Dlaczego nienawidze HH

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
vader

2004-08-28 13:57:26

Szacunek za wypowiedz ... podobala mi sie :)

czemu jakos nie widzialem, zeby jakikolwiek hiphopowiec godnie - poprzez wytaczanie dobrych argumentow - bronil swojej subkultury?

Mozna powiedziec ze jestem hiphopowcem (slucham tej muzyki, interesuje sie ta kultura) i na wszystkich forach jakich pisze, rowniez tutaj, na ten temat odnosze sie z (imo) duza kultura i nie uzywam zadnych wulgaryzmow ... wydaje mi sie ze trzymam "dosyc wysoki" poziom konwersacji.
Oczywiscie ktos mzoe sie nie zgadzac, ale nie wydaje mi sie zeby mial powod ;-))))) Pozdrawiam ... konczmy temat bo to do niczego nie prowadzi ... peace !

__

VIP
.Xaos

2004-08-28 14:05:22

Stac mnie, bo jestem mimo, ze jestem zagorzalym przeciwnikiem hiphopu, lub jakby to inaczej ujac - moja tolerancja wobec tego gatunku 'muzycznego' jest bardzo ograniczona - mam swoje teorie na temat calej tej (bez)kultury.
Ale naprawde nie mam ochoty i sily pisac glebszych wywodow majac w gardle krater Wezuwiusza a na termometrze 38 stopni, ajt?

__

Użytkownik
BoaS

2004-08-28 14:07:01

bo tylko trance ma sens ;-)

__

VIP
vader

2004-08-28 14:12:12

ajt ajt ... tylko nie moge zrozumiec takich pustych slow ... Nie lubisz czegos = musisz najezdzac i osmieszac ludzi oraz cala sprawe ... to jest takia typowa polska malomiasteczkowa mentalnosc ... nie chce Cie obrazac ale niestety tak to widze :( Nie musisz od razu mowic ze jest to (bez)kultura ... najwyzej napisz IMO ... szkoda slow ... tak samo w kolumnie o CSie - podzielam Twoje poglady na temat gry, ale jednoczesnie rozumiem i szanuje CSowców ... szacunek na poglady.

__

VIP
vader

2004-08-28 14:13:00

bo tylko trance ma sens ;-)

A na avatarze Snoop Dogg ... legenda gangsta-rapu ... rofl :}

__

Użytkownik
BoaS

2004-08-28 14:17:30

bo tutaj chodzi o glebsze przeslanie dotyczace tego co on wypuszcza z ust, jesli wiesz co mam na mysli ;] a pod wplywem tego dymku nie ma lepszej muzyki niz trance ot co..

__

VIP
vader

2004-08-28 15:12:24

To sie nazywa dopiero bledna interpretacja :P

__

Użytkownik
e2

2004-08-28 15:44:03

zgadzam się z przedmówcą :D muahahahahahah :] TrancE & Ambient Music :>

__

Użytkownik
kaRakas

2004-08-28 16:48:02

choc slucham praktycznie samego hh musze przyznac i poprzec slave'a, ze Freddy Mercury ( zespol Queen ) jest strasznie dobry. Moim zdaniem przerasta cala polska dyskografie hiphopu kilka razy. To co koles robil swoim glosem i txtami w utworach jest niesamowite.. Mam jego wszystkie plyty jakie wydal i choc od kilku dobrych lat zyje tylko czarna muza musze przyznac, ze nic nie pobije Freddiego.. Pamietam jak jego utwory pare lat po smierci zajmowaly czolowe miejsca na listach przebojow. Wydaje mi sie, ze pod wzgledem 'wartosci sentymentalnej' dorasta mu chyba tylko zespol paktofoniki za czasow magika. . Pzdr

__

Użytkownik
poyep

2004-08-28 16:59:26

bleblasnie strasznie... nudzi mi sie wiec sobie czytam co tam ludzie pisza... a skoro juz przeczytalem to wyraze i swoja opinie... ja jestem lajtowym czlowieczkiem ktory na co dzien boryka sie z ludzmi nalezacymi do roznych "grup muzycznych".. ludzie sluchajacy hh, metalu, muzy technicznej... no i w ogole... i wiem ze to nie muzyka ksztaltuje czlowieka a czlowiek muzyke (dziwnie brzmi ale tak ma byc :ASD ).. i dlatego widzac "skejcika" ktory wbil sie w szerokie spodnie, reprezentuje bardzo niski poziom kultury i te takie rozne :], utozsamiamy go z kazdym innym napotkanym sluchaczem hh... w ogole to mnie glowa boli i jestem strasznie smutny ze to juz koniec wakacji :( ze tak jakos zbocze z tematu :P
a jesli chodzi o moje podejscie do muzy to ja toleruje nawet disco polo bo nie raz jest niezla zabawa na imprezie domowej jakiejs kiedy to ludzi "na fazie" iw ogole zaczynaja sie przy tym bawic... ale tak normalnie to raczej na pewno nie zapuscilbym sobie disco polo w winampie bo mnie to nie jara :P ale tolerancyjnym trza byc, to fakt... no w ogole to ja juz nie wiem co pisze ale pisze.. albo nie nie, juz koncze... peace out
a czego ja slucham :DDD hehe...
Drum and Bass / Jungle... i pochodne a raczej odwrotnie czy jakos tak, motam :]

__

Użytkownik
BoaS

2004-08-28 18:33:20

to sie nazywa 'taka prawda' a nie 'bledna interpretacja' ;]

__

Użytkownik
*Jaras

2004-08-28 18:54:29

trzyha wyp3 miasto moje, z szacunku do niemena w rtefrenie jego kawalek nie caly podklad...

__

VIP
vader

2004-08-28 22:42:53

i dlatego widzac "skejcika" ktory wbil sie w szerokie spodnie, reprezentuje bardzo niski poziom kultury i te takie rozne :]

O ile odbieram ten tekst Dobrze ... to jest to Najbarzdiej zalosny i absurdalne zdanie jakie widzialem na tym forum ... dla Ciebie czlowiek nalezacy do pewnej subkultury np. muzycznej i ubierajacy sie w pewien sposob, od razu reprezentuje niski poziom kultury ? (domyslam sie ze chodzi Ci o to ze jest po prostu chamem i prostakiem) ? Jestes smieszny ... pierwszy raz powiem z grubej rury ... lecz sie na co innego bo na glowe za pozno :-((((

A poza tematem, to co napisales, swiadczy o Tobie i o Twoim niezrozumieniu... nie rozumiesz zadnej muzyki wiec sluchasz czego popadnie ... dla mnie jest to totalne bezguście i niezrozumienie. Nie znasz sie na hiphopie, nie znasz jego praw wiec sie nie wypowiadaj, a jesli to robisz to przynajmniej ni obrazaj ludzi.

Nie chcialem nikogo obrazac, ale to Ty obrazasz ludzi piszac takie rzeczy ... Peace !

__

Użytkownik
SL4VE

2004-08-29 08:46:34

Jeśli dobrze pamiętam to w utworku o którym mówisz był cały podkład Niemena. Z reszta co to za usprawiedliwienie. Z szacunku? To przyjde do Ciebie i ukradne Ci komputer z szacunku do Ciebie. LoL? :D

__

Użytkownik
westlan

2004-08-29 11:08:46

xaos kiedys mialem do ciebie szacunek jednak powoli zaczynam go tracic poniewaz widzac twoje nietolerancyjne wypowiedzi w kazdym temacie wyglodasz mi bardziej na zwolennika rodziny radia maryja niz na inteligentnego czlowieka z ktorym mozna podyskutowac, [38 stopni przeszkadza w pisaniu ? hmm]

lecho co do tego co napisales to masz duzo racji jednak sytuacja starego niszowego hiphopu z lat >2000 jest analogiczna to obecnej sytuacji polskiego esportu na ktorego rozwoju tak bardzo ci zalezy, niedawno nikt jeszce o nim nieslyszal natomiast teraz staje sie on coraz bardziej komercyjny i znany ludzia nawet z nim niezwiazanym.

widze jednak ze na tym forum jest kilku ludzi ktorzy naprawde czuja ten temat, pozdro vdr ! pamietasz starego rakima, gangstarra i beatnutsow ? to byly kasety [kasety nie plyty !] ktorych moglem sluchac calymi dniami. a co do twojego avatara to method jest moim zaoceanicznym ulubiencem.

ludzie zrozumcie wreszcie ze stereotyp polskiego zawszonego brudnego cpuna po podstawowce dlugo nieulegnie zmianie jednak gdyby tylko tacy ludzie tworzyli w polsce ta muzyke to dlugo jeszcze byscie o niej nieuslyszeli !

__

Użytkownik
westlan

2004-08-29 11:24:10

pozatym wypowiedzi ludzi zwiazanych z ta muzyka na tym forum, swiadcza o tym ze znamy sie na tym o czym dyskutujemy i nasz sposob wypowiedzi zaprzecza waszym stereotypom, pozatym NIGDY na zadnym forum niespotkalem sie z tematami typu:
"dlaczego nienawidze rocka", "metal smierdzi",
my nigdy nieatakujemy innych gatuwnkow muzycznych a sami jestesmy atakowani, niewiem czy ktos z was pamieta burze jaka w internecie rozpetala strona antyhiphop.prv.pl ze swoim wulgarnym podejsciem i tekstami "hh jebie kozlem" bo dokladnie takie wypowiedzi autora tam sie znajdowaly.

btw, ostatnio bardzo podoba mi sie triphop i regee :=D

__

Użytkownik
megatron

2004-08-29 11:40:15

To już tłumacze czemu noszą szerokie obnizone spodnie. Otoz naogladali sie za duzo amerykanskich filmow o murzynach z getta, ktorzy wlasnie nosili takie spodnie a bylo to spowodowane iz byli takimi brudasami ze az robily im sie grzyby w kroczu i aby spodnie nie obcierały o jajca to obnizali krocze w spodniach.

__

Użytkownik
oloweq

2004-08-29 12:02:25

:O
W takim razie mam jedno pytanie: dlaczego przydomek "BRUDASY" zawsze kojarzony jest z ludzmi sluchajacymi rocka czy metalu ? he ?

btw. sam slucham hh (Paktofonika, Kaliber44, ostanio Pokahontaz) i Rapu (Wu Tang, Snoop, Dr.Dre, 2Pac, Cypress Hill...) i caly czas staram sie ta kulture poznawac...
A co do ludzi sluchajacych wlasnie Rock'a czy Metalu nic nie mam, bo mam b.wielu znajomych, ktorzy tego sluchaja...

__

Użytkownik
ryczypisk

2004-08-29 13:04:16

Ta dyskusja jest tak bzdurna ze az sie zarejestrowalem. Obnizone sponie beda pierwszym tematem ktory porusze. Wzielo sie to z ciuchow wieziennych, ktore byly bardzo obszerne, zazwyczaj szyte dla duzych kolesi, a dzieciaki (zazwyczaj czarne) które dostawaly sie do paki mialy je "troche" za duże. Oczywiscie ulica chwycila ten styl. Czesc druga, nie jedzcie po hiphopie nie majac o tym pojecia. Umowmy sie ze polski hiphop ma sie tak do hiphopu jak doda elektroda i jej zespol virgin do rocka. I tyle, po prostu każdy styl muzyczny ma swój mainstream, który jest denny. Każdy z nas mógłby jechać po stylu muzycznym którego nie słucha, ponieważ dociera do niego marny komercyjny chłam z plejlisty radia zet i parszywej wiwy. peace2yall

__

VIP
gobo

2004-08-29 13:08:41

hh mozna porownac (jak juz ktos wczesniej wspomnial) do punk'u z 70,80 lat... ludzie chcieli cos robic ze soba chodzili na takie koncerty i sluchali jak jest zle i ze komunizm nas zniszczy etc... teraz jest identyczna tendencja tylko ze teraz skolei policja jest zla i nie ma pieniedzy i trzeba krasc i ziolo palic,albo nagrywac kolejny krazek z skladem bo oni nam pomogli i sa ELO (chociaz nie generalizuje bo jest kilka dobrych kawalkow stary k44 chociazby z humorem etc) a sami HH to czesto 14 latkowie ktorzy siedza pod klatka albo chodza w grupkach i zastraszaja innych 14 latkow i jak widza poliscje to ciupia chociaz sami nie wiedza dlaczego ?! sam wsumie nie wiem dlaczego ? (fakt policja czasem daje ciala ale rowniez nie mozna tego generalizowac) i co najgorsze pozniej sa przyzwyczajeni ze jak kogos nie postrasza czy nie nawrzucaja to nic nie beda mieli ?! i ze pracy nie ma i kupa ... jak nie ma ? jest tylko ze wiekszosc z nich chcialaby byc odrazu prezesem... jest to takie "zboczenie" jak i w kazdej innej subkulturze sie znajdzie tyle ze jest to teraz bardziej HipHopPop bym to nazwal bo robi sie to popularne i czesto zenujace... jaka jest na to recepta ? nikt nie wie moze kiedys wyrosna z tego ale ciezko z tym bywa czesto a co do komercyjnych hitow itp ... jak juz sie zdecydowal na robienie muzyki to chyba stara sie to robic profesjonalnie i zarobic chyba ze beda to robic jak arka noego i kazdy zarobiony grosz przeznaczac na pomoc harytatywna ?! (chociaz nei wiem ile w tym prawdy) teraz poczekajmy z 15 lat i wejdzie cos nowego (tak mysle) jakies nowe trendy w muzyce etc i stylu bycia 14+/- latkow

__

VIP
gobo

2004-08-29 13:10:27

a HH jest fajny tyle ze ludzie zle go zaczeli w pewnym momecie odbierac

__

PRO
sxl

2004-08-29 13:24:25

niedawno przestalem nosic szerokie ciuchy
ale nie ze sie cegos wstydzilem, wrecz przeciwnie, bardzo je lubilem - poprostu robie sie za stary, a to co jest we mnie zawsze zostanie takie same

hh slucham trzecia czesc zycia i nie przestane

ten temat brzmi jak mlodziezowa dyskusja na forum.o2.pl

__

PRO
sxl

2004-08-29 13:29:40

zalosne

__

VIP
gobo

2004-08-29 13:31:30

a co do szerokich spodni slyszalem kiedys taka wersje ze wywodzi sie to z jazz'u (o ile dobrze pamietam to korzenie HH) i glownie polegalo to na tym ze murzyni zyjacy w slumsach nie mieli pieniedzy i jedyne co mogli na siebie ubrac bylo to co znalezli czy tez dostali pracujac w kopalniach etc i czesto byly za duze a wiadomo jazz byl murzynski wiec grajac sobie nie przebierali sie szczegolnie tylko chodzili w tym co mieli .. .ale nie wiem ile w tym prawdy :D

__

Użytkownik
k0za

2004-08-29 13:39:48

Autor tego tekstu jest czlowiekiem bardzo ograniczonym. Znasz moze samych pseudo hiphopowcow - ktorzy uwazaja sie za "hhopwcow" gdyz maja szersze ciuszki BTW. szerokie cichy wywodza sie ze skateboardingu gdyz ludzie jezdzachy na deskach, rolka albo czyms ubierali szerokie cichy aby pod nie schowac ochraniacze na rozne czesci ciala - jak widac w tym miejscu wykazales sie ignorancja i nie chcialo Ci sie tego sprawdzic.

Mówisz o braku orginalnosci a nizej piszesz o wlasnym jezyku tych debili - w/g mnie jest to sprzecznosc (pomysl o tym) zreszta inny styl ubierania niz normalni (poczciwi) ludzie tez chyba jest brakiem orginalnosci. BTW. popatrz na metalowcow kazdy ma koszulke czarna ajron mejden czy metalika (cos w tym stylu) do tego czarne spodnie i glany - czy w/g Ciebie to nie jest brak orginalosci ?

Cytujesz kawałek "gluchej nocy" Peji i uwazasz ze jest to o niczym ok zgodze sie z Toba ale posluchaj wykonawcow nie Hiphopowych i tez sa o niczym czego nie wiesz - muzyka raczej nie ma zadania edukowania czlowieka. Hiphop wsumie w przeciwienstwie do muzyk "bardziej komercyjnych" czasem pokazuje jakas droge - ale nie jest to glowna rola muzyki. W muzykach typu "POP" (pod to podciagajcie co chcecie) najczesciej jest mowa o "ja Cie kocham, Ty mnie nie / tak - fajnie jest - wakacje bla bla - orła cień " naprawde ta muzyka porusza serce. Hiphop przedewszystkim jest muzyka przy ktorej "paru" ludzi potrafi sie bawic - a nie jest po to aby zakłady szwalskie miały co robic i szyc bluzy, spodnie itd.

To napisał glupi, debil siedzacy na miejscowce z ziomkami, nie-palacy zioła, słuchający hiphopu, ubierający się jak chce człowiek.

pozdrowienia od debili dla tych "madrych" (nie wiem czy do tych mądrych nie bardziej by pasowało napisać mondrych"_

__

Użytkownik
*Jaras

2004-08-29 14:30:27

o jeja, ja nosze szerokei spodne dobzre mi ztym podoba mi sie to jest wygodnie i nie zapierdalam non topa w czarnych obcislych badziewiach ze w gaciach 100 stopni tk jak niektorzy robia, albo znam koelsia, co od kumpeli ma koszulkke z woodstock i nosi ja od woodstocku non topa, smierdzi pzrepocona i wogole ale musi nosic n/c....

__

Użytkownik
cha0z!

2004-08-29 14:51:27

Ktoś tam prosił o nazwy utworów.. to tylko część nie chcialo mi sie wiecej wymieniać..
Paktofonika - Ja to Ja, 52 Dębiec - Graffiti, Fenomen - Prawda, Piosenki Grammatika, Eldoka - Inny niż wy, Eldoka - Mędrcy z kosmosu, Owal Emcedwa - Rapnastyk, Molesta - Nie Dla Sławy, OSTR - Ile jestem w stanie dać, Pezet - Ukryty w miescie krzyk, Włodi - Szacunek, WWO - Moda.
Pozdro.

__

Użytkownik
k0za

2004-08-29 15:08:02

Wielu z was oskarza hiphopowcow o brak kultury a sami ja napewno macie - wzniesiona na wyzyny kultury. Sposob pisania wasz - debile, brudasy itd, napewno o tym swiadczy, do tego brak swiadomosci co to jest hiphop i cala ta kultura. Jeden z was "fajni" napisal ze jest to (bez)kultura - ok spoczo - ale moze wiesz ze grupka bboyow z polski wystapila przed Papieziem w Watykanie ?

Pomyslcie - hiphop vs metal.
taniec: breakdance - pogo (?)
sztuka: graffiti - (?)

Hiphopowcy poza muzyka cos maja a metalowcy hmmm chyba nie - to oni wygladaja brudniej od hhopowcow i napewno nie wzbudzaja swym wygladem sympatii. Hip-hop jest mieszanka i nie ma nikt zadnych ograniczen w co wy madrzejsi probojecie hiphop ubrac - mam nadzieje ze chociaz to zrozumiecie (skumacie)

Nie mam nic do nikogo - nie lubie 2 rzeczy: glupoty i nie tolerancji.

papa

__

VIP
vader

2004-08-29 15:56:31

Zgadzam sie z tym co mowisz i w 100% podzielam Twoje poglady co do Xaosa, muzyki oraz sposobu wypowiedzi :)

Ta ... te klimaty to bylo cos ... Method i cale Wu-Tang to obok Paca tez moi najwkeksi ulubiency :DD

__

Użytkownik
foQus

2004-08-29 15:58:36

Ktos prosił o konkretne płyty i utwory.

Polecam płyty:
Kanye West - Live In Amsterdam (szczególnie kawałki: "Get by", "Hiphop Volinist","Jonh Legend Frees")
Dilated Peoples - The Plaform
GangStarr - Moment Of Truth
The Beatnuts - A Mussicale Massacre
Looptroop - The Struggle Continues
Dj Honda And PMD - Underground Connect

oraz kawałki:
Looptroop - Still Looking
Jay-Z (prod. Danger Mouse) - Dirt Off Your Shoulder ( z płyty/mixtapu "The Grey Album")
Nas - One Mic (!!)
The Roots - Somebodys Gotta Do it
Jay-Z feat.Mecca - Feelin`it (!!)
Jay-Z - My 1st Song (!!!)

Zachecam do przesluchania i napisania swojej opinie o tej muzyce...

pozdro

__

VIP
vader

2004-08-29 16:01:28

Mimo ze temat wydawal sie z gory przesadzony na ciagle ponizajace oskarzenia przeciwnikow muzyki, oraz bluzganie Hiphopowców w odpowiedzi na to :), ciesze sie ze wyszla z tego calkiem przyzwoita i kulturalna dyskusja ;) Dobzre ze sa miedzy nami ludzie, ktorzy czuja ta kulture i muzyke, wiedza ze jest bardzo obszerna i umieja to powiedziec w sposob kulturalny uzywajac sensownych argumentow.

Ci co tego nie czuja i nie rozumieja zawsze beda uzywac ublizajacych oskarzen albo poslugiwac sie stereotypami, ale jednak to normalne ze sa fani i przeciwnicy. Pozdrawiam tych i tych ... Peace !

__

VIP
vader

2004-08-29 16:04:24

Ja tez nosze obszerne ubrania ... nic w tym zlego jesli lubi sie ten styl i nie czuje sie w tym zle. Ale chce zaznaczyc ze nie wygladam jak jakis meliniaz ... przeicez mozna nosic cokolwiek (nawet czarne koszulki i glany) i jednoczesnie wygladac bardzo schludnie ... kwestia tzw. gustu :P

__

Użytkownik
poyep

2004-08-29 16:27:33

oj vdr vdr... czytajac Twoje wypowiedzi uwarzalem Cie za osobe inteligentna, potrafiaca wychwycic sens zdania... ale sie tym razem nie popisales zbytnio... wiem ze zdania jakie tam tworzylem mogly brzmiec smiesznie... ale czlowieku zakumaj o co mi chodzilo... przytoczyles cytat z mojej wypowiedzi... ale jak juz cos przytaczasz to przytocz calosc... przez to ze skopiowales tylko ten kawalek txtu caly sens tego co chcialem przekazac zostal zmieniony... nie chodzilo mi o to co wyniklo z tego kawalka mojej wypowiedzi ale chodzilo o to ze... (teraz powolutku speszial 4 u)... zobacz my sobie jakiegos chopcyka, spojrzysz na niego, widzisz szerokie spodnie i w ogole (i nie chodzi mi tutaj o to ze jak widze kogos tak ubranego to juz mi sie on nie podoba... wrecz przeciwnie, nigdy nic do nikogo nie mialem... jestem tolerancyjny w stosunku do wielu spraw... o czym napisalem dalej w moim poscie.. ale tego to Ty tez wolales nie przytaczac bo wolales wykazac sie i 'zbluzgac' [wzialem to w cudzyslow bo nie uzywales przeklenstw acz ogolnie bardzo negatywnie sie o mnie wyraziles]... dalej - nie znasz mnie i nie wiesz jakim jestem czlowiekiem...
dobra lecimy dalej... wiem ze nie znam sie na hh i nigdzie nie napisalem ze sie na nim znam wiec nie wiem dlaczego w ogole cos takiego piszesz...
a o gustach to sie nie dyskutuje bo jest ich tyle ile ludzi wiec nie mow ze nie mam gustu bo kazdy jest indywidualnoscia i kazdy ma prawo do swojego zdania...
ale tak juz totalnie nie wiem dlaczego uwazasz ze probowalem obrazic cala spolecznosc ludzi nalezacych do subkultury hh... nie mialem takiego zamiaru, zreszta po 'dokladniejszym' przeczytaniu mojego posta latwo wysnuc takowy wniosek... Tobie nie udalo sie go wyciagnac... piszesz ladnym jezykiem i w ogole ale no naprawde nie wiem o co Ci chodzilo...
"lecz sie na co innego bo na glowe za pozno :-(((( " :o| eeehh
"nie rozumiesz zadnej muzyki wiec sluchasz czego popadnie" - nie slucham czego popadnie tylko slucham tego co mi sie podoba... konkretniej to slucham Drum & Bass'uf, Jungle, Happy Hardcore'y tesh szanuje, BreakBeaty itd... i znowu nie zrozumiales chyba (juz po raz kolejny) bo nie napisalem ze slucham czego popadnie tylko ze toleruje kazda muzyke (even disco polo i nie dowalam sie do nikogo za to ze ma swoj gust i slucha tego co lubi)... wyjasnie bo pewnie znowu bys nie zaqmau - przed chwileczka nie napisalem ze slucham disco polo tylko ze toleruje nawet to...
totesh nastepnym razem dokladniej czytaj albo popros o wyjasnienie a nie wyjezdzaj z txtami typu " lecz sie na co innego bo na glowe za pozno"... i Twoj post rozniez swiadczy o Tobie tak jak moje o mnie...
no offence... pozdrawiam

__

Użytkownik
poyep

2004-08-29 16:30:23

moglem nawalic duzo bykow stylistycznych... a raczej na pewno to zrobilem... ale po prostu pisalem na szybko i mylilem sie wiec prosze aby nikt nie lapal mnie za 'slowka'

__

Użytkownik
ezmathet

2004-08-29 16:54:01

breakdance'u nie mozna podpinac tylko stricte pod hip hop, to samo z graffiti, chyba ze masz na mysli lepperowy bregdans, lub tak uwielbiane i powtarzane na kazdym kroku przez eloziomkow, sprajowanie HWDP, ale nie nazywaj tego graffiti plz, a jak chcesz cos dopasowac pod taniec hh to najwyzej machanie lapami i gibanie sie jak poparzony :D

machanie lapami vs pogo
? vs ?

ja nie lubie tylko 1 rzeczy - fanatykow

__

Użytkownik
bytek

2004-08-29 17:12:20

hmmm.... musze sie tutaj wypowiedziec ;] (nie bijcie 8-) )
otoz ja sam polskiego hh nie trawie, jednak nie twierdze tu, ze caly nasz rodowity hh to shit, ale niestety taka jest jego bardzo spora czesc (mysle, ze potwierdzi to wiekszosc osob sluchajacych hh), natomiast zdarzylo mi sie kilkakrotnie sluchac jak to vdr mowil czarnego hh/rapu i jest on o kilka klas lepszy od tego co prezentuja nasi "artysci" ...

co do osob, ktore nosza luznie gacie i sluchaja hh, ja osobiscie nic nie mam, aczkolwiek nienawidze tzw. "pozerow" czyli zasmarkanych dzieci* w zaduzych spodniach odgrywajach wielkich eloooo ziomali, bo w koncu sluchaja najnowszych kawalkow "co tam jest teraz na topie", regularnie pala blanty na laweczce przed blokiem narzekajac jakie to jest zle zycie w "slamsie", jednak rozumie takze, ze istnieja ludzie, ktorzy sluchaja hh bo ta muzyka do nich przemawia i oni ja niejako czuja ta muzyke i takich ludzi w przeciwienstwie do pozerow szanuje...

*nie chodzi mi tu o wiek a raczej o "stopien zaawansowania" w pewnych sprawach psychicznych/zyciowych, bo wg. mnie mozna byc "dzieckiem" majac 20 lat i wiecej, ale mozna sie zachowywac "dorosle" majac lat 12 :)

__

Użytkownik
orlikoVsky

2004-08-29 17:13:13

i tu sie mylisz bo na kulture hip-hopową składają się trzy elementy:
- breakdance
- grafitti
- muzyka

__

Użytkownik
bytek

2004-08-29 17:16:47

moge sie mylic ale ja zawsze myslalem, ze
-grafitti,
-breakdance
skladaly sie na kulture skejtow :x

__

Użytkownik
orlikoVsky

2004-08-29 17:21:12

Żyłeś w błedzie :) hip hop to trzy elementy które wymieniłem wcześniej. Polecam obejrzenie oldskulowych filmów Beat Street albo Wild Style. W nich masz ukazane narodziny hip hop.

__

Użytkownik
westlan

2004-08-29 17:24:57

dokladnie to samo jest ze mna. ale czasami cos szerokiego lubie jeszcze zalozyc :=p

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

499 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie