Apel do weteranów(i nie tylko) każdej gamingowej sceny - wypowiedz się !
Autor | Wiadomość |
---|---|
VIP
|
2010-06-17 14:22:49
Witam wszystkich weteranów(i nie tylko) każdej gamingowej sceny. Chcę wam przedstawić pewien bardzo ważny dla mnie problem, którego samemu nikt nie jest w stanie rozwiązać bo potrzeba to opinii ludzi, którzy posiadają doświadczenie na swojej scenie.
__
|
Użytkownik
|
2010-06-17 15:16:06
nad tym samym ostatnio sie zastanawialem, jest to dobre pytanie, jesli ze taki cziter nie po to gra zeby znerwiac ludzi to wejdzie na taki serwer ale raczej watpie gdyz wlasnie 90% osob uzywajacych czitow podaje powod taki ze lubi denerwowac osoby grajace na normalnym serwerze i jego to bawi __
|
Użytkownik
|
2010-06-17 16:14:41
Spotkałem się z takimi serwami jak kiedyś grałem w ET, ale jak dla mnie to nie wypali __
|
Użytkownik
|
2010-06-17 16:45:41
To na pewno kwestia jednostek , jednak ludzie nie haxują tylko na zwykłych pubach a uciekają się do oszustw w prestiżowych turniejach, ligach etc. W mojej opinii nie przyniesie to żadnego skutku. Dlaczego: Zakładając że jestem cheaterem i wchodzę sobie na aimbocie na serwer:
__
|
Użytkownik
|
2010-06-17 17:51:15
Moim zdaniem na początku istnienia takiego serwera będzie to frajda dla wszystkich cheaterów żeby pograć przeciwko innym ludziom z haxami.
__
|
VIP
|
2010-06-17 18:19:37
Czy dobry jest taki wniosek, że na takim serwerze będą bez przeszkód prowadzone rozmowy typu: skąd wziąć haxa, jaki jest najlepszy itp oraz wymienianie się metodami oszukiwania ? __
|
Użytkownik
|
2010-06-17 19:04:53
moje zdanie ze takie rozwiazanie slabo sie zda. Wielu cheater’ow ma radoche poprostu z tego ze innym psuja dobra zabawe. gimnazjalisci ktorym takie cos pomaga sie dowartosciowac :x __
|
Użytkownik
|
2010-06-17 21:57:40
Moim zdaniem to nic nie da.
__
|
Użytkownik
|
2010-06-18 09:46:36
Procent ludzi którzy grają na haxie na pubie jest mały albo ktoś robi to bardzo obvious i zniechęca tym samym innych do gry zakładając 500 hedów na sekundę albo gra na tym pubie tak dyskretnie że nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy coś ma czy nie.Pomysł moim zdaniem nie trafiony ktoś kto kupuje haxa nie chce być dobry na pubie chce mieć dużo e-punktów w cb i wygrywać 1 day cupy z wartościowymi nagrodami albo dostawać się na lana poprzez kwalifikacje netowe tak naprawdę mała ilość tych bardziej znanych graczy wpada na haxie na publiku problem haxa był i zawszę będzie a taki pub nie zmieni postaci rzeczy jedynie programy podobne do uaca są w stanie pomóc w łapaniu haxów jednak jak wszyscy wiemy zarówno xray jak i uac nie były doskonałe ale myślę że wszystko przed nami . __
|
VIP
|
2010-06-18 11:22:38
większość osób grających na czitach robi to z wielu powodów i raczej nie chodzi tu o gre for fun.
__
|
Użytkownik
|
2010-06-19 00:37:07
Jak ktos czituje i sie z tym nie kryje, to moze wejdzie na taki serwer. Ale jeleni co sie chowaja z WH jest cala masa i ich liczby nie zredukujesz. Zysk moze 5-10%. __
|
VIP
|
2010-06-19 13:16:39
Ludzie nie oszukuja, bo im sie podoba przykladowo radar. Oszukuje sie aby odnotowywac konkretne wyniki, zwykle z checi pokazania innym swojej wyzszosci. Server z dozwolonymi cheatami nie zmieni niczego na lepsze, poniewaz gra na nim nie byla by celem oszustow. Poza tym problemem nie sa wcale oszusci grajacy na publicznych serverach. Mysle, ze kazdy gracz w pewnym momencie dochodzi do wniosku, ze tego zjawiska sie nie uniknie i moze zaczac je traktowac jako podniesienie poziomu trudnosci, a jak ktos przesadza uniemozliwiajac normalna gre to sie go wyrzuca z servera. Prawdziwym problemem jednak jest oszukiwanie wlasnie w rozgrywkach turniejowych. W ich przypadku moze to miec bezposrednie przelozenie na kariere danej osoby, a w dodatku wykrycie oryginalnie dobrego gracza, ktory oszukuje rozwaznie jest ekstremalnie trudne. To, ze oszustow znajdziemy nawet na najwyzszych szczeblach esportu udowodnil nawet nasz rodzimy przyklad Kubena, ktory tak naprawde mimo zlapania na goracym uczynku i przyznania sie, nie zostal nalezycie ukarany.
__
|
Użytkownik
|
2010-06-20 17:29:02
Odpowiedz jest prosta : Gracz ktory ma mozg i checi do gry to nie bedzie cziitowal a moze kiedys sie wybije Jak dla mnie cziterzy sa po to zeby tylko na nich trenowac bo mozna sie co nieco nauczyc __
|
VIP
|
2010-06-21 00:02:58
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi bo całkowicie rozwiały moje wątpliwości. __
|
Użytkownik
|
2010-07-06 13:48:16
Dokladnie jak ktos wyzej napisal - cziter = dobry sposob na podbicie skilla __
|
Użytkownik
|
2010-07-07 20:52:33
Nie wypali, gdyż cziterów jara to, że biją czystych graczy, którzy przecież na cziterski serwer nie wejdą __
|