Barca vs Chelsea - niesprawiedliwy wynik

Dostosuj

Autor Wiadomość
PRO
sxl

2005-03-08 23:54:19

Jak dlugo jeszcze FIFA bedzie miec klapki na oczach? Ile czasu jeszcze bedzie odpowiadac ze “taki jest urok pilki noznej” po zapytaniach o niesprawiedliwosci podczas spotkan pilkarskich (bledy sedziowskie). Gdy jedna druzyna przegrywa wielki mecz, traci ogromne pieniadze, prestiz, miliony fanow zawodzą sie na dlugi czas - a wszystko tylko dlatego ze sedzia nie zobaczyl faulu i przeciwna druzyna wygrywa calkowicie niesprawiedliwie. Pytam: gdzie to piekno gry?
Takie beznadziejnie dolujące mecze jak ten zabijaja w mojej duszy milosc do pilki noznej. Co z tego ze mozna byc najlepszym, skoro mecze wygrywa sie taka niesprawiedliwoscia...

Barca gora! Chelsea UNFAIR-PLAY!

__

VIP
3Months?ping500

2005-03-09 00:13:28

Barca gora jednak w tm meczu nc nie pokazali oprocz Ronaldinho a bez przesady sam meczu nie wygra...

__

PRO
sxl

2005-03-09 00:27:34

a co pokazalo chelsea? strzelili 3 bramki - a potem to barca miala slupek, poprzeczke i daw strzaly ktore ledwo wybronil Czech...

__

VIP
3Months?ping500

2005-03-09 00:34:46

no slupek poprzeczka ... strzela sie do bramki a nie po jej elemntach skladowych ;] chelsea jakos grali a on barcy sie pilka odbijala swiatowej klasy zawodnicy a grali jak 3 liga... przyjmowanie pilek. podawanie jakies zagrywki na pamiec do graczy-widmo.

__

Użytkownik
8uLr3d

2005-03-09 03:01:16

przy czwartej bramce dla chelsea Carvalho przytrzymywal Valdesa. i moja ukochana barca odpadla ;-(

__

Użytkownik
*Jaras

2005-03-09 07:27:55

Tam idzie taka kasa, ze 99.9% z nas rowniez mialo by klapki na oczach bo po jednym meczu jestesmy na polskich warunkach ustawieni do konca zycia. O co ten bol?

Sxl, bronisz barcy a ona wcale nic nie pokazala, wiadomo, ze jak przegraja to zaraz sie wykretow szuka, nie ma sie o to do nikogo pretensji bo to jest odruch, ja tez sponiewieram kogos kto wysmieje np. hh i zacznie mi pancurowac przed oczami.

Do cholery, o ustawieniu sedziego mozna mowic przy wynikach 1:2, 0:1 ale do cholery, 4 do dwoch?!

Czech ledwo wybronil te strzaly, jak do jasnej cholery ledwo, wazne ze wybronil, podejrzewam ze wiekzsosc dobrych bramkarzy wpuscila by to. Bramkarz jesli wybroni, to nie ledwo, chyba ze zatrzyma na lini bramkowej pilke turlajaca sie pod jego nogami.

Ile pilek poszlo w trawe? Nie wiem ale mialem wrazenie ze Barca ma przewidzenia, podawali w puste miejsca gdzie nikt nie byl na to chelsea sie zachowywalo trzezwo i to wykorzystywali.

__

PRO
sxl

2005-03-09 08:09:03

nie mozna usprawiedliwiac meczu tym, ze i tak zarabiaja barzdo duzo
bo pilkarze, i owszem - jednak chodzi o ich prestiz, bo kazdy chce wygrac lige mistrzow - a przede wszystkim o klub, ktory mialby problemy gdyby ciagle odpadal z glupich powodow. to bardzo niemadre mowienie "bo i tak zarabiaja kosmiczna kase"

imho barca pokazala wiele wiecej niz chelsea - londynczycy jedynie w 20 minut meczu pokazali wyborna skutecznosc
a potem caly mecz siedzieli w polu karnym i jedynie kontratakowali, barca miala 2x dluzej pilke, wiecej mocnych akcji i brak szczescia (Strzal glowka Puyola ktory zatrzymal Czech na linii)

twoje argumenty w ogole mnie nie ruszaja, poza tym nikt nie mowi o ustawianiu meczy, nie wiem skad wyciagnales taki niemadry wniosek, bo ja nigdy nie mialem tego na mysli. chodzi raczej o to ze w obecnym wygladzie pilki sedziowie robia i beda robic mase bledow krzywdzac cale druzyny i zmieniajac tym samym niesprawiedliwie wyniki sezonow (wszystko bedzie inaczej bo nie barca wyszla tylko chelsea) - tymczasem w Hokeju sedzia moze kazda sytuacje ogladnac z roznych perspektyw na wideo i gra jest wznawiana. a w pilce ciagle graja z bledami "bo taki jest urok tej gry". ja nie widze uroku z niesprawiedliwie rozstrzygnietych spotkan - tylko zamule i niedosyt

ps. chelsea sie zachowywalo trzezwo? bo kontratakowali? to najlatwiejsza taktyka - bronic sie i czekac na blad rywala by kontratakowac

__

Użytkownik
hydrozagatka

2005-03-09 08:23:38

Barca i tak rzadzi ! :)

__

VIP
3Months?ping500

2005-03-09 08:57:26

taka taktyka kto po 3:0 pcha sie pcha i pchaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jak mozna sie bronic tzn starac i miec mecz wygrany bez problemow...

__

VIP
Krypton

2005-03-09 10:14:16

Dobra, ale dzieki Cechowi bramki nie padaly. A Valdesa ratowal slupek np. Byl beznadziejny wczoraj.

Chelsea ratowal Cech, Barce ratowalo szczescie ;).

Pozniej napsize cos wiecej, szkola czeka. Chelsea rulez. Mourinho jest typem.

__

VIP
kai

2005-03-09 10:23:07

dobre :D

__

VIP
3Months?ping500

2005-03-09 10:25:46

zielono czarno i zolto sie mieni w herbie trzy litery GKS po nich zawsze Jastrzebie na mapie poludniowej Polski lapie krawedzie to sama granica tutaj konczy sie Polska!

__

Użytkownik
rambiak

2005-03-09 11:56:39

... moze i najlatwiejsza , moze i malo widowiskowa - ale skuteczna ...

__

PRO
sxl

2005-03-09 12:39:47

chelsea sux najbardziej na swiecie
przyszedl rusek, wykupil graczy z calego swiata i cieszy morde

a inne kluby przez dziesiatki lat budowaly swoja potege
gowno a nie druzyna... zero przyjemnosci
to tak jakby rusek wykupil GKS Katowice i wygral Lige Mistrzow - a kibice krzyczeli "zawsze bylismy mistrzami" :9
dla mnie to takie "puste" wszystko troche...

__

VIP
guandinek

2005-03-09 13:02:59

swiete slowa, nie nawidze budowania klubow w ten sposob:]

( to ze Wisla Krakow moja kochana powstala w ten sam sposob to inna sprawa:D)

__

VIP
lecho

2005-03-09 13:26:02

masz racje, dokladnie tak samo uwazam. Chelsea jest nawet bardziej komercyjna niz Real Jadryt, bo za Realem idzie legenda, a za Chelsea tylko pieniadze Abramowicza...

__

VIP
lecho

2005-03-09 13:28:17

a wiecie co mnie najbardziej denerwuje w Chelsea? Mourinho. slyszalem wypowiedzi Mielcarskiego na jego temat, gdy trenowal go w Porto jako 032732 trener, na poczatkach kariery. byl grzeczny, mily, poukladany. a teraz poczul okazje, cos mu sie udalo w Porto i od razu kreuje sie na gwiazde swiatowej trenerki, obwolujac sie samozwanczo najlepszym managerem. nie odmawiam mu umiejetnosci trenerskich, ale to cale obrazanie przeciwnikow - np Rijkaarda, wypominanie mu braku "dyplomow trenerskich" - rownie dobrze Rijkaard moglby go zapytac, skad on w ogole wie jak sie pilke prosto kopie, ale po tym wlasnie widac szacunek dla rywala. Mourinho takiego szacunku nie ma, w jego wszystkich wypowiedziach widac brak klasy, on musi miec naprawde bardzo malego penisa...

__

VIP
forest

2005-03-09 13:38:26

Nie zebym lubil Chelsea, ale Barca wczraj NAPRAWDE nie pokazala nic ciekawego (oprocz Ronaldinho) ... No i oczywiscie nie jest pierwsza druzyna na Swiecie, ktora wyeliminowal blad sedziego. Takie wlasnie jest prawdziwe zycie - nie ma w nim sprawiedliwosci :p

Ja tam czekam, az dzisiaj Liverpool pokaze szwabom ich miejsce w szeregu :))

__

Użytkownik
Tymek

2005-03-09 14:26:39

Chelsa SUX, za to Mourinho jest zajebisty - pewność siebie to klucz do sukcesu, naprawdę :D

Mecz very well, ale wisał mi koło du... nosa. Za to dziś gra moje jaśnie oświecone JUVE :D DŻAHAHA :P FORZA JUVENTUS >>>

__

VIP
Krypton

2005-03-09 14:56:20

Chelsea wczoraj pokazalo przez 20 minut jak spektakularne moga byc kontrataki. CO z tego, ze to gole z kontry? 3-4 podania i gol, akcja trwa parenascie sekund. Barca kombinowala, 30 podan i strata. Pilka nozna polega na zdobywaniu bramek i wygrywaniu spotkan - tak gra Chelsea. A jak to wyglada? Roznie, wazne, ze skutecznie.

Gdyby Chelsea w jakis sposob w kolejnych meczach utrzymala forme taka jak przez pierwsze 20 minut przez cala pierwsza polowe to naprawde nikt ich nie ruszy.

Fakt faktem, ze Ronaldinho osmieszyl ze 2-3 razy graczy Chelsea. Najpierw golem, pozniej kilkoma zwodami. No, ale co z tego? Przegrali, w 2 polowie nic nie pokazal.

Mourinho to gigant trenerski. Co z tego, ze jakies druzyny latami tworza zespoly? Jak widac - mozna to zrobic szybciej, wiec niech Was nie boli, ze pieniadze + dobry trener sa kluczem do sukcesu :). Mourinho to dla mnie absolutny trenerski ewenement i mistrz. Jasno stawia sobie cele, nie boi sie o nich mowic, chce je osiagac i jest pewny siebie. Ma tez ciety jezyk i jest arogancki - ale taki juz jest. Mozna go nie lubic, mozna go kochac - trzeba go podziwiac.

Wczorajszy 4 gol - hmmm, sam nie wiem co o nim sadzic. Wedlug mnie dobrze zostal uznany.

Czekamy teraz na kolejne mecze, Chelsea powinna zajsc conajmniej do finalu.

__

VIP
Krypton

2005-03-09 14:59:42

Hmm, ale wiesz - ciezko bez pieniedzy zbudowac swietny zespol. Na taki skladaja sie swietni gracze, ktorzy kosztuja kupe kasy. Po Chelsea widac, ze gdzie pieniadze - tam sukcesy. Tak juz jest chyba w dzisiejszej pilce.

__

Użytkownik
rambiak

2005-03-09 15:34:34

... dzis Liverpool miazdzy k ? Juventus nie moze wygrac bo nie lubie wloskiej pilki ;p a 2 wloskie druzyny w cwiercfinale to juz tlok ;p zreszta final musi byc Real vs. Chelsea - imo najbardziej efektowny ...

__

Użytkownik
apiSS

2005-03-09 16:17:09

Jak by doszło do takiego finału to kibicowałbym sędziemu.
Jako kibic Barcy nie lubię Realu, a Chelsea za wczorajsze też nie lubię (ale mniej niż Real)

__

VIP
slawek

2005-03-09 16:31:52

Ale wy to się nie znacie :P
Lepsza (w piłce noznej) jest ta drużyna, która strzela więcej bramek. Proste.
Barcelonie kibicuję od lat 80-tych. Ale nie mają druzyny na mistrza w tym roku.
Przykre i prawdziwe.

Dzisiaj Liverpool gra z Bayerem. Zastanawia mnie w tym meczu tylko jedno: kto zapewni awns Niemcom? Krzynówek czy Dudek?
:)

__

Użytkownik
gÓpek

2005-03-09 16:35:14

Nie jestem jakims maniakiem pilki , ale jak wpadla 4 bramka dla %@$#% Chelsea to mialem lzy w oczach ... bez barcy nei mam po co ogladac ligi mistrzow :- D

__

VIP
forest

2005-03-09 16:42:00

E tam, szwabom nawet Dudek nie pomoze :p

__

Zaufany użytkownik
Seti!!!

2005-03-09 17:07:15

Zgadzam się z Tobą krypton.

Moge też powiedzieć otwarcie, że jestem fanem Chelsea.

O jaki błąd sędziego Wam chodzi? 4 bramka zostałą strzelona nieprawidłowo??? czemu?

A ja Wam mówie chealsea zdobedzie Puchar LM - pieniądze Abramowica się nie zmarnują.

__

Użytkownik
Tymek

2005-03-09 17:43:46

Carvalio (wiem, że źle napsiałem) przytrzymał Valdesa :-/

__

Użytkownik
devorin

2005-03-09 18:54:47

dobre :)

__

PRO
sxl

2005-03-09 20:15:20

popieram
jak real wyjdzie, a nie JUVE to bede mial zalobe :(

__

PRO
sxl

2005-03-09 20:18:25

wiadome, ze chodzi o kase
ale dobre druzyny nie dostawaly tej kasy W JEDEN SEZON
pracowaly na nia ciezko, wielokrotnie borykaly sie z problemami finansowymi
a chelsea poki bedzie abramowicza to zawsze bedzie miec kase

i to jest smutne, bo przeczy dziesiatkom lat historii futbolu :(
to tak jakbys pozwolil robotowi walczyc karate a on wszystkich rozwalal - bo jest z metalu i ma zaprogramowane same extra ruchy - to tez byloby smutne dla fanow karate (dziwny przyklad ale chyba dobrze obrazuje)

__

PRO
sxl

2005-03-09 20:18:48

to tak jakbys pozwolil robotowi walczyc karate a on wszystkich rozwalal - bo jest z metalu i ma zaprogramowane same extra ruchy - to tez byloby smutne dla fanow karate (dziwny przyklad ale chyba dobrze obrazuje)

__

PRO
sxl

2005-03-09 20:19:10

__

Użytkownik
Chester

2005-03-09 20:36:24

Nie ma BArcy, teraz inter idzie na mistrza!!!! :D

__

VIP
Krypton

2005-03-10 01:12:27

Zly przyklad. Bo grajac w pilke wszyscy maja takie same szanse. Jedni maja po prostu wieksza mobilizacje. A robot > czlowiek.

__

VIP
Krypton

2005-03-10 01:13:00

Nie tyle przytrzymal chyba, z tego co mi sie zdaje to on go blokowal...

Ale moglem czegos nie zauwazyc.

__

PRO
sxl

2005-03-10 11:35:15

zupelnie sie nie zgodze, bo jak druzyna ma nieograniczone fundusze, to ma wieksze szanse byc mistrzem niz ta z ograniczonym budzetem

__

PRO
sxl

2005-03-10 11:35:44

JUVE !

__

Użytkownik
wilku!

2005-03-10 12:45:27

tak tak. podzielam twoje zdanie :]

__

Użytkownik
Kabu

2005-03-10 12:46:04

Chelsea awansowala zasluzenie,takich "fauli" jak przy 4 bramce dla chelsea jest mnowsto tylko nikt ich nie zauwaza gdy nie ma przy tym zadnych konsekwencjia,barca moze miec jednynie pretensje do siebie ze bramkarz popelinl prosty blad taktyczny i nie ustawil pilkarza przy krotkim slupku...mimo ze bylem za barca mysle ze chelsea zasluzenie awansowala i oskarzanie Coliny o wypaczenie wyniku jest bzdura,prawda jest taka ze gdy barca ma sie bronic to zazwyczaj przgrywa...

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2771 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie