IKEA antykobieca
Autor | Wiadomość |
---|---|
VIP
|
2005-03-14 12:57:58
Na razie nie będzie bojkotu czy pikiet, dajemy Ikei czas na zmianę instrukcji
__
|
Użytkownik
|
2005-03-14 13:18:06
lol, babom sie nudzi i nie mają co robic, do garów a nie myslec o instrukcjach =PPPP __
|
Użytkownik
|
2005-03-14 13:46:11
poj**** je cos ? __
|
VIP
|
2005-03-14 13:49:25
Zacytuję wypowiedź z fantastycznego polskiego filmu - Sexmisja:
__
|
Użytkownik
|
2005-03-14 14:14:32
cala sprawa jest z przed kilku dni
__
|
Użytkownik
|
2005-03-14 14:29:07
Buahahahaha Einstein say: "Nieskonczone sa ludzka glupota i wszechswiat, chociaz co do tego drugiego mam watpliwosci" ;D Moze przekrecilem, ale sens jest ten sam. __
|
VIP
|
2005-03-14 14:46:10
A tak prawde mówiąc znam wiele kobiet, które uważają takie działania za bezgranicznie idiotyczne - i takich dziewczyn mi szkoda. Prawda że w niektórych przypadkach kobiety są dyskryminowane, ale nie łudźmy się, nie da śię przeskoczyć różnicy płci. (oczywiście są wyjątki - Miriam) Niektóre rzeczy trzeba zmienić ale większość powinno zostac właśnie tak jak jest.
__
|
Użytkownik
|
2005-03-14 15:13:44
Posrało sie komuś w głowie.. ja natomiast jak gadam z kobietami to chcą równouprawnienia.. a to co chłopak robi powiedzmy to one nie chcą tego robić.. "bo to robota nie dla nich" . Czy kobiety wogóle wiedzą czasem czego chcą ? A propo tego ludzika na ulotkach... Ten felek to jest płci obojętnej.. a nawet jeśli chłopak to i lepiej.. ta instrukcja ma być prosta... przejrzysta i spełniać swoją funkcje . Co łatwiej namalować faceta czy kobiete ? ->faceta... a kto zazwyczaj nawet tę czynność wykonuje ? ->facet.
__
|
Użytkownik
|
2005-03-14 15:27:11
"...I tak 90% kobiet chce być traktowanych na równi z facetami..." - dobra chcą być na równi z facetami, ale jak im sie powie że mają iśc do wojska albo cos to Ci powiedzą ze masz nasrane w łbie... =PPPP __
|
Użytkownik
|
2005-03-14 16:21:22
no masz racje dlatego też napisałem że same nie wiedzą czego chcą.. najpierw walczą chcą .. a potem jak z tym wojem , karzą sie spadać __
|
Użytkownik
|
2005-03-14 19:04:40
w dupach im sie poprzewracalo. __
|
Użytkownik
|
2005-03-14 19:07:49
Mysle, ze to najlepsze podsumowanie tego tematu :-) __
|
Użytkownik
|
2005-03-14 20:01:20
feminizm jest beznadziejny i chory --- zgadzam sie z SABATHUS'em :
"Następnym razem jak bezrobotna kobieta pójdzie do Urzędu Parcy, niech dostanie oferty do kopalni, MPO, na budowę(...)"
__
|
Użytkownik
|
2005-03-14 20:27:35
Ona ma wade wymowy ;C Jest mala i cwana, gdyby nie byla to babochlopczyca juz dawno miala by wpier%^& __
|
VIP
|
2005-03-14 21:20:07
Toz to chora przesada! Co tym feministkom do lbow strzelilo?! Idiotyczne tracenie srodkow i zdrowia zeby osiagnac jakis durny cel. Czy dla nich to az tak wazne?! Nie chce mi sie wierzyc, ze wiecej niz 5% kobiet popieraloby ta kampanie - tzn byloby jak najbardziej ZA, a nie "czemu nie" (bo tak na dobra sprawe to mi to tez wisi).
__
|
Użytkownik
|
2005-03-14 21:32:25
A wiecie co wam powiem :->, że jakaś głupia baba takim zachowaniem wystawia świadectwo całej płci pięknej :-/ naprawdę nie wszystkie baby są takie głupie [v->5->7] jako DŻAHAHA __
|
VIP
|
2005-03-15 12:06:21
yyy.... w końcu chyba mamy równouprawnienie? niedługo to w ogole zaczną robić gry czy tym podobne z zakazem sprzedaży dla kobiet -_- __
|
VIP
|
2005-03-15 14:11:18
W ktorym miejscu widzisz tu jakis zakaz? jakikolwiek zakaz? czy kobiecie gorzej odczytac instrukcje skladania mebli tylko dlatego, ze postac tam narysowana nie ma cyckow i bioder (sa przeciez kobiety, ktore ich tez nie maja!)? W tym przypadku nie widze zadnych utrudnien.
__
|
Użytkownik
|
2005-03-15 17:47:49
buhahah pwned gg no re xD __
|
VIP
|
2005-03-15 19:01:10
pwned. az zabolalo :( __
|
VIP
|
2005-03-15 19:24:38
sorry ale to juz jest przesada... O_o
__
|
VIP
|
2005-03-15 19:55:18
tzn to tak nie dokonca miałam na mysli pzrez slwoo rownouprawnienie Oczywiscie ze nie chialabym isc do wojska przymusowo. Ale od 90 któregos roku kobiety moga same tam wstapic. Ale kobiety maja np prawo decydowac o aborcji. I tu kosciol raczej ingeruje w rzad niz oni w kosciol. A z praca to i facet i kobieta powinna pracowac. sry ale musze leciec na trening jak skoncze edituje i dopisze cos jeszcze. __
|
Użytkownik
|
2005-03-15 20:05:40
Chyba nikt nie ma prawa decydowac o smierci zywej istoty... __
|
VIP
|
2005-03-15 20:17:36
wlasnie, wiec ja pytam - o co chodzi? co nie pasuje? i o co z tymi grami chodzilo? nie slyszalem o tym, zeby ktos zamierzal zakazac kobietom jakichs gier komputerowych (tym bardziej nie slyszalem o chociaz precedensie).
__
|
VIP
|
2005-03-15 20:23:10
nigdy nie zabiles muchy? nie jadles miesa? jestes totalnym weganem?
__
|
Użytkownik
|
2005-03-15 22:41:22
Dobra, tylko nie czepiajmy sie szczegolow ok? Byc moze powinienem byl napisac istoty ludzkiej.. Tez uwazalem przez dlugi czas ze czasami lepiej zeby dziecko sie wogole nie urodzilo niz mialoby zyc w paskudnych warunkach, bez zapewnionej opieki i godziwych warunkow zycia. Tylko potem ktos mi pokazal zdjecia zwlok dziecka po takiej aborcji. I ono naprawde wyglada juz jak istota ludzka, istota ludzka pocwiartowana na drobne kawalki... I nie chodzi mi tu o bol ktory to dziecko przezywa podczas unicestwiania, ale o sam fakt decydowania o tym kto moze zyc, a kto nie. Od aborcji mozna przejsc dalej. Niedlugo lekarze beda decydowac o zyciu pacjentow, organy sadowe o zyciu przestepcow, a moze potem ludzie u wladzy beda decydowac o zyciu obywateli? Z jednej strony czasem tak jest, ale nie powiesz mi ze to jest dobre? Zreszta nie chce sie klucic, zdaje sobie sprawe ze czasami aborcja moze byc jedynym rozwiazaniem, tylko ze jeszcze troche i ludzie zaczna traktowac to jako cos zupelnie normalnego, a czy wtedy nie przestana byc ludzmi? __
|
Użytkownik
|
2005-03-16 02:24:42
I tu wlasnie mamy smutny obraz tego czym się zajmuje polska polityka. Mydlenie oczu i odwracanie uwagi od prawdziwych problemów, a zajmowanie się pierdołami zamiast sprawami dla państwa naprawdę ważnymi. __
|
VIP
|
2005-03-16 13:21:21
Hehe zastanawiam kiedy feministki dobiorą się do dupy firmom robiącym gry komputerowe przeciez w większości strzelanek.. w ogóle w większośći gier steruje się postacią męską. Przełomem był dopiero pierwszy Tomb Raider (chyba), no jest jeszcze kilka gier z kobitkami w roli głównej ale to nikły procent. W końcu będą gry, gdzie przed rozpoczęciem będzie trzeba wybrać płeć, choć będą w tą grę w 95% grać faceci __
|
VIP
|
2005-03-16 17:15:39
Już postaram się powiedzieć cos więcej. Spotkałam sie z takimi opiniami, że kobieta w klanie to zły pomysł. W pytaniu dlaczego uzyskałam odpowiedz, że wtedy większe zainteresowanie jest wokół tej osoby a nie sprawami klanowymi. Źle tam się wyraziłam. Porostu myślenie takich osób w koncu doprowadzi do tego ze nie będą ich przyjmować do klanów. A co innego trzyma człowieka przy grze jak nie klan? Zawsze cos doradzi poduczy podniesie na duchu i zachęci. Bo w koncu po co są te klany? Osobiście spotkałam się jak dotąd z jednym zakonem który porostu ma jasno sprawe postawiona Kobietom mówimy Nie. Nawet gdyby grała lepiej od wszystkich razem wziętych. Miałam tu na myśli grę JK. A na tej scenie świrów nie brakuje.
tak w ogóle to dla mnie normalne jest, ze jak dostarcza nam do domu biurko, to zabieramy się za to z ojcem i bratem, a nie kazdemu tego robić matce (lol). Co o tym myslisz?
czesto w takich sytuacjach pisze sie "to mogloby kogos urazic" itd., ale ja to mam w dupie - dopoki nie spotkam kogos, kogo to naprawde razi albo ktos mi powie, ze zna taka osobe (konkretna). Gdybac to se mozna .
__
|
VIP
|
2005-03-16 17:17:28
w UT tez sa kobiece skiny zreszta skina zawsze sobie mozna zrobic wiec tutaj jakiegos wielkiego problemu nie ma __
|
VIP
|
2005-03-16 17:50:14
Moj stosunek do przyjmowania kobiet do klanu jest nastepujacy: jesli jest wystarczajaco dobra, przyjac ja, jesli nie, to raczej nie (no chyba ze na zasadzie klanowej maskotki, ale nie wiem po co to komu). Widzisz, problem polega na tym, ze (wypowiadam sie o scenie q3, bo tylko ja znam) nie ma po prostu kobiet grajacych na poziomie tych najlepszych facetow. Bardzo mozliwe, ze bierze sie to stad, ze facetow jest znacznie, znacznie wiecej. Jesli np. scena sklada sie z 10 000 facetow i 100 dziewczyn, to 10 najlepszych klanow, po 10 zawodnikow kazdy, stanowi gorne 100 graczy z 10 100 graczy. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze posrod tych 100 graczy znajdzie sie jakas kobieta, a jakie, ze jakis facet? Teoretycznie (zgodnie z zasadami jednorodnego rozkladu prawdopodobienstwa) powinna tam byc 1 kobieta i 99 facetow, ale w praktyce nawet tak chyba nie jest.
__
|
Użytkownik
|
2005-03-16 21:30:56
Równouprawnienie tzn że uprawniają was kobiety do tego samego co my musimy robić a nie równouprawnienie rzeczy które wam się podobają. Poza tym kobiety są naprawde cienkie w grach często argumentem przyjęcia takiej do klanu jest to że "przydała by się dziewczyna w klanie" albo "nasza klanowa lady" rofl. Poza tym było coś o aborcji. Jezu ludzie wiecie że na ziemii jest przeludnienie? Wszędzie się nas namnożyło nie wiadomo po co. Ciekawe czy kiedyś wprowadzi się coś takiego jak w A.I. tj. pozwolenie na dziecko. __
|
Użytkownik
|
2005-03-16 23:07:07
Obecnie przyrost naturalny chyba nie jest zbyt wysoki, przynajmniej w Europie __
|
VIP
|
2005-03-17 09:15:53
W europie rodzi się najmniej dzieci a szczególnie w Polsce. Popatrz sobie na Chiny czy tam Japonie. Ja sobie jako taka radze i czasem słyszę testy "baba mi dupę skopała" Zresztą czy przeczytałeś posty nad sobą to mam do tego jakieś wątpliwości.
__
|
Użytkownik
|
2005-03-17 18:31:10
Feminizm to pierdolenie, bardzo niewiele kobiet zniosłoby pobyt np. w Iraku :/ poza tym faktycznie feministki to nie taka duża część kobiet, ale jak już ktoś słusznie zauważył - najgłośniejsza i taka 'co ich pełno wszędzie'. Szczególnie w Polsce feministek jest mało, bo w porównaniu z innymi krajami eu jesteśmy dość konserwatywni. Odsyłam zresztą do wprost lub polityki (nie pamiętam dokładnie), w każdym razie w którymś z tych był raport o feminiźmie i z ankiet wynikało, że bardzo wiele kobiet (w Polsce oczywiscie) chce mieć normalną rodzinę, dom, dzieci itp. __
|