Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
|
Witam. Szukam kilku ciekawych książek:
1. Jestem fanem serialu “Bones”, który jest emitowany na Polsacie. Chętnie przeczytam jakąś książkę w tym klimacie smilies/smile.gif
2. Książka w realiach II WŚ - może być fikcja. Temat - poszukiwanie jakiegoś skarbu w III Rzeszy, złoto, artefakty itp.
3. MIX Sc-Fi i starożytnego Egiptu.
4. Książka o II WŚ związana z lądowaniem w Normandii
Znacie coś w tych klimatach ?
__
|
VIP
|
Kiepskie miejsce wybrales na szukanie ksiazek
1. Serial “Kosci” jest luzna adaptacja ksiazek Kathy Reichs, wiec juz masz co czytac, ew. mozesz wziasc sie za “Kolekcjoner kości” Jefferya Deavera.
4. “ALIANCI LĄDUJĄ! NORMANDIA 1944” - Paul Carell; “NIEMCY W NORMANDII” - Richard Hargreaves; “OBYWATELE W MUNDURACH 7 CZERWCA 1944 - 7 MAJA 1945. OD PLAŻ NORMANDII DO BERLINA” - Ambrose Stephen E.; “OD ŚNIEGÓW ARKTYKI PO PYŁ NORMANDII” - Patrick Dalzel-Job; “PUNKT ZWROTNY. LĄDOWANIE W NORMANDII” - Murray, Elson, Williams; “STALOWE PIEKŁO. 1 KORPUS PANCERNY SS W NORMANDII” - Michael Reynolds; SYNOWIE RZESZY. II KORPUS PANCERNY SS W NORMANDII, ARDENACH I NA FRONCIE WSCHODNIM” - Michael Reynolds. (znalazlem na gandalf.com.pl)
__
|
Użytkownik
|
Jeśli chodzi o IIWŚ to bardzo lubię ten temat i polecić mogę kilka naprawde świetnych książek:
Pana Bogusława Wołoszańskiego:
=all&a_text_i[74][0]=&a_text_i[74][1]=&a_enum[75]=all]link #1
=all&a_text_i[74][0]=&a_text_i[74][1]=&a_enum[75]=all]link #2
Czytałem Testament Odessy i Twierdzę Szyfrów - świetne!
Pana Marcina Ciszewskiego (IIWŚ fant.)
1939.waw.pl
1944.waw.pl
Generalnie w tych książkach chodzi o to, że współczesne Wojsko Polskie (głównie GROM +wsparcie pancerne etc) cofa się w czasie do lat czterdziestych i razem z walczącymi wtedy oddziałami polskich żołnierzy próbują odmienić losy wojny. Polski PT91 niszczący niemieckiego PzKW VI? Tylko w tych książkach, gorąco polecam.
1939 + 1944 (46zł) link
Btw. Okładka 1944.waw.pl to jedna z najlepszych jakie kiedykolwiek widziałem, żołnierz GROMu, a w tle niemiecki Königstiger, niżej nasz Rosomak i oddziały WH - cudo!
@up.
Zapomniałem dodać, Stephen Ambrose obowiązkowo.
__
|
Warning: getimagesize(http://www.empik.com/b/o/c4/cd/c4cd3807c0fda9cb19bda12842f8d940.jpg) [
function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in
/home/esports/library/bbcode/parser.php on line
166
Warning: getimagesize(http://merlin.pl/www-1944-waw-pl_Marcin-Ciszewski,images_big,7,978-83-925879-2-7.jpg) [
function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in
/home/esports/library/bbcode/parser.php on line
166