Barca vs Chelsea - niesprawiedliwy wynik
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2005-03-13 00:58:05
a ja powiem jedno... pilka nozna jest nudna...
__
|
VIP
|
2005-03-13 02:09:14
jesli nazywasz wielkim kogos kto obraza wszystkich swoich przeciwnikow, ich trenerow i jeszcze ma w dupie wladze swiatowej pilki - to ja wysiadam. wielkosc to nie tylko klasa trenera na boisku, ale i poza boiskiem. a tej akurat Mourinho nie posiada w ogole [; typowy przyklad faceta ktoremu sodowka do glowy uderzyla :> __
|
VIP
|
2005-03-13 02:11:40
tak? to pokaz mi te gwiazdy w Manchesterze United, bo ja ich nie widze zbyt wiele... na kluczowych pozycjach graja tam pilkarze 30+ ktorzy maja baaaardzo nierowna forme, do tego pelno przecietniakow typu np Fortune... spooooro tej druzynie brakuje do tej z '99, ktora zrobilaby z Chelsea mielone [;
__
|
VIP
|
2005-03-13 02:20:18
a ja zapytam - jakich on mial rywali w pucharze uefa? toc to europejska druga liga, ktora kilka lat temu przy lekkim szczesciu w rewanzu z Lazio mogla wygrac Wisla Krakow (mowie to zupelnie serio!). jedziemy po kolei:
__
|
Użytkownik
|
2005-03-13 09:10:47
Kto jest twoim zdaniem lepszy? __
|
Zaufany użytkownik
|
2005-03-13 10:01:37
I to mówił struś . . . D __
|
VIP
|
2005-03-13 10:21:17
No jak ja slysze sklad Man Utd i Chelsea to bardziej gwiazdorsko wypada ten z MU. Fakt faktem, ze bramkarza maja slabiutkiego... __
|
VIP
|
2005-03-13 11:21:28
Martin O'Neill - ten koles robi DOSLOWNIE cos z niczego, bo ma - badzmy szczerzy - slaby jak na warunki europejskie zespol, i biorac to pod uwage osiaga naprawde spore sukcesy. Moze nie jest najlepszy na swiecie ani nawet w scislej czolowce, ale gdyby ktos dal mu do trenowania Chelsea, tez by wygrywal mecz za meczem. a do tego ma klase.
__
|
VIP
|
2005-03-13 11:27:42
to nie wina bramkarza. Manchester ma 30 letnia pomoc i jeden Ronaldo tu niczego nie zmieni. glownie widac to po Royu Keanie, ktory juz zdecydowanie ma najlepsze lata za soba, nie daje juz rady nadrabiac wszystkiego wybieganiem i powaznie zastanowilbym sie nad wpuszczeniem Klebersona na stale do skladu (dlaczego Ferguson tego nie robi to ja nie wiem). takze Scholes ma juz coraz wiecej slabszych meczow - nie, zeby gral zle, ale jest po prostu nierowny i czesto akurat ten slabszy dzien mu sie zdarza w najwazniejszym momencie (pierwszy mecz z Milanem). jedyna osoba z tej trojki ktora sie trzyma to Giggs, ale nie wiadomo jak dlugo jeszcze starczy mu sil.
__
|
PRO
|
2005-03-13 11:53:22
to ty krypton chyba malo sie znasz na pilce :s __
|
PRO
|
2005-03-13 11:58:15
... kontynuujac tamten moj komentarz, zeby nie wyszlo ze obrazam: bo Chelsea ma wiele lepszy sklad niz to MU, przede wszystkich ma swoich szeregach "swiezosc" - gdy tymczasem MU jedzie na zgraniu i solidnosci, ale powiewu mlodosci sam Ronaldo nie wniesie... __
|
Użytkownik
|
2005-03-13 12:00:19
Z Benitezem bym się nie zgodził. Chce zmienić Liverpool zespół, który zawsze grał dobrą, angielską, twardą piłkę w zespół hiszpański o ile w CL Liverpool szczęśliwie, ale jednak zaszedł już dość daleko o tyle w Premiership idziemu słabiutko, a jego mecze naprawdę przypominają Primera Division :(.
__
|
VIP
|
2005-03-13 13:17:09
nie rozumiem tylko co da ten topic...powkurwiacie sie ze chelsea przegrala, powyzywacie sedziow, przeklniecie FIFA ale co wam to da ? wyniku tym nie zmienicie, pogodzcie sie z tym...Fani Barcy beda uwazali ze wygrali zasluzenie...Rozumiem oburzenie, ale takie sprzeciwy sa bezcelowe... __
|
VIP
|
2005-03-13 13:20:33
Dokladnie, Man Utd jakby stanal 5-6 lat temu. Wciaz graja starzy 30-latkowie, ktorzy juz sie wypalili i blyszcza w jednym meczu na 10. Chelsea to zgranie, to druzyna. __
|
VIP
|
2005-03-13 13:22:08
Ja nie przypominam sobie jak gral - ale zauwazylem, ze wielkie kluby maja problemy z dobrymi bramkarzami - Barcelona, Arsenal, Man Utd.... __
|
Użytkownik
|
2005-03-13 13:57:20
Barca nie bedzie przekonana o swojej boskosci bo sam Rijkard (czy jak to sie tam pisze) na konferencji prasowej powiedzial ze rozegrali dobry mecz z Chelsea i nic nie zarzucal sedziemu wiec nie ma co mowic ze Barca jest przekonana o swojej boskosci ... __
|
Użytkownik
|
2005-03-13 15:53:03
O'Neill?? jak widze tego trenera na lawce rezerwowych to mi sie smiac chce,w jego oczach widac strach no i w ogole jakis roztrzesiony jest,nie ma mentalnosci wielkiego coacha,brak mu pewnosci siebie...najlepszym trenerem na swiecie jest Ottmar Hitzfeld to on zrobil z niczego cos! z solidnego dortmudu zrobil zwyciezce lm i mistrza niemec pozniej w bayernie gral w finale lm(dramatyczny mecz z mu niestety przegrany:() a po 2 latach udalo mu sie wygrac...bayern w tym czasie gral najlepsza pilke w europie,najlepszy bramkarz swiata,zdyscyplinowana obrona,swietni napastnicy,w pomocy effenberg a do tego genialny trener Z innych trenerow wymienil bym Sir Boby Robsona(lata kariery pelnej sukcesow),no i Otto Rehagela(zwyciezyl w lidze niemieckiej jako beniaminek z fck no i niedawny triumf w me) __
|
VIP
|
2005-03-13 22:45:41
Hiddink odwalal dobra robote w wielu europejskich klubach, nie tylko z reprezentacja Korei. a jesli wg ciebie mundial w Korei byl ukartowany i mowisz o tym z taka pewnoscia, to ja to samo moge rzec o meczu Chelsea-Barcelona - w koncu to JM domagal sie wyznaczenia Colliny do sedziowania... :}
__
|
VIP
|
2005-03-13 22:49:48
skoro tak to powinienes tez wymienic Sir Alexa Fergusona - ja tego nie zrobilem, bo jestem fanem Manchesteru i wiadomo, jaki by byl tego wydzwiek :> ale SAF to bez watpienia trener nietuzinkowy, ktory swoimi sukcesami nakrywa Mourinho jak czapka. zreszta prosty przyklad: wychowal sobie Butta, Neville'ow, Beckhama, Giggsa (gdy mial 14 lat, przyszedl do niego do domu i poprosil jego matke, by pozwolila mu przeniesc sie do Manchesteru - wyobrazacie sobie wielkiego Jose w takiej sytuacji? wyslalby 91237823 zastepce do spraw kontaktow z maloletnimi pilkarzami) i potem wygral z nimi Lige Mistrzow, i to w jakim stylu :> to byl najdramatyczniejszy final wszechczasow i wtedy wlasnie Ferguson byl wielkim trenerem... do tego ten jego spokoj i pewnosc w dokonywaniu zmian, w ogole we wszystkim...
__
|
VIP
|
2005-03-13 22:51:49
zdajesz sobie sprawe z tego ze to moglby byc koniec Chelsea? :> z prostego powodu: NIE DA SIE wygrac z Wlochami, grajac ich taktyka, czyli zmasowana obrona z wyczekiwaniem na kontre __
|
VIP
|
2005-03-13 22:56:55
ja dodam do tego taka rzecz: obaj zwroccie uwage, na czym polegala gra drugiej linii Manchesteru z 1999 roku. tam bylo trzech graczy: Giggs, Keane, Scholes, Beckham, ktorzy (za wyjatkiem Keane'a) grali ze soba od kilkunastu lat i to zgranie miedzy nimi bylo niesamowicie dopracowane. do czego zmierzam? w tej druzynie do perfekcji doszlifowany byl podzial ciezaru rozgrywania pilki miedzy kilku graczy, bez typowego playmakera. gdy ze skladu wyjeto Beckhama, automatycznie pociagnelo to za soba zmiane tego systemu, bo Ronaldo to zupelnie inny typ pilkarza. w zwiazku z tym, teraz ta gra juz tak dobrze nie wyglada a dodajac do tego zaawansowanie wiekowe Giggsa, Scholesa i Keane'a otrzymujemy obraz pomocy Manchesteru, ktora niestety nie jest juz tak dominujaca jak 6 lat temu.
__
|
VIP
|
2005-03-14 00:06:03
Chelsea tez tak gra - obrona i kontra. Chyba, ze rywal pozwala na wiecej - wtedy glownie atakuje sie, strzela gola i sie broni + kontra.
__
|
VIP
|
2005-03-14 00:09:31
Kwestia usposobienia - dla mnie ten czlowiek jest kims wielkim, swietnie trenuje, jasno stawia sobie cele itd. Nie bede sie powtarzal. Kazdy jest jaki jest.
__
|
Użytkownik
|
2005-03-14 07:25:32
Najważniejsze, że w lidze hiszpańskiej Barca ucieka Realowi.
__
|
Użytkownik
|
2005-03-14 10:16:12
Najgorzej jest we Włoszech. Tam połowa drużyn w poprzednim sezonie była zamieszana w ustawianie meczy. Mafia trzęsie całą ligą ;-) __
|
Użytkownik
|
2005-03-14 15:31:47
VISCA EL BARCA !! - BLAUGRANA Górą !!
__
|
VIP
|
2005-03-14 17:52:33
ale Chelsea grajac w ten sposob z Milanem nie ma szans, bo Wlosi ucza sie catenaccio od dziesiecioleci, a Anglicy od kilku miesiecy :> co prawda w skladzie Milanu jest rowniez wielu obcokrajowcow, ale oni takze wiedza, na czym obrona polega - wylaczajac "elementy kreatywne", czyli Kake, Szewczenke i Inzaghiego (ktory zreszta jest typowym przykladem napastnika wychowanego we Wloszech, wiecie o czym mowie :> __
|
VIP
|
2005-03-14 17:54:24
ten tekst o obronie moim zdaniem mial raczej na celu ugodzenie w ambicje trenera tejze defensywy :>
__
|