "wstrzas dla mas" :-D

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-18 14:46:01

Przeczytaj tekst 5 razy na sucho, potem przesluchaj sam bit.

Mi pierwszy raz jak sluchalem "na sluch" czyli wszystkie slowa sie plataly, piosenka wypadala srednio. Ale jak w aucie rozkrecilem radio i wsluchalem sie w tekst to wlasnie bylo to. Swietny najazd na plebsy, lagodnie - upominajac i przy okazji szyerczy rec w strone Donia :D

__

VIP
acci

2005-04-18 16:30:15

jak najpierw mialem teledysk tylko, to ten kawalek mi sie wydawal z deka chujowy, potem mp3 to juz gitara ogolnie, a wczoraj oriżinala zamowilem z pkhz.com i jest fajnie ; D

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-18 16:32:14

Namiar na ten sklep, bo ten flash mi z dupy chodzi. chce orga bo autografy (?!), chyba tagi ;D

__

Użytkownik
gorylekto

2005-04-18 16:42:35

wlasnie slucham plyte... co tu duzo mowic... wymiata na calej dlugosci. bardzo charakterystyczna plyta... ( brzmienie plyty nie da sie pomylic z czym innym) ktos narzekal na bity... to trzeba czuc....

PS. Fokus jak zawsze w wysokiej formie :]

__

VIP
acci

2005-04-18 16:48:32

mowi sie 'prosze pana, władce, mistrza acciego o podanie mi namiaru na ten sklep' a nie 'namiar na ten sklep' ;D
ewidentny brak kultury :p

http://www.pokahontaz.com/receptura/contact.php3

__

VIP
vader

2005-04-18 18:03:54

Przesluchalem pare razy ... ogolnie nie lubie tego stylu ... dlatego mi sie nie podoba.

Tekst niezly, bit upada a flow sredni- nie w moim typie ;)

__

VIP
vader

2005-04-18 18:08:05

Hehe ... why czepiasz sie tak w kolko tego Rysia ? :P

__

VIP
vader

2005-04-18 18:08:55

Nie zgadzam sie z tym 'czuc' ... hah po prostu o gustach sie nie dyskutuje stary- jednym podchodzi, drugim nie.

__

Użytkownik
gorylekto

2005-04-18 18:29:14

o ja pierd... ostatnia piosenka ... ja to mam zapisane jako suma... leglem. :D

__

Użytkownik
seVen

2005-04-18 19:05:51

Niektore opinie tutaj mnie powalaja, rozumiem ze komus sie podoba styl jednego a drugiego nie bardzo, ale jak mozna mowic ze 3 jest zajebistych a reszta to szajs? ogolnie to wszystko kwestia gustu, a i tak z opini wielu z was bije wyraznie ze pojecia nie macie o czym piszecie :/ Ogolnie sa pewne fakty niezaprzeczalne i tego sie nalezy trzymac!
K44. Kupilem 1 kasete zaraz po jej ukazaniu sie (a bylo to dawno), podobnie z dwoma nastepnymi i wkurwia mnie jak niektorzy sie produkuja ktora plyta byla robiona jak i pod kogo, ktora byla dobra a ktora nie. Nie mozna tak na to patrzec, bo kazda z plyt byla inna, robiona calkiem inaczej i kazda jest do poprzedniej calkowicie i zupelnie nie podobna!
Sluchalem tych kawalkow tyle razy ze swoje wiem... "Ksiega tajemnicza..." jest po prostu legendą. Pierwszą i chyba tak naprawde jedyną do tej pory płytą psychorapową która sie poniosła po świecie długo i szeroko i nie jest legendą bo ja tak mówie, ale dlatego iż do tej pory kręci i jednoczy ludzi zorientowanych muzycznie w sposob wszelaki. Spotykalem juz i punkow i metali czy wrecz satanow ktorzy ta plyta jarali sie strasznie, mimo ze na caly rap czy tam hip hop zaden z nich by nawet nie nasral - taka wlasnie byla 1 plyta kalibra. 2 plyta to calkiem co innego, od pierwszej odgrodzili sie grubym murem i zagrali inaczej, ale tez swietnie, tu oczywiscie rzecz gustu, ale nie mozna odmowic chlopakom umiejetnosci, niektore teksty i rymy powalaja, a poza tym są ciągle bardzo orginalne, nieprzypomina mi się bowiem aby przedtem czy potem zrobił ktos cos podobnego stylowo. 3 plyta to znowu kolejna zmiana, niestety tym razem na gorsze w moim odczuciu :/ Cala kwestia rozbija sie o WSZ i CNE, czyli dwoch kolesi ktorzy sa nieporozumieniem... Wystarczy przesledzic dokonania i osiagniecia Wujka zeby wiedziec ze potrafi zjebac niemal wszystko, a i CNE talentu ma tyle co i kazdy z was pewnie :/ "Baku baku to jest skład..." No co ty nie powiesz? :o Plyta z nimi nie mogla byc tak dobra jak poprzednie, mimo to niektore kawalki ciagle uwazam za swietne ("Konfrontacje"), jest ich juz niestety mniej jak poprzednio :/
Porwalem sie widze z motyka na slonce, bo o samym kalibrze trzeba by powiedziec 2 razy tyle zeby nie zabrzmialo powierzchownie, a przeciez temat dotyczy PFK i tego co po nim zostalo, a to drugie tyle pisania a nawet wiecej :( Moze kiedys sie jeszcze dopisze, teraz nie bo mnie zaczyna korcic zeby skomentowac dokonania Łony, WYP3, popluczyn zip skladu, Gurala, Grammatika, Pezeta& Noona, Daba, Tedego i spolki, Ostrego oraz PFK całego, a to by była przesada :P

__

Użytkownik
t2

2005-04-18 19:30:26

K44 - trzy odrebne plyty, nagrane w innych klimatach, dlatego trzy opinie. Tak samo jest u Ciebie, wiec nie rozumiem o co chodzi? Co do trzeciej plyty - zgadzam sie - konfrontacje sa swietne, ale dla mnie ta plyta jest po prostu banalna i nie tej swiezosci co dwie poprzednie. Kwestia gustu, dlatego jest tu tyle roznych, sprzecznych opinii, po to jest forum, zeby je wyrazac.

(...) ale jak mozna mowic ze 3 jest zajebistych a reszta to szajs?"

Kazdy ma swoich ulubionych wykonawcow/raperow/kapele rockowe/orkiestry symfoniczne. To normalne. Dla mnie licza sie tylko Ci, ktorych wymienilem + moze pare skladow, ktorych nie znam, bo nie wyplynely + Pezet, bo o nim zapomnialem + pojedyncze kawalki innych skladiw. To moje zdanie i szanuje inne opinie, kazdy ma swoje gusta i choc czasami ich nie rozumiem, nie mam na to wplywu. Obecnie HH jest modny i to wplywa na jego powszechnosc, komercjalizacje muzyki, uproszczenie i dopasowanie jej do gustow szerokiej publiki przez co powstaje coraz mniej muzyki wartosciowej (hello Doniu/Liber/Mezo).

__

Użytkownik
elmo.rtcw

2005-04-18 21:06:16

bo Rysiu to jest gosc! ;-)

__

Użytkownik
elmo.rtcw

2005-04-18 21:12:58

2x+--> seVen za znajomosc w gatunku, t2 za tolerancje

__

Użytkownik
Bh3liom

2005-04-18 23:28:52

no dobra czekalem az mi sie plyta sciagnie zeby ja przesluchac i zaebym mogl z czystym sumieniem uczestniczyc w dyskusji :P ogolnie bity..... kwestia gustu... mi sie nie podoba wiekszosc... 'sklonuj mnie' ma jeden podchodzacy pod moje gusta :) jesli chodzi o wykonanie.,.... Fokus podnosi poziom... zawsze mial swietne teksty... jedna z kilkunajlepszych zwrotek wg mnie ze wszystkich kawalkow jakie slyszalem z polskiego hh to wlasnie zwrotka Fokusa w "zimnej fuzji" z plyty pezeta... poprostu genialna jest zwrotka jak dla mnie :) wracajac do plyty... niespecjalnie mi sie podoba... + za nie klepannie schematu i inwencje tworcza.... ale do OSTRego im troche jeszcze brakuje jesli chodzi o nowe brzmienia w polskim rapie :)

__

VIP
vader

2005-04-18 23:40:31

A wszystkim brakuje DUUUZO do Meza i Tedzika ... ahhh ... mogli by zalozyc duet

__

Użytkownik
t2

2005-04-19 09:26:39

True, true - Mezo ciagle pozostaje niedoscignionym wzorem dla ambitnych raperow chcacych tworzyc swieze i oryginalne kawalki ; ].

__

Użytkownik
edix

2005-04-19 12:57:03

tak btw to nie moge sie doczekac nowego singla Fokusa :D

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-19 14:01:18

"Ego & Pokahontaz - Cuda Niewidy"

Mistrzostwo. Nie mam slow, swietny kawalek, oczywiscie Fokus nie pozostawil zadnych zludzen i wymiotl wszystko co szlo.

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-19 14:06:47

Nie wiem czemu, ale dodam, ze do ulubionych zespolow/wykonawcow dodaje K.A.S.T.E i Gurala. K.A.S.T.A. - Rzucam, piosenka banal ale wykonanie szok, "Gural, honorowy czlonek klubu, bluuza fubuu, hardkorowe lubudubu". Wychylylybymy przeciez tez wymiata. Bity w nim szok, wykonanie znowu na poziomie.

Mimo, ze KASTA zawsze tak z tylu, dla mnie mistrzostwo na calej lini i jesli ide na imprezy nie robione pod techno zawsze proponuje ich, pokahontaz i niektore kawalki 600.

__

Użytkownik
Insect

2005-04-19 15:04:06

Nienawidze bitow DJ 600v, po prostu ich nie trawie, nie lubie KASTY bo mi nie leza podobnie jak Gural - jakis dziwny IMO ten ich hh jest. Z kolei fenomen OSTRego tez mi nie odpowiada - ta jego cala Jazurekcja to na 3 przesluchania jest bo pozniej sie robi monotnna.
Ale kwintesencja tego postu jest to, iz jest to temat o Pokahontaz a nie o ulubionach squadach hh-owych !! Co do Pokahontaz to prawie zaden kawalek z tych ktore byly dostepne przed ukazaniem sie plytki, m.in. Uam ten chuam, Cuda niewidy, marzenia senne - to zaden mi sie nie pododal, choc jest zagorzalym fanem PFK, nie wiem czemu tak jest, moze za krotko siedze w hh ale Pokahontaz to iMO nie to co tygryski lubia najbardziej (ale skwaszony post :/)

__

Użytkownik
Insect

2005-04-19 15:07:51

mi tez sie podobala dopoki nie uslyszalem, ze jest przycinana
'... wiemy to bo zmiekniesz i lamerskie ciecie - mogl na tym zakonczyc zwrotke a tak wyszla porazka IMO

__

Użytkownik
Dawc1o

2005-04-19 18:52:02

Zgdzam sie Wall-e i Gural wymiataja , szczegolnie gural ze swoim zajebistym flow i nieprzecietnymi porównaniami , zarzuca sie mu ze rymuje o niczym ale sam jego styl jest fenomenalny jak dlamnie a kawalki takie jak "peryferie" , "wrocławska premiera" , "wychylybymy" czy "1,2,3" to klasyki polskiego hh . Ostatnia plyta gurala jak dla mnie bardzo dobra chociez mogli sie z sido bardziej przylozyc do kawałka ;].
Najgorszym mc wydanym na legalu w polsce jest według mnie Żurom ;) żałosna technike , zero wyczucia tempa , i pseudo gangsterskie teksty . Zurom wprawdzie wydał 2 zajebiste składaki Road to hiphop 2004 i 2005 ale jego plytka byla beznadziejna .

__

VIP
acci

2005-04-19 19:22:20

no gural ma mega zajebiste porownania po prostu jest w tym mistrzem i nie ma lepszego w .pl, a co do zuroma to zniszczyl go nawet mc terminator ;- DDDDDDD

__

Użytkownik
Dawc1o

2005-04-19 19:32:03

Najbardziej denerwuje mnie to w zuromie ze sam jest beznadziejny a krytykuje 100x lepszych od siebie np Duze Pe . Kiedys byla taka akcja na forum hh.pl ze zurom pod innym nickiem zjechal tedego , fu i kogos tam jeszcze a pozniej chyba o tym zapomanil i ujawnil ze tamten nick to on ;] a przeciez zawsze mowil ze on jest szczery itp Żałosne
P.S Pewnie i mc błażej z obroncow hardkoru mnialby z zuromem rowne szasne ;]

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-19 20:41:54

Peryferie byly fajna mila piosenka. Fajnie mi sie jej sluchalo. Ta, teksty faktycznie czasami sa o niczym bo o bluzie gurala ale tekst typu
"Oto gural, honorowy czlonek klubU, bluza fubUUU, hardkorowe łubudubu" koles ma leb, tyle. Cale rzucam to swietnie dobrane slowa o niczym, no ale :D PRzy hiphopie mozna sie tez bujac a nie tylko wsluchiwac.

__

PRO
sxl

2005-04-19 20:59:05

pocahontas poznala bialego przystojniaka i sie ozenili - to nie takie byly dzieje?

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-19 21:04:15

Mhm, Fok na bialo sie zrabal. Wyglada troszke jak cpun ale podoba mi sie w miare ;D

__

Użytkownik
freak

2005-04-20 06:19:14

nie, najwidoczniej nie oglądałeś drugiej cześci :-)))))

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1190 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie