Co studiujecie?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
g3su

2006-02-02 12:22:54

lol :D

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
Flave

2006-02-02 12:26:31

hehe ale temat sie rozwinoł ;)))
a mowi sie ze nie lubi nikt szkoly

tak btw. to ja zamierzam isc na architekture albo budownictwo
a co do prawa to moja siorka chodzi na prawo i jest tam duuzoo naukii... bardzoo duuzooo
ale znowu po samych aplikacjach (nie wiem czy dobrze napisalem) mozna miec fajna robotke jako notariusz i takie tam....
a powie mi ktos jak na budownictwie jest albo na architekturze ????

__

Użytkownik
Akhor

2006-02-02 13:15:24

No właśnie a skąd taką aplikacje można by załatwić jeżeli nie od rodziny prawnika ?

__

PRO
girith

2006-02-02 13:30:26

wiesz, fakt ogladania uczelni przez 7 dni w tyg tez ma swoje zalety :D zdazalo mi sie juz chodzic na zajecia przez 14 bitych dni z rzedu bez dnia wolnego :D

__

Użytkownik
chopin

2006-02-02 13:49:10

masz zapchana skrzynke :P 4400 zł za rok z góry, przyjmuja wszystkich do wyczerpania miejsc.

__

VIP
vader

2006-02-02 14:11:58

po architekturze na renomowanej uczelni bedziesz zarabial 1600 pln pracujac praktycznie 24 h/dobe jesli nie masz znajomosci rodzinnych itp.

odrazam na przykladzie znajomego.

__

Użytkownik
orlikoVsky

2006-02-02 14:13:41

Ja teraz będe prace mgr pisał na Budownictwie "Zabezpieczenia akustyczne w budynkach oświatowych" :)
a co do samych studiów to wszystko zależne od miejsca, aczkolwiek:
- na pierwszych latach lecisz typowymi przdmiotami tech.: mata, fizyka, miałem też jeden semestr chemii + jakies mechaniki budowli czy wytrzymałośc
- u mnie (P. Częstochowska) niezła zamota była np.: z Geometrią wykreślną i Teorią Sprężystości i Plastyczności
- zależnie od kierunku który sobie później obierzesz idziesz w strone projektowania konstrukcji, dróg i temu podobnych bądż technologia i zarządzanie w bud.

__

Użytkownik
caNel

2006-02-02 14:25:35

Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu to brzmi dumnie ;D A dokładnie to Zarządanie i finanse międzynarodowe... iiii.... nie che mi się już studiować :/ bleeee...

__

VIP
Krypton

2006-02-02 14:31:59

I rozumiem 4 lata i magisterka, tak? :P

__

Użytkownik
mbronka

2006-02-02 14:33:07

Informatyka -> www.wi.ps.pl
4 rok, pisze [url=http://www.castor.daap.net/praca/nowsze/P1310052.JPG]prace inzynierska[/url] :)

__

Użytkownik
Krulik

2006-02-02 14:53:39

Ja studiuje Hmmmm. SM czyli Stosuneczki międzynarodowe.

__

Użytkownik
freak

2006-02-02 15:17:27

Daj dokładniejsze namiary.

__

VIP
Krypton

2006-02-02 15:25:51

No i zarzuc jakims linkiem dokladniejszym...

__

Użytkownik
icee

2006-02-02 16:32:14

Znajmomy znajomego, ma znajomego, którego brat kumpla jest prawnikiem ;d Easy.

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-02-02 16:49:10

A cio to ? :D

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-02-02 16:51:33

Informatyka jak by nie bylo jest w ch.. trudniejsza od fizyki jesli chodzi o mature :) Nie ma ludzkiej sily zebys mial po miesiacu nauki lepsze wyniki niz takie jak miales z fizyki ktora jakby nie bylo przynajmniej na poziom podstawowym jest prosta :)

__

Użytkownik
h1

2006-02-02 17:51:18

stary co ty gadasz... widzialem kilka matur przykladowych z informatyki i normalna mature i naprwade... powiedz mi co jest trudnego w tej maturze? (nie liczac ograniczenia czasowego)

a fizyka dla mnie byla trudna... wiesz, ja NIC nie rozumialem z fizyki a w dwa miesiace sie tego nauczylem, czego jestem ciagle pod wrazeniem.

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-02-02 18:24:05

nie liczac ograniczenia czasowego

wlasnie sam sobie odpowiedziales :) w miesiac sie nauczysz infy tak zeby zrobic kazde zadanie ale nie w takim czasie :) poza tym jak ktos sie nie interesuje ani infa ani fizyka to na pewno fizyke jest mu latwiej napisac :)

__

Użytkownik
Flave

2006-02-02 19:01:11

projektowanie konstrukcji xDDDDDD to mi sie podoba ;))))
ciezko jest na tych studiach ???? duzoo nauki ????
i jak po takich studiach bud. latwo o prace ?

__

Użytkownik
mbronka

2006-02-02 19:05:39

czarna skrzynka, glupie pytanie : DD

__

Użytkownik
orlikoVsky

2006-02-02 19:37:26

Czy łatwo?, jak się uczysz systematycznie to nie powinno byc problemów ;) Na tym kierunku występuje duża ilośc projektów do wykonania szczególnie na konstrukcjach.

Jak jesteś dobry, to ciekawa praca też będzie, a "zwykły użytkownik" po skończeniu, jak się załapie na początke w jakieś firmie na klepanie kosztorysów za 800-1000zł to też jest zadowolony.
Znajomy rok temu skończył bud. a teraz pracuje w Irlandii przy projetowaniu dachów i kosi 4-5 tyś. ojro

__

Użytkownik
Flave

2006-02-02 19:49:39

mada faka 4-5 tys. ojro :-o
nicee

__

Użytkownik
chopin

2006-02-02 21:52:06

www.law.uj.edu.pl tam masz wsio. 4 lata hmmm da sie ale trzeba byc kozakiem, normalnie jest 5 lat :P

__

VIP
mavv

2006-02-09 19:12:33

uhh, widze bratnia dusza:)

Uniwersytet Mikolaja Kopernika w Toruniu -informatyka:)

__

Użytkownik
bytek

2006-02-09 21:37:08

hehe widze, ze kilka osob z okolic Torunia, ja zamierzam w tym roku skladac do UMK na politologie/socjologie/ew. filologie angielska :D

__

Użytkownik
devorin

2006-02-10 08:06:48

ale temat odswierzony ;) ja juz zdazylem "skonczyc" studiowac :p :(

__

Były Redaktor
raul

2006-02-10 08:27:38

Elektronika i Telekomunikacja @ WSH Kielce

__

Użytkownik
s4trab

2006-02-10 08:30:02

Wyższa Szkoła Komunikacji i Zarządzania / Poznań
Informatyka - 2 rok, nie polecam

__

VIP
3Months?ping500

2006-02-10 08:44:53

ETI na wydziale MT @ polsl

;-)

__

Użytkownik
obni

2006-03-08 14:44:59

Automatyka i Robotyka na MT na polsl :P

__

Użytkownik
n1

2006-03-08 15:10:48

aktualnie 2 klasa LO w ZS1 w Bochni, profil mat-inf-fiz (+ his-biol ;/)
za rok matura ;| a ja nawet jeszcze nie wiem co będe zdawał ;S
studia pewnie w Krakowie? ale narazie jeszcze o tym nie myśle

ktoś może studiuje/studiował w kraku? co? gdzie? jakie wrażenia? plusuje za info! ;d

__

VIP
Sh1eldeR

2006-03-08 15:37:03

Krakow jest przewyzajebistym miastem do studiowania, niestety mnie tam nie ma (a chcialbym bardzo byc) -- poziom mojego kierunku byl po prostu znacznie wyzszy w Poznaniu, a poza tym do Poznania mam 100 km a do Krakowa uuu-uuu i jeszcze troche :D. Ale ogolnie bylem tam pare razy i znam pare osob z Krakowa - zarabiscie wyluzowani tam sa. Imprezy, klimat miasta - wszystko na poziomie takim, ze lepiej juz ci nigdzie indziej w naszym pieknym kraju nie bedzie :D. No i rowniez jesli chodzi o dziewczyny to bardzo specyficzny maja tam stosunek do swiata, ze sie tak wyraze, ale to juz bedziesz musial sam sprawdzic :P (powiem tak: nie powinienes sie rozczarowac :D).

Ogolnie to jesli pasuje ci to z poziomem nauczania to IMHO sie nie zastanawiaj - wybierz Kraka. Sam sie czasami zastanawiam nad przeniesieniem, bo znacznie bardziej wolalbym *mieszkac* w Krakowie niz w jakims tam za przeproszeniem osranym wielkopolskim miescie. A niestety wybierajac studia musisz sie liczyc z tym, ze jest calkiem spora szansa ze tam wlasnie sie osiedlisz na wieksza czesc twojego zycia. Szczegolnie teraz coraz czesciej juz bedac na studiach pracuje sie w dobrych firmach (nawet za darmo! tylko dla doswiadczenia), a potem robi sie u nich juz calkiem normalnie i po awansie czy paru awansach taka prace juz sie utrzymuje. A ze jest calkiem niezla, to glupio opuszczac miasto, w ktorym sie jest ustawionym...

Obawiam sie, ze w moim przypadku to sprawi, ze osiedle sie w Poznaniu, czego nigdy nie chcialem i nadal nie chce. Gdyby Krakow chociaz byl blizej... nie zastanawialbym sie. Nie popelnij tego bledu (?) co ja i dobrze sie zastanow, biorac pod uwage nie tylko studia. Mysle ze nie ma bata zeby Krakow byl zlym wyborem, to piekne miasto, z bardzo fajnym usposobieniem tamtejszych mieszkancow (czego sie np. o poznaniakach nie da powiedziec i pewnie tak jest w wielu innych duzych miastach). Krak to bylo nie bylo miejscowosc turystyczna, co pociaga za soba odpowiednie nastawienie. I mowie tu o zwyklych pierdolach typu zalatwianie spraw w urzedzie, czy kupowanie czegos w sklepie.

Od tak skomplikowanych regul zawsze zdarzaja sie wyjatki (w obie strony), ale powiem ci, ze suma sumarum to bym sie na twoim miejscu ani chwile nie zastanawial :q

__

VIP
j0k3r!rA

2006-03-08 16:11:06

Studiowalem marketing i zarzadzanie (licencjat) - beznadziejny i malo przyszlosciowy kierunek, ale przydaje sie w przyszlosci np. w prowadzeniu firmy, ogolnie w zyciu zawodowym. Teraz planuje isc na filologie angielska @ UWM i przegonic karmaka w relacjach live z wiekszych imprez (dla eSp oczywiscie :P).

To tyle po krotce, dodam jeszcze ze w Polsce wyzsze wykrztalcenie to teraz taki standard, powoli zaczynamy rozumiec prawdziwy sens doswiadczenia zawodowego i umiejetnosci, oprocz "papierka", ale zeby wszedzie to "weszlo" potrzeba jeszcze duuuuuzo czasu.

__
eSport 4 life!

Użytkownik
chester020

2006-03-08 16:37:39

Socjologia 3 rok Uniwersytet Szczecinski, jakies perspektywy po tym kierunku? dunno...

__

Użytkownik
n1

2006-03-08 18:46:48

nie no.. to mnie dopiero teraz tym wszystkim "przytłoczyłeś" ;S
Musze chyba w końcu zacząć myśleć o tej swojej przyszłości :]
Szczerze mowiąc to mam do wyboru Tarnów, Bochnię albo Kraków. Tarnów w mojej opini to tylko taka większa, bliżej nie znana wieś. Jeśli wybiorę Bochnie, będe miał blisko :] no i nie będe musiał sobie szukać zakwaterowania. Jednak są u nas bodajże tylko 2 szkoły wyższe, więc i wybór nie będzie za duży (niestety poziom nauczania nie jest zbyt wysoki). Kraków od zawsze darze pewnym sentymentem. I po tym co napisałeś to chyba najodpowiedniejszy wybór. Niestety jeśli moja aktualna sytuacja materialna się nie zmieni będe zmuszony wybrać Bochnie (jeśli wogule będe mógł isć na te studia...) :/
Gdybym jeszcze wiedział co chce studiować byłoby łatwiej...
Eh, nie wiedziałem, że od wyboru studiów tak wiele zależy.
W każdym razie, dzięki [+] jeszcze przecież mam kupę czasu (?) żeby się zastanowić...

__

VIP
Sh1eldeR

2006-03-09 00:47:48

Tam przytloczylem zaraz... Bez przesady - to nie jest tak, ze studia cie przybijaja do jakiegos miasta i nie ma bata zeby sie z nich nie ruszyc. Znam mnostwo doroslych ludzi ktorzy po studiach i zalozeniu rodziny przeprowadzili sie do ktorejs z rodzimych miejscowosci (JEJ albo JEGO). Ale tez znam sporo takich, co zostali w miejscu studiowania - i sa to ci troche mlodsi.

Po prostu teraz majac kwalifikacje mozna sie dostac na odpowiedni staz, a z niego od razu zostac zatrudnionym (wszystko co mowie pisze na podstawie wiadomosci max zdrugiej reki, znanej przeze mnie osobiscie), nastepnie coraz lepiej tam zarabiac i awansowac, az w koncu praca bedzie tak dobra, ze nie bedzie sie chcialo jej rzucac. Zreszta w miedzyczasie bywa tak, ze zamiast wynajmowania mieszkania czlowiek decyduje sie na kupno - bo tak wychodzi taniej. A wiadomo, mieszkanie jest dosc stacjonarne... potem okolo 30 przychodzi wybudowanie domu i tego tez sie raczej nie robi na drugim koncu Polski, tylko na przedmiesciach, etc. etc.

Nie chce cie straszyc - to nie tak, ze teraz wszystko dokladnie sobie determinujesz. Bedziesz mogl zrobic ze swoim zyciem co bedziesz chcial, bedziesz mogl sie z pewnoscia totalnie przeprowadzic - ale jak teraz dobrze wybierzesz, to byc moze wcale nie bedziesz chcial tego robic :).

__

Użytkownik
twoonesix

2006-03-09 13:12:17

jeszcze liceum, III lo im. Marynarki Wojennej, wybieram się na MIMUW :)

ps. a jak ktoś zasponsoruje mi studia, to MIT :D

__

Użytkownik
kosik

2006-03-09 22:55:31

Śląska Wyższa Szkoła Zarządzania w Katowicach , kierunek informatyka, aktualnie jestem na II semestrze W sumie jestem z niej zadowolony. Polecam.
www.swsz.katowice.pl

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-03-09 23:18:33

Wez stary Tarnow z listy wykresl :D Krakow i tylko Krakow.. sam musze sie tam dostac bo jak nie to nie wiem.. ide do wojska :P

__

Użytkownik
n1

2006-03-10 15:28:53

Rozumiem, rozumiem o co Ci chodziło, ale miałem na myśli to, że uświadomiłeś mi, że przede mną stoi bardzo trudny wybór, a ja sam właściwie jeszcze nie wiem czego chce i co chce robić, a przeciez w tym roku stuknie już 18 ;\
Wiem, żałosny jestem, sry ;G

Tarnów dodałem do listy, bo matka, wujek i kuzynka się tam uczyli - bardzo miło wspomniają ten okres - i polecają to miasto. A krk znam tylko z różnych opini różnych ludzi.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

407 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie