Kilka pytan do graczy...

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
3Months?ping500

2005-02-06 13:22:37

tylko konkretne wypowiedzi reszte bedzie kasowana:

[list=1][*]Co gracze sadza o terroryzmie?[*]Walka z terroryzmem jest sluszna?[*]Jak powinno sie traktowac terrorystow ktorzy zostali schwytani?[*]Czy gra np. CS wplyną jakos na graczy i ich opinie[*]Czy zabicie kogos byloby dla was “prostsze”[/list]

__

VIP
overeq

2005-02-06 13:27:13

1 - brak slow, glupota ludzka, straszne zjawisko
2 - jest ale niestety cierpia niewinni ludzie...
3 - nie powinno byc litosci, piepszyc wsztkie ustawy
4 - wplywa, sa bardziej agresywni
5 - trudne pytanie zdaje mi sie ze w pewnym stopniu tak ale zdaje mi sie ze to bardzo maly stopien :P

__

VIP
Empty

2005-02-06 13:51:34

1 - terroryzm jest zbedny
2 - wiadomo trzeba zwalczac ale jak narazie jest ona malo skuteczna
3 - zab za zab
4 - gram w bf, ale tam sa z koleji niemcy ;d ale jednak mimo wszystko BF nie zmienil mojich pogladow
5 - ale prostsze od czego ?

__

Użytkownik
e2

2005-02-06 14:02:37

[list=1][*]Oprócz obozów koncentracyjnych najgorsze co ludzie mogą robić ludziom...
[*]Jak najbardziej, nieważne w jakim wymiarze. Terroryzm powinienen być tępiony wszelkimi możliwymi środkami!
[*]Zgodzę się z panem powyżej, oko za oko, ząb za ząb. Nie muszę chyba tłumaczyć o co mi chodzi prawda?
[*]Nie wpływa. CS to tylko gra, mnie dała wiele dobrego czyt. reflex i umiejętność odnajdywania się w terenie.
[*]Pytanie na które odpowiedzi nie znam. Nie wiem jak zachowałbym się gdybym miał zabrać życie drugiej osobie, która jakby nie było jest ze mną równa.[/list]

__

Użytkownik
Oyabun

2005-02-06 14:10:23

1. To jest niepotrzebne
2. Tak
3. Tortury/obozy pracy/smierc
4. Zalezy od odbiorcy
5. Gdybym znalazl sie w sytuacji zagrozenia mego zycia 'albo on albo ja' to na pewno.

__

Użytkownik
Poet1c

2005-02-06 14:18:04

1. Terroryzm to najgorsza i najbardziej tchórzliwa metoda walki jaką wymyślili ludzie.

2. Oczywiście, ale tylko wtedy jeśli nie cierpią na tym niewinni ludzie i głównym celem jest zapobieganie temu zjawisku, a nie czerpanie z niego korzyści.

3. Z pewnością nie kara śmierci. Najprawdopobniej najlepszym rozwiązaniem, jeśli takowe istnieje, jest dożywocie.

4. Granie jest dla mnie formą rozrywki i pozwala mi się odstresować oraz wyciszyć wewnętrznie. Granie jest jak sport - może rozwijać, ale może również prowadzić do chorej rywalizacji. Wszystko zależy od konkretnej jednostki.

5. Nie, sumienie nie dawałoby mi spokoju... nawet wtedy gdybym walczył o swoje życie...

__

Użytkownik
Qspy

2005-02-06 16:30:39

1. Mi to przypomina Partyzantow, ktorzy niezawsze sa zli. Walcza o swoj kraj, maja swoje idealy... czesto to Patrioci sa gotowi zginac dla swojego kraju.

2. Nie zawsze, walka z terroryzmem w iraku jest niesluszna, jakby Bush wbil sie do Polski ze swoimi wojskami i sojusznikami pod pretekstem ze Kwasniewski handluje bronia nuklearna to "terrorystami" byliby nasi patrioci

3. Jak powinno? Niewiem jak powinno sa rozne odmiany terroryzmu.

4. Uwazam ze cs niejest gra w ktora sie moze czlowiek "wczuc" ... niejest realistyczna nieprzekladamy ja na rzeczywiste zachowania

5. zdecydowanie nie

Mysle ze moje wypowiedzi wzbudza troche kontrowersji czytajac wczesniejsze wypowiedzi... coz poradzic

__

Użytkownik
mental

2005-02-06 16:40:15

1. Zgadzam sie z TheHaHaWall'em, to najbardziej tchorzliwa metoda walki.
2. Terroryzm nalezy likwidowac wszystkimi mozliwymi srodkami, poniewaz co innego wojna a co innego niewinni ludzie
3. Kara smierci ---> zastrzyk
4. Na spaczonych zapewne tak.
5. Albo ja albo on --> ofkz

__

Użytkownik
roup

2005-02-06 16:49:36

1.Terroryzm jest zalosny,ci arabowie i inni maja ostro zcharatane mozgi,ja tego nie pojmuje jak mozna takie rzeczy robic
2.Oczywiscie ze jest sluszna o ile jest rozsadna ; d
3.Smierc jest dla nich stanowczo zalagodną karą
4.CS to dla mnie bardziej cos jak paintball niz gra wojenna
5.Przepraszam nie zrozumialem pytania :F
Prostsze od czego ? pewnie chodzi o to czy prostsze dzieki grze,jesli tak to odpowiedz "NIE,co wspolnego ma beztroskie strzelanie z zabiciem czlowieka?"

__

VIP
Nor

2005-02-06 17:04:39

1. Terrorysm - samo zlo, na dodatek ich dzialania opieraja sie tak na dobra sprawe na atakowaniu niewinnych ludzi
2. Tak
3. Kara sierci - dowolna... nie ma roznicy czy zastrzyk, gaz czy rozstrzelanie
4. Nie
5. Gdyby to mialo jakis wplyw na moja rodizne to tak, gdybym w ten sposob mogl uratowac rodzicow czy tez brata lub sostre to tak. Mowie to tylko czysto teoretycznie nie wiem jak zachowal bym sie w takiej sytulacji..

Nie, nie jestem psycholem, ktoremu gra zwichnela psychike ;>

__

Użytkownik
orlikoVsky

2005-02-06 17:14:43

1. Drastyczna forma walki o swoje racje, w niektórych przypadkach ma swoje uzasadnienie,
2. Słuszna, ale niewykonalna,
3. Zależnie od formy terroryzmu,
4. Nie sądze,
5. Nie wiem jak zachowałbym się w tak ekstremalnej sytuacji.

__

Użytkownik
*Jaras

2005-02-06 18:37:08

Uzasadnione... ? Dla Ciebie film : link został usunięty.

...

Prosze nie wywalac, to jest odpowiedz a nie post - 3M daj sqna wiecej Kazsowi rozumie sie ;C ?!

__

VIP
Van Helsing

2005-02-06 19:15:03

Ad. 1 Zupełnie niepotrzebne, ino patrzeć jak w Polsce będą ataki...
Ad. 2 Jak najbardziej! Należy się tego pozbyc!
Ad. 3 Ja myśle, że śmierć to nie.. 100 lat więzienia o 10x zaostrzonym rygorze i bez możliwości wyjścia, najlepiej w izolatce na te 100 lat.
Ad. 4 Ja nie wierze w takie coś, że gra może z kogoś zrobić zabujcę, uważam, że to brednie. Ludzie szukają jakiegoś usprawiedliwienia... DEBILE!
Ad. 5 Jak inni ja albo on. Oczywiście JA.

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
Van Helsing

2005-02-06 19:18:29

W sumie qrde ma uzasadnienie... Nie walczyłbyś terrorystycznie o swoje?

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
Preak

2005-02-06 19:29:35

1) w grze - nie ma sprawy, nie przeszkadza mi absolutnie , na zywo - po prostu szkoda slow, niech naucza sie inaczej negocjowac albo walczyc o swoje :|
2) bezsensowne pytanie, oczywiscie, ze sluszna, wyobrazcie sobie co by bylo gdyby z nim NIE walczono ? strach z domu wyjsc, obudzic sie rano...
3) W ten sam sposob jak terrorysta potraktowal swoja ofiare / ofiary, czyli zazwyczaj - smierc, za kazdego jednego osobnika, czlowiek czlowiekowi jest rowny , nie ma lepszy i gorszych. Za to, że zabil jakas ważna persone zginie a jezeli tylko matkę i 2jke dzieci to na 30 lat pojdzie siedziec ? bzdura, tak to ja nie chce...
4) Watpie, moj umysl od grania wypacza sie troche w inna strone.
5) NIE...nie bylbym w stanie zabic nikogo czy teraz czy 4 lata temu jak zaczynalem grac, glupota jest dla mnie stwierdzenie, ze po CS ludzie pojda zabijac na ulice : o

__

Użytkownik
orlikoVsky

2005-02-06 19:58:52

Napisałem, że w niektórych przypadkach. Moze powinnienem napisac w znikomych. Zobacz na Czeczenię, dla nich to jedyna forma pokazania swiatu co sie dzieje, co Rosja z nimi robi. Oczywiscie, że nie popieram terroryzmu i akcji typu Biesłan czy Teatr na Dubrowce, ale przez tych ludzi przemawia desperacja i to jest jedyne co mogą zrobić. W sytuacji kiedy jedno mocarstwo morduje niemal połowę mieszkańców małego kraju walczącego o niepodległość to ci słabsi muszą uciekać sie do takiej, a nie innej formy walki.
Terroryzm nie kończy sie na morderstwach porwanych przed kamerami w Iraku.

__

Użytkownik
akillez

2005-02-06 20:55:42

Walka z terroryzmem moim zdaniem jest jak walka z hydra. Zabijesz jednego na jego miejsce przychodza nastepni, moga to byc jego synowie czy rodzina. Ktoś pisał o torturach na schwytanych terrorystach. No ok, upublicznią to, ale przecież to ich nie zatrzyma przed kolejnymi atakami. Jak sie dowiedzą że ich pobratymcy byli za nich torturowani tym bardziej bedą chcieli nam dowalić. Walka z terrorem to błędne koło i pewnie bedzie to trwało baardzo długo. Terroryzm to również dobry sposób na odwrócenie uwagi społeczeństwa od innych spraw np. polityka.
Po co zabijać terrorystów skoro można ich zamknąć w pierdlu. Wrzucić ich do najgorszej dziury, tam gdzie diabeł mówi dobranoc i niech sobie wielkie czarnuchy mają egzotyczne dziwki. Posiedzą, dostana po dupie, skończą ze sobą szybko, wisząc na turbanie pod sufitem.

__

PRO
igor

2005-02-06 22:47:25

1. Należy z nim walczyć, aczkolwiek nie wiem czy to nie syzyfowa praca.

2. Jak najbardziej, terroryści nie mogą się czuć bezkarni.

3. Obóz pracy, a najlepiej koncentracyjny :o.

4. Nie.

5. Nie, tak samo trudne.

__

VIP
postal1

2005-02-06 23:02:46

1. akt fanatyzmu/desperacji/posluszenstwa wobec mentora
2. terroryzmu nie powinno sie tłumić - powinno sie mu przeciwdziałać powodom dla których terrorysci są gotowi oddać życie
3. zniszczyć indoktrynację która w nich jest, ewentualnie w razie nimożności tego - postarać się sie im przetłumaczyć, że ich poswiecenie dla kogos jest tak samo bezpodstawne jak opór przeciwko ludziom których zabijąją
4. co ma cs do moich odpowiedzi na te pytania to nie wiem
5. zabicie terrorysty dlatego ze jest terrorystą czy zabicie czlowieka bo na codzien zabijam ich przez net ?

chcecie wiedzieć jak działa terroryzm ? wlączcie tv i obejrzyjcie wiadomosci z iraku - prawie wszyscy skandują przeciwko usa - trzymając w rekach podobizne tego czy tamtego goscia - zapewne kogos kto nimi kieruje - daje poczucie celu.
wyobrazcie sobie ze przez cale zycie ktos nad wami stoi i pilnuje co robisz, jak zyjesz, masz zasady, wyznaczniki, cel. Nagle sie okazuje ze cel znika a zostajesz sam, dookoła kupa ludzi ale nikt ci nie mowi co masz ze sobą zrobić, dostajesz zajoba bo sie czujesz jakby cie ktos na marsa posłał. Nagle jeden z tlumu krzyczy - chodźcie za mną, ja was poprowadze - - mam co ze sobą zrobic !
To jest wlasnie indoktrynacja ludzie - pranie czaszki od dzieciaka, ze ktos nad tobą czuwa i jak mu bedziesz posluszny to cie wynagrodzi. Mnie osobiscie by to jebalo gdyby mi ktos teraz powiedzial - zostan ascetą i do konca zycia jedz trawe i choduj kozy to po smierci bedziesz zbawiony - stfu man! Co mnie interesuje po smierci co ze mną bedzie, carpe diem a nie dyrdymały z książeczki.

Ogólnie temat rzeka - a kazda grupa ma swoje powody. Zeby ich osądzic trzeb by ich poznac - a nie mówcie mi tylko ze wierzycie tv.

chcesz miec swoje zdanie o terroryzmie - idz jakiegos poznac.

__

Użytkownik
tysik

2005-02-07 10:51:16

1. Człowiek od zawsze był brutalny - przykre, że przez tyle wieków nie nauczyliśmy się jak bardzo sami sobie szkodzimy :/
2. Oczywiście! Nie chcemy chyba żyć w strachu i nędzy.
3. Powinno się ich rozsyłać na jakieś spokojne miejsca i pod obserwacją na nowo ich uczłowieczać.
4. Sprawią ją lżejszą i mniej zrozumiałą - udziecinnią ją (opinię o terroryźmie).
5. Nie (tak by się mogło wydawać teraz ale w sytuacji wymagającej zabójstwa byłoby to o wiele trudniejsze - bo przeciez wydawało się nam że to takie proste...)

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2005-02-07 13:36:51

1. nie wiem co gracze sadza o teroryzmie, ja to Jestem za USA :P
2. Hmm Zadna wojna nie jest sluszna, ale czasem Pokoj mozna zdobyc tylko poprzez wojne
3. Maksymalnie dlugo utrzymywac ich przy zyciu i wyciagac informacje, oczywiscie jzu nigdy nie wychodza na wolnosc.
4. CS lol na opinie? lol
5. No nie wiem o co ci chodzi? jezeli chodzi ci czy zabicie czlowieka jest proste to tak to tylko pociagniecie za spust nacisniecie zdalnego sterowania, wystrzelenie rakiety, wydaje mi sie ze zycie z tym ze sie zbija jest o wiele trudniejsze od samego zabijania... znam 3 zlonierzy US Army dobrze, jeden sluzyl w Elitarnej jednostce 82ndAirbrone przez 8 lat mial okazje spotkac sie ze smiercia, do dzisiaj pamieta wsyztko jak by to bylo minute temu, 2 innych sluzy w piechocie, wrocili z iraku... chcecie zapytac ich o teroryzm? o smierc? o to jak ginie kolega obok ciebie bo odlamek trafil jego nie ciebie?

Zabijanie to pestka zycie ze swiadomoscia ze sie kogos zabilo i ze ktos zginla dla ciebie jest okropne..

dodac tylko chcialem ze czym sinnym jest smierc dla cywila czym innym dla zolnierza szkolonego do tego

__

VIP
Frank3n

2005-02-08 23:46:45

# Co gracze sadza o terroryzmie?
hEhE spoko byle nie na mojej dzilNi niE? !

# Walka z terroryzmem jest sluszna?
kaZdy orzE jak moZe

# Jak powinno sie traktowac terrorystow ktorzy zostali schwytani?
nie no hEhE ja bym ich tam w sposob powolny doprowadzil do stanu nieuzywalnosci 8-)

# Czy gra np. CS wplyną jakos na graczy i ich opinie
nieQ

Czy zabicie kogos byloby dla was "prostsze"
zabic czlowieka tak, ale psa? 8-(

__

Użytkownik
devorin

2005-02-09 11:16:29

1 - skrajny debilizm...
2 - tak ale raczej bea wiekszych rezultatow
3 - kill them all ;]
4 - na niektorych pewnie ma ale to mniejszosc do ktorej nie naleze
5 - nie

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3270 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie