Co studiujecie?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Pionier

2006-02-01 19:44:17

tym gorzej... 2 lata juz tu siedzi i nie zawitac ojjjj kto to widzial??;/:DD

__

Użytkownik
chopin

2006-02-01 19:56:11

Uniwersytet jagiellonski na WPiA 1 rok zaocznie (n/c) -> wybralem tak bo prawo jest fajne (lol) -> chcem byc notariuszem i miec tyyyyyyyyyyle kasy ;D

__

Użytkownik
h1

2006-02-01 19:57:47

[url=www.p.lodz.pl]Politechnika Łódzka[/url], [url=www.ftims.p.lodz.pl]Wydzial Fizyki Technicznej Informatyki i Matematyki Stosowanej[/url], [url=edu.ics.p.lodz.pl]Informatyka[/url], [url=www.xlaski.pl]II semestr[/url]

__

Użytkownik
p3ndrak

2006-02-01 19:58:12

Hej ... za rok maturaa ;]]] hehehe... SQL SUX

__

Użytkownik
p3ndrak

2006-02-01 19:58:38

Hej ... za rok maturaa ;]]] hehehe... SQL SUX (mat-fiz /niepolecam..)

__

Użytkownik
guhard

2006-02-01 19:59:17

Politechnika Warszawska wydział MEL I rok :P i widze ze drugi semestr bedzie prze*******ny...

__

Użytkownik
guhard

2006-02-01 20:02:04

pikuś :P :D

__

Użytkownik
Bs0d

2006-02-01 20:09:16

Wszystko co pisalem to byly tylko moje przypuszczenia. Dzieki za uswiadomienie :)

__

VIP
Hakan

2006-02-01 20:14:40

W zwiazku z odgrzaniem tematu w okresie sesji zimowej - macie tu biedne studenciny piosenke. Ze szczegolnymi pozdrowieniami dla tych z PWr ;)))

[url=http://jedyne.co.mam.patrz.pl]Piosenka[/url]

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
Jochan

2006-02-01 20:22:48

Wydzial Informatyki i Zarzadzania, Politechnika Poznanska, Zarzadzanie i Marketing, II rok, przynajmniej do tej sesji zimowej :D

__

VIP
spec_u

2006-02-01 20:29:44

Widze, że bardzo dużo osób studiuje informatyke ;] A więc mam pytanie do wszystkich studentów inf. kilka pytań:
-jak ocenieacie swój wybór nie żałujecie?
-zdajecie w terminie?
-będąc "nie najlepszym" z matmy da sie przeżyć (czyt. zaliczyć mate) ?: D

Btw: zastanawiam sie nad inf. więc za każdą pomocną odpowiedz docenie ją + :)

__
ema

Moderator
mefikh

2006-02-01 20:39:45

Dziennikarstwo, Katowice.

__

Użytkownik
nox.

2006-02-01 20:44:03

Logistyka => www.wsl.com.pl

__

Użytkownik
e2

2006-02-01 21:09:13

Studiowałem - Inżynieria Ekploatacji Instalacji (Wydział Mechaniczny) @ Akademia Morska Gdynia // dziennie
Studiuję - Biznes Elektroniczny @ Akademia Morska Gdynia (Wydział Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa), Zarządzanie i Marketing, a specjalność to Ekonomia z Informatyką dla mniej kumatych ;) // dziennie
Dodatkowo - Policealne Studium Informatyczne w Gdyni // zaocznie.

Koniec ;D w sumie szkoła w tygodniu i w weekendy się nadaje ;) Nie ma to jak nadmiar wolnego czasu :F

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-02-01 21:13:14

Cwir ciezko bylo sie dostac ? znaczy sie jakie wyniki miales z matury :D i ile Ci braklo na stosunki miedzynarodowe (tak odwiedzalem Twoja strone wiem o Tobie wszystko < sex > :DDbtw. fajna strona :) )

__

Użytkownik
g3su

2006-02-01 21:19:34

1. nie zaluje, studiuje to co chcialem i tam gdzie chcialem;

2. co znaczy w terminie? masz na mysli sesje podstawowa i poprawkowa czy tylko podstawowa? pare razy musialem podejsc do egzaminu w sesji poprawkowej, ale warunku nigdy nie mialem :D

3. "nie najlepszym" to znaczy jakim? ogolnie na informatyce nie ma wiele przedmiotow czysto matematycznych (analiza matematyczna, algebra, rachunek prawdopodobienstwa, teoria grafow), ale jest pare, na ktorych trzeba sie w matmie troche orientowac - algorytmy rozproszone, badania operacyjne, zlozonosc obliczeniowa, modelowanie systemow, metody numeryczne, a jesli myslisz o informie na polibudzie, to dochodza przedmioty z podstawami elektroniki, na ktorych znajomosc matematyki tez jest potrzebna ;D poza tym wiele zalezy od wykladowcow: sa tacy co zrobia pieklo z "gownianego" przedmiotu, a sa tacy, ktorzy swietnie tlumacza i pomagaja jak moga; mimo wszystko kazdy przedmiot jest do przejscia; jesli sie przylozysz to dasz rade :)) a jesli masz jakies problemy z matma, to rozwiazuj wiecej zadan niz normalnie ;p

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
Akhor

2006-02-01 21:45:46

Ja się przymierzam do prawa, ponieważ mam troche osiągnięć z olimpiadach i konkursach z historii, a więc tak, martwię sie tylko o tą aplikację, czy jak ja nie mam z rodziny żadnego prawnika to trudno będzie skombinować tą aplikacje ?

__

VIP
-=eXe=-

2006-02-01 21:57:36

Ja mam takie pytania:

Jak jest z tą informatyką z czego trzeba zdawać maturę mat, fiz, inf czy np. mogę sobie odpuścić tą fizykę, czy to zależy od szkoły, czy miej więcej wszędzie jest z tym tak samo?

W ile czasu można się przygotować do matury z informatyki?

__
http://www.egu.org.pl || http://www.facebook.com/EastGamesUnited

VIP
spec_u

2006-02-01 22:24:47

"a jesli masz jakies problemy z matma, to rozwiazuj wiecej zadan niz normalnie" jak bym jeszcze jakieś wogóle rozwiązywał to by było dobrze : D Ogólnie inf. mnie interesuje od zawsze tylko ta matma ;-/

__
ema

Użytkownik
g3su

2006-02-01 22:31:37

hehe ;p to zacznij rozwiazywac :D matma jest fajna i pozyteczna; np. ja, dzieki matematyce dowiedzialem sie o eSp.pl :D i nie zaluje...

__
luuuzzzz bluuuzzz

VIP
spec_u

2006-02-01 22:32:44

lol : D niby jak? co mam mata z esp.pl współnego ? : )

__
ema

Użytkownik
g3su

2006-02-01 22:40:37

a jednak ma :D

__
luuuzzzz bluuuzzz

VIP
Krypton

2006-02-01 22:42:19

Jak sie patrzy na Lucka to jedna rzecz sie nasuwa: Prawo niezle ryje banie :D

__

VIP
Krypton

2006-02-01 22:44:26

Nie jest to nudna robota za to :). Znam ekipe z prewencji w okolicy, niezle akcje maja :D

__

VIP
Krypton

2006-02-01 22:44:54

Ja mam problem w druga strone - aplikacje sie zalatwi, gorzej z dostaniem sie bedzie ;)

__

VIP
Krypton

2006-02-01 22:46:12

Jaki koszt, przyjmuje wszystkich?

__

VIP
cwir3k`

2006-02-01 22:59:15

cholernie ciezko, zwlaszcza dla ludzi z nowa matura (czyli dla mnie), ogolnie z moimi wynikami dostalbym sie na ponad polowe kierunkow z matma / gegra i angielskim na UJ (gdzie to bylo wymagane) a tutaj dostalem sie na Towary - chociaz nie narzekam, tz perspektywiczny kierunek i interesujacy :D trzeba tylko przezyc fizyke na pierwszym roku, chemia jest ciekawa dzieki laborka (laborki z fizy sa nudne i wkurzajace :P). Na pierwszym roku, z 70% (jak nie wiecej) osob jest ze stara matura, przeliczali im 5 na procenty i nie musieli pisac zadnych egzamow wstepnych, zrobili nas po prostu w c*%%& i najgorsze jest to ze w tym roku bedzie prawdopodobnie tak samo... ale startuje jeszcze raz na stusunki (albo na cos innego jeszcze, zobacze), moze w koncu sie dostane (mam nadzieje ze mi przepisza kilka przedmiotow) i bede sobie robil 2 kierunki :P

w ostatecznosci moge sie przeniesc do Wrocka na stosunki na AE, bo tam mnie witali z otwartymi rekoma :) (przy skladaniu papierow gosciu mi powiedzial ze sie dostane heh) - ale to zawsze bedzie rok, dwa w plecy :(

a wyniki musialem poszukac na esp w archiwum gdzies :D

polski: 80% podstawowy (p)
matma: 80 p, 52r
angielski: 94p, 92r
geografia: 88p, 77r

matme troche schrzanilem i przez to mialem tylko 67 pktow w tym systemie rekrutacji... braklo mi 5ciu :( w osattecznosci jak sie wku***** to pojde poprawiac mature z matmy - mam na to 5 lat ;-]

__

VIP
cwir3k`

2006-02-01 23:11:36

matura z informatyki to jedna wielka sciema przynajmneij w tamtym roku tak bylo, ci co to ukladali sami nei wykonali tego w takim czasie w jakim mieli zrobic to uczniowie, w ogole parodia a nie matura ;x a uczelnie uczelniami, w kazdej inaczej... chyba orientujesz sie gdzie chesz studiowac to wiesz co biora pod uwage ;-) i to zdawaj... ale fizyka to imo obowiazek jak sie chcesz dostac na jakas Politechnike czy inna uczelnie techn. jak np. AGH

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-02-01 23:13:01

No z tymi wynikami z matmy i anglika to rzeczywiscie na wiekszosc studiow technicznych w krk bys sie dostal :) Ja tam skladam na AGH i Polibude glownie ale ostatnio myslalem nad AE i moim wymarzonym kiedys kirunkiem czlu stousnki miedzynarodowe :) sprobowac zawsze mozna a nuz bedziemy pic za rok :D

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-02-01 23:16:03

Ja Ci powiem tak, ze lepiej cala prace jaka mialbys poswiecic na fizyki i infe to skup na matematyce bo to ona jest glownym wyznacznikiem :) Jak myslisz o AGH to tylko matma z tych ciekawszych(imo) kierunkow. Polibuda to samo.. ogolnie dobry wynik z matmy i powyzej 90% z anglika i jestes prawie wszedzie:)

__

Użytkownik
Eddy

2006-02-01 23:18:35

CSP w Legionowie :) Wiem bo tam pracuje :P

__

VIP
cwir3k`

2006-02-01 23:22:13

pic mozna zawsze :D ja bym moze sprobowal swoich sil na jakims kierunku na UJ (moze geografia, kumpel studiuje i ma luzy totalne heh, tyle ze kampus od AE oddalony wiec dziwnie by bylo tak studiowac) - zreszta zobacze, kto wie czy na wakacjach nie wyjade gdzies, nie znajde jakiejs pracy, nie splodze jakiegos dziecka i rzuce te studia... albo po prostu, najzwyczajniej wygram w totka :D

ogolnie na UJ bylo tak: sumuja wszystko... im wiecej przedmiotow zdajesz na maturze, tym lepiej :D PK to ogolnie meczarnia totalna, ludzie strasznie narzekaja, neisprawiedliwie oceniaja itp. itd. AGH ma poziom i prestiz wiekszy... oraz miasteczko :D fakt ze wiecej nauki niz na PK ale wszystko masz w jednym miejscu ;-)

lubisz zyc w stresie i łapac doly? idz na PK i AGH. chcesz miec swiety spokoj - UJ i AE :-) a chcesz miec wszystko w d*** Kup Sobie Wykształcenie im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego (reklamuja sie ze sa lepsi niz harvard i Oxford heheh - mamy taka polewke z ich rekalmy ze szok)

__

VIP
forest

2006-02-01 23:26:54

tez sie wybieram do poznania :)))

__

Użytkownik
tysik

2006-02-02 09:45:06

PP automatyka i zarzadzanie

__

Użytkownik
Xsi

2006-02-02 10:15:06

AGH, Informatyka Stosowana, WIMiIP

__

PRO
girith

2006-02-02 10:39:08

no co ty ;D

__

Użytkownik
e2

2006-02-02 12:07:02

no ty masz i tak gorzej bo studiujesz dziennie i zaocznie, ja w tej policealnej "aż tak" się nie wysilam choć czasem lekko nie jest ;/

__

Użytkownik
h1

2006-02-02 12:10:29

ja nauczylem sie fizyki na 80% / 54% w dwa miesiace (a bylem NULL)
mysle ze na informatyke miesiac by starczyl

__

Użytkownik
Khain

2006-02-02 12:17:18

uj prawo

__

Użytkownik
mbronka

2006-02-02 12:19:57

wpisal w google "2+2" i pierwszy wynik jaki trafil to taki topic na esp.pl z 1000 postow :A i tak nikt nie udzielil tam dobrej odpowiedzi :(

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1222 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie