Wypowiedz się na temat forum eSports.pl
Autor | Wiadomość |
---|---|
Redaktor Naczelny
|
2009-12-16 00:47:53
Od kilku miesięcy wewnątrz naszej redakcji ewoluowała koncepcja nowego forum eSports.pl. Z pewnych bliżej nieokreślonych przyczyn właśnie dziś stwierdziliśmy, że czas pomysł ujawnić i zapytać o zdanie Was - naszych czytelników. Zapraszamy do udziału w ankiecie, czy bylibyście skłonni poświęcić dotychczasowe forum serwisu (i całe jego archiwum), aby zastąpić je zupełnie nowym?
__
|
ex-Redaktor
|
2009-12-16 02:14:06
O ile na starej stronie forum oraz ogólnie cała strona tworzyły bardzo zgraną całość, to już na nowej, tak fajnie nie jest i myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie zmiana, którą proponujecie __
|
Użytkownik
|
2009-12-16 03:56:54
Wroccie do starego layoutu strony, bo obecnie w ogole nie ogarniam tej strony, jest beznadziejnie zrobiona, kiedys sie wchodzilo wszystko bylo ladnie i przejrzyscie. Teraz wchodze tu tylko zeby poczytac komenty na forum, glownie qwego (ale pewnie nie tylko ja daze sympatia tego uzytkownika ) no offence oczywiscie! __
|
Użytkownik
|
2009-12-16 06:07:06
A będzie amnestia dla wcześniej zbanowanych userów ? __
|
VIP
|
2009-12-16 07:27:27
Ja tam jestem całkowicie za nowym forum ! Pamiętajcie o tym żeby na nowym forum wprowadzić layout z phpbb3 czyli avatar i cała reszta jest po prawej.
__
|
Użytkownik
|
2009-12-16 08:55:50
aktualne forum jest bardzo prymitywne wiec powodzenia w budowie nowego __
|
Użytkownik
|
2009-12-16 08:56:34
Jestem, za pod warunkiem, że nie będzie trzeba się po raz drugi rejestrowac i najwazniejsze, ZBANOWANI UŻYTKOWNICY, NIE BĘDĄ MOGLI Z NIEGO NAGLE ZACZĄC KORZYSTAC __
|
Użytkownik
|
2009-12-16 09:26:25
Po zmianie layoutu i tak ~20% starego poleciało w kosmos. Przesiadka na jakieś zacne invision lub vbulletin to bardzo dobry pomysł. Dotychczasowe forum musi jednak pozostać w 100% jako archiwum (dostępne do przeglądania bez możliwości postowania, o ile jest taka możliwość) jako spuścizna tych wszystkich lat. Potencjalna możliwość wpływu na forum przez użytkowników (moderatorzy), to dobry pomysł.
__
|
Użytkownik
|
2009-12-16 10:01:43
Niby się dużo nie udzielam na forum i dogaduje zazwyczaj pandzie ale osobiście jestem ZA nowym forum. __
|
VIP
|
2009-12-16 10:14:45
Myślę, że ze zmianą laya poszło ~60% starych użytkowników, a kiedy teraz jeszcze zrobi się osobną stronę i nie będzie takiej możliwości kontroli jej z głównej strony to pójdzie 60% z tamtych 40..
__
|
VIP
|
2009-12-16 10:30:01
Może być ale bez rejestracji tylko powiązane konta. Ludzkość to naród leniwy. Również mogę pomóc przy moderacji bo mimo wszystko tu zaglądam a forum jest w opłakanym stanie.
__
|
Użytkownik
|
2009-12-16 11:12:55
qwe jeśli przeczytasz to to proszę pokaż mi te screeny czy te archiwum jak wyglądał stary layout.
__
|
Redaktor Naczelny
|
2009-12-16 11:59:48
tybek
__
|
Użytkownik
|
2009-12-16 15:35:21
Osobne forum? Chyba żartujecie... Jeśli zostanie wyłączone to z eSp, to stracicie większość userów.
__
|
Użytkownik
|
2009-12-16 15:40:09
http://web.archive.org/web/20030320054114/http://www.esports.pl/ - najstarszy lay esports (dla tych co jeszcze nie widzieli)
__
|
Użytkownik
|
2009-12-16 16:13:14
No ten drugi link qwego (jak esports bylo w bieli) jest najlepszy. Mowie o calej stronce, byla przejrzysta, czytelna i intuicyjna. __
|
Użytkownik
|
2009-12-16 16:28:00
Otworzyłem link od qwe ze starym eSp i... łezka mi się w oku zakręciła. Zacząłem czytać tamte newsy! Stare eSp było... było piękne. __
|
VIP
|
2009-12-16 19:36:44
tak jak pisały osoby wcześniej:
__
|
VIP
|
2009-12-16 20:11:28
@mandarin
__
|
VIP
|
2009-12-16 20:35:14
@zoom
__
|
Użytkownik
|
2009-12-16 20:45:14
Nowe samodzielne odpada.Chyba ,że było by ono tak jakby scalone ze stroną coś ala egiełda.com.pl lub tak jak dawniej na pclab.pl.Czyli po kliknięciu na komentarze/skomentuj odsyła nas na forum do konkretnego wątku.Coś na pewno można wymyślić.Choć to i tak będzie mało bo trzeba to jakoś scalić ze strona a sądząc po prędkości zmian zachodzących na esports.pyl to chwile na to poczekamy. __
|
Użytkownik
|
2009-12-16 20:54:29
Moderatorzy nic nie robią, w ogóle nie reagują innych banują za spam a takiego cowa nie.
__
|
Użytkownik
|
2009-12-16 21:03:56
Mozliwe, ze jest tylko jeden sposob by ta strona mogla odzyc- musi sie zmienic wlasciciel strony.
__
|
Użytkownik
|
2009-12-16 21:34:54
ta ankieta ma niezbyt dokładne pytania __
|
Użytkownik
|
2009-12-16 21:59:23
@rml
__
|
Użytkownik
|
2009-12-16 22:25:36
@zoom
__
|
VIP
|
2009-12-16 22:39:32
HAHAHAH w drugim linku od qwe moj artykul jest pierwszy i jestem najpopularniejszy na serwisie - 2007/2008 to byly czasy. Teraz esp jest... (dkonczcie sami) ale nie ma sie co martwic. cybersport (jesli chodzi o serwis informacyjny) tez jest bardzo slaby :/ __
|
VIP
|
2009-12-16 23:10:55
@chuck
__
|
Użytkownik
|
2009-12-16 23:21:58
@chuck
__
|
VIP
|
2009-12-17 00:05:02
To bardzo fajne uczucie jak nawet 1 osoba na 1000 widzi co tutaj się dzieję i potrafi czytać ze zrozumieniem i obiektywnie ocenić sytuację dziękuję Qwe. __
|
Użytkownik
|
2009-12-17 00:05:33
Dobra może troszkę was do końca nie zrozumiałem ponieważ sam do końca nie potrafię zebrać dzisiaj myśli żeby jakoś sensownie odpowiedzieć. Ale spróbuje. Chodzi mi o to, że świat idzie do przodu a za nimi jakieś tam trendy. Zauważcie że jakieś dajmy na to 6 lat temu, każdy znalazł w internecie swoje miejsce. Ja będąc 12-13 latkiem i nawet młodszym, biegalem po kafejkach miałem swoje towarzystwo i wchodzilem na jakieś tam fora gdzie wymieniałem się swoimi durnymi przemyśleniami z moimi rówieśnikami. Nie wiedzialem wtedy co to jest np Esport.pl jeżeli oczywiście wtedy istniał, bo tak daleko pamięcią nie sięgam. Kiedyś nikt nie próbował się sprzeczać ze “starszymi wyjadaczami” na forach, panowała kultura i powszechny ład. A jeżeli ktoś nawet spóbował zostawał odrazu zlinczowany przez resztę. Zauważcie że teraz nawet 16latkowie na esport.pl robią za fachowców, pewnie wiecie o kogo mi chodzi. I nie jest to żaden pojazd na tą osobę, tylko wychodzi na to że “starszy nie znaczy że mądrzejszy”. Gdy internet jest czymś bardzo powszechnym w polsce, ludzię odwiedzają najlepsze serwisy. Właśnie taki esport.pl wyrobil sobie przez te lata renomę i teraz wszyscy tutaj wchodzą a właścicielom strony właśnie o to chodzi. Chodzi im tylko o kasę z reklam, muszą jakąś opłacić redaktorów i nachapać się pieniędzy. Niestety, to już na pewno nie jest to samo i nigdy nie będzie jak kiedyś, to jest biznes. A jak wiemy w biznesie nie ma sentymentów tylko chodzi o kasę. Toć to taki redaktor jeżeli zaczyna pisać dla takiego serwisu jak ten już ma jakieś rekomendacje na przyszłość. Jeżeli np pójdzie na studia dziennikarskie i dajmy na to piszę sobie na esport.pl na pewno daje mu to lepszy start w życiu niż np dla redaktora który pisał 5 lat temu. Moim zdaniem jest to dobra rzecz że esport.pl robi się czymś w rodzaju tabloida internetowych stron o esporcie, bo to przyciąga nowych ludzi, a co za tym idzie nowych sponsorów. Po prostu nie rozumiem, co wy chcecie osiągnąć przez to że mówicie że fajnie byłoby gdyby było tak jak kiedyś. Może to różnica pokoleń? Nie wiem. Przez jakieś 4lata wchodze na esport.pl i widzę że w jakimś tam stopniu się ten serwis rozwija. Chociaż wg mnie w tym momencie stoi w miejscu, ale może znów pójdzie do przodu. Tego wam i sobie życzę. No offence again. Idę spać nie chce mi się dalej pisać. Pozdro. __
|
VIP
|
2009-12-17 00:19:57
Nikt z nas nigdy nie pisał że osoba młodsza to ktoś gorszy, sam kiedyś byłem tym młodszym i chciałem być w centrum zainteresowania jednak od razu ludzie tacy jak fuks, mat1x czy fetter uświadomili mi że więcej z siebie dasz graniem i promowaniem promode niż wypisywaniem bzdur na portalach. Ty pewnie nie wiesz kim był Krogoth, ale przez te wszystkie lata walczyłem z nim jak z najwiekszym wrogiem bo on miał zasady a ja chciałem być ponad nimi i po tych wszystkich latach zgadzam się z nim w 100 procentach, zasady i ich przestrzeganie to podstawa funkcjonowania na takich portalach jak ten i w tak specyficznej społecznością jaką jesteśmy. Jeśli Ty będziesz szanować innych to sam będziesz szanowany. Pisałeś o sponsorach najwyraźniej nie przeczytałeś tego co napisałem bo ja jako sponsor po przeglądnięciu eSports.pl, komentarzach itd... zainwestowałbym w hodowle krów w Indiach i badaniem jaki miała ona wpływ na faszyzm niż w coś związanego ze sportami elektronicznymi.
__
|
Użytkownik
|
2009-12-17 00:44:32
W sumie nigdy nie interesowałem się quakem dlatego nie słyszałem o Tobie. Ja raczej grywałem w cs’a, call of duty, a najwięcej kiedyś w moda do UT zwanym tactical ops. Nie jestem esportową gwiazdą, w sumie nigdy nie chcialem nią być, i szanuje wszystkich nawet tych niegodnych szacunku. Ale czuję nutkę wywyższania się nademną przez Ciebie. Może to tylko moje odczucie, dlatego też proponuje skończyć to co sam zacząłem bo utkniemy w marnym punkcie. A jeżeli chciałbyś moderować forum na esport.pl może i byś coś poprawił, jednak moim skromnym zdaniem nie wygrasz sam z tym co się dzieje. Musiałbyś mieć grupę ludzi którzy mieliby taką samą wizje esportu jak Ty, wydaje mi się jednak że za dużo takich osób nie ma którzy do tego chcieliby wziąć na siebie odpowiedzialność. Ja tam dałbym Ci szanse, ale niestety nie mam władzy na tym portalu. Chociaż może po tym wątku ktoś z włodarzy jednak postanowi dać szanse kompetentnym ludziom na nowym forum. Pozdrawiam. __
|
Redaktor Naczelny
|
2009-12-17 02:51:06
Ale naprawde to nie jest temat do płaczu jak nisko upadliśmy i jak głeboko w piekle wylądujemy tylko do rozmowy na temat forum __
|
Użytkownik
|
2009-12-17 06:10:30
Proszę żeby ktoś z ekipy odpowiedział na moje pytanie. __
|
VIP
|
2009-12-17 08:11:19
Chuck jest tu więcej ludzi, którzy zgadzają się z zoomem niż myślisz, albo raczej było. Część pewnie wciąż czyta ale siedzi cicho.
__
|
VIP
|
2009-12-17 08:12:07
@chuck
__
|
VIP
|
2009-12-17 11:19:15
Hehehe ja doskonale pamiętam kim był Krogoth i również jeździłem przez pół polski na turnieje, na których odpadałem po 2 meczach ale liczyła się wtedy zabawa nie gwarancja zwrotów kosztów. Internet to ja miałem ale 5zł za godzinę w cafe więc bardzo późno zacząłem odwiedzać regularnie esports.pl jednak również pamiętam “złote czasy”. To co się działo w 2008 roku to masakra i jak nie wprowadzi się moderacji no to nadal będzie burdel i żadne nowe forum tego nie zmieni... __
|
Użytkownik
|
2009-12-17 12:50:10
Nie najważniejszy jest wygląd forum, ale jego zawartość. Powinni wprowadzić coś takiego jak regulamin, wprowadzić na forum porządnych moderatorów którzy będą banować każdego kto ten regulamin złamie. Założy nowe konto ? Jeśli nie da się tego udowodnić na podstawie IP, trudno może w końcu jakiemuś lamusowi się znudzi zakłaadnie kolejnych kont. __
|
Redaktor Naczelny
|
2009-12-17 14:18:42
@zoom
__
|