Linux - Fedora 3 problem

Dostosuj

Autor Wiadomość
PRO
sxl

2005-03-04 10:47:09

Jestem n00bem ktory chce sobie zainstalowac Fedora Core3. Mam dysk DVD bootwalny z gazetki, mam 2 partycje po 19GB - jedna NTFS (z Windowsem) druga FAT z takimi tam pierdolkami. Chcialbym zainstalowac Fedore na tym dysku FAT (zreszta na NTFS sie nie da) tak zeby pliki na tej partycji na ucierpialy. Mam jednak problem z ustanowieniem partycji dla roota, w ogole nie kumam za bardzo o co sie mnie pyta instalator podajac jakies dziwne sciezki zamiast dyskow, pytajac o Mount Point - nic z tego nie czaje.

Ktos moze mi podac instrukcje dla idiotow? Bylbym wdzieczny mogac w koncu rozkoszowac sie Fedora (ktora znam juz z uczelni...).

__

Użytkownik
*Jaras

2005-03-04 11:30:07

Chyba Fedora maja dodatkowe instalatory pisane przez uzytkownikow, ktore sa przyjemniejsze. Ew. polecam mandrake bo jest latwiejszy w instalacji, fedora - to juz troche innych typ, bo tak jakby optymalnie ustawia sie pod kompa i naprawde o cuda moze pytac, wiec nie wiem ;*=(

__

Użytkownik
revers

2005-03-04 14:22:27

forum.tweak.pl
tu Ci pomogą :P

__

Użytkownik
Qspy

2005-03-04 22:31:29

www.linux.pl

__

Użytkownik
yareq

2005-03-04 22:36:59

Moglbym cos napisac niby bo sie "bawilem" w linuxy nie raz ale nie uwazam sie za linuxowego prosa i nigdy nie bylem dobry w tlumaczeniu takich rzeczy komus kto zaczyna od zera (tak mysle ze od zera jak piszesz np. o "dziwnych sciezkach zamiast dyskow" :P). Proponuje poszukac pomocy gdzie indziej no chyba ze mamy tutaj na eSp jakiegos mastaha ktory sie odezwie i postem dlugosci artykulu rozwieje Twoje watpliwosci ;)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3943 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie