Czas na naczes :)

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
fobozZz

2005-02-23 22:16:26

Mam pytanie do uzytkownikow esp. Mianowicie co sadzicie o narkotykach ? Czy uwazacie ,ze powinny zostac zlegalizowane ? Czy bierzecie cos i jesli tak to czy chcecie to rzucic.

Mowiac o narkotykach mam na mysli cos co uzaleznia( xtc , lsd , feta itp.) wiec nie piszcie mi tu prosze o tym ze marihuana powinna zostac zlegalizowana ;p

__

VIP
troll

2005-02-23 22:41:11

twarde narkotyki nie powinny byc zalegalizowane.

__

VIP
Sh1eldeR

2005-02-23 22:44:44

To nie jest taka prosta sprawa. Z jednej strony, kazdy powinien miec prawo robic ze soba to, co chce. Dlatego jakiekolwiek uzywki, poza tymi wzbudzajacymi agresje, moze i powinny byc legalne.

ALE. Problem polega na tym, ze legalizacja jest rownoznaczna z ogromnym zwiekszeniem dostepnosci, oraz bardz utrudnia sciganie dilerow. Gdyby kazdy czlowiek rzeczywiscie potrafil w miare przytomnie kontrolowac, to co bierze i ile i gdyby twarde narkotyki tak potwornie nie uzaleznialy, to po co ich zakazywac? Niestety dzieki legalizacji sprobowaloby narkotykow wielu ludzi, ktorzy normalnie by tego nie zrobili. A od sprobowania do uzaleznienia jest naprawde blisko (szczegolnie jesli chodzi o amfetamine).

To tak jak z zezwoleniem na posiadanie malej ilosci na wlasny uzytek. Np. paru dzialek. Gdyby obowiazywal taki przepis, znacznie trudniej byloby przymknac dilerow (z punktu widzenia panstwa sa oni nielegalni, zreszta w ogole to sa gady bo dzialaja tylko na wlasny interes, a dawanie pierwszej dzialki za darmo to zadna promocja, tylko pulapka zastawiona na tych, co mysla, ze "sprobuja raz i przestana).

Sam wiem o narkotykach tyle, ile udalo mi sie zaobserwowac. Nie biore i nie mam zamiaru. Moze wiecej do powiedzenia maja ludzie chodzacy na impry techno - tam zabawa potrafi byc przednia po paru miligramach fety w tabletce ;).

A jak chce sie zajebac, to korzystam ze starej, dobrej wodki, ew. brandy.

__

Użytkownik
fobozZz

2005-02-23 23:04:54

hmmm , w sumie ja jem ostatnio troche tablet , ale nie czuje sie uzalezniony , przynajmniej narazie :)

__

Użytkownik
Oyabun

2005-02-23 23:25:26

Nie biore i zyje! \o/

__

Użytkownik
dabkin

2005-02-24 00:05:22

dokladnie... [+] dla Ciebie :)

__

VIP
wilgotna pela

2005-02-24 00:11:40

gdyby narkotyki wymyslily krowy, swinie albo delfiny byly by dla nich. wszystko jest dla ludzi. z umiarem. legalizacja - nieee.

__

VIP
3Months?ping500

2005-02-24 00:33:54

tytus u wojewodzkiego :-)

__

Użytkownik
PiWo5z

2005-02-24 00:49:26

ale co to za zycie :(

__

VIP
zoom

2005-02-24 07:05:46

No Tytus fajny byl ;-D z tego co pamietam to winiacza pili z Wojewodzkim ;-P

__
Play more promode.

VIP
wilgotna pela

2005-02-24 09:07:05

true :)

__

VIP
wilgotna pela

2005-02-24 09:07:33

belta pili z ta smetna pania z "ich troje".

__

VIP
wilgotna pela

2005-02-24 09:08:07

belta pili z ta smetna pania z "ich troje".

__

VIP
SABATHUS

2005-02-24 10:07:32

A ja jestem za legalizacją. Wiecie ile kabony zarabiają mafie i szychy? Czytałem o tym trochę. Gdyby narkotyki był sprzedawane w normalnych aptekach, w normalnych cenach, wszystkie mafie i dealerzy przestaliby się zajmować dealerstwem bo nie mieliby takiego zarobku jak teraz. Teraz mają przebitkę kilkaset procent. Kiedyś był o tym artykuł chyba na o2.

Sam nie biorę, ale uważam że legalizacja nie zwiększyłaby znacznie ilości narkomanów, a nawet w końcowej fazie zmniejszyła, bo zmniejszyłaby się ilość dealerów. Kto by kupował od dealera, jak w aptece miałby taniej, pewniej i na legalu?

Myśle że wiele ludzi bierze pierwszy raz bo kręci ich że to nielegalne.

__

Użytkownik
Azatoth

2005-02-24 10:16:35

Ja uwazam ze twarde narkotyki nie powinny byc zalegalizowane z tego wzgledu ze uzalezniaja, i stwierdzenie ze zmniejszy to narkomanie to blad.. im bedzie tansze i latwiejszy bedzie do tego dostep tym wiecej ludzi bedzie sie uzaleznialo i to kolko bedzie sie ciagle powiekszalo, twarde narkotyki powinny byc jak najbardziej zakazane!!!
a co do gandzi to LEGALIZE IT :P

__

VIP
SABATHUS

2005-02-24 11:21:17

Twarde narkotyki mogłyby być wydawane w aptece z polecenia lekarza, dla narkomanów którzy już sa uzależnieni. Inaczej taki narkoman pójdze znowu do dealera i wypcha mu kieszenie swoim szmalcem...

__

Użytkownik
freak

2005-02-24 11:26:52

To najlepszy odcinek był. Teraz już ten jego talk-show zszedl na dno :\

__

VIP
acci

2005-02-24 12:48:12

tez mialem kiedys w sumie zakladac taki topic ;) twarde nie za bardzo ale ganje/haszyk - legalize ;- D

__

Użytkownik
*Jaras

2005-02-24 12:56:34

Krzak tak!!

__

VIP
SABATHUS

2005-02-24 13:12:29

Najfajniejsze są ciasteczka - pierniki nadziewane haszyszem... :D 2w1 smak i odlot :) A tak w ogóle to Amsterdam rządzi :)

__

VIP
.error.[cola]

2005-02-24 13:26:09

Tylko 'kszaki' w coffe shopach sobie zycze :) Jednego na miejscu i jednego na wynos.

__

Użytkownik
Bh3liom

2005-02-24 16:16:52

SABATHUS dobrze napisal ... wielu ludzi bierze na poczatku dlatego ze kreci ich to ze to nielegalne... nie jestem za legalizacja twardych narkotykow ale jesli by cos takiego juz bylo to mialo by to swoje dobre strony jak np.... rzad by na tym zarobil jesli zamiast lapac dealerow sprzedawali by wlasny towar tanszy i zdrowszy :D poza tym ludzie sa jak dzieci... zakazac im czegos to bedzie ich do tego ciagnac... jakby narkotyki byly legalne to moze nie kreciloby to tak wszystkich a teraz jak ktos chce sprobowac to to i tak nie jest zaden problem..... szlugi moga zdelegalizowac i zamiast tego sprzedawac blanty w paczkach :PP Krzak jak najbardziej tak ! =D

__

Użytkownik
chester020

2005-02-24 23:37:12

lol jakby sprzedawano paczki blantow zamiast szlugow to by ludzie chyba popadali na cyce : ]

__

Użytkownik
Blom

2005-02-24 23:48:58

kase to by rzad mogl miec raczej z opodatkowania tego biznesu. imho bardzo sie mylisz, ze ludzie probuja, bo to nielegalne. raczej poprostu z ciekawosci albo chceci przezycia 'mocniejszych wrazen'

__

Użytkownik
Bh3liom

2005-02-24 23:57:52

imho chyba nie bardzo sie myle :) czlowiek ma to chyba zapisane w genach ze jesli mu sie czegos zabroni tym bardziej go do tego ciagnie :) dla niektorych dzieciakow to sie wydaje 'cool' bo sa poza prawem jak ich niektorzy idole :) no a co do opodaktowania to masz racje pomylilo mi sie :)

__

Użytkownik
tysik

2005-02-25 12:42:43

chyba Polak :P czy jak wolisz polski człowiek =]

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3663 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie