Kanadyjska rzeź... Masakra

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
PRO
sxl

2005-03-31 16:39:05

Napewno w radiu czy TV slyszeliscie o uboju fok w Kanadzie. W tym roku chca zabic w sumie 300.000 sztuk (pare razy wiecej niz ludzi w moim rodzinnym miasteczku).

To troche duza, jak na moje oko, liczba. Fok niby jest sporo, ale nie wydaje mi sie ze mord i obdzieranie ze skóry (czesto na zywca... jak sie okazuje) to najlepsze rozwiazanie zbyt wielkiej populacji tych zwierzat. Jak ogladam zdjecia tego jak wyglada taki uboj, to az mi lezka kreci sie w oku...

Zdjecia (klikac w cyferki po lewej od fotki): http://serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35077,2627394.html?x=0

__

Użytkownik
rambiak

2005-03-31 17:01:53

... z tego co slyszalem to taki uboj jest jedynym zrodlem zarabiana w niektorych regionach , a wiadomo , jesli chodzi o te sprawy to czlowiek zawsze bedzie gora ...

__

Użytkownik
malleus

2005-03-31 17:11:27

k**wy je**ne wkoncu to istota ktora zyje :-(

__

VIP
rostek

2005-03-31 17:25:34

omg...

__

Użytkownik
zenon

2005-03-31 20:14:09

Ja bym chetnie kurwa tych kilku zajebanych mysliwych niezle okopal

__

VIP
Nor

2005-03-31 20:17:13

chujce jakich malo O_o.... n/c powinni zakazac wybijania biednych fok... az mnie kurwa chuj bierze O_o

__

Użytkownik
yareq

2005-03-31 20:23:27

Ta, widzialem ;[ Masakra :/

EDIT:

Co to w ogole k**** znaczy ze fok jest za duzo? Niech im dadza spokoj, moze ludzi tez zacznijmy mordowac bo jest nas za duzo i sie robi za ciasno :EE ? Foki maja takie samo prawo do zycia na tej planecie jak i my...

__

Użytkownik
e2

2005-03-31 20:32:00

Skomentuje tak: Sku*wysyny nie są ludźmi!!

__

Użytkownik
*Jaras

2005-03-31 20:32:03

Odpierdolic sie od fok! Nie robia z nich korzuchow na hiphopowe kurtki wiec powinny byc wolne!

Smierc Britney Spears nie wiem za co, za caloksztalt. Ekipa G-Unit utworzmy miedzynarodowa organizacje chl@paczy-wscieklych-gadow-foków! To tak jak bym wzial wiatrowke i zaczal w bazanty co ma sasiad lutowac, nie - zly przyklad bo juz strzelalem :D

To tak jaby wziasc wyciagnac ze snickersa karmel!

__

Użytkownik
*Jaras

2005-03-31 20:33:32

A szczerze? Jakbyscie tam umierali z glodu, a jedynym zrodlem utrzymania byl uboj fok, to mi by to tam nie przeszkadzalo. Jest ich od cholery. To sie tak mowi, jak kazdy sobie tu siedzi z kakałkiem w rece i w cieplym domu. Co m zrobic taki Zygmunt Grefst3t przy -30.

__

Użytkownik
*Jaras

2005-03-31 20:35:01

Ja proponoje zaczac ubuj od zoltkow! Wiesz, ze gnoje na 1 miasto rodzi sie cos tam co 2 sekundy? Przez ich reklame pantofli urodzi sie milionmalych skosnookich habasow ktorzy wynajda bron termo-plazmowa i zawladna swiatem.

__

Użytkownik
Tymek

2005-03-31 20:37:07

straszne :-/ sam nie wiem jaki komentarz będzie odpowiedni :-(

__

Użytkownik
zenon

2005-03-31 20:40:55

No tak, tylko, ze napierdalanie hakiem a pozniej obdzieranie ich ze skory gdy jeszcze zyje nie jest za bardzo "kul".

__

VIP
overeq

2005-03-31 20:43:40

mam duzo filmow o wiele gorszych od tych, wegetarianska propoganda :D

__

Użytkownik
*Jaras

2005-03-31 20:50:45

Na zywca nie, ale jak sa juz conajmniej ogluszone.

__

Użytkownik
yareq

2005-03-31 20:53:05

Ale to nie jest zabijanie na zarcie tylko "bo fok jest za duzo".

__

VIP
Preak

2005-03-31 21:21:02

ja proponuje ujebac 300.000 mysliwych ...
edit : przeczytalem, obejrzalem i jestem wstrzasniety... w planach maja do zabicia "jedyny" 1 M I L I O N fok, bo... ? Bo jest ich za duzo... Czy tych ludzi do reszty pokurwilo ?!

__

VIP
overeq

2005-03-31 21:31:52

co grozi swaitu z powodu tak wielkiej ilosci fok? ja jebie wstrzymujcie postep ktory was zgubi a nie wpierdalacie sie w przyrode!

__

Użytkownik
Bs0d

2005-03-31 21:35:06

A myslisz ze czemu co roku mysliwi strzelaja do lisow? Bo jest nich za duzo i przez to w Polsce ciezko spotkac np. zajace, mimo iz kiedys bylo nich wszedzie bardzo duzo. Moze z fokami jest ten sam problem? Namnozylo sie nich pelno i teraz innym gatunkom np. ryb grozi calkowite wyginiecie? Inna sprawa, ze jezeli ludzie zyjacy tam nie maja za bardzo pozywienia i z tego powodu zabijaja foki no to co w tym zlego? Poza tym, wiesz jak sie zabija kure? Bierzesz zywa kure i walisz jej siekiera w szyje, czasem jeszcze ma jakies tiki nerwowe po takiej operacji i jej cialo, mimo iz bez glowy biega po ziemi. A wiesz jak np. sie zabija krolika? Wiesza sie go zywego za nogi i wali palka w glowe zeby ogluszyc, a potem odcina mu sie glowe. I tez tu ciezko mowic o "humanitarnym zabijaniu", ale takie sa realia a media robia z tego najwieksza tragedie tego wieku, mimo iz tak naprawde podobne akcje zachodza od setek lat...
Ta wypowiedz oczywiscie nie jest kierowana wylacznie do Ciebie, tylko do wszystkich ktorzy tutaj rozpaczaja w nieboglosy, a na obiad obzeraja sie schabowymi :) Co innego ludzka wrazliwosc, a co innego realia i rzeczywistosc, wiec nie najezdzajcie tak na tych mysliwych, ktorzy zreszta i tak wykonuja zlecone z gory polecenia.

BTW. Moglby ktos napisac kiedy dokladnie stosuje sie wyraznie "nich" a kiedy "ich"? :)

__

VIP
aphex

2005-03-31 22:11:11

n/c :X

__

Użytkownik
yareq

2005-03-31 22:15:59

Nie musisz mi mowic takich rzeczy. Juz sie tego nasluchalem od roznych osob i nie przepadam za miechem. Moja wypowiedz miala na celu ukazac jedynie roznice celow - jeden bardziej idiotyczny od drugiego..

__

VIP
acci

2005-03-31 22:34:12

debile :/

__

Użytkownik
roup

2005-03-31 22:46:53

PEOPLE = SHIT...SEALS = SŁIIIIT ;P
Utworzmy nowy tim U.S.NAVY SEALS i zrobimy wjazd na chate mysliwym!
nie no ale ch***wa ta cala akcja takie nap****alanie foczek kijkami

__

VIP
overeq

2005-03-31 22:49:33

ej jestem punk'iem... nie jakims parowczakiem w koszulce muzyka pzreciwko rasizmowi tylko ogarnietym przechujem z konkretna idea w glowie... nie jem miesa, nie kupuje chinskich butow... botow ze skory ale do czego zmierzam.... jak juz wybijamy fotki to wybijmy i te zolte korewki bo oni nas zaleja niedlugo :P oni sami sie ledwo mieszcza u siebie!

podsumowujac: zólty kolor zly kolor :D

ta i ten tego muzyk przeciwko rasizmowi ... ten tego wlochatu MEGA ULTRA PUNK!

__

Użytkownik
Blom

2005-03-31 23:13:24

HAHAHAHAHA poprostu smiech mnie zalewa jak patrze na.... te Wasze wypowiedzi :O
Kazdy z Was teraz taki milosierny samarytanin, animals i obronca zwierzatek, a sam codziennie wpier*** mieso az mu sie uszy trzesa, zabijajac kazdego dnia swinie czy krowe. Powiecie, ze chodzi o brutalnosc i okrucienstwo z jakim foki sa zabijane i dlatego jestescie przeciw. A mysliscie, ze Wasze schabiki, kielbaski czy inne szyneczki, to jak powstaja? Bodajze dwa dni temu mielismy do czynienia z precedensowym wyrokiem sadu, ktory po raz pierwszy skazal rzeznika za niehumanitarny uboj - konkretnie to swinie byly wrzucane do opazarki zywcem i generalnie ulegaly "przerobce" jeszcze na wpol swiadome, a do tego zabijano jedne zwierzeta na oczach innych - "czekajacych w kolejce - co tez jest niezgodne z prawem. Powiecie, ze to poprostu jakis wyjatek, a takie zawsze sie zdarzaja? Najwyzsza Izba Kontroli przeprowadzila przy okazji w/w "afery" kontrole, ktora stwierdza ze w 60% polskich rzezni lamane jest prawo, czyli w kazdej z nich mozemy spodziewac sie wyzej opisanego brutalnego i bestialskiego sposobu zabijania bydla.

Jestescie tacy milosierni i przeciwko cierpieniom zwierzatek? Krytykujecie okropnych mordercow biednych foczek? Tak bardzo chcecie pokazac swoj sprzeciw? Spojrzcie na wlasny nos, zacznijcie od siebie.

__

Użytkownik
Bs0d

2005-03-31 23:25:07

Dokladnie. Jezeli ktos faktycznie nie je miesa bo brzydzi sie zabijaniem zwierzat to moge uszanowac jego opinie i ogolne wstrzasnienie odnosnie tego incydentu, ale jak ktos zajada sie ze smakiem mieskiem, a tu nagle pisze ze to jest nieludzkie, ze jak tak mozna, ze tych wszystkich mysliwych trzeba pozabijac to dla mnie cos tu nie gra. I tylko nie piszcie ze oni zabijaja te foki bez powodu, bo chyba nikt nie jest na tyle naiwny zeby w to uwierzyc?!

__

VIP
vader

2005-03-31 23:41:29

Pierdoleni sadysci ... chetnie sam bym ich obdarl ze skory ... do not nuke plz ...

__

VIP
vader

2005-03-31 23:46:16

Zawsze sie znajdzie ktos, kto odwroci kota ogonem. W ten sposob mozesz argumentowac swoj kazdy sprzeciw / poparcie czegokolwiek ... naprawde zenujaca wypowiedz.

Swinie =/= fotki .. btw jak Ci sie wydaje, dlaczego jemy wlasnie mieso swin / krow czy jakis kur w miazdzacej przewadze ? Sa to prymitywne, pospolite zwierzeta rolne, sztucznie hodowane i przeznaczone do rzezi. Foki to calkiem inna sprawa, wiec nie lacz tego takimi tekstami.

Kill'em all ... tych wszystkich debilnych sadystow.

__

VIP
vader

2005-03-31 23:47:14

Dokladnie ... proponuje krucjate z tasakami na tych sku***eli :)

__

VIP
vader

2005-03-31 23:49:45

Dokaldnie mistrzu ... popieram w 100% ... jak juz powiedzialem i powiem nie raz - pozabijac tych wszystkich chorych sadystow, moze nas tez jest za duzo :)

__

PRO
sxl

2005-03-31 23:57:40

ta
bo Kanada to przeciez kraj trzeciego swiata i musza zmniejszyc o 1/4 populacje fok zeby gospodarka przetrwala

lmao

__

Użytkownik
Blom

2005-04-01 00:01:55

Swinie to, drogi kolego, jedne z inteligentniejszych zwierzat, wiec nie wiem gdzie szukasz "przewagi" fok nad nimi.
Dlaczego nie jemy fok, tylko swinie i krowy? To wynika z klimatu czy - nazwijmy to - uwarunkowan naturalnych w ktorych zyjemy. Juz od czasow rewolucji neolitycznej, czyli od samych poczatkow osiadlego trybu zycia i czerpania korzysci z hodowli, gatunek zwierzat hodowlanych praktycznie nie ulegl zmianie. No moze tylko kiedys bardziej popularna byla na terenach Europy konsumpcja koniny. Chociaz wlasciwie, to moze pierwsi hodowcy nie jedli fok, tylko krowy, dlatego, ze te pierwsze nie sa tak prymitywne jak te drugie, ktore sa z gory 'przeznaczone do rzezi'. Tak, to na pewno o to chodzi! :O
Troche Ci sie kolego chronologia zaburzyla...

Co do argumentacji mojego sprzeciwu, to zastanawiam sie ktory jego aspekt jest zenujacy? Jakos trudno mi po prostu zrozumiec jak mozna protestowac przeciwko czemus w czym sie de facto - jako konsument, czynnik nakrecajacy caly ten proces - bierze udzial. Trudno mi zrozumiec jak mozna prostestowac przeciwko samemu sobie :O

__

PRO
sxl

2005-04-01 00:03:15

tyle ze krowy i swinie jemy, bo z natury jestesmy miesozercami
nie ubieram sie w futra z krowiego futra, nie uzywam skory swiniej

a foki bije sie zeby zmniejszych populacje, a potem futro sprzedaje jako swietny towar
troche inaczej wiec to wyglada, niz przedstawiles... owszem. ginie masa zwierzat, ale czy to znaczy ze musi glupio ginac jeszcze wiecej?

__

Użytkownik
Bs0d

2005-04-01 00:06:27

Ta wypowiedzia mnie zmiazdzyles. Racja, jemy swinie zamiast fok bo sa prymitywne :DDD A nie pomyslales ze tam w Kanadzie sytuacja moze byc zupelnie odwrotna? Byc moze dla nich wlasnie foki sa pospolite i "przeznaczone do rzezi"?! I nie nazywaj tych ludzi sadystami, bo jesli tak to kazdego rzeznika musialbys nazywac sadysta.

__

Użytkownik
tysik

2005-04-01 13:12:48

niestety czlowiek jest nadal tylko zwierzeciem :/ widze na discovery jak lew rozszarpuje antylope czy cos - no troche obrzydzenie jest ale rozumiem - to natura...
widze czlowieka masakrujacego COKOLWIEK - chce mi sie zygac, zamienic w polny haber i udawac ze nie znam tych ludzi :|

__

VIP
vader

2005-04-01 13:54:30

Prawda !

__

VIP
vader

2005-04-01 13:56:59

Moze i masz racje ... moze zle potraktowalem temat 'naszych' zwirzat hodowlanych i jesli faktycznie chodzilo by o zaspokojenie potrzeb konsumpcyjnych dotyczacych jedzenia, przyznam Ci racje :) Ale odbiegajac od naszych argumentow - te foki zabija sie dla 'zmniejszenia populacji' ... czyli po prostu masowo sie je zażyna, bo jest ich za duzo (sic!)

Mowiac o tym w ten sposob, chyba nie bedziesz sie ze mna sprzeczal, ze jest to chore.

__

VIP
vader

2005-04-01 13:58:19

Moze i masz racje ... moze zle potraktowalem temat 'naszych' zwirzat hodowlanych i jesli faktycznie chodzilo by o zaspokojenie potrzeb konsumpcyjnych dotyczacych jedzenia, przyznam Ci racje :) Ale odbiegajac od naszych argumentow - te foki zabija sie dla 'zmniejszenia populacji' ... czyli po prostu masowo sie je zażyna, bo jest ich za duzo (sic!)

Mowiac o tym w ten sposob, chyba nie bedziesz sie ze mna sprzeczal, ze jest to chore.

__

Użytkownik
rambiak

2005-04-01 16:03:22

... a jesli dla niektorych jest to jedyne zrodlo dochodu ? ...

__

Użytkownik
yareq

2005-04-01 18:26:30

To nie jest zadne usprawiedliwienie imo.

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1801 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie