Barca vs Chelsea - niesprawiedliwy wynik

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Qspy

2005-03-13 00:58:05

a ja powiem jedno... pilka nozna jest nudna...

pozdro

__

VIP
lecho

2005-03-13 02:09:14

jesli nazywasz wielkim kogos kto obraza wszystkich swoich przeciwnikow, ich trenerow i jeszcze ma w dupie wladze swiatowej pilki - to ja wysiadam. wielkosc to nie tylko klasa trenera na boisku, ale i poza boiskiem. a tej akurat Mourinho nie posiada w ogole [; typowy przyklad faceta ktoremu sodowka do glowy uderzyla :>

__

VIP
lecho

2005-03-13 02:11:40

tak? to pokaz mi te gwiazdy w Manchesterze United, bo ja ich nie widze zbyt wiele... na kluczowych pozycjach graja tam pilkarze 30+ ktorzy maja baaaardzo nierowna forme, do tego pelno przecietniakow typu np Fortune... spooooro tej druzynie brakuje do tej z '99, ktora zrobilaby z Chelsea mielone [;

a o Realu nie od dzis wiadomo ze jego gwiazdy sa gwiazdami, ale telewizji i innych mediow, nie boiska :E

__

VIP
lecho

2005-03-13 02:20:18

a ja zapytam - jakich on mial rywali w pucharze uefa? toc to europejska druga liga, ktora kilka lat temu przy lekkim szczesciu w rewanzu z Lazio mogla wygrac Wisla Krakow (mowie to zupelnie serio!). jedziemy po kolei:

- Austria Wieden. niech mi ktos powie, ze to wielki klub, to wysmieje :>
- RC Lens - jak wyzej. solidna druzyna, ale bez fajerwerkow. nie na miare Ligi Mistrzow.
- Denizlispor - badzmy powazni :E
- Panathinaikos - po dogrywce. faktycznie, tylko wielkie europejskie kluby bija Grekow po dogrywkach :>
- Lazio Rzym. jedyna tak naprawde markowa druzyna w calym tym zestawieniu. tyle ze od paru lat cieniuja tak bardzo, ze w zasadzie tylko marka juz pozostala, a ona nie gra ;)
- Celtic. klub z dwiema gwiazdami - O'Neillem i Larssonem, ale to bylo za malo by wygrac puchar. Porto bylo bardziej solidne jako druzyna.

w Lidze Mistrzow tak naprawde poza wyeliminowaniem Manchesteru United (przy sporej pomocy szczescia i meczu zycia McCarthy'ego) druzyna pana Jose M. tez z nikim wielkim nie wygrala. zastanawia mnie, jak tez by jego Porto sie zaprezentowalo, trafiajac po drodze kolejno na Man United (z ktorym zalozmy by wygralo), nastepnie AC Milan, Real Madryt i np Bayern :> nie jestem wcale przekonany, ze udaloby im sie wygrac ten puchar.

wiec prosze was wszystkich badzcie obiektywni w stosunku do Mourinho - to dobry trener, ale na pewno nie najlepszy na swiecie - sa lepsi i to wielu. a taka druzyne jak Chelsea, z takim nakladem finansowym, to moglby trenowac np. taki Dariusz Wdowczyk i rezultaty bylyby te same ;)

a swoja droga to wiecie czego zaluje? ze na Old Trafford Manchester nie wytrzymal tych ostatnich 5 minut bez utraty gola... teraz nie byloby tematu "genialnego Mourinho" i jego wielkich druzyn...

__

Użytkownik
saBek

2005-03-13 09:10:47

Kto jest twoim zdaniem lepszy?

__

Zaufany użytkownik
Seti!!!

2005-03-13 10:01:37

I to mówił struś . . . :DD

__

VIP
Krypton

2005-03-13 10:21:17

No jak ja slysze sklad Man Utd i Chelsea to bardziej gwiazdorsko wypada ten z MU. Fakt faktem, ze bramkarza maja slabiutkiego...

__

VIP
lecho

2005-03-13 11:21:28

Martin O'Neill - ten koles robi DOSLOWNIE cos z niczego, bo ma - badzmy szczerzy - slaby jak na warunki europejskie zespol, i biorac to pod uwage osiaga naprawde spore sukcesy. Moze nie jest najlepszy na swiecie ani nawet w scislej czolowce, ale gdyby ktos dal mu do trenowania Chelsea, tez by wygrywal mecz za meczem. a do tego ma klase.

Arsene Wenger - mimo calej mojej antypatii dla niego i tego, ze ostatnio sie zagubil, trenerem jest doskonalym.

Rafael Benitez - popatrz co on robi w Liverpoolu i wyobraz sobie, jak to bedzie wygladalo za rok.

Guus Hiddink - on dla mnie powinien byc no1 na swiecie, ale prowadzi kluby takie a nie inne - coz widocznie lubi trudne wyzwania. nie zapominaj jednak, ze z futbolowej pustyni i totalnych noskilli w Korei przez niecaly rok zrobil zespol na dobra sprawe zdolny do walki o medale mistrzostw swiata...

i to tylko takie przyklady, jest jeszcze wielu (m.in. paru trenerow z Wloch), ale nie chce tu teraz robic listy pod tytulem "Najlepsi szkoleniowcy swiata" :>

__

VIP
lecho

2005-03-13 11:27:42

to nie wina bramkarza. Manchester ma 30 letnia pomoc i jeden Ronaldo tu niczego nie zmieni. glownie widac to po Royu Keanie, ktory juz zdecydowanie ma najlepsze lata za soba, nie daje juz rady nadrabiac wszystkiego wybieganiem i powaznie zastanowilbym sie nad wpuszczeniem Klebersona na stale do skladu (dlaczego Ferguson tego nie robi to ja nie wiem). takze Scholes ma juz coraz wiecej slabszych meczow - nie, zeby gral zle, ale jest po prostu nierowny i czesto akurat ten slabszy dzien mu sie zdarza w najwazniejszym momencie (pierwszy mecz z Milanem). jedyna osoba z tej trojki ktora sie trzyma to Giggs, ale nie wiadomo jak dlugo jeszcze starczy mu sil.

poza tym w United jest pelno graczy solidnych, ale nie na tyle klasowych, by wygrywac Lige Mistrzow. przyklady: Phil Neville, John O'Shea (zatrzymal sie w rozwoju, a zapowiadal sie na swiatowej klasy prawego obronce), Quinton Fortune - to wszystko ludzie ktorzy z niezrozumialych dla mnie wzgledow sa czesto wystawiani na newralgicznych pozycjach w waznych meczach i to niestety nie zawsze sie udaje, w druzynie z 1999 roku bylo wiecej wielkich graczy i stad taka dysproporcja wynikow, choc moze teraz w United sa faktycznie wieksze gwiazdy (Ferdinand, Ronaldo, van Nistelrooy, Rooney i wychowankowie).

co do bramkarza Manchesteru - wiesz o tym, ze Howard ma syndrom Tourrette'a? :> zreszta do wielkiej formy jeszcze wroci, przypominam sobie jak gral na tournee w USA w wakacje 2003 :> to bylo cos :>

__

PRO
sxl

2005-03-13 11:53:22

to ty krypton chyba malo sie znasz na pilce :s

__

PRO
sxl

2005-03-13 11:58:15

... kontynuujac tamten moj komentarz, zeby nie wyszlo ze obrazam: bo Chelsea ma wiele lepszy sklad niz to MU, przede wszystkich ma swoich szeregach "swiezosc" - gdy tymczasem MU jedzie na zgraniu i solidnosci, ale powiewu mlodosci sam Ronaldo nie wniesie...

__

Użytkownik
saBek

2005-03-13 12:00:19

Z Benitezem bym się nie zgodził. Chce zmienić Liverpool zespół, który zawsze grał dobrą, angielską, twardą piłkę w zespół hiszpański o ile w CL Liverpool szczęśliwie, ale jednak zaszedł już dość daleko o tyle w Premiership idziemu słabiutko, a jego mecze naprawdę przypominają Primera Division :(.
Także Guus Hidink to moim zdaniem trener nieszczególny. Mundial w Korei był odpoczątku ukartowany, więc tego sukcesu nawet nie licze, a awans z PSV do 1/4 LM to narazie nic tymbardziej, że rywal w 1/8 nie był jakiś kosmiczny.

Miałem nadzieje, że wymienisz Paul'a Le Guen, niestety ten trener jest strasznie niedoceniany.

A i oczywiście Mirosław Dragan, który zamiast utrzymać się w II lidze, zrobił z Arki zespół bardzo mocny (przynajmniej u siebie) i walczący o ekstraklase :D

__

VIP
Preak

2005-03-13 13:17:09

nie rozumiem tylko co da ten topic...powkurwiacie sie ze chelsea przegrala, powyzywacie sedziow, przeklniecie FIFA ale co wam to da ? wyniku tym nie zmienicie, pogodzcie sie z tym...Fani Barcy beda uwazali ze wygrali zasluzenie...Rozumiem oburzenie, ale takie sprzeciwy sa bezcelowe... :)

__

VIP
Krypton

2005-03-13 13:20:33

Dokladnie, Man Utd jakby stanal 5-6 lat temu. Wciaz graja starzy 30-latkowie, ktorzy juz sie wypalili i blyszcza w jednym meczu na 10. Chelsea to zgranie, to druzyna.

__

VIP
Krypton

2005-03-13 13:22:08

Ja nie przypominam sobie jak gral - ale zauwazylem, ze wielkie kluby maja problemy z dobrymi bramkarzami - Barcelona, Arsenal, Man Utd....

__

Użytkownik
tt

2005-03-13 13:57:20

Barca nie bedzie przekonana o swojej boskosci bo sam Rijkard (czy jak to sie tam pisze) na konferencji prasowej powiedzial ze rozegrali dobry mecz z Chelsea i nic nie zarzucal sedziemu wiec nie ma co mowic ze Barca jest przekonana o swojej boskosci ...

__

Użytkownik
Kabu

2005-03-13 15:53:03

O'Neill?? jak widze tego trenera na lawce rezerwowych to mi sie smiac chce,w jego oczach widac strach:D no i w ogole jakis roztrzesiony jest,nie ma mentalnosci wielkiego coacha,brak mu pewnosci siebie...najlepszym trenerem na swiecie jest Ottmar Hitzfeld to on zrobil z niczego cos! z solidnego dortmudu zrobil zwyciezce lm i mistrza niemec pozniej w bayernie gral w finale lm(dramatyczny mecz z mu niestety przegrany:() a po 2 latach udalo mu sie wygrac...bayern w tym czasie gral najlepsza pilke w europie,najlepszy bramkarz swiata,zdyscyplinowana obrona,swietni napastnicy,w pomocy effenberg a do tego genialny trener:D Z innych trenerow wymienil bym Sir Boby Robsona(lata kariery pelnej sukcesow),no i Otto Rehagela(zwyciezyl w lidze niemieckiej jako beniaminek z fck no i niedawny triumf w me)

__

VIP
lecho

2005-03-13 22:45:41

Hiddink odwalal dobra robote w wielu europejskich klubach, nie tylko z reprezentacja Korei. a jesli wg ciebie mundial w Korei byl ukartowany i mowisz o tym z taka pewnoscia, to ja to samo moge rzec o meczu Chelsea-Barcelona - w koncu to JM domagal sie wyznaczenia Colliny do sedziowania... :}

Le Guen? dajmy mu czas :> sezon, dwa... utalentowany trener to nie to samo co trener z czolowki :>

__

VIP
lecho

2005-03-13 22:49:48

skoro tak to powinienes tez wymienic Sir Alexa Fergusona - ja tego nie zrobilem, bo jestem fanem Manchesteru i wiadomo, jaki by byl tego wydzwiek :> ale SAF to bez watpienia trener nietuzinkowy, ktory swoimi sukcesami nakrywa Mourinho jak czapka. zreszta prosty przyklad: wychowal sobie Butta, Neville'ow, Beckhama, Giggsa (gdy mial 14 lat, przyszedl do niego do domu i poprosil jego matke, by pozwolila mu przeniesc sie do Manchesteru - wyobrazacie sobie wielkiego Jose w takiej sytuacji? wyslalby 91237823 zastepce do spraw kontaktow z maloletnimi pilkarzami) i potem wygral z nimi Lige Mistrzow, i to w jakim stylu :> to byl najdramatyczniejszy final wszechczasow i wtedy wlasnie Ferguson byl wielkim trenerem... do tego ten jego spokoj i pewnosc w dokonywaniu zmian, w ogole we wszystkim...

Rehaggela nie wymienilem, bo po co - i tak kazdy to wie [; a Hitzfeld byl gigantem, ale bardzo bolesnie spadl z konia wyscigowego, jakim byl Bayern... tak bywa w tym zawodzie niestety

__

VIP
lecho

2005-03-13 22:51:49

zdajesz sobie sprawe z tego ze to moglby byc koniec Chelsea? :> z prostego powodu: NIE DA SIE wygrac z Wlochami, grajac ich taktyka, czyli zmasowana obrona z wyczekiwaniem na kontre ;)

__

VIP
lecho

2005-03-13 22:56:55

ja dodam do tego taka rzecz: obaj zwroccie uwage, na czym polegala gra drugiej linii Manchesteru z 1999 roku. tam bylo trzech graczy: Giggs, Keane, Scholes, Beckham, ktorzy (za wyjatkiem Keane'a) grali ze soba od kilkunastu lat i to zgranie miedzy nimi bylo niesamowicie dopracowane. do czego zmierzam? w tej druzynie do perfekcji doszlifowany byl podzial ciezaru rozgrywania pilki miedzy kilku graczy, bez typowego playmakera. gdy ze skladu wyjeto Beckhama, automatycznie pociagnelo to za soba zmiane tego systemu, bo Ronaldo to zupelnie inny typ pilkarza. w zwiazku z tym, teraz ta gra juz tak dobrze nie wyglada a dodajac do tego zaawansowanie wiekowe Giggsa, Scholesa i Keane'a otrzymujemy obraz pomocy Manchesteru, ktora niestety nie jest juz tak dominujaca jak 6 lat temu.

temu zespolowi potrzebna jest calkowita zmiana systemu gry, najlepiej na taki z typowym playmakerem, ale takiego nie ma. to znaczy jest, ale siedzi na lawce i prawdopodobnie odejdzie - jest to Kleberson, jesli on sie nie sprawdzi na Wyspach, to bedzie to niestety ewidentnie wina Fergiego, ktory z nieznanych mi przyczyn nie chce dac mu szansy :/

__

VIP
Krypton

2005-03-14 00:06:03

Chelsea tez tak gra - obrona i kontra. Chyba, ze rywal pozwala na wiecej - wtedy glownie atakuje sie, strzela gola i sie broni + kontra.

Smierdzi mi, ze w piatkowym losowaniu padnie Chelsea vs. Milan i sie wszystko okaze...

__

VIP
Krypton

2005-03-14 00:09:31

Kwestia usposobienia - dla mnie ten czlowiek jest kims wielkim, swietnie trenuje, jasno stawia sobie cele itd. Nie bede sie powtarzal. Kazdy jest jaki jest.

Z drugiej strony nie zawsze jest przekonany o boskosci Chelsea - jak przegraje to jasno mowi, ze dali dupy i trzeba wprowadzic zmiany. Np. tekst po meczu Arsenal-Totehnam czy jakos tak, ktory zakonczyl sie wynikiem 5:4 - Gdyby moja obrona rozegrala taki mecz to wyslalbym ich na pare miesiecy do rezerw. Ferguson, tak samo jak Keane, Scholes - ma juz lata swietnosci za soba...

__

Użytkownik
apiSS

2005-03-14 07:25:32

Najważniejsze, że w lidze hiszpańskiej Barca ucieka Realowi.
Niestety, jesli chodzi o mecz z Chelsea to jak widać na tym przykładzie - piłkarska otoczka nie tylko w Polsce jest niesprawiedliwa.

__

Użytkownik
SL4VE

2005-03-14 10:16:12

Najgorzej jest we Włoszech. Tam połowa drużyn w poprzednim sezonie była zamieszana w ustawianie meczy. Mafia trzęsie całą ligą ;-)

__

Użytkownik
p3ndrak

2005-03-14 15:31:47

VISCA EL BARCA !! - BLAUGRANA Górą !!
Mecz niesprawiedliwy... Przewalony.. jestem za wprowadzeniem tych gedżetów elektronicznych... Straszna niesprawiedliwość :( Niestety Barca odpada...

__

VIP
lecho

2005-03-14 17:52:33

ale Chelsea grajac w ten sposob z Milanem nie ma szans, bo Wlosi ucza sie catenaccio od dziesiecioleci, a Anglicy od kilku miesiecy :> co prawda w skladzie Milanu jest rowniez wielu obcokrajowcow, ale oni takze wiedza, na czym obrona polega - wylaczajac "elementy kreatywne", czyli Kake, Szewczenke i Inzaghiego (ktory zreszta jest typowym przykladem napastnika wychowanego we Wloszech, wiecie o czym mowie :>)

__

VIP
lecho

2005-03-14 17:54:24

ten tekst o obronie moim zdaniem mial raczej na celu ugodzenie w ambicje trenera tejze defensywy :>

a co do Fergusona - najblizszy sezon pokaze. bedzie musial byc przelomowy, bo w kolejne obietnice wygrania Ligi Mistrzow nikt juz nie uwierzy, wszyscy beda oczekiwac konkretow.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1145 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie