Dlaczego nienawidze HH
Autor | Wiadomość |
---|---|
VIP
|
2004-08-28 13:57:26
Szacunek za wypowiedz ... podobala mi sie
__
|
VIP
|
2004-08-28 14:05:22
Stac mnie, bo jestem mimo, ze jestem zagorzalym przeciwnikiem hiphopu, lub jakby to inaczej ujac - moja tolerancja wobec tego gatunku 'muzycznego' jest bardzo ograniczona - mam swoje teorie na temat calej tej (bez)kultury.
__
|
Użytkownik
|
2004-08-28 14:07:01
bo tylko trance ma sens ;-) __
|
VIP
|
2004-08-28 14:12:12
ajt ajt ... tylko nie moge zrozumiec takich pustych slow ... Nie lubisz czegos = musisz najezdzac i osmieszac ludzi oraz cala sprawe ... to jest takia typowa polska malomiasteczkowa mentalnosc ... nie chce Cie obrazac ale niestety tak to widze :( Nie musisz od razu mowic ze jest to (bez)kultura ... najwyzej napisz IMO ... szkoda slow ... tak samo w kolumnie o CSie - podzielam Twoje poglady na temat gry, ale jednoczesnie rozumiem i szanuje CSowców ... szacunek na poglady. __
|
VIP
|
2004-08-28 14:13:00
bo tylko trance ma sens ;-)
__
|
Użytkownik
|
2004-08-28 14:17:30
bo tutaj chodzi o glebsze przeslanie dotyczace tego co on wypuszcza z ust, jesli wiesz co mam na mysli ;] a pod wplywem tego dymku nie ma lepszej muzyki niz trance ot co.. __
|
VIP
|
2004-08-28 15:12:24
To sie nazywa dopiero bledna interpretacja __
|
Użytkownik
|
2004-08-28 15:44:03
zgadzam się z przedmówcą muahahahahahah :] TrancE & Ambient Music :> __
|
Użytkownik
|
2004-08-28 16:48:02
choc slucham praktycznie samego hh musze przyznac i poprzec slave'a, ze Freddy Mercury ( zespol Queen ) jest strasznie dobry. Moim zdaniem przerasta cala polska dyskografie hiphopu kilka razy. To co koles robil swoim glosem i txtami w utworach jest niesamowite.. Mam jego wszystkie plyty jakie wydal i choc od kilku dobrych lat zyje tylko czarna muza musze przyznac, ze nic nie pobije Freddiego.. Pamietam jak jego utwory pare lat po smierci zajmowaly czolowe miejsca na listach przebojow. Wydaje mi sie, ze pod wzgledem 'wartosci sentymentalnej' dorasta mu chyba tylko zespol paktofoniki za czasow magika. . Pzdr __
|
Użytkownik
|
2004-08-28 16:59:26
bleblasnie strasznie... nudzi mi sie wiec sobie czytam co tam ludzie pisza... a skoro juz przeczytalem to wyraze i swoja opinie... ja jestem lajtowym czlowieczkiem ktory na co dzien boryka sie z ludzmi nalezacymi do roznych "grup muzycznych".. ludzie sluchajacy hh, metalu, muzy technicznej... no i w ogole... i wiem ze to nie muzyka ksztaltuje czlowieka a czlowiek muzyke (dziwnie brzmi ale tak ma byc :ASD ).. i dlatego widzac "skejcika" ktory wbil sie w szerokie spodnie, reprezentuje bardzo niski poziom kultury i te takie rozne :], utozsamiamy go z kazdym innym napotkanym sluchaczem hh... w ogole to mnie glowa boli i jestem strasznie smutny ze to juz koniec wakacji :( ze tak jakos zbocze z tematu
__
|
Użytkownik
|
2004-08-28 18:33:20
to sie nazywa 'taka prawda' a nie 'bledna interpretacja' ;] __
|
Użytkownik
|
2004-08-28 18:54:29
trzyha wyp3 miasto moje, z szacunku do niemena w rtefrenie jego kawalek nie caly podklad... __
|
VIP
|
2004-08-28 22:42:53
i dlatego widzac "skejcika" ktory wbil sie w szerokie spodnie, reprezentuje bardzo niski poziom kultury i te takie rozne :]
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 08:46:34
Jeśli dobrze pamiętam to w utworku o którym mówisz był cały podkład Niemena. Z reszta co to za usprawiedliwienie. Z szacunku? To przyjde do Ciebie i ukradne Ci komputer z szacunku do Ciebie. LoL? __
|
Użytkownik
|
2004-08-29 11:08:46
xaos kiedys mialem do ciebie szacunek jednak powoli zaczynam go tracic poniewaz widzac twoje nietolerancyjne wypowiedzi w kazdym temacie wyglodasz mi bardziej na zwolennika rodziny radia maryja niz na inteligentnego czlowieka z ktorym mozna podyskutowac, [38 stopni przeszkadza w pisaniu ? hmm]
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 11:24:10
pozatym wypowiedzi ludzi zwiazanych z ta muzyka na tym forum, swiadcza o tym ze znamy sie na tym o czym dyskutujemy i nasz sposob wypowiedzi zaprzecza waszym stereotypom, pozatym NIGDY na zadnym forum niespotkalem sie z tematami typu:
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 11:40:15
To już tłumacze czemu noszą szerokie obnizone spodnie. Otoz naogladali sie za duzo amerykanskich filmow o murzynach z getta, ktorzy wlasnie nosili takie spodnie a bylo to spowodowane iz byli takimi brudasami ze az robily im sie grzyby w kroczu i aby spodnie nie obcierały o jajca to obnizali krocze w spodniach. __
|
Użytkownik
|
2004-08-29 12:02:25
:O
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 13:04:16
Ta dyskusja jest tak bzdurna ze az sie zarejestrowalem. Obnizone sponie beda pierwszym tematem ktory porusze. Wzielo sie to z ciuchow wieziennych, ktore byly bardzo obszerne, zazwyczaj szyte dla duzych kolesi, a dzieciaki (zazwyczaj czarne) które dostawaly sie do paki mialy je "troche" za duże. Oczywiscie ulica chwycila ten styl. Czesc druga, nie jedzcie po hiphopie nie majac o tym pojecia. Umowmy sie ze polski hiphop ma sie tak do hiphopu jak doda elektroda i jej zespol virgin do rocka. I tyle, po prostu każdy styl muzyczny ma swój mainstream, który jest denny. Każdy z nas mógłby jechać po stylu muzycznym którego nie słucha, ponieważ dociera do niego marny komercyjny chłam z plejlisty radia zet i parszywej wiwy. peace2yall __
|
VIP
|
2004-08-29 13:08:41
hh mozna porownac (jak juz ktos wczesniej wspomnial) do punk'u z 70,80 lat... ludzie chcieli cos robic ze soba chodzili na takie koncerty i sluchali jak jest zle i ze komunizm nas zniszczy etc... teraz jest identyczna tendencja tylko ze teraz skolei policja jest zla i nie ma pieniedzy i trzeba krasc i ziolo palic,albo nagrywac kolejny krazek z skladem bo oni nam pomogli i sa ELO (chociaz nie generalizuje bo jest kilka dobrych kawalkow stary k44 chociazby z humorem etc) a sami HH to czesto 14 latkowie ktorzy siedza pod klatka albo chodza w grupkach i zastraszaja innych 14 latkow i jak widza poliscje to ciupia chociaz sami nie wiedza dlaczego ?! sam wsumie nie wiem dlaczego ? (fakt policja czasem daje ciala ale rowniez nie mozna tego generalizowac) i co najgorsze pozniej sa przyzwyczajeni ze jak kogos nie postrasza czy nie nawrzucaja to nic nie beda mieli ?! i ze pracy nie ma i kupa ... jak nie ma ? jest tylko ze wiekszosc z nich chcialaby byc odrazu prezesem... jest to takie "zboczenie" jak i w kazdej innej subkulturze sie znajdzie tyle ze jest to teraz bardziej HipHopPop bym to nazwal bo robi sie to popularne i czesto zenujace... jaka jest na to recepta ? nikt nie wie moze kiedys wyrosna z tego ale ciezko z tym bywa czesto a co do komercyjnych hitow itp ... jak juz sie zdecydowal na robienie muzyki to chyba stara sie to robic profesjonalnie i zarobic chyba ze beda to robic jak arka noego i kazdy zarobiony grosz przeznaczac na pomoc harytatywna ?! (chociaz nei wiem ile w tym prawdy) teraz poczekajmy z 15 lat i wejdzie cos nowego (tak mysle) jakies nowe trendy w muzyce etc i stylu bycia 14+/- latkow __
|
VIP
|
2004-08-29 13:10:27
a HH jest fajny tyle ze ludzie zle go zaczeli w pewnym momecie odbierac __
|
PRO
|
2004-08-29 13:24:25
niedawno przestalem nosic szerokie ciuchy
__
|
PRO
|
2004-08-29 13:29:40
zalosne __
|
VIP
|
2004-08-29 13:31:30
a co do szerokich spodni slyszalem kiedys taka wersje ze wywodzi sie to z jazz'u (o ile dobrze pamietam to korzenie HH) i glownie polegalo to na tym ze murzyni zyjacy w slumsach nie mieli pieniedzy i jedyne co mogli na siebie ubrac bylo to co znalezli czy tez dostali pracujac w kopalniach etc i czesto byly za duze a wiadomo jazz byl murzynski wiec grajac sobie nie przebierali sie szczegolnie tylko chodzili w tym co mieli .. .ale nie wiem ile w tym prawdy __
|
Użytkownik
|
2004-08-29 13:39:48
Autor tego tekstu jest czlowiekiem bardzo ograniczonym. Znasz moze samych pseudo hiphopowcow - ktorzy uwazaja sie za "hhopwcow" gdyz maja szersze ciuszki BTW. szerokie cichy wywodza sie ze skateboardingu gdyz ludzie jezdzachy na deskach, rolka albo czyms ubierali szerokie cichy aby pod nie schowac ochraniacze na rozne czesci ciala - jak widac w tym miejscu wykazales sie ignorancja i nie chcialo Ci sie tego sprawdzic.
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 14:30:27
o jeja, ja nosze szerokei spodne dobzre mi ztym podoba mi sie to jest wygodnie i nie zapierdalam non topa w czarnych obcislych badziewiach ze w gaciach 100 stopni tk jak niektorzy robia, albo znam koelsia, co od kumpeli ma koszulkke z woodstock i nosi ja od woodstocku non topa, smierdzi pzrepocona i wogole ale musi nosic n/c.... __
|
Użytkownik
|
2004-08-29 14:51:27
Ktoś tam prosił o nazwy utworów.. to tylko część nie chcialo mi sie wiecej wymieniać..
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 15:08:02
Wielu z was oskarza hiphopowcow o brak kultury a sami ja napewno macie - wzniesiona na wyzyny kultury. Sposob pisania wasz - debile, brudasy itd, napewno o tym swiadczy, do tego brak swiadomosci co to jest hiphop i cala ta kultura. Jeden z was "fajni" napisal ze jest to (bez)kultura - ok spoczo - ale moze wiesz ze grupka bboyow z polski wystapila przed Papieziem w Watykanie ?
__
|
VIP
|
2004-08-29 15:56:31
Zgadzam sie z tym co mowisz i w 100% podzielam Twoje poglady co do Xaosa, muzyki oraz sposobu wypowiedzi
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 15:58:36
Ktos prosił o konkretne płyty i utwory.
__
|
VIP
|
2004-08-29 16:01:28
Mimo ze temat wydawal sie z gory przesadzony na ciagle ponizajace oskarzenia przeciwnikow muzyki, oraz bluzganie Hiphopowców w odpowiedzi na to , ciesze sie ze wyszla z tego calkiem przyzwoita i kulturalna dyskusja Dobzre ze sa miedzy nami ludzie, ktorzy czuja ta kulture i muzyke, wiedza ze jest bardzo obszerna i umieja to powiedziec w sposob kulturalny uzywajac sensownych argumentow.
__
|
VIP
|
2004-08-29 16:04:24
Ja tez nosze obszerne ubrania ... nic w tym zlego jesli lubi sie ten styl i nie czuje sie w tym zle. Ale chce zaznaczyc ze nie wygladam jak jakis meliniaz ... przeicez mozna nosic cokolwiek (nawet czarne koszulki i glany) i jednoczesnie wygladac bardzo schludnie ... kwestia tzw. gustu __
|
Użytkownik
|
2004-08-29 16:27:33
oj vdr vdr... czytajac Twoje wypowiedzi uwarzalem Cie za osobe inteligentna, potrafiaca wychwycic sens zdania... ale sie tym razem nie popisales zbytnio... wiem ze zdania jakie tam tworzylem mogly brzmiec smiesznie... ale czlowieku zakumaj o co mi chodzilo... przytoczyles cytat z mojej wypowiedzi... ale jak juz cos przytaczasz to przytocz calosc... przez to ze skopiowales tylko ten kawalek txtu caly sens tego co chcialem przekazac zostal zmieniony... nie chodzilo mi o to co wyniklo z tego kawalka mojej wypowiedzi ale chodzilo o to ze... (teraz powolutku speszial 4 u)... zobacz my sobie jakiegos chopcyka, spojrzysz na niego, widzisz szerokie spodnie i w ogole (i nie chodzi mi tutaj o to ze jak widze kogos tak ubranego to juz mi sie on nie podoba... wrecz przeciwnie, nigdy nic do nikogo nie mialem... jestem tolerancyjny w stosunku do wielu spraw... o czym napisalem dalej w moim poscie.. ale tego to Ty tez wolales nie przytaczac bo wolales wykazac sie i 'zbluzgac' [wzialem to w cudzyslow bo nie uzywales przeklenstw acz ogolnie bardzo negatywnie sie o mnie wyraziles]... dalej - nie znasz mnie i nie wiesz jakim jestem czlowiekiem...
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 16:30:23
moglem nawalic duzo bykow stylistycznych... a raczej na pewno to zrobilem... ale po prostu pisalem na szybko i mylilem sie wiec prosze aby nikt nie lapal mnie za 'slowka' __
|
Użytkownik
|
2004-08-29 16:54:01
breakdance'u nie mozna podpinac tylko stricte pod hip hop, to samo z graffiti, chyba ze masz na mysli lepperowy bregdans, lub tak uwielbiane i powtarzane na kazdym kroku przez eloziomkow, sprajowanie HWDP, ale nie nazywaj tego graffiti plz, a jak chcesz cos dopasowac pod taniec hh to najwyzej machanie lapami i gibanie sie jak poparzony
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 17:12:20
hmmm.... musze sie tutaj wypowiedziec ;] (nie bijcie 8-) )
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 17:13:13
i tu sie mylisz bo na kulture hip-hopową składają się trzy elementy:
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 17:16:47
moge sie mylic ale ja zawsze myslalem, ze
__
|
Użytkownik
|
2004-08-29 17:21:12
Żyłeś w błedzie hip hop to trzy elementy które wymieniłem wcześniej. Polecam obejrzenie oldskulowych filmów Beat Street albo Wild Style. W nich masz ukazane narodziny hip hop. __
|
Użytkownik
|
2004-08-29 17:24:57
dokladnie to samo jest ze mna. ale czasami cos szerokiego lubie jeszcze zalozyc :=p __
|