Dlaczego nienawidze HH

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Krypton

2004-09-02 14:58:54

Amerykanski komercyjny hip hop o wiele lepiej wpada w ucho anizeli nasz rodzimy. Ile naszych hip hopowcow moze pochwalic sie genialnymi podkladami? Teksty tez srednie, jednak nawet amerykance maja slabsze kawalki.

XZibit i G-Unit sa fajni :)

__

VIP
Krypton

2004-09-02 15:08:13

Jesli chodzi o to gorolotne zycie. Spojrz na amerykanskich raperow. Jak oni obnosza sie swoimi pieniedzmi? Wozy (H2, BMW, Bentley itd.), wille (kilka), imprezy, bizuteria, ciuchy, laski. Ludzie chca ogladac bogatych ludzi, ze Tobie to nie odpowiada to Twoja sprawa. Program na MTV - Cribs. Szalenie popularny. Dla niewtejemniczonych powiem, ze istota jego jest pokazywanie jak zyja artysci z calego swiata. Maja takie prawo, odniesli sukces i ciesza sie luksusami. W Polsce szalenie trudno jest zyc na wysokim poziomie ze spiewania. Dlatego chyba nie stac zadnego z naszych hip hopowcow na Hummera, wielka wille - moga zyc z koncertow, ale tylko jak przecietny czlowiek.

__

anonim

2004-09-02 15:26:39

po 1 naucz sie czytac :) ja napisalem ze w obnizanych a nie w szerokich!! ja jezdze w szerookich ale nie w obnizanych jest roznica mala nie?? no a co do skaterow to znam tyle ile powienienem :)) wiec peace PZDR :)

__

anonim

2004-09-02 15:30:44

"nie ma że joł" ehh no ale muzyka to jest uogolnienie tego a co do bluz to ja mam z b3 i mi pasujee ;p

__

VIP
Krypton

2004-09-02 15:33:39

W sumie ja sie nie dziwie, ze taki jest. Duza wiekszosc osob, ktore sluchaja metalu chodzi non stop w tych samych bluzach, koszulkach - nawet przez 4 lata. Wiec normalne, ze sa brudne, wytarte, wynoszone. A reszta, co chodza porzadnie ubrani - glany, czarny sweterek itp. - oni sie niczym z tlumu juz nie wyrozniaja, wiec jak ich okreslac?

__

VIP
Krypton

2004-09-02 16:27:16

i dlugie włosy (znowu brak higieny)

Ale zes dowalil teraz. Czemu dlugi wlosy to brak higieny? Oznacza to, ze Beckham swego czasu byl brudasem ([url=http://64.211.46.141/rp/sr307_beckh88640699.jpg]link[/url]). Mam tez kumpla w klasie, slucha metalu, ma dlugie wlosy. Jednak zadbane ([url=http://www.greensquad.com/index.php?go=post&id=1705]link 1[/url]). Nazwalbys go brudasem?

__

Użytkownik
SL4VE

2004-09-02 18:07:56

A czy ja mówię, że oni nie mają prawa dorobić się na muzyce?
Zawód jak każdy inny, ja mówię o samej muzyce, że do mnie ona nie przemawia i, że do tworzenia hiphopu potrzeba o wiele wiele mniej talentu niż do tworzenia innych rodzajów muzyki.

__

Użytkownik
Stoper

2004-09-02 22:41:38

No moze z włosami faktycznie przesadziłem ale jeśli chodzi o reszte ubioru w upalne lato to chyba mam racje

__

VIP
Preak

2004-09-03 21:46:19

Staram sie wymyslic jakies realne wytlumaczenie ale jakos nic mi do glowy nie przychodzi...U nas takich "blokserów" (text sasiadki) nazywamy 31337'ą osiedlową, z racji tego ze sa wyksztalceni i duzo czasu poswiecaja nauce, wszyscy chcemy byc tacy jak oni i nosic miano 31337.

__

Użytkownik
Stoper

2004-09-04 23:54:01

http://www.klasa2a.piwko.pl/przejeb.swf - to znalazlem na jakies stronie ze smiesznymi rzeczami "cała prawda o metalu" taka była nazwa tego

__

VIP
Krypton

2004-09-05 11:53:07

omg :D:D:D:D:D
Konkretne, ale nie koniecznie prawdziwe.

__

VIP
Krypton

2004-09-05 11:55:47

Nielktorym jakas lepsza "Klinik" by sie przydala. Ale to takie utozsamianie sie - Mezo wystapie w takiej bluzie to cale osiedle zaczyna zbierac forse. Normalka.

__

VIP
vader

2004-09-05 12:54:06

Nie rozumiem czemu Was smieszy ktos w bluzie z duzym napisem Mass ... ludzie nosza to co lubia !

A jak idzie jakis drechol z NIKIEM na pol klaty albo adidasem itp. ? Jeszce gorzej ... mass / clinic / b3 to przynajmniej nie jakies dresiarsko- szpanerskie firmy, tylko skate-hiphop wear :>

Ogolnie o gustach sie nie dyskutuje, wiec kazdy nosi co lubi ... ale nie wiem co moze smieszyc w np. [url=http://www.skateshop.hip-hop.pl/data/img/1094304510_1.jpg]takiej[/url] bluzie. Peace !

__

Użytkownik
Stoper

2004-09-05 14:11:20

Masz racje !!! Ubranie to ubranie, każdy nosi to co lubi !!!

__

VIP

2004-09-05 15:06:29

stare ale jare :>

__

VIP
wilgotna pela

2004-09-06 20:40:24

;D manowar jest jest smetny. bo ilez mozna kura wyc ze hevi metal is the best :)

__

VIP
wilgotna pela

2004-09-06 20:45:51

http://metal.eu.org/fun/slaughtering_the_faithful/ :DDD

__

VIP
vader

2004-09-06 22:53:42

No i nie uwazacie ze to sa chorzy ludzie ?

__

VIP
wilgotna pela

2004-09-06 23:47:12

nie. :asd

__

VIP
vader

2004-09-07 00:03:18

To wyjdz na ulice tak jak na ostatniej fotce :)

__

VIP
wilgotna pela

2004-09-07 01:04:25

musialbym najpierw spedzic 3 lata w piwnicy ,sluchajac w kolko vadera :asd zapewne wtedy bym skretynial tak jak ta wesola mlodziez :)

__

Użytkownik
El-Mo

2004-09-07 11:25:16

Ale popatrz ten na 4 fotce ma bluze w kapturem to napewno skejt jest i toporkiem odstrasza ludzi jak mu deske chce ktoś zabrać gdy jeździ w miejscu publicznym =D

__

VIP
3Months?ping500

2004-09-07 11:35:59

Abradab - czerowny album zapodaje w moim foobar2k

__

VIP
vader

2004-09-07 16:33:56

No moze ... nie jestem skejtem i nie znam sie na skateboardingu :> Ale z tego co wiem to siekier sie nie uzywa ;-)))))

__

Użytkownik
El-Mo

2004-09-07 16:39:22

No widzisz a ja nosze szerokie spodnie i słucham teraz Kittie - Brackish co nie zalicza się do hip hopu =P

__

VIP
zoom

2004-09-07 17:15:14

Wczesniej jeden z kolegow bardzo ladnie napisal "prosze nie mylic hiphopowcow z skate'rami lub rollerskaterami"
Wogole kto wymyslil slowo hiphopowiec ? Co ono oznacza ? bo z tego co czytam to "hiphopowca" przypisujecie do jakis brudnych dzieci z klatki schodowej.
Dla mnie jest to chore na maxa, nie widzicie ze to jest moda ? Kiedys te dzieci biegaly w dresie pozniej w skorzanych kurtkach a teraz w spodniach 3x zaduzych kupionych na gieldzie. I te biedne dzieci uslyszaly peje czy innego pedala ktory tam spiewa jaki to on jest biedny i zaczely sie wkrecac w to, media na lewo i prawo oglaszaja jaki ten hh jest teraz fajny i ze kazdy go slucha i taki mlody szczyl w tych spodniach z handlu mysli ze teraz to juz kims jest bo przeciez peja w takich samych portkach tanczy w teledysku, utozsamiaja sie z nim bo kiedys nie mieli z kim bo zaden artysta "estradowy" nie chodzil w dresie a przeciez te dzieci wychowaly sie na spodniach z lekkiego materialu.

Czasami jest mi glupio dlatego ze slucham hh poniewaz kiedys w roku 96 kiedy bylem mlodym szczylem zaczelem sluchac tej muzyki, ale wtedy nie bylo jej w TV w gazetach i na cd romach ktore daja do "Pani Domu" Wtedy ta muzyka byla undergroundowa, swietnie pamietam jak 90% moich kolegow i kolezanek nabijala sie ze mnie ze slucham jakis palantow co pierdola o glupotach i zyciu. Jednak kilka lat do przodu i robi sie rok 2004 i co ? ci ktorzy byli takimi sceptykami hiphopowymi teraz na dysku twardym maja po 4gb i wiecej mp3 z hh Dlaczego ? Bo stal sie modny, bo nie jest juz tak slabo dostepny jak kiedys.

Trudno jest na to moda i jeszcze kilka lat to potrwa ale niech kurwa mac ludzie naucza sie odrozniac rollerskatera lub skatera od jakis palantow co udaja raperow z bronxu, ja jezdze na rolkach i czesto spotykam sie z txt o jakis sk8 idzie albo jaki hiphopek ale przeciez ja nie jestem skatem ani hiphopowcem, ja poprostu jezdze na rolkach, wiekszosc osob jezdzacych na rolkach lub desce slucha raczej ostrzejszej muzyki takiej jak rage against the machine lub limb bizkit i oni niestety tez sa nazywani hiphopowcami dlatego ze maja za duze spodnie i deske a tak naprawde z hh nic ich nie laczy :-/

__
Play more promode.

VIP
vader

2004-09-07 23:20:17

Dobrze napisane ... [+] ...

__

Użytkownik
Coolio

2004-09-10 16:34:42

To co napisałeś InfernoMan jest strasznie po.... i po prostu głupie. Po co oczerniać HH ? Tak samo można napisać o wszystkim. A te pytanie o szerokie spodnie jest tak samo ********** jak cały ten tekst ... chcesz wiedzieć po co się je nosi ? To jest pewien styl który się przyjął i nie ma w nim nic złego. Tak samo mógłbyś się spytać po co większość metali nosi pedalskie (przepraszam wcale tak nie uważam) obcisłe, czarne spodnie, kostkę i ćwieki ... to by było w twoim stylu.. Nie wiem po co to wszystko napisałeś ... może lubisz wzbudzać niechęć wśród ludzi któ®ych oczerniasz? Każdy ma swoje poglądy ale takich wywodów nie powinno się redagować publicznie, możesz tym wszystkim urazić i wzbudzić wielka niecheć do swojej osoby. Zwróć uwagę ze ta stronka jest o esporcie i to nas wszystkich łaczy, niewazne jaki kto ma styl itp. Wiec nie pisz kolejnych wyzwisk i bluzg pod adresem dresów ( jak to zapowiedziałeś), metali, skinów itp. Bo tym udowodnisz tylko to, że jesteś bardziej ******** niż to się wydaje z tego art.. Chyba nie chcesz powodować kłótni wśród graczy, gdzie nie liczy się ubiór muzyka itp. Więc na przyszłość pomyśl zanim o czymś umieścisz na forum.

__

VIP
Nor

2004-09-10 19:34:08

Slucham hh ale podkreslam ze nie Polskiego. Lubie hh ale nie jestem zadnym shatem... mam normalne spodnie z krokiem jak trzeba ( powszechnie uwazany za normalny ) , na desce nie jezdze no i ogolnie z hh mam tyle wspolnego ze slucham muzyki.

Osttanio coraz wiecej mozna uslyszec hh-discopolo... pioseki w stylu "dla mnie mas zstyle" ( jak dla mnie oni maja downa ale to inna historia ) to debilizm na maksa... to wlasnie jest kolejna fala discopolo w nowym wydaniu.

[+]

__

VIP
vader

2004-09-11 13:29:25

Niestety ... wiadomo ze hiphop dzieli sie na pewne style ... hardcore, lite itp. ale polskie kapele hiphopolo to juz przesada.

__

VIP
Nor

2004-09-11 13:44:50

Polski hh nie miesci sie chyba w zadnej normie, slyszalem ze jesli chodzi o Europe to nasz hh jest dobry ( nie wiem ile w tym prawdy :X ) .

__

Użytkownik
Stoper

2004-09-11 15:29:51

powiem ci: zero :D

__

Użytkownik
imper

2004-09-12 22:04:13

Ja walne prosto - HH jest jak CS - budzi skrajne emocje ;).

__

Użytkownik
imper

2004-09-12 22:41:36

Btw, wszystkim fanom hip hopu, ktorzy uwazaja, ze hip hop jest nieograniczony niczym polecam przesluchac fragment pewnej death metalowej piosenki, znajdziecie go tutaj - http://www.astral.lodz.pl/imper/solo.mp3 .

Oczywiscie, ze "metalom" takze wiele brakuje cech tworcow hh, ale na odwrot jest tak samo, wiec prosze - nie twierdzcie, ze to nieograniczona niczym muzyka.

Dodam, ze solowka ta wykonania jest przez polskiego muzyka. Przy okazji dodam rowniez, ze polski metal w przeciwienstwie do polskiego hip hopu bardzo dobrze sprzedaje sie na zachodzie (na wschodzie rowniez). Vader osiagnal juz wielki sukces, a coraz lepiej sobie radza kapele takie jak chociazby Behemoth, czy Decapitated. Jakies wnioski? ;]

Ogolnie tak jak ktos pisal pareset postow wyzej szanuje wszystkie rodzaje muzyki i ich "sluchaczy". Hip hopowcow za sprawne poslugiwanie sie rymem, tworcow techno - za wyobraznie i metali za niewiarygonie szybkie wykorzystywanie niektorych instrumentow (przyklad w linku wyzej ;)). Sa to oczywiscie tylko przyklady, ale znalazloby sie ich zapewne wiecej.

I na koniec - nie cpajcie ;).

__

VIP
wilgotna pela

2004-09-13 00:20:59

vader smierdzi, decapitated to boys band i gowno tam sie sprzedaje na zachodzie. behemot ujdzie bo kolo z dzielnicy wiec nie bede bluzgal :p kapele ktore wymieniles to mainstream nie wnoszacy nic ciekawego do muzyki (no moze poza behemotem) polski metal rozni sie od polskiego hiphopu tym ze growl sobie zachodni odbiorca przyswoi natomiast polska mowe niebardzo. tak wiec porownanie jest z dupy. zreszta malo jest kapel death/black wyjacych po polsku.

i na koniec - black metal to wojna wiec pompuj rower dla szatana !

__

Użytkownik
imper

2004-09-13 17:39:04

vader smierdzi, decapitated to boys band i gowno tam sie sprzedaje na zachodzie. behemot ujdzie bo kolo z dzielnicy wiec nie bede bluzgal :p kapele ktore wymieniles to mainstream nie wnoszacy nic ciekawego do muzyki (no moze poza behemotem)

Moze tak, moze nie. O gustach ponoc sie nie dyskutuje. Co do Decapitated, to plyty sie nie sprzedaja, ale za to koncerty owszem. Jestem byc moze troche nie dokonca doinformowany, bo nie slucham zadnego z rodzajow muzyki, ktore wymienilem (a wymienilem tylko te najbardziej "jaskrawe"), ale sadze, ze chlopaki sie rozwijaja, a nie cofaja w rozwoju.

polski metal rozni sie od polskiego hiphopu tym ze growl sobie zachodni odbiorca przyswoi natomiast polska mowe niebardzo. tak wiec porownanie jest z dupy. zreszta malo jest kapel death/black wyjacych po polsku.

Byc moze i jest z dupy, ale ani nikt nie karze polskim hh rapowac po polsku, ani nikt nie karze polskim grupom metalowym wrzeszczec po angielsku.

i na koniec - szatan niech mnie cmoknie w pompke ;)

__

VIP
wilgotna pela

2004-09-14 01:14:57

"Moze tak, moze nie. O gustach ponoc sie nie dyskutuje. Co do Decapitated, to plyty sie nie sprzedaja, ale za to koncerty owszem. Jestem byc moze troche nie dokonca doinformowany, bo nie slucham zadnego z rodzajow muzyki, ktore wymienilem (a wymienilem tylko te najbardziej "jaskrawe"), ale sadze, ze chlopaki sie rozwijaja, a nie cofaja w rozwoju."

decapitated to sztuczny twor kmiolsena, i nie ma sie tu zabardzo co rozwijac, bo niby z czego. koncerty sie sprzedaja? kura przeciez dekapiszony sa jak bracia hanson :asd sluchaja ich tylko grube i brzydkie metalowki/swetrary, oraz vader komanda :)

"Byc moze i jest z dupy, ale ani nikt nie karze polskim hh rapowac po polsku, ani nikt nie karze polskim grupom metalowym wrzeszczec po angielsku."

ssss... jak mawiaja moi mlodsi koledzy: smutne spodnie.

__

Użytkownik
iZsiDeR

2004-09-18 22:19:37

to chyba mialo byc old school i new school

__

VIP

2004-09-18 23:52:23

o boshe .. skonczcie już ten temat jak was prosze.. ;/

__

Użytkownik
edix

2004-09-21 13:55:39

dla mnie hh jest zbyt komercyjny :(
dlatego wole RAP : D

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

4870 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie