Dlaczego nienawidze HH

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
westlan

2004-08-29 17:30:44

ahhaha no niemoge, wypowiadasz sie na temat o ktorym masz zupelnie 00000000 pojecia,
hiphop to trzy elementy:
graffiti
brakdance
muzyka

__

Użytkownik
westlan

2004-08-29 17:41:29

no rozmowa sie calkiem dobrze i kulturalnie zaczyna rozwijac :=)
co do polskiego hh to slucham tylko sprawdzonych najstarszych squadow wg mnie najlepszych i niosacych ze soba przekaz, wlasnie ze wzgledu na przekaz slucham polskiego hiphopu,
jezeli chodzi o jakosc muzyki to koledzy zza oceanu robia muzyka duuuuuuuuzo lepsza,
co do polskich skladow polecam:
Fokus, Straho aka Rahim, AbradAb, Eldoka z Juzkiem, Pezet, Łona, ZIP, Ludzie z Wzgórza i oczywiście Ś.P. Mag Magik I. molesta + ewenement + fenomen i to chyba tyle osobiscie jeszcze cenie tedego bo ma wszystko i wszystkich w dupie nikim sie nieprzejmuje i pojechac umnie kazdemu na wolno wcale niegorzej niz ostr.

aaaa bylbym zapomnial jeszcze, P I H - jedyny i niepowtazalny ale 17 juz niestety niema ; /

__

VIP
vader

2004-08-29 18:14:06

Hmm po takim glebszym i dokladniejszym przeczytaniu postu stwierdzam ze masz racje ... sorry .. pospieszylem sie z odpowiedzia :)

To zdanie o leczeniu jest nie w moim stylu, ale bylem troche 'poddenerwowany' Moją interpretacją Twojej wypowiedzi i dlateogo to nasunelo mi sie na mysl ... sam rozumiesz ... ale skoro troche blednie to odebralem to sorry ... :) Pozdrawiam ...

__

Użytkownik
poyep

2004-08-29 18:24:52

heh.. no luz.. nie zebym sie wqrzyl czy cos bo to w koncu tylko net.. ale wlasnie nie chcialem pozostawiac tego bez echa.. spok ze jest lajt :]

__

Użytkownik
zakfas

2004-08-29 18:29:24

zgoda a pana z Lodzi nie lubisz ? (OSTR) czy nie wspomniales poprostu :)

__

Użytkownik
El-Mo

2004-08-29 18:42:18

bosze przyczepił się do tych spodni =] Niechce mi się tego czytać pozostałych postów, ale one są nisko bo w więzieniach ludziom zabierano paski i siłą rzeczy spodnie opadały. Tak to powstało jakoś a ja moge spytać dlaczego metale noszą cały rok czarne ciuchy? Na plaży siedzi taki w glanach jakby było -30 czy to nie debilne? Czepić się można do wszystkiego =P

__

Użytkownik
El-Mo

2004-08-29 18:50:35

Kultura skejtów? Skejci żadko słuchają hh z tego co wiem (ofkoz pl to wyjątek).

__

Użytkownik
westlan

2004-08-29 19:20:21

szanuje bo jest bardzo utalentowany, lubie sluchac, jednak jego fristajl nieniesie zadnego przekazu natomiast jest calkiem mily dla ucha.

__

Użytkownik
ezmathet

2004-08-29 19:21:04

to, ze sa czescia skladowa hh nie znaczy ze sa jego domena, i ze tam powstaly, czytaj ze zrozumieniem...

__

Użytkownik
westlan

2004-08-29 19:28:55

tam tzn gdzie ? teraz to naprawde nierozumiem. xDD

__

Użytkownik
ezmathet

2004-08-29 19:30:46

w dupie xDD nie pal tyle shitu to bedziesz wiecej rozumial ;>

__

VIP
3Months?ping500

2004-08-29 19:31:15

a K44? ;-)

__

VIP
wilgotna pela

2004-08-29 19:34:03

przeczytaj swoje poprzednie posty smutny kolego.

__

VIP
wilgotna pela

2004-08-29 19:37:18

sensowna wypowiedz

__

VIP
wilgotna pela

2004-08-29 19:39:46

nie napisales nic sensownego. zacznij palic.

__

VIP
wilgotna pela

2004-08-29 19:42:12

jestes idiota.

__

VIP
P!thrawn

2004-08-29 19:51:08

ahahahahahah mi tez :D

__

Użytkownik
orlikoVsky

2004-08-29 19:54:18

co ty piszesz człowieku, a gdzie miał powstać b.boying i grafitti? Rozwijało to się równo z muzyką, są to trzy nierozłączne elementy w prawdziwym hip hopie.

__

Użytkownik
ezmathet

2004-08-29 20:20:35

kolejny... polecam odstawienie ziola, az do skutku

__

Użytkownik
megatron

2004-08-29 20:29:26

"dlaczego przydomek "BRUDASY" zawsze kojarzony jest z ludzmi sluchajacymi rocka czy metalu ?" - To są właśnie te stereotypy.

Należy szanować gusta każdej osoby i nie polemizować na ten temat, bo podobno o gustach sie nie dyskutuje :P

__

Użytkownik
cha0z!

2004-08-29 20:41:17

A ja wam polece Rh-x skład z Warszawskiego Imielina ( Już skład nie istnieje ), ale cd/mc można w sklepach dostać, ewentualnie poszukać po znajomych.
A pozatym kto czego słucha to zależy od danej osoby.. Są osoby, dla których ta muzyka ma przekaz orientują się o co w niej biega, śledzą trasy koncertowe, zbieraja autografy, czytaja wywiady, szperaja po witrynach o wokalistach/tkach i są osoby dla których to jest moda i chcą się dopasować do otoczenia..
HipHopu słucham jakoś długo ale tak od 99' zaczęłem się nim interesować na poważnie.. Pierwszą moja płyta jakiej miałem przyjemność słuchać była : WYP3 - Centrum ( mojej siostry ), którą znalazłem gdzieś w szafce.. Później wpadł TDF - S.P.O.R.T i tak się potoczyło.. zacząłem chodzić po sklepach, rozmawiać ze starszymi kolegami na temat HipHopu. Na moim osiedlu jest całkiem sporo osób słuchających hh, z którymi można porozmawiać o nowościach pokomentować je oraz pójść na piwko :). Co do tego, że ludzie słuchający hh to ćpuny.. Ze mną napewno tak nie jest, lubie spalić troszke od czasu do czasu w gronie znajomych np. na Grillu, Imprezie, Wczasach.., ale to ma swoje granicie gdzie czujesz się pobudzony i energiczny, a nie zamulony i drętwy.. Chciałbym pozdrowić wszystkich dla których HipHop to nie jakaś moda.. Pozdro.

__

Użytkownik
oloweq

2004-08-29 21:28:35

Jak najbardziej to rozumiem, wiec nie pisz bzdur na temat higieny osob noszacych np. szerokie spodnie, bo tak nie jest, to nie takie osoby nazywana sa przez ogol(moze blednie, moze nie?) brudasami :P

Moim zdaniem kazdy ubiera sie jak mu wygodnie, a czy sa ta spodnie wieksze niz to sobie ktos zyczy, czy glany to nie moja sprawa, proste ?

__

Użytkownik
oloweq

2004-08-29 21:28:59

Jak najbardziej to rozumiem, wiec nie pisz bzdur na temat higieny osob noszacych np. szerokie spodnie, bo tak nie jest, to nie takie osoby nazywana sa przez ogol(moze blednie, moze nie?) brudasami :P

Moim zdaniem kazdy ubiera sie jak mu wygodnie, a czy sa ta spodnie wieksze niz to sobie ktos zyczy, czy glany to nie moja sprawa, proste ?
"nie szata zdobi czlowieka"

__

Użytkownik
c666

2004-08-29 21:32:34

Jeśli sie czujesz zamulony i drętwy to nie palisz skuna tylko jakiś szit.Po prawdziwym skunie zawsze jest śmiechawa i pobudzenie-no chyba ze spalisz pare gietów to moze być zwała...Ale jakie by nie było zioło to pod wpływem hip_hopu jest spoko:).Jak słuchać hh to tylko zjaranym wtedy bity wręcz wpływają do głowy-cudowne uczucie:). Nic dziwnego ze chyba wszyscy raperzy pobudzają wene tworząc pod wpływem thc.
hh+thc=kosmos:)

__

VIP
vader

2004-08-29 21:41:07

Tez sie ciesze, i jednoczesnie nie bede juz dyskutowal w tym temacie bo jest to dla mnie sprawa zamknieta, nie ma co w kolko powtarzac tych samych zarzutow i odpierac ich tymi samymi argumentami ! Peace !

__

Użytkownik
cha0z!

2004-08-29 21:53:17

Chodziło mi o duże ilości.. :P. Myslałeś, że jak często powstają teksty piosenek :> ? Właśnie pod wpływem Marysi.

__

Użytkownik
westlan

2004-08-29 22:38:24

haha niepale nawet papierosow

__

Użytkownik
westlan

2004-08-29 22:49:20

masz racje zapomnialem =>

__

Użytkownik
westlan

2004-08-29 22:56:34

no dokladnie dodac do tego mozna jeszcze pierwsze produkcje 600v nie ? :F

__

VIP
Sh1eldeR

2004-08-29 23:14:01

Czarny kolor jest elegancki i estetyczny, w przeciwienstwie do bluz z kapturem i szerokich spodni (powiesz, ze to kwestia gustu, ale jest pewien uniwersalny gust obowiazujacy w urzedach i restauracjach i czarny kolor jakos dziwnym trafem bardziej do tego pasuje). Metale na plazy siedza i kapia sie w kapielowkach, a na nogach maja laczki, podobnie jak hiphopowcy, zapewniam cie :D.

Glany praktyczne sa w zimie lub na koncertach gdy nie chce sie zostac podeptanym podczas ogolnego rozgardiaszu. Zdecydowana mniejszosc sluchajacych metalu chodzi w lecie w glanach gdy jest goraco, podczas gdy kilka moich znajomych nosi glany praktycznie tylko na koncerty, nawet w zimie wybierajac ciut ladniejsze buty.

Choc znajdzie sie oczywiscie kilku (ja widze srednio JEDNEGO) np na plazy co przylaza tam w ciezkich buciorach i w skorze.

Nie da sie tego odwrocic w stosunku do tych co sluchaja hip hopu - przytlaczajaca wiekszosc tych ludzi pozbawionych kultury osobistej ktorzy siedza pod klatkami sluchaja hip hopu (mowie, znam tylko jednego takiego ktorego naprawde cenie i kilku ktorzy reprezentuja w miare dobrych po-ziom ;)). Jakis hiphopowiec napisal, ze to przez to, ze hh stal sie tak popularny, a - w swoich korzeniach - byl przejawem buntu, ktory to bunt w swej totalnie bezmyslnej postaci (typu: zabic policje zebysmy mogli krasc, bic sie i jarac blanty!) te podludki reprezentuja. Jednoczesnie wiekszosc np metali zgrywa sie na madrych i elokwentnych (choc niewielu takich jest w rzeczywistosci), a to nie jest na reke tym mlotkom, wiec... wybrali hip hop, na czym najbardziej ucierpieli ci "dobrzy hiphopowcy". Oni sami zadziwiajaco czesto to przyznaja - ten moj znajomy tak wlasnie twierdzi. Smiec pozostaje smieciem czy slucha hh czy metalu, a tak sie po prostu sklada ze wiekszosc smieci wybiera hh, czy nawet przenika na jego scene (ile jest teraz nowych tak wielkich zespolow jak pfk czy k44?). Mysle, ze popularnosc hiphopowi szkodzi tak samo jak szkodzilaby metalowi. To nie sa wbrew pozorom latwe gatunki muzyki i nie chodzi w nich tylko o "HWDP" i modly do szatana, stad - gdy zaczynaja ich sluchac rzesze ludzi i powstaje mnostwo nowych zespolow, wszystko to zaczyna sie robic popkultura, a nie niszową subkultura. Jak mozna manifestowac swoja odmiennosc, nalezac do... wiekszosci? Hiphopowy boom to wg mnie naprawde szkodliwe zjawisko, poniewaz w krotkim czasie mozna bylo bez problemu zalozyc swoj wlasny zespol i samemu tworzyc. Niektorzy powiedza ze to dobrze, ja mowie, ze wrecz przeciwnie - rynek zalany jest przez to zwyklym chlamem, ktory przyciaga ludzi na takim wlasnie niskim poziomie.

To raczej napisalem na drodze dedukcji, obserwacji i rozmow ze znajomymi hiphopowcami - nie skonczylem szkoly ekonomicznej wiec prawa rynku znam z punktu widzenia laika.

__

Użytkownik
orlikoVsky

2004-08-29 23:33:37

po pierwsze nie pale zioła, a po drugie to nie wiesz co pisać, więc piszesz głupoty.
Grafitti (pisze to jeszcze raz, moze w końcu zrozumiesz) ma swoje korzenie w hip hopie, jest częścią hip hopu, nie ma żadnej "domeny" jak to nazwałeś, ty widzisz tylko muzyke, a jest coś jeszcze... To samo jest z breakdancem. Jeżeli breakdance dla ciebie to kolesie kręcący się na bani w jakimś disco-teledysku to nie mamy o czym rozmawiać.
A zioło to powinnieneś chyba ty odstawić

__

anonim

2004-08-29 23:38:59

peace vdr niezle piszesz...
moim zdaniem autor tekstu popelnil blad w nazwnictwie...wielu juz nie pamieta ale byly kiedys 2 subkultury HH i Skate SKate : deska,rolki (itp) i Skate Punk
a HH:grafitti, break i RAP :) w sumie co do spodni to nie mam pojecia dlaczego sa obnizone...ja osobiscie wole miec tam looz :D
jesli chodzi o najezdzania na HH... uwazam ze najezdzaja juz na siebie tylko jakies lachudry ktore nie umia juz nic innego wymyslic bo im ise nudzi... Nie podoba ci sie cos?? to olej... po co chcesz wywolywac kolejna wojne metale kontra HH i odwrotnie... ja mam dosyc jak mnie zaczepiaja skini (za dready ;/) no ale walic ja na nich nie najezdzam choc bardzoo ich nie lubie... to tak btw :P heh no wiec ja mysle ze nie ma sie co rozczulac ja uwazam ze prawdziwy HH z pod znaku "Z"etki i Śląskiego HH jest najlepszy i pokazuje nap czastke zycia mistowego szarego czlowieka... no ale mozecie mnie zkrytykowac wiec czekam :)) pozdroo thx frg za namowe do uczestniczenia w dyskusji :)) pozdroo (btw. ja slucham HH, Reggae (Ragga), Punku i SKA wiec nie ma mowy o jakiejs sentymentalnosci do jakiejkolwiek muzyki:) )

__

PRO
sxl

2004-08-29 23:53:47

shielder, to o czym mowisz zdarza sie wszedzie...
troche te mysli rozrzutne, przeciez matoly znajda sie wszedzie, tak w rzadzie polskim, tak w metalu jak i hiphopie

__

Użytkownik
El-Mo

2004-08-30 00:29:34

Ja słucham głównie hip hopu, mówie głównie bo słucham wielu innych rzeczy też (zależy od nastroju). Pale z ziomalami zioło, pije wino z metalami i robiłem rozpierduche z dresami. Nie oceniam ich na podstawie muzyki jakiej słuchają, ale na podstawie kim są. Debil będzie debilem i nie robi z niego debila styl ubierania czy kultura z którą się identyfikuje.

__

Użytkownik
Stoper

2004-08-30 00:40:39

HAHAHA żałosny ten tekst i połowa to same bajeczki dla dzieci i prasy(ten na samej górze) i o obniżonych spodniach, jakbys sie nie mial do czego przyczepic. tak samo mozna spyatc czemu tanczycie pogo ja tego nie rozumiem machac swojimi dlugimi nie uczesanymi klakami na wszystkie strony i tak dalej i jescze te obcisle spodnie (boże przeciez jądra nie mogą być w ucisku. A nbajlepsze to chyba to :D:D : lato temperatura wachajaca sie pomiedzy 30-40 stopni, siedze na rynku wszystcy ubrani w krotkie spodenki i koszulki, aż tu nagle wyskakuje banda ubrana w:
--- w glany (boże jak te stopy pozniej smierdza)
--- czarne obcisle spodnie ( wysoka temperatura i ucisk nie sprzyja rozwojowi plemnikow w jadrach wrecz szkodzi, a oni sie dziwia czemu mamy opuszczone spodnie)
--- czarna koszula ( znowu pot i smród)
---i dlugie włosy (znowu brak higieny)

A tak po za tym kultura HH to fajna rzecz ( pomijając takie rzeczy jak komercja czy zjawisko Hiphopolo) a co do trawy to nie tylko "ziomki" palą zioło

__

VIP
vader

2004-08-30 01:11:48

Dzieki ... pozdrawiam :)

__

Użytkownik
zuq0r

2004-08-30 06:50:51

Zalozylem nowe konto bo starosc nie radosc, a mlodosc nie wiecznosc i sie zapomnialo stare haselko, a temat byl na tyle interesujacy ze chcialem sie odrazu wypowiedziec.Slucham crusta,grinda,punka,new & old school HC,SKA do tego dodaje Chemicall Brothers oraz wynalazki pokroju The Residents czy folkowe odjazdy w stylko Dead Can Dance.Rowniez posluchuje K44(pierwsza plytka jakos mi nie podeszla jednak dwie pozostale sa klasykami imho), PFK i wkoncu wydany Czerwony Album AbraDaba.Ludzie nalezy zwrocic uwage na poziom w jakim wyzej wymienieni wykonawcy opanowali polska mowe,bawia sie slowem jak plastelina, "lepia" z niej coraz to nowe "figurki",posluguja sie nia w mistrzowski sposob.Moze to byc text o byciu MC, czy nawet o niczym nalezy jednak zwrocic uwage na ich styl i zadac sobie pytanie czy ktos nieutalentowany moglby tak zrobic? i prosze nei gadac mi tu o tym ze to slang, gwara, kolokwializmy itp bo w kazdym jezyku czy to polskim czy innym super swietnym ponadczasowym intergalaktycznym "esperanto" istniej taka dziedzina jak slowotworstwo i to wlasnie dziki niej jezyk stale sie rozwija i nie zyskuje przynaleznosci do elitarnego country clubu jezykow martwych takich jak pismo wezelkowe czy hieroglify^^ Texty w stylu "HipHop jebie kozlem,capem,sarna w kasku" niepotrzebne skreslic wsadzam do tej samej szufladki co texty ziomali spod klatki, ich tworca mial nagly przyplyw elokwencji na poziomie tak niskim jak pigmej lub ceny za kilo miesa mielonego w tesco i mozna taka wypowiedz przyrownac do jezyka chrzakniec,warkniec itp naszych praprzodkow.Reasumujac uwazam ze ich tworca napewno nie olsniewa inteligencja niczym Las Vegas neonami.Szerokie spodnie?
Tak i to bojowki czy sztruksiki "czarnych rurek" nie nosze, chociaz ciezko by bylo takie znalezc na faceta co w swetrze w czarno-zolte paski wyglada jak stu kilowa pszczulka maja, wiecej dystansu do samego siebie ludziska to tak btw ;] Dlugie wlosy brak higieny? prosze cie, to jak dlugie sie ma wlosy nie gra roli czy ma sie je w nalerzytym porzadku czy nie utrzymania ich w nalezytym.Czarna koszulka=pot & smrod? eee nie ma znaczenia czy ubiore czarna(fakt szybciej nagrzewa sie ale rowniez szybciej oddaje cieplo niz np koszulki o jasniejszej fakturze) koszulke czy bialo czy we wszystkie mozliwe kolory teczy czy bog wie jaka koszulke jesli bedzie lato,grzalo slonce,bede na plazy i tak sie spoce, jedyny sposob? dobry antyperspirant, ktory nie jest wymyslem mej chorej wyobrazni.Rowniez gdy poczujemy ze pachniemy jak "prawdziwy facet" czy jak kto woli pan Mietek z rzezni po uboju 300 krowek bierzemy prysznic or smth like that.Jestem szczesliwym posiadaczem glanow Grinders, ktore nosze juz 5 rok mimo to wygladaja jak nowe jednak wiosna i latem wole trampeczki,sadalki dzieki temu moja stopa nie przesiaka zapachem dojrzalego sera bre.Reasumujac okazuje sie ze higiena nie ma zwiazku z ubiorem czy rodzajem sluchanej muzy.To ze metal jest brudasem dowiedzialem sie wlasciwie teraz zawsze myslalem ze Punk(z ang smiec jakby ktos ten tego no wiecie) to brudas ale coz czlowiek uczy sie cale zycie.Co do przystanku Woodstock swietna impreza sa krany sa natryski jak ktos jest brudasem to nie skorzysta ani w domu ani tam.To chyba wszystko co mialem do "powiedzenia".Nie ograniczajcie sie sluchajac muzy bo czlowiek ktory sie ogranicza przestaje sie rozwijac.

ps1 muzyke mozna sluchac ale powinno sie ja slyszec.
ps2 mam nadzieje ze napisalem to stosunkowo skaldnie, sorry za literowki ale jest cos kolo 6-7.
ps3 vdr szacuneczek bo jako jeden z niewielu wiesz o czym piszesz.

Jam najmedrszy z glupcow lecz najglupszy z medrcow.

A TERAZ LAPCIE SZCZEPANA -=[-_-]

__

Użytkownik
zuq0r

2004-08-30 06:53:37

__

Użytkownik
megatron

2004-08-30 11:28:49

Boshe , człowieku przeczytaj uważnie co napisałem a nie szukasz dziury w całym.
Powiedziałem tylko skad sie wzieła ta moda noszenia niskiego krocza (chyba nie jestes murzynem z getta?), a nie ze skejci sa brudasami. rofl

__

Użytkownik
k0za

2004-08-30 11:38:14

ok zuq0r wszystko ok ^^. Mam nadzieje ze wszyscy antyhiphopowcy zamkna swe jadaczki bo naprawde glupot tyle zostalo tu napisane ze strach. Prosze wszystkich ktorzy nie wiedza zbyt duzo o calej kulturze hiphopu aby sie nie wypowiadali - i nie oceniajcie calej grupy po osobach z ktorymi przebywacie. Pewnie malo ktory z was zna jakiegos prawdziwego hiphopowca, ktory siedzi w tej muzyce od dawna, robi cos zwiazanego z ta kultura (tu nie mam namysli palenia trawy - a to zjawisko ja raczej kojarze z regge / ragga - choc nie zaprzeczam ze wielu hhopowcow zarzywa dosc regularnie ten specyfik^^ btw. pisanie ze txt powstaja po trawie jest bledne)
Pozatym chcialbym zauwazyc ze "zielony duszek" jest malo szkodliwy moze nawet leczniczy (sa takie teorie - wsumie pewne wyciagi z konopii mozna zakupic w aptece na recepte) w porownaniu np. do amfetaminy, dropsow or smt ( te specyfiki spozywane sa przez ludzi sluchajacych techno, d'n'b, jungle a przez hhopowcow bardzo zadko ). Ale kazdy jest taki jaki chce byc, dla wielu hiphop jest droga zycia ludzie ktorzy nie mieli niczego dzieki tej muzyce maja, a dla wielu innych jest to dobra rozrywka, muzyka jest muzyka i taka ja zostawmy. zuq0r napisal aby nie zamykac sie w 1 gatunku muzyki, hiphop pozatym ze jest sam w sobie gatunkiem muzyki - pobiera pomysly z innych rodzajow muzyki bo nie jest przez nic ograniczony. Sam sluchal hh, electro old & new school, ragga i czasem jak cos fajnego znajde w jakims jungle to tez sobie poslucham. Ale pozatym uwazam sie za hiphopowca i nie chce czytac glupot i wymyslow ludzi ktorych tu juz zawielu sie wypowiedzialo. Dowiedzcie sie wiecej niz teraz jak was to tak interesuje wtedy zapraszam do wymiany pogladow.

nereczka

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

19 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie